Pokazuje rezultate 1 do 50 od 89

Tema: Osjećate li se diskriminirano?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    npr. farmaceutkinje u labu (koje su često dobro plaćene), trgovačke putnice (?!), inženjerke rudarstva, agronomije i slične žene imaju velika primanja-a uvjeti rada nisu baš za trudnice.
    Nisu ni lječnicama-ako ćemo pravo, u bolnicama uvjeti rada za trudnice.
    teško je otići na BO kad ti stil života (krediti, bilošta) uključuje npr. dvostruko više od limita
    puno lakše je otići na BO u suprotnoj situaciji
    zato je-mislim-započela ova tema, nije to moja premisa, nego razlog pokretanja teme-dali su žene s većim primanjima diskriminirane pri odlasku na komplikacije koje ne mogu izbjeći/BO za dijete koje možda ne mogu izbjeći?
    I zašto?
    ne valja ti teza
    podrazumijeva dvije stvari: prva je da većina s velikim primanjima živi na limitu svojih primanja i da će ih tih 500,00 kn manje "upropastiti". u suprotnoj situaciji je možda lakše otići na bolovanje, ali nije lakše živjeti.
    u stvari, potpisujem sirius.
    kad smo u situaciji u kojoj jesmo, banana situaciji, bila bi diskriminacija ljudima s minimalnim plaćama, za bolovanje uskratiti taj životni minimum.
    sve je to ok, krediti, ovo, ono, al ljudi moji, živjeti s 4000 kn mjesečno - dajte, to je prava diskriminacija.
    diskriminacija je i nemogućnost odlaska na bolovanje. to je prava diskriminacija.
    po meni je i diskriminacija kad u firmi s ionako jadnim plaćama dobivaju dodatak na plaću kad cijeli mjesec nisu na bolovanju. pa ljudi bolesni dolaze raditi da ne bi izgubili taj dodatak.
    diskriminacija je kad sustav prilagođavamo onima koji ga iskorištavaju. i prema njima se ravnamo. pa je premisa kako izbjeći lažna bolovanja. a od te premise mi se čini da kreće i tvoja teza. a to ne valja. ja se uvijek vodim onom bolje 100 krivih na slobodi nego jedan nevin u zatvoru.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    diskriminacija je kad sustav prilagođavamo onima koji ga iskorištavaju. i prema njima se ravnamo. pa je premisa kako izbjeći lažna bolovanja. a od te premise mi se čini da kreće i tvoja teza. a to ne valja. ja se uvijek vodim onom bolje 100 krivih na slobodi nego jedan nevin u zatvoru.
    Pravnice ovdje nek kažu službenu formulaciju "pravila", ali ostalo mi je usjećanju optirlike ovako da zloupotreba prava (ili mogućnost)
    zloupotrebe nije osnova za reviziju prava nego reviziju provedbe. Dakle debeli potpis pod cvijetu
    Posljednje uređivanje od pikula : 28.01.2011. at 19:55

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •