Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Uzeti Plicet/Lupocet ili da trpim???

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno Uzeti Plicet/Lupocet ili da trpim???

'jutro cure!

Vjerojatno ponavljam temu ali cackala sam malo i nemogu naci slican thread...jucer sam se probudila sa cudnim osjecajem ko da cu se razbolit,dok kraja dana me glava rasturala,grlo duboko u zdrijelu malo bolio i imala sam 37,4. Jutros evo temperatura narasla na 38,glava opet rastura i bas se lose osjecam..tu i tamo me zasrbi grlo pa pocmem kasljat i davi me (ne mogu prestat) sekret je jako duboko,nema sanse da ga izbacim (to mi inace nije problem).
    Pretpostavljam da imam neku virusnu upalu grla...
    Iscjedila sam jutros 4 narance i popila,naljevam se tekucine...
    Da li posegnuti i za ljekovima ili trpiti?
    Paracetamoli su klasificirani u skupinu ljekova B,kao nema dokazanih stetnih utjecaja na plod ali se ipak ne preporucuju....
    Neznam jeli vise steti plodu povisena temperatura ili tablete...
    U 11 tom sam tjednu....

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

U prvom tromjesečju je najbolje izbjegavati lijekove, koliko ja znam. U prvoj trudnoći nisam niti u jednom trenu baš ništa uzimala (imala sam primjerice groznu gripu, prvi put u životu, sa sedam mjeseci trudnoće), a u ovoj sam nakon prvog tromjesečja uzela 3-4 puta lupocet zbog migrene.

No ako postane neizdrživo, mučiš i sebe i bebu, tako da sama odluči. Ili nazovi doktora pa pitaj!
    Posljednje uređivanje od Ripcord : 12.01.2011. at 09:32

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mogu samo citirati Ripcord..I ja bi tako postupila. I u svakom slučaju pazi na temperaturu.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

ako temperatura raste, MORAS je skinuti..ako ne uspijevas tusiranjem i oblozima, obavezno moras popiti antipiretik na bazi paracetamola (svejedno ti je da li lupocet ili plicet, razlika je samo u Belupo ili Pliva)...
    inace, paracetamol nije kontraindiciran u trudnoci...ali i ja ga ne pijem ako bas nije nuzda...a viskoka temp. nije bas bezazlena...nadam se da ti nije gripa
    Posljednje uređivanje od Looli : 12.01.2011. at 09:57

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Evo taman pricala sa mojim ginekologom!Kaze da bez straha mogu popit neki paracetamol,pogotovo ako je temperatura 38!
    Srecom sama mi se od jutros spustila na 37,6 tako da zasad necu nista piti no ako opet pocme rasti da uzmem.

Nadam se i ja Looli da nije gripa,stvarno se pazim,ne idem medju ljude,Plivasept mi je na stolu i svako malo njime ruke trljam ali kako sjedim 8h dnevno u uredu sa jos 6 ljudi od kojih svako malo netko kasljuca i kise bez stavljanja ruka na usta nije ni cudo...
    Jedva cekam iduci tjedan i pregled kod ginica u 12tom tjednu pa da objavim trudnocu i onda dodjem sa maskom na licu u ured!Sada bi izgldala ko ludjakinja,no kad znaju da sam trudna paranoja je opravdana! (pogotovo kad sam sad eto capala nesto)

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

evo ja sam uhvatila gripu izgleda,,,moja ginica me jutros pregledala i rekla da mogu uzeti paracetamol jer nije dobra visoka temp, i da mogu dječije kapi za nos ako baš ne mogu zaspati. ja sam u 26 tjednu.popila sam popodne lupocet kad mi je temp narasla na 38, iako s velikim grčem u želucu,ali lakše mi je odmah.savjeti za gripu u trudnoći???

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma bolji je paracetamol nego temperatura.
    ja sam popila (upravo) 40 tableta eritromicina. antibiotika. na žalost, mislim bezveze. ali apsolutno svi su mi rekli da ne šteti bebama (danas sam 11+4) i odlučila sam se ne misliti.
    savjeti? znam samo za one obične gripozne savjete - med rastopljen u limunu, puno tekućine (pogotovo mi trudnice koje moramo i inače piti puno tekućine), pileća juhica, c vitamin, voće

evo linka - gripa u trudnoći:

http://www.mojdoktor.hr/default.aspx...106&article=14

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Paid miruj (koliko je to moguce od ćuće),dekica i na kauc,puno cajeva (meni su na nos izlazili vise) i "zidovskog penicilina" odnosno pilece juhe!
    Evo ja sad jos samo kasljucam,danas sam se vratila na posao!

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

hvala vam cure,,lakše je uz podršku...
    članak je iscrpan i puno mi je pomogao...
    baš i ne mogu mirovati jer mi je i ljubav mala bolestan, pa sam stalno oko njega...
    Pinky ne brini za a ntibiotike,ja sam ih u prvoj trudnoći stalno pila zbog bakterija u urinu i cerviksu...

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ja sam danas imala toliku glavobolju da sam misla da bu mi sve iz glave ispalo van,a treba mi sve u glavi zbog ucenja pa sam sad navecer popila Lupocet nisam vise mogla izdrzat,a danas sam posebno nervozna jos i k tomu

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    ma bolji je paracetamol nego temperatura.
    ja sam popila (upravo) 40 tableta eritromicina. antibiotika. na žalost, mislim bezveze. evo linka - gripa u trudnoći:
    koja ti je indikacija kad su ti dali eritromicin i to 40 kom ?mg...
    Zasto ti nisu dali azitromicin (ista skupina antibiotika) i dovoljno ga je samo 3 kom 500 mg kroz 3 dana, dragi Bog zna ??? djelovanje na trudnice jednako...

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

vjerovala ili ne, ne znam
    bila sam krvarila malo i toliko sam bila ustravljena da bi bila crnog vraga popila.
    ne krvarim više i mislim i nadam se da je sve ok

anna24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mene je prije dva tjedna ulovila prehlada. Paracetamol sam pila bez ikakvog straha, jer sam malo čačkala po internetu i pročitala da je bolje popiti paracetamol, nego pustiti temperaturi da raste, navodno je temperatura iznad 38,5 opasna i za bebu... Mislim da koji lupocet u trudnoći neće štetiti djetetu.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj lastavica1979 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam danas imala toliku glavobolju da sam misla da bu mi sve iz glave ispalo van,a treba mi sve u glavi zbog ucenja pa sam sad navecer popila Lupocet nisam vise mogla izdrzat,a danas sam posebno nervozna jos i k tomu
    I ja sam jednom zbog glavobolje, negdje u 11. tj popila sumeci Eferalgan, to su mi u ljekarni preporucili. Jednostavno je bol bila prejaka i trajala je od jutra, nisam bila u stanju ni sjest u auto da odem po malca u vrtic tj. bilo me strah takvu vozit.

A kad sam imala temp 38.5 popila sam Lupocet jer mi nista drugo (prirodne metode) nije spustalo temp. I ne brinem previse jer mislim da je bolje to nego da beba trpi moju visoku temp.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •