Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Tražim recept za kekse od lješnjaka...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno Tražim recept za kekse od lješnjaka...

    ... a po mogućnosti da u smjesu idu i neki začini, da nisu komplicirani i da se izrezuju. E, da - i da dobijem recept što prije!

    Bilježim se sa štovanjem!!

  2. #2

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    u ove ide nadjev od lješnjaka i jako su fini.
    količinu nadjeva možeš komotno prepoloviti jer je meni danas ostala hrpetina pa sam od nje napravila kiflice.

    KOLAČI S LJEŠNJACIMA

    Tijesto:
    25 dag oštrog brašna
    12 dag margarina
    3 žlice šečera
    2 žlice kis.vrhnja

    Nadjev:
    25 dag mljevenih lješnjaka
    8 žlica šećera
    3 žumanjka
    3 rebra naribane čokolade

    Priprema:
    -tijesto zamijesiti,razvaljati i izrezati oblike
    -na izrezan oblik tijesta staviti malo nadjeva pa poklopiti drugim tijestom(dobro ga je malo premazati bjelanjkom da se bolje zalijepi)
    -pečene posuti štaub šećerom

  3. #3
    kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,702

    Početno

    Na kojoj temperaturi i koliko dugo se peku?

  4. #4
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Sireno ako vec nisi rijesila pitanje kolacica s ljesnjacima,
    mozes napraviti lincere samo dio brasna zamijeni ljesnjacima. recimo 1/3.

  5. #5
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,297

    Početno

    TROKUTI S LJEŠNJACIMA

    tijesto:
    15 dag brašna
    10 dag šećera
    5 dag margarina
    1 jaje
    1 mala žličica pzp
    1 vanilija

    nadjev:

    2-3 vel. žlice marmelade
    10 dag margarina
    10 dag šećera
    2 vel. žlice mlijeka
    10 dag grubo rezanig lješnjaka
    10 dag mljevenig lješnjaka

    Umijesiti tijesto i razvaljati u veličini pleha (30×22 cm), premazati marmeladom i staviti nadjev. Za nadjev miješati margarin, šećer vaniliju i mlijeko. Kuhati dok ne zavri i usuti lješnjake (mljevene i rezane). Ohladiti i staviti na tijesto. Peći na 180 C 15-20 min. Mlako ratretati na kvadrate 6×6 cm, a svaki kvadrat po dijagonali na trokute. Po želji 2 ruba trokuta umočiti u čokoladu.
    Ovo je mala doza, ja radim duplu količinu, i pečem u onom plehu od špakera.

  6. #6
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,297

    Početno

    mljevenig=mljevenih
    ratretati=razrezati

  7. #7
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Da, ali meni treba nešto u što ide margarin, brašno, prašak za pecivo i lješnjaci te začini i da se reže u oblicima i onda peče (svojevremeno je na Zvijezda margarinima bio recept i bio super, ali si ga, tuka, nisam zapisala ).
    Najbliže tomu bili bi linceri.

  8. #8
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Pa to ti uglavnom i jesu linceri, moj je recept ovakav:

    50dag brasna
    20dag masnoce
    15 dag secera (moze i vise do 25 ako volite slatko)
    prasak za pecivo
    vrhnje za umijesiti (kiselo vrhnje, ja potrosim 1/2 do 1 casice, ovisno o brasnu)

    normalno radis, prvo izmijesas brasno secer iprasak za pecivo i onda u to razmrvis masnocu i onda dodajes vrhnje dok se ne umijesi.

    u ovomreceptu jednostavno zamijenis dio brasnja s ljesnjacima, 15:35 je meni ok omjer. i kad ih peces, pospes ih rezanim ljesnjacima, secerom i cimetom.

  9. #9
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    zaboravila sam napisati da tijesto treba odlezati 2 sata u hladnjaku prije pecenja.

  10. #10

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb-Maksimir
    Postovi
    482

    Početno

    Evo jedan, doduse nije isproban, ali mozda ti pomogne odrediti omjere ako ces napamet raditi, a idu i zacini untra


    Sitno lješnjakovo pecivo
    Sastojci:
    350 g glatkog brašna
    280 g šećera u prahu
    200 g naribanih lješnjaka
    2 jaja
    280 g maslaca ili margarina
    malo cimeta
    malo kardamoma
    2 žumanjka za mazanje
    Za ukras:
    krupno zrnati šećer
    Čokoladna glazura
    100 g šećera u prahu
    2 jušne žlice soka od bazge
    (ili boje za živežne namirnice)
    masni papir za lim
    Priprema:
    Od brašna, šećera, lješnjaka, maslaca, 2 jaja i začina izraditi mekano prhko tijesto. Umotati ga u foliju i ostaviti na hladnom mjestu da stoji dva sata. Pećnicu zagrijati na 200

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •