Moje dijete i ja bile jučer. Ona je valjda tamo glavna atrakcija. Onako mala glavinja između klupa, skida ženama povrće sa štandova, glupira se, a meni drago što dijete zna odakle dolazi sve to na naš stol (dobro, zna da dolazi i iz bašče, ali i ovo je fora... obžavala je piju i dok sam je u marami nosila).
A što se valjanja tiče. Ajme, jučer me je uspjela zavaljati jedna baba koja me je jesenas zavaljala i za bijeli luk za sadnju. Ma, platila sam ga k'o Svetog Petra kajganu. Znam da mi se susjeda smijala.
Kupujem jučer mrkvu (istina, onu od jesenas, ali nemam svoje) i ona meni trpa mrkvu s lišćem pa doda malo peršina... ja joj kažem da izvaže, ona izvaže skupa s porilukom, kao, ima tu dvije kile... Eh, ali dobro, nije mrkva loša, iz trapa je...
Luda baba. A i ja još luđa što se dam zezati.
Kod nas nisam primjetila te ćimulice. O mišanci da ni ne govorim. Ima jedan deda koji prodaje raštiku iz Dubrovnika. Ne znam kako ju dila. Ipak nisam kupila.
Sve u svemu, MM je rekao, ovisna si o pijaci (da se razumijemo, do nje mi treba 20 minuta vožnje gradskim busom u kojem teglim dijete plus onu bapsku torbu na kotače, prepunu svega...)