-
Trebalo bi sve pisati na stranicama bolnice.
Tecaj je pocinjao 1. utorak u mjesecu, negdje oko 18 sati. Trebalo je doci 4 utorka za redom. Najbolje je negdje na pocetku tecaja platiti. Onda je to bilo 400kn. Tko je na zadnjem predavanju donio uplatnicu, taj je dobio potvrdu da je odslusao tecaj. Mi to nismo znali pa su me poslije malo setali po krugu bolnice. Ovo platiti ovdje, potvrdu nositi ondje. Nije strasno, ali bi mi bilo zao da sam zakasnila s tim pa da MM nije mogao biti sa mnom zbog toga. Mislila sam da imam vremena.
Buduci da ti je 1. porodaj, vazno je da znas da ti radas (ne poradaju te oni), ti si odgovorna za sve (ne oni), ti znas kako se osjecas i u kojem si stanju (ne oni). Porodaj ide svojim tijekom bas kao i trudnoca, nema tu nikakve mudrosti. Sve se dogada samo od sebe 
To je moje razmisljanje i razmisljanje moje prijateljice koja se sprema roditi 3. dijete na Sv. Duhu i ne cita nista po ovakvim forumima, a radala je brzo i lako.
-
Puno hvala na informacijama 
šogorica i ja se spremamo u veljači da obavimo tečaj, a mislim da će mi dobro doći da se još malo uhodam u to sve i da se dobro pripremim za porod. nadam se da će sve biti ok
-
Sa cetvrtim predavanjem na tecaju sam bila toliko razocarana da sam pozeljela roditi sama kod kuce, ali nakon razgovora s Erikom sam svatila da me u toj bolnici nitko nece siliti ni na sto i da u slucaju odvajanja od bebe mogu odmah napustiti bolnicu, bez ikakvih problema s osobljem. Jedna sestra za bebe je rekla da u slucaju guzve rastavljaju mame i bebe. Nakon traumaticnog iskustva sa prvim djetetom nisam namjeravala dopustiti odvajanje niti na pola sata.
Tako da ako i kazu nesto sto ti se ne svidi, ne daj se obeshrabriti. Vjerujem da ce sve biti u redu, samo ne treba zuriti u bolnicu jer onda oni ne znaju sto bi s rodiljom. Oduzima im vrijeme i prostor, a ima i drugih zena.
Poslije porodaja sam shvatila da za jedan moj odlazak na pisanje sestra mora doci, skinuti mi ctg, odvesti mene sporu do wc-a, cekati mene sporu da se popisam, operem ruke, sa mnom doci do sobe, staviti mi ctg, pokriti me te zapisati da sam u toliko sati i toliko minuta spontano mokrila.
Od priprema za porod mislim da je najvaznije da se duhovno pripremis. Da budes opustena, mozak iskljucis i da se ugodno osjecas koliko je god moguce dok nema trudova. Drugi su tu samo da ti eventualno pomognu, da te pridrze i sl., ako ti je potrebno.
Sretno
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma