Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: kmbinirati homeopatiju s klasičnim lijekovima?

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno kmbinirati homeopatiju s klasičnim lijekovima?

Ima li to smisla? Do sad smo temp. uvijek uspješno smanjivali Lupocetom, a hom. smo koristili za alergije i sl. Danas sa zbog jake glavobolje i visoke temp. dobili Aconitum po 2- odmah i nakon 1 h još jednom, a onda nastaviti Pulsatilu. Dala 2 Aconituma u 15.30h , čim smo izašle od ped, ali ih je E. progutala jer baš i ne voli cuclati. Doma sam iz predostrožnosti dala još jednu jer nisam znala jer tako brzo smijem ponoviti, a one je prebrzo progutala. E onda je zaspala i spavala do 17.35h pa nisam mogla nakon 1h dati drugu dozu, a kad sam vidjela da ima 39. U 18.15 h sam iak dala drugu dozu Aconituma.
    To sam naravno pomiješala 2 načina liječenja, ali nije mi velika korist od pedice homeopata kad je ne mogu dobiti na tel. u ovakvim situacijama, a sama u biti nemam niti približno dovoljno iskustva.
    ????Pomoć?

Dr. je dala i ispiranje uha hidrogenom jer ima puno smole pa nije mogla najbolje pregledati uši, a E. se ugl. žalila da ju jako boli glava i jedno je spomenula uho i tad sam odlučila ići kod dr. (obično ne idem prav 3 dana temp. ako nema nekog izraženog simptoma), a počelo je noćas sa temp. 39 u 3h u noći.

Sad sam dalje mislila dati Pulsatillu večeras i sutra 3x2 po uputi. A ako temperatura opet bude tako visoka Lupocet.
    Iskustva??

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi isto ispiremo uha s hidrogenom

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

U hitnim slučajevima nikad ne zovem pedijatricu, osim ako naravno radi (tj.ima smjenu). Ako je nešto užasno hitno idem na hitnu.
    Isto tako nikad nisam očekivala da mi homeopat bude na raspolaganju 24 sata dnevno. U principu , kad se odredi pravi homeopatski pripravak on djeluje u većini slučajeva. Ono što ja preporučam je završiti tečaj prve pomoći/ili nabaviti neku osnovnu literaturu da znaš što učiniti ako je situacija hitna.
    Ono što ja radim u slučaju da mislim da homeopatija ne radi kod npr. visoke temperature , a nemam vremena za isprobavanje više pripravaka , dam lupocet.
    Sad ponovo čitam tvoj post i vidim da te zbunjuje doziranje. Svakako nabavi neku literaturu i zapamti koju potenciju daješ (broj iza imena remedije), to je bitno kod ponavljanja doza. I kod homeopatije se dijete nikad, ali baš nikad ne mora buditi da bi se dala remedija.

I , da , i mi smo koristili hidrogen za ispranje uha.
    Posljednje uređivanje od sirius : 11.01.2011. at 19:43

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mi kombiniramo, tj. uglavnom koristimo neke prirodne pripravke (čajeve, trave, bilje na 100 načina, eterična ulja), ako ne upali onda homeopatiju, ako i to ne upali onda lupocet, ili što već treba
    Citiraj EvaMONA prvotno napisa Vidi poruku
    Dr. je dala i ispiranje uha hidrogenom jer ima puno smole pa nije mogla najbolje pregledati uši, a E. se ugl. žalila da ju jako boli glava i jedno je spomenula uho i tad sam odlučila ići kod dr. (obično ne idem prav 3 dana temp. ako nema nekog izraženog simptoma), a počelo je noćas sa temp. 39 u 3h u noći.
    ovo mi nije jasno
    ako se dijete žali na bol u uhu, a liječnik ne može vidjeti dobro zbog cerumena, meni bi bilo logično da joj u ordinaciji ispere uho i pogleda kakva je situacija ispod cerumena (tako napravi moja liječnica opće prakse kad dođem s tim problemom)

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

pa i ja sam poslije razmišljala da bi one to lakše isprale, ali nisam se sjetila to tražititi, a one nisu same predložile. sad se situacija smirila, da li Lupocet ili Aconitum ili oboje, ali zadnjih sat vremena gotovo nema niti bolova. nadam se da će ova noć biti lakša.

sirius, hvala na info. ma ne očekujem niti ja 24h dnevno, ali ne mogu si pomoći jer sam ziheraš pa se ne mogu opustiti niti u vezi homeopatije, kao da su "pravi" lijekovi. stalno se mislim pozabaviti literaturom i onda ovako nešto iskrsne, a ja nažalost nisam stigla ništa dublje proučiti.

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Evo baš sam jučer čitala u SD:
    http://www.slobodnadalmacija.hr/Moza...1/Default.aspx

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj EvaMONA prvotno napisa Vidi poruku
    pa i ja sam poslije razmišljala da bi one to lakše isprale, ali nisam se sjetila to tražititi, a one nisu same predložile. sad se situacija smirila, da li Lupocet ili Aconitum ili oboje, ali zadnjih sat vremena gotovo nema niti bolova. nadam se da će ova noć biti lakša.

sirius, hvala na info. ma ne očekujem niti ja 24h dnevno, ali ne mogu si pomoći jer sam ziheraš pa se ne mogu opustiti niti u vezi homeopatije, kao da su "pravi" lijekovi. stalno se mislim pozabaviti literaturom i onda ovako nešto iskrsne, a ja nažalost nisam stigla ništa dublje proučiti.

Kad je situacija mirna ja ne dajem ništa (niti homeopatiju , niti lupocet). Čekam i promatram, ako se pogorša prvo dam homeopatiju i čekam, ako ne ide na bolje ponovim homeopatiju i čekam, ako se pogoršava ili je hitna situacija dam lupocet i promatram.
    Koju potenciju imaš Aconituma? Ako je 30 ili više tada ga možeš razrijediti u vodi i davati u vodi (2-3 kuglice u 2 dcl vode u šlašici od 1/2) litre, otopiti i snažno protresti prije uzimanja. Jedan gutlja je jedna doza. Ako je situacija hitna(jako bolovi, visoka temperatura) možeš dati 3-4 doze u razmaku od 10 minuta, ako nakon toga nema poboljšanja (tj.dijete je i dalje loše) ili je potencija niska ili pripravak nije dobro pogođen. Onda daj lupocet.
    Posljednje uređivanje od sirius : 11.01.2011. at 22:09

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ma nismo se skužile, to sam se pitala od čega se smirila bol(da li Lupocet ili Aconitum ili oboje), nisam naravno ništa više davala. Od silne panike i svega što sam dala temperatura se do 21.30 spustila na 36.2, a E. se znojila i znojila. Noć je ugl. prošla mirno i ujutro već svima zapovijeda i jako je gladna što je dobar znak da je kuminacija vjerojatno prošla.
    Hvala za savjete u vezi doziranja jer imam Pulsatillu C30. Njena pedica gotovo uvijek koristi C30, a ne C7.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    ako se dijete žali na bol u uhu, a liječnik ne može vidjeti dobro zbog cerumena, meni bi bilo logično da joj u ordinaciji ispere uho i pogleda kakva je situacija ispod cerumena (tako napravi moja liječnica opće prakse kad dođem s tim problemom)
    nama su to jednom napravili na hitnoj

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Aconitum je upravo djelotvoran ako se da na prvu naznaku bolesti... tako da je vrlo moguce da je on pomogao da organizam nanovo postigne ravnotezu...

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja dam paracetamol ako dijete lose podnosi jako visoku temperaturu.
    Inace ovako kao sirius - promatram, uz nudjenje caja od bazge (snizava tjelesnu temp.) i eventualno tusiranje.
    Po potrebi dajem homeopatiju, a iznimno paracetamol (nisam proucavala sastav ni jednog, ali nama Lupocet uopce ne djeluje jednako dobro kao Panadol).

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nisam znala da čaj od Bazge ima takav učinak. Eva nikad nije imala ekstremno visoku temp. Ugl. do 39.5, a ne skidam dok ne pređe 38,8. Lupocet je uvijek pomogao, ali sad bih i zato probala homeopatiju. Kao što sam već ranije napisala, moram malo proučiti literaturu za što naravno nemam vremena kad se već razboli, a nekako mi stalno to promakne.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •