Stranica 10 od 112 PrviPrvi ... 891011122060110 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

iz istog razloga iz kojeg i imam tu poreznu olakšicu i novac od grada. jer imam troje ili više djece. i to se zove pronatalitetna politika i nema nigdje u razvijenim zemljama nikakve veze sa dohodovnim i imovinskim cenzusom baš kao ni rotkvice na placu. ja sve to Gradu i Državi vrlo pošteno plaćam, pa smatram da na to imam pravo.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

aleluja!
    oni s jednim djetetom ili dvoje, bezobzira što gradu i državi pošteno plaćaju nemaju nikakvo pravo

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ah da.... 'rvati koji ne radjaju troje i vise djece ne pridonose natalitetu.... uopce... ili troje ili nista.

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

i da... ja sve sto gradu placam - neposteno placam... c..c...c, ali vise od tebe postene (recimo)

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Teta Eta prvotno napisa Vidi poruku
    i da... ja sve sto gradu placam - neposteno placam... c..c...c, ali vise od tebe postene (recimo)
    ha čuj, ja aludiram na to da sam prijavljena na punu plaću. mnogi su na minimalac - neki svojevoljno, neki ne, i to svrstavam u kategoriju nepoštenog plaćanja.
    govorim za sebe i iz svoje perspektive, uopće ne generaliziram.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nije mi jasno zasto bi imovinska skala bila pravednija ili jednostavnija za primjeniti.
    Npr. jedna obitelj ima stan, vikendicu na moru i 2 auta. To super zvuci. Ali susjed ima 5x vredniju kucu, 3x vredniju vikendicu i 3x skuplji auto.

Tko ce procijenjivati vrijednost imovine? Hoce li nam svima doci u kuce/stanove napraviti procjenu? Nije isto imati stan u Spanskom i stan u Mlinovima? Mozda i je, ako je ovaj u Spanskom adaptiran, a ovaj u Mlinovima ruina. Opet, Mlinovi su atraktivna lokacija, mozda na trzistu taj stan i vrijedi vise? Ili ipak manje? A kvadratura? Hoce li se gledati broj kvadrata po clanu? Jel netko ima spajzu, a drugi ne? Sta ako je stan pod hipotekom/fiducijem banke - formalno, onda nije moja imovina, nego imovina banke? Jer nije moj, pa nisam ga jos kupila, tek ga otplacujem...

Osim toga, s obzirom na stanje zemljisnih knjiga i sredjene imovinsko-pravne odnose u ovoj drzavi, tko ce utvrditi tko je stvarni vlasnik koje nekretnine?

Da mi je znati kako ce se provesti taj cenzus? Koji ce biti kriteriji, a da nisu podlozni manipulaciji...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    aleluja!
    oni s jednim djetetom ili dvoje, bezobzira što gradu i državi pošteno plaćaju nemaju nikakvo pravo
    kako ne, eno ti tamo razreda prema broju članova kućanstva. za prvo dijete ti je olakšica tolika, za drugo tolika, za treće tolika...pa opet - za prvo dijete ti je od grada toliko, za drugo toliko, za treće toliko...
    ne znam stvarno što je tu nejasno. budući da imam veći broj djece, imam veće olakšice, ne znam tko tebe tu svrstava u građanina drugog reda. imaj ih i ti troje pa ćeš imati olakšice i ti.
    nemaju u pravilniku i zakonu samo moje ime i oib.

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

da, placanje cijene od 2000 kuna svrstava sve te roditelje u gradjane drugog reda...
    tocka.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    I onda neka mi netko kaže da izvlačim iz konteksta kad kažem da ljudi govore kako će mojoj djeci plaćati vrtić....Joj!
    Pa ako ti neces placati ekonomsku cijenu, a tko ce ga onda placati? Dijelom i ti iz prireza svoje place, ali i sama si rekla da ti je placa mala - pa prihvati onda cinjenicu da ti ga placaju drugi. Ne treba se toga sramiti, to i je nacelo socijalne politike - da se pomogne onima koji ne mogu sami placati.

I ja ocekujem da se i meni pomogne, jer ni ja nemogu placati ekonomsku cijenu vrtica. Zelim da mi ga pomognu placati oni za ciju sam ja djecu placala dok svoju nisam imala, oni koji se voze javnim prijevozom kojeg ja ne koristim, ali ga financiram...To se zove kako sam i rekla, socijalna politika. Samo ona treba biti pravedna, a ne ovakva, sramotna.

Ili, OK, ukinimo prireze i smanjimo poreze, pa neka svi placaju ekonomsku cijenu svih javnih usluga, ja sam odmah za to.
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 14.04.2011. at 22:58

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Nije mi jasno zasto bi imovinska skala bila pravednija ili jednostavnija za primjeniti.
    Npr. jedna obitelj ima stan, vikendicu na moru i 2 auta. To super zvuci. Ali susjed ima 5x vredniju kucu, 3x vredniju vikendicu i 3x skuplji auto.

Tko ce procijenjivati vrijednost imovine? Hoce li nam svima doci u kuce/stanove napraviti procjenu? Nije isto imati stan u Spanskom i stan u Mlinovima? Mozda i je, ako je ovaj u Spanskom adaptiran, a ovaj u Mlinovima ruina. Opet, Mlinovi su atraktivna lokacija, mozda na trzistu taj stan i vrijedi vise? Ili ipak manje? A kvadratura? Hoce li se gledati broj kvadrata po clanu? Jel netko ima spajzu, a drugi ne? Sta ako je stan pod hipotekom/fiducijem banke - formalno, onda nije moja imovina, nego imovina banke? Jer nije moj, pa nisam ga jos kupila, tek ga otplacujem...

Osim toga, s obzirom na stanje zemljisnih knjiga i sredjene imovinsko-pravne odnose u ovoj drzavi, tko ce utvrditi tko je stvarni vlasnik koje nekretnine?

Da mi je znati kako ce se provesti taj cenzus? Koji ce biti kriteriji, a da nisu podlozni manipulaciji...
    oib funkcionira trenutno interno, kod ostavinskih rasprava i sl sud po imenu (oibu) traži sve ZK uloške upisane pod tu osobu. ti podaci nisu javni i vjerojatno nikada neće ni biti, što je logično.
    što se tiče kvadrature stana i sl, vjeroojatno će ići po nekoj europskoj normi -15m2 po članu kućanstva se vodi kao egzistencijalni minimum. ovo što pišem sam čitala ovlaš, stvarno ne mogu stajati iza toga jer su mi izvor internet, novine i forumi, nešto iskustva ali nikakvo stručno znanje s tog polja.
    pretpostavljam da će sve što prelazi taj egzistencijalni minimum biti oporezovano kao luksuz u budućnosti tako da više neće biti varijanti tipa imam 50 ha nekog zemljišta naslijeđenog jer eto imam, nego ću na njega morati po ha plaaćati neki godišnji porez - oni koji će moći plaćati porez na vikse, zemljišta i sl će sve to i imati, a oni koji neće imati za porez, prodavat će zemlju. da vidiš al će s brzo počet riješavati imoinsko-pravni odnosi...
    ali u konačnici, kao što kažeš, nagrabusit će oni čiji su roditelji kamen po kamen cijeli život odvajali za neku viskendicu u zagorju i sl...

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj ivala prvotno napisa Vidi poruku
    kako ne, eno ti tamo razreda prema broju članova kućanstva. za prvo dijete ti je olakšica tolika, za drugo tolika, za treće tolika...pa opet - za prvo dijete ti je od grada toliko, za drugo toliko, za treće toliko...
    ne znam stvarno što je tu nejasno. budući da imam veći broj djece, imam veće olakšice, ne znam tko tebe tu svrstava u građanina drugog reda. imaj ih i ti troje pa ćeš imati olakšice i ti.
    nemaju u pravilniku i zakonu samo moje ime i oib.
    da mogu imala bih možda i troje

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

x
    Daedi
    Posljednje uređivanje od Teta Eta : 14.04.2011. at 22:58

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

da, placanje cijene od 2000 kuna svrstava sve te roditelje u gradjane drugog reda...
    tocka.
    ne, nego u one koji ne skupljaju nagradne bodove za nagradne kune )

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

da mogu imala bih možda i troje
    žao mi je

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

žao mi je
    nije ti žao jer i dalje vrijeđaš.
    Posljednje uređivanje od apricot : 15.04.2011. at 07:25 Razlog: kako Forum "kaže", gruba riječ.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

iz istog razloga iz kojeg i imam tu poreznu olakšicu i novac od grada. jer imam troje ili više djece. i to se zove pronatalitetna politika i nema nigdje u razvijenim zemljama nikakve veze sa dohodovnim i imovinskim cenzusom baš kao ni rotkvice na placu.
    Aha... povećanje cijena vrtića, produženog boravka, ukidanje besplatnog prijevoza školarcima, smanjivanje pomoći za novorođenu djecu itd. se sada zove pronatalitetna politika.

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

eto, ja sam postala inženjer za manje novaca (dakle tri godine studija koji se plaća!) nego što će neki jadnik uplatiti za godinu dana vrtića djetetu ako ima tu "sreću" da zapadne u najviši platni razred. (s tim da sam jedna od onih komunističkih smradova koji su prosvjedovali za besplatan studij).

i da me postavite na trepavice, da imam 5 000 000 kn mjesečnu plaću, ne bih dala 2000 kn za gradski vrtić iz dva razloga:
    1. iz moje plaće bi u tom slučaju odlazio ogroman iznos za prirez i kako god da okrenete ne bi bilo fer da ako puno dajem zauzvrat ne dobivam nikakve pogodnosti
    2. to bi bila davanja u proračun kojim upravlja bandić i njemu slični gmizavci, tako da, pošto nisam potpuno glupa i slijepa, bila bih itekako svjesna (kao što sam i sad, nezaposlena bez primanja) da od tih novaca vrtići ne bi vidjeli ni n i da bi se većina vjerojatno potrošila na preskupe ugovorene poslove s kojekakvim rodijacima, milijunske wc-ove i ine gluposti. da se uplaćuje direktno na račun specifičnog vrtića, bila bi to posve druga priča.
    100% bih se prije odlučila na alternativne opcije čuvanja ili privatni vrtić. čisti princip.

u svemu ostalome potpisujem apricot, magriz i deaedi.

ovo ima veze sa socijalnom pravdom koliko i slonica nelica sa profesionalnim baletom.

i da, jedno pitanje. ovi, ma sram ih bilo, koji su se drznuli dići stambene kredite još prije par godina i u međuvremenu im je rata narasla i za četveroznamenkasti iznos bi trebali što? ostaviti nekretninu banci i preseliti u neku šupu da bi mogli platiti vrtić? 2000 kn je OGROMAN iznos. nekom tko ima 30 000 kn plaću možda i nije, ali nekome s 12-13 000 itekako je.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Deaedi, stoji to što si napisala, ali puno drugačije zvuči napisano ovako ili onako pomalo cinično. Jer iz tvoje, a bormeč nažalost i iz moje plaće idu i novci za recimooo, ruglo u Maksimiru '(uf, opet ja po tome, ali što mogu kad mi je to trn u oku i srcu). Mene to puuuno više muči nego činjenica da iz moje plaće ide za nečiji vrtić. Ili prijevoz! Ili mirovinu!

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

odakle ti znas kako tko rasporedjuje svoju placu?.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

nije ti žao jer i dalje vrijeđaš.
    ne, stvarno mi je žao. nemam pojma tko si kao što ti nemaš pojma tko sam ja. nijednom svojom rečenicom te nisam namjerno uvrijedila. dapače, ne koristim ni vulgarne ni ružne riječi kojima si me ti obilato zasula a samo zbog razlike u mišljenjima. ne znam čime sam to zaslužila, kao ni ovu tvoju zadnju rečenicu jer moje namjere nisu bile ni zločeste ni loše. moguće da te uvrijedilo to što sam se par puta našalila ali niti to nije išlo tebe osobno niti je bilo zlonamjerno - ni u jednom trenutku u ova dva sata provedena na forumu nisam htjela nikoga uvrijediti niti sam se mislila svađati. ovo sam doživjela kao debatu, razmimoilaženje u razmišljanjima i žao mi je ako vas ima koje sam nehotično uvrijedila. dapače, više pratim forum negoli sudjelujem u njemu i našla sam ovdje puno savjeta onda kad mi je trebalo i informacija onda kad mi je manjkalo.
    i zato magriz, stvarno mi je žao, želim ti laku noć i svako dobro.
    Posljednje uređivanje od apricot : 15.04.2011. at 07:26 Razlog: gruba riječ

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja još jednom ponavljam: ako vrijeđanje, prozivanje i ostale divote ne prestanu zaključavam topic dok ga ne očistim (a to može potrajati).

Bolje je energiju usmjeriti u nešto korisno i konkretno, koliko je vas bilo na prosvjedu? Na javnoj tribini? Žalilo se bilo gdje osim ovdje na forumu?
    Posljednje uređivanje od Frida : 14.04.2011. at 23:18

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

jedno je diskusija, drugo su neumjesne šale i udarci ispod pojasa
    a gotovo svaki tvoj post od trenutka kad si se javila ovdje prožet je time

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

odakle ti znas kako tko rasporedjuje svoju placu?.
    A???

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

To je poanta, svi mi izdvajamo neki novac, koji je otišao bog te pita kojim rodjacima i kumovima, na kojekave WC instalacije i sportske klubove, na ratu za struju MSU lajtšoua, a raspravljamo se koje kome plaćao vrtić dok nije imao djecu.
    Zavadi pa vladaj :/

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Deaedi, stoji to što si napisala, ali puno drugačije zvuči napisano ovako ili onako pomalo cinično. Jer iz tvoje, a bormeč nažalost i iz moje plaće idu i novci za recimooo, ruglo u Maksimiru '(uf, opet ja po tome, ali što mogu kad mi je to trn u oku i srcu). Mene to puuuno više muči nego činjenica da iz moje plaće ide za nečiji vrtić. Ili prijevoz! Ili mirovinu!
    Nije to cinično, nego je to činjenica. Novac u gradski proračun daju drugi ljudi, druge obitelji, dakle uvijek netko plaća nešto za nekoga. Ne daje ni Grad ni Gradonačelnik, nego stanovnici jedni drugima.

Isti čovjek koji financira to ruglo u Maksimiru je onaj čija je ovo Odluka o cijenama vrtića. Jel nekome to jasno? I koji priča o solidarnosti u vrijeme recesije i obećaje da će završiti to ruglo.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ali stvarno nisu. samo si ih tako doživjela. pa da želim tako nešto, bih li ti se ispričala jer sam te navela da to misliš?
    ponavljam ti, ni u jednom trenu mi nije bila namjera išta od navedenog - pa pojma o pojmu nemam nit tko si, nit koja ti je životna priča. ni u jednom trenu nisam bila ni zločesta ni zlonamjerna, ako Frida misli drugačije, nek izbriše sve moje postove.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

koje= tko je (što mi bi???)

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Nije se odnosilo na tebe.
    Odnosilo se na opasku Ivale da roditelji koji placaju 2000 kuna nisu gradjani drugog reda i da sigurno ne skupljaju nagradne bodove za nagradne kune.

Uz malo maste, te nazovi bogate roditelje mogu zamisliti kao roditelje koji jedva spajaju kraj sa krajem i biti ce itekako zakinuti oni i njihova djeca, ukoliko ovo stvarno stupi na snagu.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa meni je to jasno, ali čemu tolika halabuka oko toga?? Kažem, hoćemo se sada buniti i što iz naših plaća idu i mirovine? I kaj ti ja znam kaj sve ne?
    Meni recimo jako smeta što mi građani moramo plaćati kojekakve gluposti za koje nas nitko pitao nije. Da sad ne nabrajam, već sam navela što mi je najveći trn u oku.
    Ja sam onu rečenicu napisala skroz cinično (onu gdje pišem da sam 8 godina plaćala vrtić tuđoj djeci) ali nekako mi se čini da ju nito nije tako doživio.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nije se odnosilo na tebe.
    Odnosilo se na opasku Ivale da roditelji koji placaju 2000 kuna nisu gradjani drugog reda i da sigurno ne skupljaju nagradne bodove za nagradne kune.

Uz malo maste, te nazovi bogate roditelje mogu zamisliti kao roditelje koji jedva spajaju kraj sa krajem i biti ce itekako zakinuti oni i njihova djeca, ukoliko ovo stvarno stupi na snagu.
    Sve 5, ilo je odmah iza pa sam mislila...malo si me zbunila.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

pretpostavljam da će sve što prelazi taj egzistencijalni minimum biti oporezovano kao luksuz u budućnosti tako da više neće biti varijanti tipa imam 50 ha nekog zemljišta naslijeđenog jer eto imam, nego ću na njega morati po ha plaaćati neki godišnji porez - oni koji će moći plaćati porez na vikse, zemljišta i sl će sve to i imati, a oni koji neće imati za porez, prodavat će zemlju. da vidiš al će s brzo počet riješavati imoinsko-pravni odnosi....
    Do, to je stvarno odlično riješenje. Oni koji neće moći platiti porez na imovinu (kakvi su to bogataši, da mi je znati) prodavati će imovinu u bescijenje, i opet će oni koji imaju imati još više, a ta "bogata" srednja klasa opet izvisiti.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hej ljudi šta je vama jeste li poludjeli što se svađate (a neke i psuju a topik se ne zatvara) svako ima pravo na svoje mišljenje, a vidim ja da je ovaj zakon upalio u smislu; zavadi pa vladaj!

Daj se smirite!

Danas pričam s tetama u vrtiću i one se jako boje da ako izglasaju ovaj zakon da će vrtići past na niske grane -rekle su da im i ovako na knap dotekne što im treba za rad u vrtiću i da većinu stvari one daju iz svog džepa i roditelji isto tako....od pribora na dalje itd.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam onu rečenicu napisala skroz cinično (onu gdje pišem da sam 8 godina plaćala vrtić tuđoj djeci) ali nekako mi se čini da ju nito nije tako doživio.
    Ali ta tvoja recenica stoji - jedino se i ja pitam, pa i ja sam placala tudjoj djeci vrtic 10g, i sada ga opet moram placati i svojoj i tudjoj. Pa kad ce se meni vratiti ili netko nesto i meni nekad nesto platiti? Vec se stvarno glupo osjecam, samo dajem i dajem, a nikad nista ne dobivam natrag.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Znam da stoji, cinično u stilu ...kao da drugi misle da mi smeta, a ne smeta ustvari...Ajme, jesam objasnila...
    Iskreno o tome tada nisam ni razmišljala....

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

aha - 2000kn plaćaju vrtić oni koji po glavi imaju ako se ne varam 7000+ prihode. što bi značilo u kućanstvu dvije plaće od 10500kn i jedno dijete. dakle tročlana obitelj koja raspolaže sa
    21 000 kn mjesečno. ako otplaćuju stan, nek je rata 6000kn (računam po sebi), ostaje 15 000, ode na režije još 1000, 14 000 itd. teško da se ljudi s takvim primanjima mogu zvati egzistencijalno upitnima. - ili kako je netko naveo da sam rekla, građanima drugog reda. to su bez sumnje ovi prvog reda.
    uglavnom, moram priznati da nitko kog znam nema toliku plaću - većina koje znam ima 5-6 000 i jedno/dvoje djece. mislim da će se velika većina ugurati u razred od 400 i 600kn a znali smo ionako da je bez obzira na visoki prirez gradu, 400kn koje smo plaćali za vrtić fakat neodrživa cijena

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Do, to je stvarno odlično riješenje. Oni koji neće moći platiti porez na imovinu (kakvi su to bogataši, da mi je znati) prodavati će imovinu u bescijenje, i opet će oni koji imaju imati još više, a ta "bogata" srednja klasa opet izvisiti.
    e da, dobrodošli u Uniju...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

ana.m , znas kaj mene jako smeta kod tebe? Pa evo, zapamtila sam te na temi oko elektivnog carskog reza, i bila si protiv istog izbora, dok tebi nije zatrebao. Sada si za za ovu Odluku jer tebi osobno odgovara. A da ti vrtic poskupljuje, onda bi bila protiv, sigurna sam. Daj malo prosiri horizonte i stavi se u tudju poziciju. Mozda se i ti nadjes jednog dana u drugacijoj poziciji.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

odkad prihodi od 7000+kn daju u slijedećoj rečenici plaću od 10500kn? koja je to matematika?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ana.m , znas kaj mene jako smeta kod tebe? Pa evo, zapamtila sam te na temi oko elektivnog carskog reza, i bila si protiv istog izbora, dok tebi nije zatrebao. Sada si za za ovu Odluku jer tebi osobno odgovara. A da ti vrtic poskupljuje, onda bi bila protiv, sigurna sam. Daj malo prosiri horizonte i stavi se u tudju poziciju. Mozda se i ti nadjes jednog dana u drugacijoj poziciji.
    X

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Hebate led, pa 10500x2=21000
    21000/2 odrasla i jedno dijete= 7000.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ma ne prihodi, krivo sam napisala. 21000:3 = 7000 što znači da je 7000 po članu kućanstva ako ih je troje u kućanstvu.
    fakat si me uzela na zub, ko da si znala za moje vječne popravne iz matematike )

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

cubana thnx. loše mi mozak radi kasno navečer. kad cijeli dan rinta da plati drugima vrtić

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

aha - 2000kn plaćaju vrtić oni koji po glavi imaju ako se ne varam 7000+ prihode. što bi značilo u kućanstvu dvije plaće od 10500kn i jedno dijete. dakle tročlana obitelj koja raspolaže sa
    21 000 kn mjesečno. ako otplaćuju stan, nek je rata 6000kn (računam po sebi), ostaje 15 000, ode na režije još 1000, 14 000 itd. teško da se ljudi s takvim primanjima mogu zvati egzistencijalno upitnima. - ili kako je netko naveo da sam rekla, građanima drugog reda. to su bez sumnje ovi prvog reda.
    uglavnom, moram priznati da nitko kog znam nema toliku plaću - većina koje znam ima 5-6 000 i jedno/dvoje djece. mislim da će se velika većina ugurati u razred od 400 i 600kn a znali smo ionako da je bez obzira na visoki prirez gradu, 400kn koje smo plaćali za vrtić fakat neodrživa cijena
    OK, ajmo po redu...

Uhvatili se svi ovih 2000kn, kao i Bandić. Istina je, tih 2000kn će stvarno plaćati jako mali broj ljudi. No, veliki je broj onih kojima vrtić posupljuje sa 400kn na 800kn, 1000kn, 1400 kn. I to nisu ljudi koji zarađuju po 10000kn, nego dosta manje.

I ti si sretna, ako navodis da imas samo stambeni kredit. A kredit za auto - jel auto u obitelji luksuz? A kredit (nenamjenski) (za u mom slučaju plaćanje magisterija-postdiplomskog studija ili neki drugi "luksuz"), a kredit-rate na kartice u Kiki, Lesnini... za namjestaj...i sl.

I zasto mislis da je 400kn neodrziva cijena? Ti to znas? Imas neki model koji to dokazuje? Zasto bi to bila neodrziva cijena? Tko je to potkrijepio brojkama? Hoce li ovom odlukom se nesto postici ili ne? Jesi li slusala sto govori i sam pročelnik gradskog Ureda g. Lovrić - nemaju pojma koliko će novaca doći u gradsku blagajnu ovim prijedlog, da li vise ili manje...Nemaju pojma, ali donijeli su Odluku da se toliko placa i gotovo. Metoda je bila valjda "prst-palac", puse vjetar...

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

gledaj, ako netko ima ukupno 21 000 prihoda, troje ih je u kućanstvu dakle 7 000 po glavi, ne mora značiti da se taj iznos dijeli na pola po pitanju plaća. možda žena ima 19 000 a muž rinta za 2 000. možda je žena digla stambeni na što kraći rok kako bi se izložila manjem riziku rasta rate zbog pijane valute i pohlepnih banaka i kredit joj jede većinu plaće. možda je netko od njih ozbiljno bolestan i moraju trošiti hrpu love na terapiju. što i nije rijedak slučaj, pogledaj samo koliko ljudi danas obolijeva od tumora, treba fizikalne terapije i sl. možda su u šumi, tko će ga znati. tu se može pretpostavljati do prekosutra.

no činjenica je da ti ljudi već u samom startu od plaće daju ogroman iznos gradu preko prireza. a prirez nije fiksni iznos već postotak ovisan o visini primanja. e pa ako ti marica mjesečno daje 1500 kn prireza godinama, zašto ona ne bi imala ama baš nikakve beneficije? zato jer je, kokoš jedna sebična, rodila samo jednog malog hrvatića? eto, ja u tom slučaju preporučam svim maricama da, ako su to u mogućnosti, smuljaju prebivališta, iznose plaće i sve što mogu i zayebu sustav.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

e da, dobrodošli u Uniju...
    Kakve veze ima Unija? Tamo uglavnom nema ovakih idiotarija, da nesto preko noci poskupi 900%

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni vi niste jasni svi ste licemjerni i ne vidim da se itko stavio u tuđu kožu već svako raspravlja s svoje trenutne pozicije i stajilišta;
    - obitelji s više djece- reći ćemo donekle podržavaju novi zakon,
    - s manje djece ne podržavaju,
    - a ovi koji nemaju djecu; se tuže što općenito izdvajaju za vrtiće

da ne govorim da ovi što psuju i vrijeđaju optužuju druge čije postove u opće ne pročtaju i namjerno krivo shvate, za vrijeđanje- stvarno svašta

Da sam ja administrator podjelila bi opomene i zaključala!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Kakve veze ima Unija? Tamo uglavnom nema ovakih idiotarija, da nesto preko noci poskupi 900%
    ne, tamo ako ne možeš plaćati porez na nekretnine koje imaš, prodaješ ih. uostalom to je bilo cinično rečeno.

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mislim da ovoj temi treba hlađenje.Postaje neukusno.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

ne, tamo ako ne možeš plaćati porez na nekretnine koje imaš, prodaješ ih. uostalom to je bilo cinično rečeno.
    Imaš li neke točne informacije o ovome ili opet govoriš neke parole koje si čula, kao i o neodrživoj cijeni vrtića?

A kojoj normalnoj državi je u interesu da joj građani rasprodaju nekretnine radi poreza?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj plashljivo_pile prvotno napisa Vidi poruku
    gledaj, ako netko ima ukupno 21 000 prihoda, troje ih je u kućanstvu dakle 7 000 po glavi, ne mora značiti da se taj iznos dijeli na pola po pitanju plaća. možda žena ima 19 000 a muž rinta za 2 000. možda je žena digla stambeni na što kraći rok kako bi se izložila manjem riziku rasta rate zbog pijane valute i pohlepnih banaka i kredit joj jede većinu plaće. možda je netko od njih ozbiljno bolestan i moraju trošiti hrpu love na terapiju. što i nije rijedak slučaj, pogledaj samo koliko ljudi danas obolijeva od tumora, treba fizikalne terapije i sl. možda su u šumi, tko će ga znati. tu se može pretpostavljati do prekosutra.

no činjenica je da ti ljudi već u samom startu od plaće daju ogroman iznos gradu preko prireza. a prirez nije fiksni iznos već postotak ovisan o visini primanja. e pa ako ti marica mjesečno daje 1500 kn prireza godinama, zašto ona ne bi imala ama baš nikakve beneficije? zato jer je, kokoš jedna sebična, rodila samo jednog malog hrvatića? eto, ja u tom slučaju preporučam svim maricama da, ako su to u mogućnosti, smuljaju prebivališta, iznose plaće i sve što mogu i zayebu sustav.
    naravno, i to je uvijek tako. nisu svi ljudi jednaki, nemaju svi iste okolnosti, niti živote. zato sustav koji gura uđuture sve ne može biti dobar, i to je moje stajalište otpočetka. ako je sustav napravljen tako da je pun rupa, nek onaj tko želi, mulja, petlja i koristi iste.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •