Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: sta kad imate goste?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno sta kad imate goste?

Sutra ranom zorom, dolazi mi dugogodisnja prijateljica i ostat ce kod nas sedam dana.
    Sta da kuham? nesto jednostavno i neobicno?
    Imate li prijedloge?
    Evo ja sam za jedan dan planirala Tortilje, a ne znam sta kuhati ostalih dana?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pa nek ona kuha 8)

meni su tortelini s bundevom koje je stavila w_m pravo otkriće - napravim ih s više paradajza (pelato) i bilo kakvom tjesteninom. brzo, fino i prikladno za klince (da ne moraš editi kuhati posebno).

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ako je dugogodisnja prijateljica, nek ona kuha :D
    ili kuhajte zajedno.

a ne mora biti ni brzo ni lako, pa dvije vas je, u prici cete sve zacas obaviti.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    pa nek ona kuha 8)

meni su tortelini s bundevom koje je stavila w_m pravo otkriće - napravim ih s više paradajza (pelato) i bilo kakvom tjesteninom. brzo, fino i prikladno za klince (da ne moraš editi kuhati posebno).
    Ja sam ti top za budneve. Ovdje kod nas u trgovini ima ih milion za kupit, ali nikako ne znam koja je jestiva.

Pa dobro, vjerovatno cemo i kuhanje radit popola. Medjutim ja bih da je sokiram svojim umjecem kuhanja, jer je njoj jos uvijek smijesno sto sam postala domacica i mama.
    Ona me zna ko totalni otkacitis, pa sad hocu da vidi kakva je OZBILJNA SNORKI
    Vidis, tortelini su dobra ideja. Nisam ih odavno pravila.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Prvi dan kuhas nesto posebno. A drugi, treci nek se fura sa vama. Meni roditelji dolaze iz Njemacke u posjet po prvi put, pa ce mama kuhati. MLJAC...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pa ako ce ostati 7 dana, kuhaj sto i inace kroz tjedan. ne moze svaki dan biti festa... ako ti je dobra frendica, ja se ne bih sekirala da sam na tvom mjestu. ja svima pokazem frizider, kazem - sto je unutra - ponudjeno je - i vozim dalje...

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

uspijete li se vi opustiti kad je netko kod vas? ja bih tako voljela biti cool i uživati kad mi netko dođe (mislim na goste od nekoliko dana, ne sati), ali ma kako mi bliski i dragi bili, ja uglavnom smišljam što ću skuhati, je li sve ok, je li svima toplo/ugodno/zabavno... i u biti jedva čekam da odu pa da se odmorim. :? a onda mi žao što su tako brzo otišli... :?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Aleta i ja sam slicna kao i ti.
    Jos ja zivim u drugoj drzavi, pa svi kad dodju kod nas dodju u inostranstvo. Naravno, odmah zele da obilaze i sl., a ja, sta cu, moram skuhat rucak. Doduse, ja sad ne kuham jela kao u hotelu, ali ipak moram odvojit vrijeme za kuhanje. A kad imam goste, malo vise.
    Ko mi je pomogao za svu ovo vrijeme jeste MM i moja mama.
    Sveki je jednom dolazila, bila 10 dana kod nas, pomogla u kuhanju, ali isto tako sam radila dodatne poslove koje inace, da sam sama sa djecom i MM, ne bih radila.
    Sveki mi je zesca pedanterija, osoba koja uvijek nesto radi, tako da se ja iz tog razloga ne mogu opustiti kada je kod mene, ili sam ja kod nje.
    S druge strane, ja sam sve podrerdila djeci. Ako zbog djece ne mogu okacit ves, ja se pretjerano ne zivciram. Djeca su mi najpreca, a ostalo ako stignem. Naravno, sveki to ne konta, jer kod nje sve mora biti sredjeno. A da mi pomogne, pomogne.

Onda, ja kuham malo drugacija jela, a nase tipicne bosanske specijalitete znam kako tako napravit. Odmah imam taj problem, da li ce se nekom svidjet to sto ja skuham. I eto ti stresa.

Jucer sam kuhala tortilje, danas sam kuhala rucak samo za sebe i Edi te smo rucali tarhanu, riblje filete, krompir i krastavce.
    MM je rucao na poslu, a prijateljica je isla u obilazak, tako da je rucala u Mc Donaldsu

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj snorki prvotno napisa
    Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    pa nek ona kuha 8)

Ja sam ti top za budneve. Ovdje kod nas u trgovini ima ih milion za kupit, ali nikako ne znam koja je jestiva.

Pa dobro, vjerovatno cemo i kuhanje radit popola. Medjutim ja bih da je sokiram svojim umjecem kuhanja, jer je njoj jos uvijek smijesno sto sam postala domacica i mama.
    Ona me zna ko totalni otkacitis, pa sad hocu da vidi kakva je OZBILJNA SNORKI
    Vidis, tortelini su dobra ideja. Nisam ih odavno pravila.
    snorki za supu kupi Muskatkurbiss, a za sve ostalo je najbolja Hokaido!(one male,slatke, purpurne)

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

snorki, . i još k svemu tome što mi sve ispada drugačije kad je netko kod mene - kuham duže, nespretnije, smotanije. jer se previše trudim, valjda, pa isključim instinkt i naviku. bit će bolje valjda kad klinci malo narastu pa budemo imale više vremena - za sve, pa i za goste.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •