Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Promjena prebivališta djeteta

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno Promjena prebivališta djeteta

Uskoro trebam roditi, pa ću tražiti i od grada (Zagreba) pomoć za opremu za novorođenče.

E sad, ovo mi je drugo dijete, prvo je rođeno 2000. i tad sam ga prijavila na adresi na kojoj sam živjela s roditeljima. 2008. sam se udala i promijenila adresu, te obavila promjenu boravišta za sebe, no ne i za sina, jer živi samnom, ali mi se nije dalo baktat s papirologijom. Sad sam pročitala da ću kod traženja naknade od grada trebati priložiti dokaz o "broju malodobne djece podnositelja zahtjeva koja s njim žive u zajedničkom kućanstvu i o njihovu prebivalištu", pa pretpostavljam da moram čim prije ići prijaviti starijeg sina na ovu novu adresu, je li tako? Ako je, što sve moram donijeti za prijavu i treba li s nama ići i vlasnik stana (budući da to nismo ni mm ni ja, kad sam se ja prijavljivala, morao je ići svekar samnom)?

Također, treba li prilikom prijave prebivališta na policiju ići i njegov otac (to mi nije sadašnji suprug)? Te posljednje pitanje, kad budemo tražili tu naknadu, koji je 'dokaz' da dijete živi u našem kućanstvu? Hoću li moći priložiti neki dokument koji ću prilikom sadašnje prijave (ako ga odem prijaviti ovih dana) dobiti?

Hvala unaprijed na brojnim odgovorima

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

znam samo dio odgovora i to dio za traženje naknade od ZG...

starije dijete mora biti prijavljeno na istoj adresi kao i ti, u Vodnikovu ćeš im odnijeti njegov rodni list i na MUPu ćeš dobiti potvrdu o njegovom prebivalištu (svrha traženja je naknada od ZG, ali to oni na MUPu znaju)

što se tiče MUPa najbolje da ih nazoveš i pitaš...

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Boxica prvotno napisa Vidi poruku
    starije dijete mora biti prijavljeno na istoj adresi kao i ti, u Vodnikovu ćeš im odnijeti njegov rodni list i na MUPu ćeš dobiti potvrdu o njegovom prebivalištu (svrha traženja je naknada od ZG, ali to oni na MUPu znaju)

što se tiče MUPa najbolje da ih nazoveš i pitaš...
    Jel znaš jel rodni list od starijeg sina mora biti nov? Pretpostavljam da ne, ali znam da za neke stvari traže da su dokumenti svježe izvađeni (da se obogate s biljezima)

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

mora biti noviji (onaj na kojem piše OIB), nije bitno koliko nov (mi smo sad u 12 mjesecu predali od starije curice rodni list iz 11 mjeseca 2009)

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

imaš na netu za skinut obrazac za promjenu adrese, pa ga lijepo doma ispuniš. na stranicama od mupa, a piše i kakav je postupak. za ostalu papirologiju ih nazovi da te ne šeću bzvz.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Okey, thanx cure

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Evo saznala sam, pa da napišem, ako će kome trebati ovaj podatak u budućnosti. Kad budem išla prijaviti promjenu adrese, moram ponijeti rodni list i domovnicu djeteta, a samnom moraju ići vlasnik stana (svekar) i otac djeteta (bivši).

To ću uspjet dogovorit onak, nikad

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

nadam se da nije problem u odnosu, ako ne mozete skupa otici, moze on kod javnog biljeznika potpisat izjavu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •