Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 195

Tema: Kupovina na placu - da ili ne

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Moja je mama ove godine odselila na selo. I ima vrt. Njene su mrkve fakat ono kvrgave, poludim kad ih gulim. Ima i vrećih i manjih, ali su kvrgave.

  2. #2
    Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    6,003

    Početno

    I kod moje sveki mrkve same kvrguše. Još se zadnjih godina u njih uvuče nekakav crv, pa si lijepo napravi stazicu cijelom duljinom mrkve.
    Ali okus im je božanstven.
    Ne šprica apsolutno ničim, gnoj organski. Rajčice znaju biti predivne, ogromne, mislim volovsko oko sorta, nikad nisam jela tako fine. Ali
    su jako osjetljive, jaaako brzo propadaju, čak i na stabljici zna jedan
    dio biti zelen, a na drugom kraju već trule. Celer bude sitan, češnjak sitan, crveni luk isto tako, i brokula i cvjetača i kupus. Jabuke znaju nabrati sa napuštene stare jabuke koja se uopće ne obrađuje, i kvrgava je i svakakva, ali isto baš šmeka po onim starinskim jabukama. Kruške budu super.
    Tako da je moje iskustvo s njihovim vrtom (a za njeg pouzdano znam da je organski) ipak više na strani sitno i kvrgavo. Pa isto kad vidim na placu ogroman češnjak ili mrkvu ko iz izloga, koje mi prodaju pod domaće, skeptična sam i ipak rađe uzmem
    kvrguše.

  3. #3
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,529

    Početno

    ma ja obožavam te male kvrgave mrkve, sa stazicama po sebi! kakav to ima miris i okus,neusporedivo s ovim što kupujem inače.
    i jaja domaća, boja npr. kad pečem palačinke il radim neki biskvit je skroz drukčija. i mi imamo voćnjak jabuka koji nam je na selu, to niko niti ne obrađuje a rode svake godine da se grane povijaju!
    posebno jedna jabuka crvena kiselkasta kad zagrizeš sok štrca na sve strane, okus predobar. ma ne mogu to usporediti s ni jednom koju kupim. ni u dućanu, ni na placu...
    na placu najviše kupujem ribu koju dovoze iz obližnjeg mjestašca na obali. drugo ponekad, kako mi usfali doma, kako mi dođe. al volim šetati između štandova!

  4. #4
    Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,160

    Početno

    Moj mali freak koji jako pati na 'zdravo&fino' prehranu je najsretniji kad odemo u didino malo selo i u vrtu iza kuće, u kojoj nitko ne živi već 20 godina i s kojom se (kao ni s vrtom) nitko ne bavi isto toliko vremena, pokupi tonu jabuka, oraha, grožda i krušaka (ako je kasno ljeto). Još ni moja baka nije to špricala, a sve i da je u tih 20 godina mislim da bi sve isparilo i iz zemlje. Inače, ni auti ne prolaze blizu ni ljudi (osim onih par starčića koji žive u selu).

    Dakle to je jedino mjesto na kojem priznajem da je zdravo voće, sve ostalo - sorry, no way Jose!

  5. #5
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Moj deda ima svoje nešpricane jabuke. Sve su male i imaju po sebi jao puno crnih točkica i mora ih se guliti prije jela. Ali...te njegove mi nisu fine, imaju mi jako čudan okus, kao da su pljesnive nekakve. Pa ih jedino koristim za kolače...

  6. #6
    Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    13,505

    Početno

    i moj tata ima nešpricane jabuke, uopće se ne bavi njima, rastu skroz divlje.
    većina njih je prekrasna, malene su, ali intenzivnih žutih i crvenih boja, uglavnom bez flekica i točkica, a okus i sočnost mmmmmmmmmmmmm
    nikad jabuku takvog okusa nisam našla u nijednom dućanu ili voćarni. prefantastično nešto

  7. #7

    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    3,790

    Početno

    lola eh, znam taj osjećaj...makar i u supermarketu nije ništa bolje...
    Ja živim preko puta placa, pa imam izravan uvid u Kora kartone u kojima donose "domaće jabuke" i one vlakić-mrežice iz kojih "raste" "domaći češnjak" hehehehe... ali zato vidim i iste bakice koje zadnjih 25 godina prodaju svoje proizvode (skužiš ih po rukama, koja je kopala svoj vrt, plijevila korov i gulila koru s oraha, a koja je otišla u velpro i kupila par kartona "domaćih" stvari)
    I ja sam si našla dedicu od povjerenja, kod kojeg idem svaki put kad mi zatreba nešto čega trenutno nema u tatinom vrtu i uživam kad one Velpro kumice ljubomorno gledaju kako njih obilazim i odlazim kod dedice

  8. #8

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,392

    Početno

    Ma ni u dućanima nije ništa bolje, točno.

    Ali tamo bih možda i sama shvatila da nešto ne štima. I radije tamo i kupujem, jer ako ništa drugo sama si biram šta ću stavit u vreću.

    Ali, odem povremeno na plac, kao po 'svježe' voće, za djecu.

    Aha, !

    I još me baba uvjerava... Baš bih joj rado nekog inspektora na vrat natovarila...

  9. #9
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,730

    Početno

    lola_34, mandarine sad ne mogu biti dobre, berba je bila u 11 mj.

    Ja sam danas imala odličan ulov svježih inćuna i mišance, mljac.
    Od voća sad kupujem samo jabuke (sorte kojih nema u trgovinama), i domaće limune. Ostalo je isto kao i po trgovinama.

  10. #10

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,392

    Početno

    Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    lola_34, mandarine sad ne mogu biti dobre, berba je bila u 11 mj.
    Da, ali ja izgleda sve moram na vlastitoj koži osjetiti .

    Priznajem ne pristupam kupovini voća tak' studiozno .

    Dala si mi za razmišljati.

    Tenks!

  11. #11
    RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Postovi
    5,601

    Početno

    Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam danas imala odličan ulov svježih inćuna i mišance, mljac.
    Ja nekidan nabrala mišance, mi rečemo Pazija, i kupili tek uhvačenih inčuna, nalupali se uz to luka. Ajme majko skoro pa bi rekla da nema boljeg objeda od toga!

  12. #12
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    a ja te postpisujem

  13. #13
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,297

    Početno

    Mišanci? Pazija? Nikad nisam čula te riječi i nemam pojma što znače. Možete me naučiti?

  14. #14
    rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Postovi
    2,461

    Početno

    Jesu mišanci i mišancija isto?

  15. #15
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    u, beti, to ti je jako fino. ja sam otkrila (ana mi je otkrila ) prije par godina. to ti je u stvari samoniklo jestivo bilje koje raste na njivi, rekli bismo - korov koji seljaci umjesto da bace prodaju (skupo!) i na riječkoj pjaci

  16. #16
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,297

    Početno

    Sutra idem do place da to nađem. Samo što ja na placi izgubim previše vremena i soldi. Sve mi je fino, sve bih pogledala, pa popričam sa prodavačicama, pa kad dođem do cvijeća... U dućanu je to puno sterilnija kupovina- ne mislim po čistoći, nego po (ne)užitku kupovanja.

  17. #17
    RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Postovi
    5,601

    Početno

    Ma ne isplati vam se kupovat same, treba neko ić s vama da vas naući koja je mišanca dobra a koja ne. Ima onih podlih prodavača koji ti hoće uvalit vreču punu pardon my french govana, ako ima manje od 10-15 vrsti, ne isplati se kupovat jer nikad neće bit takav okus, razočarat će te se i onda će te nas prozvat ludima

    Mene u Zagrebu neki tip našo maslat, nabro samo kostrića i maslačka i govori ludilo mišanca, 30 kn kilo Popljuvala sam ga ko rijetko koga u životu!

  18. #18
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,730

    Početno

    Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Ma ne isplati vam se kupovat same, treba neko ić s vama da vas naući koja je mišanca dobra a koja ne. Ima onih podlih prodavača koji ti hoće uvalit vreču punu pardon my french govana, ako ima manje od 10-15 vrsti, ne isplati se kupovat jer nikad neće bit takav okus, razočarat će te se i onda će te nas prozvat ludima

    Mene u Zagrebu neki tip našo maslat, nabro samo kostrića i maslačka i govori ludilo mišanca, 30 kn kilo Popljuvala sam ga ko rijetko koga u životu!
    Ajde, Roza, mi u ZG ne možemo tražiti kruha preko pogače. :D
    6-7 vrsti za 20 kn / kila nije tako loše.

  19. #19
    RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Postovi
    5,601

    Početno

    Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ajde, Roza, mi u ZG ne možemo tražiti kruha preko pogače. :D
    6-7 vrsti za 20 kn / kila nije tako loše.
    Ma preseravam se
    Inaće svi imaju drugačije nazive, ja berem Slašku, Paziju, Kostrič, Žučenicu, Lemprc, Morač, divlju Mrkvu, divlji Luk, divlju Blitvu, Koprivu itd itd ima ih mali milijun, iskreno ne znam svakoj ni ime.
    Posljednje uređivanje od RozaGroza : 11.03.2011. at 11:10

  20. #20
    Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,835

    Početno

    Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ajde, Roza, mi u ZG ne možemo tražiti kruha preko pogače. :D
    6-7 vrsti za 20 kn / kila nije tako loše.
    ja sam je nekidan na Utrinama platila 16. I vrlo dobra je.

  21. #21
    mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    jedna šuma u istri ;)
    Postovi
    523

    Početno

    Eto ti ga sad, i opet nismo doznali šta je unutra!
    A to se kuha ili jede friško? Ajde recite,ja bi to brala.

  22. #22
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,730

    Početno

    http://www.sibenskileksikon.com/cms_...?articleID=183

    nek ti Roza kaže gdje bere, ja to obavim na placu.

  23. #23
    mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    jedna šuma u istri ;)
    Postovi
    523

    Početno

    Aha, pišakana, žigavice i magaruše! Pa što ne kažeš


    guglam, pišakan-trava po kojoj pasi pišaju, toga imam
    magaruša-mjesto u zadarskoj županiji (ili je isto trava po kojoj magarci pišaju, i to imam )
    žigavica je kopriva


    našla i ovo:
    dakle, mišanca je mješavina zelenila koja sadrži, ovisno o dobu, kostriš, divlji luk, koromač, žutenicu, vlasac, žigavicu, poneki list blitve, itd.

    ili ću morati i ja na plac pa prebirat po vrećici ...

  24. #24
    MariolaST avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Lokacija
    Split
    Postovi
    293

    Početno

    Citiraj mašenka prvotno napisa Vidi poruku
    Aha, pišakana, žigavice i magaruše! Pa što ne kažeš


    guglam, pišakan-trava po kojoj pasi pišaju, toga imam
    magaruša-mjesto u zadarskoj županiji (ili je isto trava po kojoj magarci pišaju, i to imam )
    žigavica je kopriva


    našla i ovo:


    ili ću morati i ja na plac pa prebirat po vrećici ...
    Eto to je jedina opasnost kad se kupuje na pazaru, što ne znaš gdje je ubrano. Dakle najbolje se prošetati po prirodi, nama je najbliži Klis i ubrati sam. Isto vrijedi i za šparoge.

  25. #25
    miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Lokacija
    hlebinska škola
    Postovi
    882

    Početno

    mi mišanciju zovemo divlje zelje

  26. #26
    koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    5,491

    Početno

    Radila sam svojedobno u stakleniku s jagodama i plasteniku s rajcicama. I jedno i drugo je bilo stvarno fiiino i ukusno. Ali..rajcicu smo slagali u kasete na kojima je pisalo "svjeza rajcica iz zagrebackih vrtova" i jedna vrsta kaseta je bila, cini mi se, varazdinska...A vjerujte, plastenik nije bio u Zagrebu a ni blizu Varazdina....To se prodavalo na placu pod domace.
    Posljednje uređivanje od koksy : 11.03.2011. at 12:40

  27. #27

    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Postovi
    1,048

    Početno

    Kako ce sad uskoro jagode, a glede sezonstva...
    Kupila "domace" jagode: trajale tjedan dana jer nisu bile bas... a kad donesem one fine prave, do popodne mi polutrule.
    Na placu teeeskooo se nadje pravo voce i povrce jer i da bi oni imali urod moraju intervenirati. U suprotnom sve treci dan bacaju a to im se nikako ne isplati.
    S druge strane: kupila neki dan jabuke s crnim flekama (hrdja) i lagano trule, smezurane (takve otprilike imamo trenutno u tatinom podrumu)... nakon ciscenja savrsene! Samo recite mi tko to zeli kupiti! Prijateljica prodavala eko jabuke po kkunu samo sto joj je hrdja napala, pa odustala.

    ALi kad bi gledali sve, nista ne bi jeli

  28. #28
    dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    zg
    Postovi
    1,891

    Početno

    I ja sam jutros svratila do Kvatrića samo zbog mišancije (20 kn/kg) i potočarke (60 kn/kg) i baš sam uživala šetat među štandovima na ovom suncu.
    Uzela sam i mladog luka, peršina, jabuka i domaćih limuna.
    A ove preprodavače koji u ožujku prodaju jagode i maline zaobilazim u širokom luku.

  29. #29
    RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Postovi
    5,601

    Početno

    Pošto si platila mladi luk? U nas je po zlato još.

  30. #30
    dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    zg
    Postovi
    1,891

    Početno

    Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Pošto si platila mladi luk? U nas je po zlato još.

    6 kn/ vezica 6 komada

  31. #31
    bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    5,074

    Početno

    sad ste me zainteresirale za tu mišancu!

  32. #32
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,511

    Početno

    misancija skuhana kratko u vodi ili na pari, po tome maslinovo ulje i malo limuna...mmmmm

    a juha od potocarke..mmmmm
    jedva cekam proljece!

  33. #33
    Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    6,003

    Početno

    Fina je i u kombinaciji sa seitanom i slanutkom. Samo što mi se sad ne da pravit seitan ...

  34. #34
    RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Postovi
    5,601

    Početno

    Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Fina je i u kombinaciji sa seitanom i slanutkom. Samo što mi se sad ne da pravit seitan ...
    Kako ovo?
    Inaće mi je kuhamo il lešo pod ulje, ili a'la brocolli di rabe (to je dinstano u voku al to je žešča verzija). Žučenicu samu kuham pa na salatu sa jajima utvrdo.

  35. #35
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    Mišancu nikad nisam imala prilike probati (ipak sam kontinentalka). Radič (maslačak) jedem na salatu, kiselicu žvačem još na livadi, koprivu radim na sos.
    Razmišljam sad o nekoj kontinentalnoj verziji. Jedino što mi pada na pamet je: radič, kopriva, mlado lišće hrena, kiselica. Da li bi to prošlo?
    Ima li još neka kontinentalka (Prigorje, Podravina) kakvu ideju? Da li bi uopće kiselica bila dobra kuhana?

    Peterlin?

  36. #36
    RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Postovi
    5,601

    Početno

    To i mene zanima pošto ću uskoro preselit u Podravinu, i sve se nadam da neću morat "uvozit" iz Dubrovnika.
    Kad sam bila u Zagorju vidjela sam da ima Pazije, ne previše vrsta, al je ima.

  37. #37
    SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    2,554

    Početno

    Uh, ta mišancija dobro zvuči. Kod mene će biti svega pojedinačno, malo maslačka, koprive, blitve... samo me zanima kako će MM reagirati na to... ako ništa, Maša i ja ćemo mlatiti.

    Ja na piji od voća kupujem samo jabuke i to kod provjerenog prodavača, ekološki uzgojene.
    Od svježeg povrća kod nas ima još samo poriluka.
    Prošlu subotu nije bilo žene kod koje sam kupovala poriluk, sitan, tanak, nemaš ga što vidjeti, ali domaći... i odem do neke druge, pitam je li domaći. Kaže: Je. Ja: tu, iz Osijeka? Ona: Otkud vam to, pa gdje će sad rasti poriluk, snijeg je... Prvo sam joj objasnila što i kako i onda rekla doviđenja.
    Od povrća kupujem još samo domaću mrkvu, peršin, kupus, krumpir... kelja, špinata i blitve imam u bašči. Ponekad kupim i karfiol iako znam da nije odavde. I tako.
    SAd će uskoro i moj mladi crveni i bijeli luk, matovilac.
    MM već kuka kako ne jede svježe povrće pa danas kupila u trgovini dva paradajza. Nekada sam ga i ja u ovo doba jela, a sad mi muka kad ga pogledam.

  38. #38
    RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Postovi
    5,601

    Početno

    Mene "pucaju" trudničke želje, pa sam jučer nakupovala pomadora od nekog preprodavača. I znam da su otrovne i sve, al mi tako pašu!!!

  39. #39
    priscila avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    245

    Početno

    Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Mene "pucaju" trudničke želje, pa sam jučer nakupovala pomadora od nekog preprodavača. I znam da su otrovne i sve, al mi tako pašu!!!
    A ja čekam jagode kao ozeblo sunce I nisam mogla odoliti neki dan i kupila pola kile na placu, kao neke španjolske, nisu bile neke, ali valjda bi pukla da ih nisam kupila

  40. #40

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    nl
    Postovi
    3,369

    Početno

    Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Mene "pucaju" trudničke želje, pa sam jučer nakupovala pomadora od nekog preprodavača. I znam da su otrovne i sve, al mi tako pašu!!!
    i voce i povrce tretirano pesticidima potopite u vodu u koju ste stavili sol na 45 minuta i to bi trebalo izvuci smece van. to je preporuka nutricionistice iz holistickog medicinskog centra u Eindhovenu. mene je naime mucilo da li je bolje da kupujem nezrelo voce i povrce iz organskog uzgoja ili zrelo tretirano pesticidima i zena mi je rekla da to ocistim u posoljenoj vodi i dajem radije zrelo

  41. #41
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    i mm

    otkrio da je tresnjevacki puno eftiniji od dolca

  42. #42
    Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,274

    Početno

    Prije sam kupovala na placu...ali u to vrijeme nisam ni pomišljala da možda kupujem nešto što, u najmanju ruku, nije zdravo.

    Otkad imam dijete, ne kupujem na placu ili jako, jako rijetko i to samo od jedne "moje" bakice.

    "Prosvijetljenje" nas košta jer je bio voće i povrće puno skuplje, to ionako svi znate.

    Ali, ne mogu, jednostavno ne mogu djetetu dati nešto puno pesticida, fungicida i ostalog - rađe ću joj skuhati žgance.

    Još kad znam da se ne poštuje razdoblje karence - to mi je iz prve ruke info, pa da se jedno uzgaja za prodaju a drugo za sebe, uuuhhh

  43. #43
    SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    2,554

    Početno

    Teice, slažem se s tobom.
    Što je najgore, mnogi uzgajivači niti ne znaju kada što špricati pa ispadne kako je jabuka cvrljiva, a cvrljiva je jer nije špricana kada je trebalo pa ju je crv svejedno napao.
    Na Coolinarici sam čitala jedan tekst o tome.
    Dok je M. tek krenula s dohranom, stvarno sam pazila od koga kupujem. I sada kupujem od ljudi koji imaju malo svoga povrća i vidi se da prodaju višak. SAmo ni njima svima nije za vjerovati. Srećom, imam dosta svoga, a od ove godine se nadam puno više pa se tješim da M. ne jede baš sve špricano. Ili ako kupujem, kupujem ono što se ne mora puno tretirati - kupus, mrkvu, krumpir...
    Nikada ne kupujem od preprodavača i ljudi koji imaju jako puno toga na štandu.

  44. #44
    RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Postovi
    5,601

    Početno

    Teica jesi dobila moj pp? Kad sam provala drugi put reklo mi je da ti je inbox pun pa nemam pojma jesi dobila ili ne.

  45. #45
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    e, a jeste probali ćimulice tako ovdje kod nas zovu. to su mladi izdanci, e sad ne znam, dal kelja il kupusa, ja mislim kelja.
    ima ih samo dva - tri tjedna, sad im je vrijeme.
    to je predobro, isto ih skuham u vodi, češnjak i maslinovo ulje.

    da budem on topik - isto na pjaci kupljeno
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 29.03.2011. at 20:29

  46. #46
    Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,835

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    e, a jeste probali ćimulice tako ovdje kod nas zovu. to su mladi izdanci, e sad ne znam, dal kelja il kupusa, ja mislim kelja.
    ima ih samo dva - tri tjedna, sad im je vrijeme.
    to je predobro, isto ih skuham u vodi, češnjak i maslinovo ulje.

    da budem on topik - isto na pjaci kupljeno
    ćimulica=mladi izdanak od bilo čega zeljastog
    rekla bi da si u primorju jela ćimulice od raštike?

  47. #47

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    pod zvjezdarnicom
    Postovi
    1,925

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    e, a jeste probali ćimulice tako ovdje kod nas zovu. to su mladi izdanci, e sad ne znam, dal kelja il kupusa, ja mislim kelja.
    ima ih samo dva - tri tjedna, sad im je vrijeme.
    to je predobro, isto ih skuham u vodi, češnjak i maslinovo ulje.

    da budem on topik - isto na pjaci kupljeno
    cimice?

    fino, jako fino

  48. #48
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    to je predobro, isto ih skuham u vodi, češnjak i maslinovo ulje.
    probaj dodati slanutak, ubit ćeš se od finoće.
    samo malo obari ćimulice, a na maslinovu ulju poprži češnjak, pa slanutak i preko prebaci ćimule (može i špinat, ja jučer radila).
    prebaci par puta i jedi do iznemoglosti.

  49. #49
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    probaj dodati slanutak, ubit ćeš se od finoće.
    samo malo obari ćimulice, a na maslinovu ulju poprži češnjak, pa slanutak i preko prebaci ćimule (može i špinat, ja jučer radila).
    prebaci par puta i jedi do iznemoglosti.
    mmm, zvuči odlično, nikad probala tu kombinaciju. volim nove kombinacije

  50. #50
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    a moguće, ne znam, pitat ću drugi put. al jako, jako su fine.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •