Stranica 101 od 107 PrviPrvi ... 519199100101102103 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 5,001 do 5,050 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Ali to nije normalan prijedlog, trebalo bi eventualno umanjiti sufinanaciranje za neopravdane izostanke.
    a što je neopravdan izostanak

zamisli situaciju da roditelj odluči uzeti neplaćeni dan
    ili dan godišnjeg
    i otići s djetetom u kino
    ili na sljeme
    bilo gdje
    igrati se cijeli dan legićima...

je li to neopravdano?
    ili ćemo morati donositi ispričnice poškropljene krvlju?

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ukoliko se utvrdi da je vjerska ili privatna predškolska ustanova dostavila netočnu evidenciju o nazočnosti djece za pojedini mjesec, umanjit će se mjesečni iznos sufinanciranja po djetetu u sljedećem razdoblju.

Mene samo zanima kako bi oni pratili da li su podaci ispravni? Bzvz! Mogu se samo pouzdati na poštenje vrtića.
    A i ovo što apri kaže- biti će samo više bolesne djece u vrtiću (ko da ih nema dosta)

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ma naravno, to je jako glupa ideja.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a koji će tek pritisak biti na pedijatre za ispričnice

koma prijedlog, koma

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sto vise citam cini mi se veci bezobrazluk !
    U mjerama kaznjavanja se spominju samo privatni i vjerski vrtici , vrtici pod pokroviteljstvom grada - ne.
    mozda gradski vrtici uopce niti ne moraju voditi evidenciju , mozda se njima i nece skidati iznosi ?!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

navodno je danas lovrić na stojedinici rekao da će isto pravilo primieniti i na gradskim

ako se kome da potražiti na stranici 101, današnju Temu dana, pa poslušati što je točno rekao

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne, ne moraju. Za gradske se nije nista mijenjalo. Jedino u vezi izostanaka ima ono da ukoliko je djete manje od 5 dana placa 40%, i naravno ne mora pravdati svoj izostanak.
    Moje djete ide u seoski vrtic i mozemo samo jedan mjesec u godini platiti 50% cijene, ali djete ne smije biti niti jedan dan.
    Ne jadam se, ali ova uredba za privatne i vjerske vrtice je zbilja van pameti.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    navodno je danas lovrić na stojedinici rekao da će isto pravilo primieniti i na gradskim

ako se kome da potražiti na stranici 101, današnju Temu dana, pa poslušati što je točno rekao
    ja danas ne mogu
    Sutra sam na putu. Ima neki drugi dobrovoljac.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Budem ja poslusala ( mislim da nema danasnje emisije na stranici).

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni se cini da su u igri SAMO vjerski i privatni ! Takva je anketa na stranici stojedinice( nisam slusala emisiju) .
    spajka daj nam prepricaj nakon slusanja .
    To je fini nacin da se vrtice baci na prosjacki stap i da se pozatvaraju. A da o diskriminaciji djece ( tj. roditelja koji placaju ) ne govorimo.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ako nema, tip mi je rekao poslati mailom
    ja imam ludnicu, pa se ne stignem sada time baviti, ali ću ispospajati koga s kime treba

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam ocekivala da cemo opet skupljati, ali nisam ocekivala da dodjem doma u srijedu 15-og i da mi mama kaze da je u vrticu obavijest da trebamo skupiti papire do ponedjeljka 20-og. Odluka je vazeca jos od 2012, nedavno su je htjeli nesto mijenjati za privatne, pa odustali, i opet ih je izgleda "iznenadilo" da je vec sredina sijecnja pa nam daju sulude navrat-nanos upute, igraju se pokvarenog telefona s roditeljima i izazivaju opci kaos, nervozu i strku za nesto sto je bilo tone vremena za na vrijeme najaviti, objaviti, dati jasne upute i sl

ili jednostavno vole da se deseci tisuca gradjana ljute, da imaju strku u zivotu, panicno jure u banke, gnjave u racunovodstvu (koje ovih dana ima ludnicu zvanu JOPPD), da su po novinama i sl...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Poslusala . Odreba se odnosi SAMO na privatne i vjerske !
    diskriminacija teska. Ako dijete ne dode npr. 15 dana roditelj mora platiti oko 1500 kn, ako ne dode cijeli mjesec ( npr. godisnji ) PUNI iznos , 0 kuna subvencije. Vrtici pod okriljem grada nisu ukljuceni u ovu diskriminaciju , i roditelji djece koja pohadaju vrtice grada zagreba ne placaju nista ! Sto to znaci da roditelji bolesne djece moraju platiti punu cijenu vrtica bez subvencija i jos dobiti manje novaca jer su na bolovanju ?!
    Idem vidjeti da li pricaju jos nesto nakon pjesmice koju pustaju.
    Posljednje uređivanje od sirius : 05.12.2013. at 22:14

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

slusam i ja na kraju, dok se kruh pece, saljem ti na mail apri sve sta je rekao. ovdje cu naljepiti dijelove koji su bitni.
    sirius premotas pjesmu, ja nemam vremena to slusati.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 05.12.2013. at 22:25

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    slusam i ja na kraju, dok se kruh pece, saljem ti na mail apri sve sta je rekao. ovdje cu naljepiti dijelove koji su bitni.
    sirius premotas pjesmu, ja nemam vremena to slusati.
    Na mobitelu sam. Ne rade komande za premotavanje.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Lovrić, evo dio njegovih izajava:
    on kaze da se vjerski i privatni vrtici izdasno subvencioniraju, pa je to sad novi sustav kontrole namjenskog trosenja novca. tvrdi da nece dobiti manje gradskog novca, osim onih koji ne trnasparentno uzimaju novce. pa se ovako transparentno prati.
    da li je bilo muljanja? samo u dva vrtica. vracen novac. sad idu korak dalje za pracenja te situacije.
    u cemu je novost? novost je pracenje svakodnevna nazocnost djece u vrticu elektronskim putem.
    da li je rijec o diskriminaciji? kad su u pitanju javni vrtici finaciraju se vrtici sukladno nazocnosti djece i ovo je priblizavanje istog modela kad su u pitanje u gradski i vjerski vrtici. (ja mu ovo bas nisam shvatila) pracenje je pokazalo da nazocnost djece u gradskim vrticima 62,9% u prvih 9 mjeseci.
    prvatni i vjerski: veca nazocnost nego u gradskim. do sad to nisu mogli zbog tehnickih uvijeta pratiti.
    koliko ce se ustedjeti? ne razmislja se o ustedi, vec da svaka kuna iz proracuna bude transparentno potrosena.
    apsurdnost nastale situacije? zasto bi placali vise? Pita Lovric, pa ako djete nije u vrticu vrtic ima manje troskove, sto je logicno. nema pelena, nema hrane, ne trosi se didaktika itd. ne pere se posteljina.
    moj komnetar: rekao je na pocetku da vecina love od grada ide na place teta, kako gradskih tako i prvatnih/vjerskih vrtica.

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Lovrić, evo dio njegovih izajava:
    on kaze da se vjerski i privatni vrtici izdasno subvencioniraju, pa je to sad novi sustav kontrole namjenskog trosenja novca. tvrdi da nece dobiti manje gradskog novca, osim onih koji ne trnasparentno uzimaju novce. pa se ovako transparentno prati.
    da li je bilo muljanja? samo u dva vrtica. vracen novac. sad idu korak dalje za pracenja te situacije.
    u cemu je novost? novost je pracenje svakodnevna nazocnost djece u vrticu elektronskim putem.
    da li je rijec o diskriminaciji? kad su u pitanju javni vrtici finaciraju se vrtici sukladno nazocnosti djece i ovo je priblizavanje istog modela kad su u pitanje u gradski i vjerski vrtici. (ja mu ovo bas nisam shvatila) pracenje je pokazalo da nazocnost djece u gradskim vrticima 62,9% u prvih 9 mjeseci.
    prvatni i vjerski: veca nazocnost nego u gradskim. do sad to nisu mogli zbog tehnickih uvijeta pratiti.
    koliko ce se ustedjeti? ne razmislja se o ustedi, vec da svaka kuna iz proracuna bude transparentno potrosena.
    apsurdnost nastale situacije? zasto bi placali vise? Pita Lovric, pa ako djete nije u vrticu vrtic ima manje troskove, sto je logicno. nema pelena, nema hrane, ne trosi se didaktika itd. ne pere se posteljina.
    moj komnetar: rekao je na pocetku da vecina love od grada ide na place teta, kako gradskih tako i prvatnih/vjerskih vrtica.

Drage mame i Rode,

evo javlja vam se jedna zaposlenica privatnog vrtića koja je zgrožena ovim prijedlogom, kao i sve moje kolegice.

Naime, kada je dijete u vrtiću odsutno, jedini trošak koji je relativno manji jest hrana.

Ono što ostaje isto bez obzira koliko djece boravi trenutno u vrtiću, jesu:

a) krediti/najmovi koje vrtići plaćaju za prostor i uređenje istoga

b) sve režije koje su mjesečno fiksne (struja, voda, plin, telefoni)

c) didaktički i potrošni materijal koji nabavljamo sami, roditelje tražimo minimalno (pelene, vlažne maramice)

d) plaće zaposlenika kojih kod nas ima 20, i koje su kod nas prilično dobre (u usporedbi s većinom privatnih vrtića).

imamo 2 objekta i 6 odgojnih skupina u kojima zbrinjavamo dobar dio djece u napučenim okolnim naseljima zapadnog dijela grada. Trudimo se biti kvalitetni, imamo i stručni tim, dovoljno pomoćnog osoblja, opremljeni smo i uređeni. Hoću reći, sada će naša kvaliteta rada biti dovedena u pitanje, a ovaj udar na džepove roditelja je nedopustiv, ljudi će početi ispisivati djecu jer neće moći plaćati prema novom modelu, a mi troškove nekako moramo pokriti.
    Vjerujte da nije lako i svaki mjesec se čeka subvencija jer i roditelji znaju plaćati neredovito i sl. Sada ako nam još i to smanje, a moguće je i potpuno ukidanje u dogledno vrijeme, ne znam što ćemo. Eto.
    Još uvijek se nekako nadam najboljemu ali moramo biti nažalost spremni na sve...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

u privatnim vrtićima se koriste vrtićke pelene?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    u privatnim vrtićima se koriste vrtićke pelene?
    mene vise nasmijala smanjeno trosnje didakticke opreme.
    a sad ozbiljno na tvoje piranje odgovor je ne znam.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

U privatnom se koriste nase pelene koje mi roditelji donesemo, i da svaki drugi tjedan dobijemo SVOJU posteljinu da operemo

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

dakle, pročelnik gradskoga ureda za predškolski odgoj ne zna taj podatak

zna li da roditelji noce maramice?
    i čaše?
    i papire?
    i bojice?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Zalosno je sto uvijek ispastaju privatni, koji placamo i tri puta skuplje nego je gradski, al ne zato sto tako zelimo nego sto smo prisiljeni jel u gradskom nema mjesta, i isto tako smo izvisili i za onih 80 kn od poreznih potvrda, sramtno i jadno

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Samo da kazem da mi se digla kosa na glavi.

kakve su to gluposti , troskovi su nesto manji kad dijete ne ide u vrtic ( hrana zapravo, nista mi drugo ne pada na pamet), a ostalo je isto. Tete rade ako je tamo dvoje ili 22 djece. One moraju biti tamo.O cemu to on prica ?!
    I kako ce sredstva biti ista ?
    za grad nece biti ista jer ih nece dati.
    Za roditelje ce biti puno veca ako imaju bolezljivo dijete!
    po tome bi ljudi mogli masovno navaliti na vrtice u vlasnistvu grada jer tamo nece placati kaznu ako im se dijete razboli.
    Posljednje uređivanje od sirius : 05.12.2013. at 23:18

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    kakve su to gluposti , troskovi su nesto manji kad dijete ne ide u vrtic ( hrana zapravo, nista mi drugo ne pada na pamet), a ostalo je isto. Tete rade ako je tamo dvoje ili 22 djece.
    Pa i troškovi hrane su isti, jer se većina privatnih vrtića opskrbljuje hranom izvana, iz nekog cateringa, i imaju sa njima obično dugoročni ugovor koji se bazira na broju upisane djece. Taj trošak nije nešto što se može mijenjati na dnevnoj ili tjednoj bazi.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Pa i troškovi hrane su isti, jer se većina privatnih vrtića opskrbljuje hranom izvana, iz nekog cateringa, i imaju sa njima obično dugoročni ugovor koji se bazira na broju upisane djece. Taj trošak nije nešto što se može mijenjati na dnevnoj ili tjednoj bazi.
    pa mi recimo u našem vrtiću imamo svoju kuhinju, tako da i to nije baš neki razlog i isto tako nosimo pelene, vlažne maramice, kremu, čaše, toal.ručnike, maramice, svoju posteljinu, plahtu, jastuk, prekrivač sa navlakom(to je po novom, kao radi inspekcija)što je bio i dodatan trošak, svaki petak dobijemo posteljinu na pranje

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj leptirići prvotno napisa Vidi poruku
    pa mi recimo u našem vrtiću imamo svoju kuhinju, tako da i to nije baš neki razlog i isto tako nosimo pelene, vlažne maramice, kremu, čaše, toal.ručnike, maramice, svoju posteljinu, plahtu, jastuk, prekrivač sa navlakom(to je po novom, kao radi inspekcija)što je bio i dodatan trošak, svaki petak dobijemo posteljinu na pranje
    i plaćamo vrtić mjesec unaprijed, i bez obzira ako je dijete bilo u vrtiću pet dana ili cijeli mjesec cijena je ista

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Da, znaći ako se dijete razboli, ostaneš na bolovanju s njim, vrtić platiš više, a plaća je manja. Sada je ta ideja za privatne vrtiće, ali za koji mjesec ne bi me iznenadilo da to uvedu i u gradske vrtiće.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

katastrofa, ma cega li ce se jos dosjetiti?

kad mi je dijete bolesno gubim na bolovanju, gubim razmjerni dio dodatka na placu jer ne radim i jos sada da placam penale vrticu??? Godisnji odmor? I ovako mi je bilo muka jer platim cijeli mjesec iako mi dijete nije islo u vrtic.
    Nas privatni vrtic je stvarno jedan od jeftinijih, ali svi se jako trude, nosili smo pelene i vlazne maramice, sada samo pastu za zube. Nis drugo ne traze, a svako dijete dobije sitni pokloncic, evo i danas za nikolu (u gradskom, starijem, smo sami morali nositi poklon koji su onda dijelili djeci), dobit ce za Bozic, Uskrs, uvijek za nas roditelje pripreme neke kolacice, kavu, pocaste, trude se jako....Posteljinu smo morali prati samo prvu godinu, nakon toga vise ni to ne. Ljudi sigurno ne zaradjuju basnoslovne novce, i sada treba kazniti i njih i nas!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Tami25, jasno je sve to nama, da li je udruga privatnih vrtica sto uspjela napraviti? jer u toj temi dana na 101, su bas bili nezadovoljni kako ih iz Grada ne zele primiti.

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Tami25, jasno je sve to nama, da li je udruga privatnih vrtica sto uspjela napraviti? jer u toj temi dana na 101, su bas bili nezadovoljni kako ih iz Grada ne zele primiti.

Jest, jučer je bio jedan sastanak, danas drugi na kojem je prijedlog izmijenjen, a sutra je s gradonačelnikom. Nakon sutra vidjet ćemo što će točno biti.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Tami25 prvotno napisa Vidi poruku
    Jest, jučer je bio jedan sastanak, danas drugi na kojem je prijedlog izmijenjen, a sutra je s gradonačelnikom. Nakon sutra vidjet ćemo što će točno biti.

ajde molim te posalji mi to sto znas da je prijedlog izmijenjen. mozes napisati tu ili na pp. a sutra obavezno javi. molim te.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

danas bio sastanak s Bandićem i bilo sad na vjestima da će biti sve po starom

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Jelena di si cula obavijest?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sljeme, sad je na dnevniku opet na sljemenu

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Bilo danas popodne i na anteni zg.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Drage mame- pitanje možda ne spada pod ovu temu ali opet ima poveznicu s njom u smislu cijene vrtića- zanima me da li dijete treba određeno vrijeme imati prebivalište u Zagrebu da bi grad subvencionirao vrtić? Planiramo preseljenje u Zg na proljeće a malena bi na jesen krenula u vrtić- hoćemo li imati pravo na subvenciju? Ići ce u korporativni vrtić pa nam je mjesto vise manje sigurno

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nema veze s dužinom prebivališta

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Pitanje: Od idućeg tjedna kod nas u kućanstvu živjet će još jedna osoba, maloljetna. Imam li pravo na korekciju mjesečne rate? U vrtiću tvrde da ne, ali mi ne zvuče previše sigurno. Kažu, pa donesite vi potvrdu o boravištu, pa ćemo vidjeti...bla bla bla...
    Posljednje uređivanje od kudri : 08.01.2014. at 11:24

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ne znam bas da ti potvrda o boravistu bude nesto znacila. Teoretski, to moze biti i tvoj podstanar. Vjerujem da bi trebala imati neku potvrdu da se vi brinete o toj osobi (financijski).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ak nekima može bit baka, može tebi bit i sestra, ja idem tom logikom.

nego u koju školu si je upisala?

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ak nekima može bit baka, može tebi bit i sestra, ja idem tom logikom.

nego u koju školu si je upisala?
    XIII. gimnaziju. jedina škola od njih 5 koliko sam nazvala, a da me nisu otkantali. čak štoviše, ravnatelj je odmah rekao kako nema problema. ostali ravnatelji, posebice ravnateljia IX. gimnazije - užas, grozota od osobe! predložila mi je da dijete ide u dubravi jer tamo ima mjesta (nakon što sam ispričala da nam je umrla mama, da živimo u n.zagrebu itd.). nisam joj ostala dužna

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

gle to dal je škola blizu ili daleko nije tak veliki pojam u zagrebu, čak sam i ja išla u školu koja je bila najdalja od moje kuće, tak da su ljudi izvan grada puno brže i puno prije od mene došli u školu.

nadam se da će se snaći, i da će sve dobro proć kolko može.

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ulazi li u određivanje cijene vrtića i povremeni honorar isplaćen u prošloj godini ili samo neto plaća koja se dobiva tijekom cijele godine i koja je stalan prihod?

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Svi prihodi, dakle i honorari.

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Hvala na odgovoru. A što je s prijevozom? Računa li se i on?

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

prijevoz ne

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kudri evo što treba skupiti a tebi je važno

PRILOZI:
    1. Izjava o članovima zajedničkog kućanstva
    2. dokazi o prebivalištu djeteta:
    uvjerenje MUP-a o prebivalištu djeteta ili pisana privola roditelja da gradska predškolska ustanova može sama – putem nadležnog gradskog ureda provjeriti podatak o prebivalištu djeteta u evidenciji prebivališta i boravišta građana,
    3. dokaz o članovima zajedničkog kućanstva:
    - izjava roditelja o članovima zajedničkog kućanstva (zajedničko kućanstvo čine bračni drugovi, izvanbračni drugovi, djeca i drugi srodnici koji zajedno žive, privređuju, odnosno ostvaruju prihode na drugi način i troše ih zajedno), koja sadrži sljedeće podatke: ime i prezime, ime oca-majke, srodstvo s upisanim djetetom, datum rođenja, OIB, adresa prebivališta, vrsta prihoda koju član zajedničkog kućanstva ostvaruje,
    - preslike osobnih iskaznica odnosno uvjerenja MUP-a o prebivalištu članova zajedničkog kućanstva,

6
    . dokazi o samohranosti roditelja:
    rodni list, smrtni list za preminulog roditelja ili potvrda o nestanku drugog roditelja ili rješenje Centra za socijalnu skrb o privremenom uzdržavanju djeteta,

imaš li kakvo rješenje da se ti birneš o njoj, mislim da tui nije presudno, ali to bi ti trebala bit porezna olakšica tebi ili muž ako ste u braku bez obzira na koga je pisano rješenje?

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Nama će se cijene korigirati, ja sam prešla na bolji posao i do 20.01. moramo donjeti ipk kartice ili potvrde s porezne, dakle molm lijepo itekako su moguće korekcije, danas sam dobila ponovno one papire za prikuplajti, pouditi ći, meni se prijevoz isplaćuje zajedno s plaćom i dodatak za prehranu dakle sve mi to ulazi ili?n Kaj je s regresom i božičnicom?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nama je rečeno da do 20.1. samo predamo popunjenu izjavu o članovima kućanstva i prihodima, ne treba skupljati nikakve papire
    tek do 28.2 treba donijeti potvrde o prihodima
    tako mi je danas rečeno u zgb gradskom vrtiću - jesam li u krivu???

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •