-
Tražim recept za kekse od lješnjaka...
... a po mogućnosti da u smjesu idu i neki začini, da nisu komplicirani i da se izrezuju. E, da - i da dobijem recept što prije!
Bilježim se sa štovanjem!!
-
u ove ide nadjev od lješnjaka i jako su fini.
količinu nadjeva možeš komotno prepoloviti jer je meni danas ostala hrpetina pa sam od nje napravila kiflice.
KOLAČI S LJEŠNJACIMA
Tijesto:
25 dag oštrog brašna
12 dag margarina
3 žlice šečera
2 žlice kis.vrhnja
Nadjev:
25 dag mljevenih lješnjaka
8 žlica šećera
3 žumanjka
3 rebra naribane čokolade
Priprema:
-tijesto zamijesiti,razvaljati i izrezati oblike
-na izrezan oblik tijesta staviti malo nadjeva pa poklopiti drugim tijestom(dobro ga je malo premazati bjelanjkom da se bolje zalijepi)
-pečene posuti štaub šećerom
-
Na kojoj temperaturi i koliko dugo se peku?
-
Sireno ako vec nisi rijesila pitanje kolacica s ljesnjacima,
mozes napraviti lincere samo dio brasna zamijeni ljesnjacima. recimo 1/3.
-
TROKUTI S LJEŠNJACIMA
tijesto:
15 dag brašna
10 dag šećera
5 dag margarina
1 jaje
1 mala žličica pzp
1 vanilija
nadjev:
2-3 vel. žlice marmelade
10 dag margarina
10 dag šećera
2 vel. žlice mlijeka
10 dag grubo rezanig lješnjaka
10 dag mljevenig lješnjaka
Umijesiti tijesto i razvaljati u veličini pleha (30×22 cm), premazati marmeladom i staviti nadjev. Za nadjev miješati margarin, šećer vaniliju i mlijeko. Kuhati dok ne zavri i usuti lješnjake (mljevene i rezane). Ohladiti i staviti na tijesto. Peći na 180 C 15-20 min. Mlako ratretati na kvadrate 6×6 cm, a svaki kvadrat po dijagonali na trokute. Po želji 2 ruba trokuta umočiti u čokoladu.
Ovo je mala doza, ja radim duplu količinu, i pečem u onom plehu od špakera.
-
mljevenig=mljevenih
ratretati=razrezati
-
Da, ali meni treba nešto u što ide margarin, brašno, prašak za pecivo i lješnjaci te začini i da se reže u oblicima i onda peče (svojevremeno je na Zvijezda margarinima bio recept i bio super, ali si ga, tuka, nisam zapisala
).
Najbliže tomu bili bi linceri.
-
Pa to ti uglavnom i jesu linceri, moj je recept ovakav:
50dag brasna
20dag masnoce
15 dag secera (moze i vise do 25 ako volite slatko)
prasak za pecivo
vrhnje za umijesiti (kiselo vrhnje, ja potrosim 1/2 do 1 casice, ovisno o brasnu)
normalno radis, prvo izmijesas brasno secer iprasak za pecivo i onda u to razmrvis masnocu i onda dodajes vrhnje dok se ne umijesi.
u ovomreceptu jednostavno zamijenis dio brasnja s ljesnjacima, 15:35 je meni ok omjer. i kad ih peces, pospes ih rezanim ljesnjacima, secerom i cimetom.
-
zaboravila sam napisati da tijesto treba odlezati 2 sata u hladnjaku prije pecenja.
-
Evo jedan, doduse nije isproban, ali mozda ti pomogne odrediti omjere ako ces napamet raditi, a idu i zacini untra
Sitno lješnjakovo pecivo
Sastojci:
350 g glatkog brašna
280 g šećera u prahu
200 g naribanih lješnjaka
2 jaja
280 g maslaca ili margarina
malo cimeta
malo kardamoma
2 žumanjka za mazanje
Za ukras:
krupno zrnati šećer
Čokoladna glazura
100 g šećera u prahu
2 jušne žlice soka od bazge
(ili boje za živežne namirnice)
masni papir za lim
Priprema:
Od brašna, šećera, lješnjaka, maslaca, 2 jaja i začina izraditi mekano prhko tijesto. Umotati ga u foliju i ostaviti na hladnom mjestu da stoji dva sata. Pećnicu zagrijati na 200
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma