-
hitno! klavocin u trudnoći
Frendica mi je pila klavocin od 11. do 18. dana ciklusa, i sad je ispalo da je test pozitivan. Na klavocinu piše da se ne smije piti u prva tri mjeseca trudnoće, pa ona ne zna da li da se veseli ili da plače.
Jel netko zna za sličan slučaj koji je dobro završio?
-
Mislim da nema razloga za brigu. Iako se Klavocin ne preporučuje u prva 3 mjeseca, ponekad je veća šteta ake se ne uzme. Primjer: moja kolegica je u 2. mjesecu na vaginalnom brisu imala bakteriju koja je reagirala na Klavocin. Ona ga nije tada uzela, iako joj je dr rekao da mora, nego je htjela čekati da prođe 3. mjesec. Međutim, imala je spontani i to baš zbog te bakterije. Dakle, ako je prijeko potreban može se dati i u prva 3 mjeseca.
Drugo, u takoj ranoj fazi trudnoća funkcionira na principu sve ili ništa. Znači, ako nešto nije u redu, plod će sam otići. Tek u kasnijim tjednima može doći do oštećenja organa.
Ako joj je liječnik prepisao Klavocin (a valjda je), znaći da je imala nekakvu infekciju, a to je puno riskantnije u tako ranoj trudnoći.
-
Martina, hvala, utješila si me! Ona klavocin nije pila zbog bakterija, nego zbog grla. Ovo će ju sigurno smiriti, a nadam se da će nam se i ona uskoro pridružiti na forumu.
-
ninaXY, vidim da si iz zadra pa pretpostavljam da je i tvoja prijateljica i da joj nije baš zgodno doći do zagreba, ali...
kako sam ja 6. i 7. tjedan trudnoće bila u egiptu i tamo se otrovala pa su me kljukali nekim nepoznatim lijekovima (a i ginekolog mi je zbog krive dijagnoze :? dao da pijem hormonalne tablete) bila sam u strahu od toga kakve je to posljedice moglo ostaviti na bebu... i onda mi je doktor opće prakse rekao da u sklopu rebra u zagrebu djeluje ambulanta za farmakoterapiju koja se bavi upravo proučavanjem utjecaja lijekova na fetus pa sam s popisom lijekova koje sam pila otišla njima po mišljenje. e, sad. nisam sigurna da će joj dati neko mišljenje preko telefona, ali na dnu njihove web stranice je naveden i neki mail pa ti evo ti njihov link i nek proba
... http://www.zkf.hr/html/djelatnosti/ambulanta.htm
-
Miha, moja prijateljica nije iz Zadra, ona je iz Dubrovnika
Šalu na stranu, ovo je jako koristan link, a ona tako i tako uskoro dolazi u Zagreb.
Drago mi je da u tvom slučaju tablete nisu imale štetnih posljedica na Roka.
-
Ja sam popila 2 kure Klavocina u 2 mjescu trudnoće jer su mi nađene ešerihia i klebsiela. Meni nitko nije rekao da li je taj lijek štetan ili ne, nego samo da to obavzno moram popiti
-
Lijek se ne preporučuje u prvom tromjesečju, osim u slučaju da doktor procijeni da će šteta koju može prouzročiti biti manaj od one koja bi se dogodila da ga trudnica ne popije...
Trijaža
Iliti, sad karikiram jer nemam pojma kakve posljedice može imat Klavocin - bolje da se dijete rodi, a s nekom manjom tegobom, nego da se ne rodi uopće.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma