Citiraj Ana :-) prvotno napisa
Sve ovo šta ste napisala je strašno i tužno...

Danas je ja mislim tema na tečaju o dojenju i baš ću ih malo izbombardirati sa pitanjima pa da vidim šta će mi odgovoriti .
Prošli put su govorili kakoje dojenje bitno...ali uzalud to ako nema osoblja koje će nam pomoći u tome.
Koliko god je bitno da su majke educirane o dojenju, još je više bitnije da imamo nekoga kome se možemo obratiti za pomoć, i na tome treba proraditi.
Bok Ana
ne brini se, to ću ti reći spremi se da ćeš tamo susresti sestre koje će biti izrazito grube, one koje neće mariti i jedna ili dvije koje će se ubiti ne bi li ti pomogle.
Ja sam si stavila u glavu Rode i JA MORAM DOJITI, MORAM DOJITI!! čak sam i MM rekla da me motivira kad padnem u depru. Velim, imala sam njegovu podršku i podršku kolegice do mene, zapravo bile smo si međusobna podrška. U rodilište uzmi one brošurice od Rode koje s dobila na tečaju i makar si isprintaj topice na ''poteškoće kod dojenja'' koji su ohrabrujući i nude rješenje. Tu ti je i SOS telefon (koji sam i sama nekoliko puta zvala, CURKE - mrak ste, hvala vam!!).

Moja preporuka ti je da si dijete sama namještaš na sisu jer nisu sve sestre nježne, zbog jedne sam dobila gadnu ragadu na desnoj dojci koja je teško zacijelila, pomagala sam si Melemom (i zaista mi je pomogao, iako se preporuča premazati kolostrumom, ali kolostrum ti se na bradavici osuši i popuca, pa ti bude još gore), kad je došlo baš mlijeko tek onda sam si premazivala sa mlijekom i izbacila Melem (koji obavezno moraš prije podoja DOBRO isprati s grudi).

Meni je najbolji položaj bio ležeći, ali teško izvediv zbog carskog reza. Sve moje kolegice-krevet do najviše su dojile ležeći, a tako se i najmanje umaraš, a i jako je ugodno osjetiti bebicu kako leži do tebe... ne znam, ja i dan danas Andreja najradije dojim ležeći, tako oboje najviše uživamo

Ako te bilo šta intersira, slobodno pitaj