Cure, nisam u MPO vodama, ali znam da znate puno o niskomolekularnom heparinu pa mi mozda vi mozete pomoci.
Situacija je:
U 1. trudnoci u 30 tj. dobila duboku vensku trombozu i stavili me na terapiju clivarinom. Rodila i nastavila s clivarinom jer sam htjela dojiti pa nije dolazilo u obzir da predjem na pigrel, aspirin ili slicno.
Kada je L. imao 7 mj. ostala sam opet trudna tako da sam samo nastavila terapiju clexanom radi tromboze u prosloj trudnoci.
Sada mi se blizi termin i trebala bi uzimati clexan jos 6 tj nakon poroda.
Ali, sto onda?
svakodnevno si dajem inekcije vec godinu i pol i svi doktori kazu (vaskularni kirurg, ginekolozi) da ne mogu samo tako prestati. Aspirin ili pigrel opet ne dolaze u obzir jer zelim dojiti. A da nastavim s inekcijama.....ne znam.....vec se dugo vremena bodem i ne znam kakav ucinak to ima na moj organizam.
A ovo pitam vas jer mi ni jedan doktor nije dao konkretno rjesenje kako prestati s clexanom uz dojenje.
Vaskularni kirurug mi kaze da ce mi to reci tocno na ginekologiji, ginekolozi (vec dva) mi kazu da ce mi to reci na pedijatriji kada rodim
, a meni stvarno nije jasno da sam ja jedini takav slucaj da mi ne mogu konkretno odgovoriti na moje pitanje nego svi nesto muljaju.
Dakle, ima li koja trudnica koja je bila na slicnoj terapiji i kako je prestala a da nije zrtvovala dojenje radi toga?
Hvala unaprijed na odgovorima!