ponekad pomaže djeci (a i odraslima!) posvjestiti što su sve prikriveni kradljivci vremena - internet, fB, dugi telefonski razgovori s prijateljima, televizija...jer obično nismo svjesni koliko nam vremena u danu progutaju takve sporadične i neplanirane aktivnosti. super ako postoji neka aktivnost koju bi on još htio raditi a mogla bi poslužiti kao jaki samomotivator (u stilu ako napravim na vrijeme sve što je potrebno imat ću vremena još i za tu željenu aktivnost)
čini mi se odlično što je krenuo sa tablicama za planiranje vremena.
jasno da je u otporu kada mu ti zapravo svojim uputama daješ do znanja da nije kompetentan u školi i učenju. iz svega što si napisala ja bih rekla da je vrlo uspješan i ovaj način rada trenutno mu sasvim odgovara (ne odgovara tebi i u tome je problem). svojim uputama poručuješ mu da on ne zna kako se nositi sa šk obvezama i nije dorastao zadatku, nema adekvatne strategije učenja što će rezultirati neuspjehom/podbačajem od kojih ga ti želiš zaštiti (jer to bolje znaš) tj želiš preuzeti odgovornost za njegove obaveze. neželjenim uputama i savjetima koje nije tražio rušiš mu samopouzdanje.
budi tu kada on pita i traži pomoć i/ili samo tvoje zanimanje i interes za ono što radi.
ps. oprosti ako sam previše direktivna