Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Nedonosce i trajanje porodiljnog dopusta

mia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Nedonosce i trajanje porodiljnog dopusta

Moja bebica rodjena je u 35 tjednu trudnoce. Zanima me imam li pravo na produzetak porodiljnog dopusta za jos tih 5 tjedana sto je ranije rodjena ili ne?

Dakle da li bi ja mogla biti doma 180 dana + 180 dana + 5 tjedana zbog ranijeg rodjenja?

Ako imam to pravo, znate li koliko iznosi naknada za ostanak kod kuce jos tih 5 tjedana?

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

imas pravo na produljenje porodiljnog.moraš predati zahtjev hzzo-u,i određenu dokumentaciju koja potvrđuje da si rodila u 35tt. odn.potvrdu ginekologa,otp.pismo iz bolnice za tebe i bebu,presliku trud.knjižice i mislim da je to to.ak sam nekaj zaboravila najbolje da nazoveš hzzo i tam ti budu sve rekli.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

imaš pravo...

doma bi bila 6 mjeseci+180 dana+5 tjedana

naknada za tih 5 tjedana ti je ista kao i za ovih 180 dana...

kad beba napuni 5 mjeseci ideš u HZZO tražiti produljenje za ovih 180 dana i odmah napomeneš i za tih 5 tjedana...

uz normalne papire koji ti trebaju za produženje (rodni list bebe, zahtjev za produženje i papir kojim se tata odriče roditeljskog) treba ti još i tvoje i bebino otpusno pismo iz bolnice te potvrda tvog primarnog socijalnog ginića da si ranije rodila

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Boxica prvotno napisa Vidi poruku
    imaš pravo...

doma bi bila 6 mjeseci+180 dana+5 tjedana

naknada za tih 5 tjedana ti je ista kao i za ovih 180 dana...

kad beba napuni 5 mjeseci ideš u HZZO tražiti produljenje za ovih 180 dana i odmah napomeneš i za tih 5 tjedana...

uz normalne papire koji ti trebaju za produženje (rodni list bebe, zahtjev za produženje i papir kojim se tata odriče roditeljskog) treba ti još i tvoje i bebino otpusno pismo iz bolnice te potvrda tvog primarnog socijalnog ginića da si ranije rodila
    jesi sigurna da je to tako?
    zar se nije to prmijenilo pa sada ovih 5 tjedana ide uz prvih 6 mjeseci a ne drugih 6? tj. naknada je jednaka ko u prvih 6 mjeseci?

sad sam pogledala na rodinim stranicama http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...2ID=&Show=2707
    u pravu sam, imaš pravo na produženje rodiljnog dopusta, ne roditeljskog. to znači da što prije trebaš tražiti produženje u hzzo-u
    a naknada će ti biti ko u prvih 6 mjeseci, dakle, tvoja plaća

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

u 12 mjesecu sam bila na HZZOu zbog istog razloga i sad sam napisala što su meni rekli

mia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Provjerila u HZZOu. Naknada ce biti ista kao naknada za vrijeme trajanja rodiljnog dopusta (100% placa) jer se radi o produzetku rodiljnog, a ne roditeljskog dopusta.
    Hvala cure na informacijama!

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ček, kad onda to treba prijaviti?

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Da li to vrijedi i za nezaposlene?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

prijavu treba napravit kad je dete oko 5 mjeseci.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

do kada se onda ostaje na porodiljnom, do datuma rođenja ili se produži za tih tjedana koliko je dijete ranije rođeno?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

koliko je djete ranije rođeno, sad nekima priznaju do 38 tjedna, a nekima do 40 tjedna

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Produljenje za nedonoscad se trazi 5 mj. po rodjenju djeteta. To je produljenje rodiljnog i naknada je 100% place. Imate pravo ostati do 40. tjedna, a ne do 38.

Nakon toga trazite roditeljski a zatim, ukoliko je potrebno dodatnu njegu ili srv.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •