Citiraj mamitzi prvotno napisa Vidi poruku
naš dragi direktor nikad ne skida plaću za par dana, jednostavno dobijemo istu plaću osim npr. kolege koji je bio par mjeseci na bolovanju zbog operacije na operciju i još komplikacije.
to bi bila sjajna navika da ne postoji još jedna navika a to je da kad je gužva - posao moram odraditi od doma, popodne kad se muž vrati s posla ili vikendom. ne zato što me moji kolege ne vole i ne žele mi pomoći, nego zato što su i sami u prevelikoj gužvi da bi stigli dovšiti projekte koji uvijek imaju neki rok.
Isto ovako. Uzimali smo kad nam je trebalo i vraćali kad je firmi trebalo.

Čini mi se da nas čeka i gore - odnedavno su uveli prilično krutu evidenciju radnog vremena (po zakonu) pa ne znam kako će se to odraziti na ovakve "elastične" principe koji su do sada većini ljudi odgovarali i koji se nisu zlorabili ni s jedne strane. Jest da je bilo situacija (pred godišnji i pred kraj godine) kad su svi ti dani bolovanja i inih potreba dolazili na naplatu, ali brate mili, nekako smo se snalazili. Čovjek godinama radi za nepreveliku plaću imajući u vidu baš te beneficije koje su nužne dok je dijete malo, a sada će birokracija to sve na silu ugasiti... a ni prekovremene sate ti ne mogu platiti kad ih imaš. Uffff...

S druge strane, tu je još dobro. U većini drugih zemalja ne postoji n porodiljni od 6/12 mjeseci ni plaćeno bolovanje, pa šuti sine i plivaj dalje...