Citiraj smedja prvotno napisa Vidi poruku
Pa ako smo na popisu stanovnistva DUZNI pod krivicnom i materijalnom odgovornoscu dati odgovore na pitanja iz upitnika onda to nije ni malo slicno fb, forumu ili sl.
Najvaznije, na internetu ili sl smo u mogucnosti dozirati informacije...
Na proslom popisu nismo nikome morali recitirati njihova prava i duznosti, dakle nismo naglasavali nikakvu krivicnu i materijalnu odgovornost, a jos manje prijetili kaznama za pogresne podatke ili razne neistine.

Prosla sam poprilican dio zagrebackog centra i igrom slucaja popisivala cak i vlastitu zgradu (obicno se to ne radi, no meni su dozvolili, a i stanari se nisu bunili). Nisam imala osjecaj da bilo tko laze, a i vecinom nisam naisla na otpor ljudi. Poneki nisu odgovarali na pitanja o nacionalnosti ili vjeri, poneki su izbjegavali informaciju o primanjima, ali sve skupa stvarno nije bilo nekih problema.

Imala sam pokojeg klingonca i dalekog mu rodjaka, tek toliko da se nadje.

Vecina ljudi je bila kod kuce, a eventualno su nas narucivali da dodjemo neki drugi dan ili u drugo vrijeme.

U Americi smo odradili popis prosle godine, tamo negdje u ljeto, ako se ne varam. Na kucnu adresu je stigla koverta s placenom markicom i trebalo je popuniti papire, vrlo slicne nasima, i poslati ih natrag. Popisivaci su kasnije odlazili na kucne adrese onih koji se nisu odazvali u tom prvom krugu, putem poste.