Pokazuje rezultate 1 do 50 od 195

Tema: Kupovina na placu - da ili ne

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    gorka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

vjerujem da se voce i povrce ne placu sprica, ali ovo spricanje od 20 ili 30x mi zvuci kao "napada nas unutarnji i vanjski neprijatelj"

pa zar zaista mislite da bi ta rajcica ili jabuka imala ekonomsku isplativost da proizvodac mora 20x kupovati sredstvo za spricanje? I ja jos uvijek vjeruje u prirodno gnojenje, sjecate se starih kola natrpanih stajskim djubrivom :mrgeen: Vjerujem kako je to jos uvijek jeftinija varijanta od bilo kojeg kemijskog gnojiva

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj gorka prvotno napisa Vidi poruku
    vjerujem da se voce i povrce ne placu sprica, ali ovo spricanje od 20 ili 30x mi zvuci kao "napada nas unutarnji i vanjski neprijatelj"

radi se vjerojatno više o mega uzgoju,plantažnom.jer njima da propadne 1% nečega,radi se o gubicima od tisuća kuna.
    http://www.tportal.hr/vijesti/hrvats...ih-papira.html

pogledaj dio o rekordnoj upotrebi pesticida kod nas-vjerojatno nestručnoj.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

I ja na Dolcu kupujem samo kod njih troje-četvero. Moj kriterij pri odabiru povrća je da je npr. kod blitve poželjno da ima po listovima rupice, jer ako je dobro za puževe, dobro je i meni. Kad u brokuli nađem puža ili crvića, baš sam sretna, a kad se u mrkvi nalazi kanalić koji je napravila neka životinjica, isto sam sva na cvjetiće.
    A takvog se povrća uvijek može naći .

U ribarnici kupujem uglavnom na jednom te istom štandu, pa mi teta još dok se približavam nabraja što valja, a zna se desiti da i kaže kako nema ništa, iako ima 2-3 vrste ribe u ponudi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •