Zanima me koliko nas je ovdje iz Istre, koliko vas je blizu Puli i cime bi vas nasa mala, ali vrijedna podruznica uspjela motivirati da nam dodjete na koji sastanak... prikljucite nam se, mozda?![]()
Zanima me koliko nas je ovdje iz Istre, koliko vas je blizu Puli i cime bi vas nasa mala, ali vrijedna podruznica uspjela motivirati da nam dodjete na koji sastanak... prikljucite nam se, mozda?![]()
Ja sam blizu Pule. Nisam nijednom došla na sastanak, premda sam nekoliko puta planirala, jer mi termin nedjeljom prijepodne nikako ne odgovara. Glasam za subotu popodne. Mjesto je OK.
Ciao evo i mene isto mi ne paše nedjelja a po zimi je merkator ok a kada je toplije bolje verudela recimo kod Robija no trenutno sam u blaženom stanju pa neznam koliko ću moći dolaziti.
Nama je problem bio (kad smo inicijalno dogovarale) sto je moglo biti ili jako kasno ili u vriejem kad su vecini klinci spavali.
No svaka sugestija je dobrodosla pa cemo je razmotriti, ako to znaci da cemo imati vece drustvo na sastancima.
hojla, busybee, hoces li uputiti sluzbeni poziv za subotnji sastanak? novo vrijeme - nova lokacija? :D
da vidimo napokon i ove kojima ne pase nedjelja 8)
Onda?![]()
:D :D
evo ja cu, da se stignete organizirat![]()
subota, 6.5. u 18sati, caffe bar "antena sat" na zaobilaznici![]()
hoooop, evo svjezih informacija!
gdje ste? tko dolazi??
ajmo jedno zajednicko suncanje 8)
i ja bih voljela upoznati naše istrijanke. :D
možda sljedeći mjesec?
Evo i mene.. Ali ja se nazalost jos necu moci nalaziti jer nemam auto, a i maleni mi jos jako cesto sisa.
Pusa![]()
Mozemo te skupiti usput (samo je uvjet autosjedalica).. a ima jos sisavaca u drustvu, ne biste bili jedini.
da, da, mi smo se vec izvjezbali u ubacivanju dodatnih sjedala u auto :D
niks problemos, samo javit se treba![]()
i kod nas se može ubaciti koja sjedalica...
a sisavac je dobrodošao naravno!!!
ja nudim prijevoz iz labina....
s autosjedalicom dakako![]()
podižem i pitam ima li novih istrijana/ki?
Ima, ima...ali nisam nova. Samo se nisam javila prije na poziv.
Pliska prvotno napisa
ima nas još 8)
Primate li i jednu mamu iz dijaspore?
ih, maslacak kakvo ti je to pitanje???
bar ti znas da primamo svih(spremas se ovamo?)
Za sad nemamo nista u planu. Ali kod nas uvijek naleti nesto neplanirano...![]()
evo i nas (malo simo, malo tamo) :D
Pozdrav i iz Rovinja :D
bas vas je lijepo vidjet, al dajte se pokazite i javite kad su akcije, nek malo poraste i istarsko jato
Evo i mene u Puli! Pošto sam na porođajnom, vremena imam na pretek pa sam za bilo kakvu akciju!![]()
pratim sve vase akcije i uvijek imam namjeru doci a uredno svaki put me je dosad nesto sprijecilo.
bas bi htjela se pridruziti vasem radu pogotovo dok sam sad na porodiljnom , kome da se obratim, kako, kada...?! please help!
kad isplaniramo sljedeci sastanak istarske rode - javit cemo i svi ste dobrodobrodosli :D :D
Evo i nas![]()
ozut prvotno napisa
...i evo još jednog ... malko kasnim....![]()
Oh, pa ipak nas ima više od dvije iz Istre! :D Super! A ja baš zbog nedostatka sugovornica s ovog područja pokrenula novu temu na "Kružoci trudnica". Vidim da ovdje ima i friških mama, pa me zanima kakva iskustva imate iz pulskog rodilišta. Mene najviše provlači mogućnost rađanja na stolčiću ali ne znam je li to moguće obaviti u Puli.
nažalost u PU rodiliuštu nema tog stolčića, barem nije bilo u 08. mjesecu premda su govorili da će neke stvari promjeniti u rađaonama (mislim da su mislili više na malo štuka i piture).
Meni je bilo super mada sam mislila da će biti grozno. Zadnji tren sam morala na planirani carski i doktori i sestre su meni bili super svih 9 dana. Malo su one sestre u rađaoni drske čini mi se, nisam imala puno posla s njima, ali kad im daješ do znanja da te nemogu zafrkavati odmah se smire. i naravno, puno pomože da je netko s tobom u rađaoni. već neko vrijeme planiram napisat topic za pulsko rodilište pod 'hrvatska rodilišta' jer sam vidila da nema ništa tamo, možda se levan ovih dana...
srićno!
Hmm, mislim da mi je dr. Zoričić jednom rekao da rodiljama prilagođavaju svjetlo i da imaju onu loptu na kojoj možeš sjedit, pa zašto onda ne bi u Puli pokrenuli akciju da nabave stolčić? Nije vrag da je to toliko skupo? Što se tiče sestara, i ja sam čula takve priče. Mislim da bi se ipak pulske RODE trebale malo trgnuti da poboljšamo uvjete rađanja u pulskom rodilištu. Nema veze što smo prvi u Hrvatskoj uveli mogućnost prisustvovanja tate na porođaju, ako se još neki bitni detalji nisu godinama mijenjali. Curke, ja sam uvijek za akciju!![]()
ja s nestrpljenjem onda cekam da se pridruzis pulskim rodama, pa da nam iz prve ruke objasnis kako ti zamisljas da bi se trebale trgati
stavit cemo obavjest ovamo kad budemo imali iduci sastanak pa se nadam da cemo se vidjeti![]()
Može![]()
Nisam iz Istre, ali moji imaju vikendicu u Ravnima, istrijanke ce znati, ljetujemo tamo vec 16 godina. Jako volimo to mjestasce, pa eto, samo da vas pozdravimo
![]()
slažem se, i ja sam za poticanje pulskog rodilišta da se neke stvari mjenjaju!
NPR - ja sam rodila na carski i muž mi nije mogao prisustvovati (ja sam inače iz kanade i to je tamo sasvim normalno), tako da nitko od nas nije vidio malu kad se rodila, što mi je jako jako žao. isto tako, nemaju nikakvu čekaonicu za takve slučaje, brižan je morao raditi krugove oko rodilišta s autom dok mu se djete rodilo, ča je meni propust totalni.
možda bi se trebali i javiti onima koji su nadležni za projektiranje nove bolnice, nisam sigurna ako će biti i rodilište u toj zgradi ali u svakom slučaju ako je moraju se te neke bitne stvari promjeniti - ipak je rodenje djeteta jedna važna stvar u životu, a rodilište kako zgrada i ustanova bi trebala to poticati u največoj mjeri!
Evo da se javim i ovdje. Još jedna iz Pule.![]()
Evo i nas tu!!
Sljedeci je sastanak 3.12. u Mercatoru u 10h. Sve cure koje se aktivno (ili manje aktivno) zele ukljuciti u rad Rode su dobrodosle.
Ukoliko se imate namjeru uclanjivati, molim vas da procitate Statut Rode, viziju i misiju, ciljeve.
Mislis da Rode pokrenu prikupljanje sredstava?Pegasus prvotno napisa
Zašto ne? Udružimo se, npr. s udrugama Homo (Mirjana Galo će nam vrlo rado pomoći) i Humana. Ili na neki način "natjeramo" Jerina na taj potez ( :? )Smijem se ovoj svojoj zadnjoj rečenici. Ili, na primjer, prikupimo podatke koliko trudnica gravitira pulskom rodilištu, a koliko nekim drugim rodilištima pa usporedimo uvjete u Puli s onima iz tih drugih mjesta. Evo, kažu mi i kolegice friške mame da bi stvarno trebalo nešto učiniti jer su porodi na stolu s rezanjem "prirodni" osoblju iz čisto praktičnih razloga ali ne i nama. Mojoj kolegici su pri porodu bebi slomili ključnu kost i mišiće vrata jer se sestra naslonila rukom na stomak, kao da joj olakša. Pa ako nema komplikacija dijete će samo izaći kad bude spremno!
Koliko ja znam, mene nitko nije "izguravao" mami iz stomaka, a to je bilo prije 28 godina, doktor je bio super, sad je penziji, pa joj je dozvoljavao da se kreće ali uz pratnju.
Busy Bee, onda se vidimo u Mercatoru. Imala sam negdje broj od jedne Rode iz Pule ali sam ga opet zagubila. Baš sam smotana s tim brojevima.
Mozemo o tome i na sastanku, a mozemo i ovdje (pa detaljnije na sastanku).
RODA se ne bavi tim vrstama aktivnosti - prikupljanjem sredstava kako bi donirali drugima. Mi vrsimo pritisak da se naprave promjene, mi educiramo i informiramo kako bi utjecali na pomak u svijesti u zena/roditelja/drustva.
Bez pomaka svijesti i edukacije, stolcic ce skupljati prasinu, kao i lopta za koju mozda x zena zna da je rodiliste ima, ali je trebaju traziti jer je ne nude po difoltu (u slucajevima u kojima se smije koristiti).
Ja sam rodila Daniela u Rijeci i bila sam prezadovoljna. Kako sam ja iz Umaga, mogu birati gdje ću jer mi nije velika razlika u km. Drugo djete ću isto tako roditi u Rijeci jer je neusporedivo.
Ako Roda nemože prikupiti sredstva, onda može "vršiti pritisak", a vi cure skupljajte sredstva. Sastanite se i organizirajte akciju. Sve se to da napraviti. Sretno.
Evo par friških informacija jer sam trenutno na tečaju u bolnici :D .
Imaju dvije lopte u bolnici tako da se može hopsati za vrijeme trudova, ali su me savjetovali da imam svoju u autu ako su ove dvije slučajno zauzete.
A šta se tiče stolčića... to ga imaju u planu tek za koju godinu.
Mene najviše zanima kakvo je stanje sa dojenjem u bolnici jer sam i za Pulu svašta čula![]()
Ja želim isključivo dojiti i ne želim nikakve bočice u blizini svoje bebe, pa me zanima da li mogu očekivati pomoć od sestara u bolnici u smislu da mi dođu pomoći čim mi nešto zapne ( ako mi zapne ) sa dojenjem ili je njihovo rješenje bočica šta je nažalost većini![]()