Dakle, ponosno sam majka tri sina. Prvi porod - Petrova, 19 god, došla otvorena 9 cm i rodila u 5 minuta, epiziotomija. Drugi porod- Makarska, 27 god, došla otvrena 6 cm, rodila nakon sat vremena bez dripa, malčice pukla. Treći porod - Split, 28 god, 42. tjedan otvorena 6 cm ali bez ikakvih trudova, ali oni ikakvih pa mi inducirali porod i ostavili me na stolu. To je bio prvi put da su me klistirali jer u prvom porodu nije bilo vremena a u Ma to ne rade. Bila sam totalno zbunjena kako ću ja to sad roditi jer smo se dr i ja dogovorile, pa pitala ja nju za koliko bi to moglo i ona meni za jedno sat vremena. I odmah mi krenuli jaki trudovi, ali nisam osoba koja viče ni inače a pogotovo u porodu kad mi stvarno treba snage, a i nekako sam u svim porodima imala povjerenja u svoje tijelo i nisam pretjerano strašljiva. I tako oni, dr i babica izašle iz boksa a ja sam samo nakon desetak minuta osjetila da moram tiskati i tiskala i glavica je izašla van bez ikakvog uzdisanja i zapomaganja. Nakon truda ja se podigla na laktove i podigla plahtu kojom sam još uvijek bila pokrivena da vidim tu malu glavicu pa pozvala babicu. Ona sva u strahu da šta ju nisam zvala, a ja još jednom tiskala i rodila zdravu bebu. I to sam mogla i doma, samo što bi doma to obavila bez klistira i dripa. Mogla sam i prva dva puta roditi doma, ali nisam. Nisam samo jer se svi kojima sam rekla da bih ja rodila doma snebivaju. Nisam trudna ali mislim imati još djece i stvarno, ako sve bude kao prva tri puta mislim da mogu roditi kod kuće ako budem dovoljno hrabra da tako odlučim. Zanima me kako ste se vi odlučile? Kako se organizirale? Ima li netko iksustvo samoporoda? Meni je sva tri puta najviše odgovaralo biti sama s bebom.I stvarno, kad sam sama istisnula glavicu bez ikoga tko bi mi govorioda dišem i držao me za ruku osjećala sam se odlično, snažno i moćno, iako naravno da je boljelo.