Uskoro trebam roditi, pa ću tražiti i od grada (Zagreba) pomoć za opremu za novorođenče.
E sad, ovo mi je drugo dijete, prvo je rođeno 2000. i tad sam ga prijavila na adresi na kojoj sam živjela s roditeljima. 2008. sam se udala i promijenila adresu, te obavila promjenu boravišta za sebe, no ne i za sina, jer živi samnom, ali mi se nije dalo baktat s papirologijom. Sad sam pročitala da ću kod traženja naknade od grada trebati priložiti dokaz o "broju malodobne djece podnositelja zahtjeva koja s njim žive u zajedničkom kućanstvu i o njihovu prebivalištu", pa pretpostavljam da moram čim prije ići prijaviti starijeg sina na ovu novu adresu, je li tako? Ako je, što sve moram donijeti za prijavu i treba li s nama ići i vlasnik stana (budući da to nismo ni mm ni ja, kad sam se ja prijavljivala, morao je ići svekar samnom)?
Također, treba li prilikom prijave prebivališta na policiju ići i njegov otac (to mi nije sadašnji suprug)? Te posljednje pitanje, kad budemo tražili tu naknadu, koji je 'dokaz' da dijete živi u našem kućanstvu? Hoću li moći priložiti neki dokument koji ću prilikom sadašnje prijave (ako ga odem prijaviti ovih dana) dobiti?
Hvala unaprijed na brojnim odgovorima![]()