ali kako onda popuniti izjavu o prihodima ako prethodno ne tražiš i potvrde?
ali kako onda popuniti izjavu o prihodima ako prethodno ne tražiš i potvrde?
u slučaju kao što je moj - da imam samo plaću - popunim izjavu na temelju platnih lista koje primam svaki mjesec (tako sam i prošle godine i sve je bilo ok), tamo pišu točni iznosi sa porezom, bez poreza...
vjerojato je kompliciranije ako imaš naknade sa HZZO-a i dr.
ništa ne mislim skupljati za sada, osim ispuniti tu izjavu
Dali djecji doplatak spada u prihode?
i ako je, gdje se moze saznati koliko smo doplataka primili u prosloj godini? Predali smo kasno, vise se ni ne sjecam kad su poceli stizati, nemam internet bankarstvo a muza mi nema do kraja tjedna pa ne mogu provjeriti na isplatama. Dijete mi ovaj tjedan nije u vrticu zbog bolesti a ja sama s njim doma pa ne mogu do banke. Kako je moguce da je rok do 20.1. a mi nikakvu obavijest od vrtica do danas nismo dobili? Da me sada nije poznanica nazvala i rekla da su oni dobili danas u vrticu zahtjev nebi ni znala da to moram predat do ponedjeljka.
eh, jos jedno pitanje:
sta je sa onim naknadama za novorodjence? ona od drzave i ona druga od grada. Dali one spadaju u prihode?
Nama u vrticu nitko nista ne spominje za prikupljanje tih potvrda, sad ovdje saznam, i to da je rok za izjave o zajed.kucanstvu do 20.01, pa kad se to misli nama roditeljima reci
mi smo danas dobili papire, i to samo iz mlađe jasličke skupine, za curku iz starije vrtićke još nisu dijelili. mene sad brine kako ću stići na HZZO po potvrdu o dijelu porodiljnog, i skupiti tri potvrde o primanjima do ponedjeljka! jer ne mogu iz glave izračunati, trebaju mi papiri, ne? mogli su nam reći bar tjedan dana prije. valjda su mislili da ćemo sami unaprijed sve pripremiti?
čekaj, to vi hoćete reći da vrtići šalju papire za ponovne prijave?
isto ko prošle godien?
da prijavljujemo članove obitelji i dohotke?
Pa nisi valjda mislila da je to jednokratna zabava
Ja bih im rado sad predala papire, kad bi oni odražavali trenutačnu situaciju. Ali trenutačna će biti vidljiva tek za godinu dana.
Do tada ću, nadam se, zaboraviti da sam se nekad uopće živcirala zbog ovoga i da negdje u svijetu postoji ovako glup model naplate.
treba dati izjavu o dohotku za 2013., logično je da pitaju jer do sada smo plaćali prema prihodima za 2012. samo da to znam, trebam prije ići na par mjesta kod poslodavaca/HZZO po IP obrazac.
možemo mi i ne dati izjavu, ali onda zaračunavaju max iznos od 600 kn.
treba popuniti izjavu i za članove obitelji, ne treba prijavljivati jer papire već imaju.
i meni prvi glas...nitko mi nije ništa rekao...ali dobro tek idemo tri dana možda je teta zaboravila.....
Mi smo jučer dobili od teta u vrtiću papire, uz napomenu da ispunjene obrasce predamo do 20-og ovaj mj., a da ostalu dokumentaciju (potvrde) donesemo do 28.2. (što mi se i uklapa jer iste stvari moram ionako pribaviti za dječji doplatak).
A cirkusa...
Ja dobila sad u vrticu, izjavu o prihodima o zajed.kucanstvu za 2013.(znaci samo ispunit koliki su nam prihodi bili u 2013)zahtjev za sufinanciranje, i izjavu o clanovima kucanstva, znaci nikakve papire sad trenutno netreba prikupljat , samo to popuniti i vratit iduci tj.u vrtic
I meni su dali samo zahtjev i izjavu. Nisu ništa spominjali potvrde s porezne... Znači li to da ih i ne traže, ili?
Ne sjećam se, jel se naknada na roditeljskom dopustu ubraja u prihod ili ne?
Pa zašto bih morala predavati bilo kakve izjave i papire, ako nam je plaća ostala ista? Nisu normalni!
sta je na kraju s djecjim doplatkom? jel treba i njega ubrojit u prihode ili ne?
dobro, a na koji način da ja ispunim tablicu ako nemam IP obrazac? dakle svejedno moram dignuti potvrde...
jer imam: firmu, hzzo, najam starog stana, kredit za novi stan...
krenula sam zbrajat po tekućem računu i mislila kak je to to ali me onda računovođa u firmi vratila na zemlju - neke stvari se oporezuju a neke ne... a ja sam imala ove godine: plaću+prijevoz, naknadu za dugotrajno bolovanje, jubilarnu nagradu, dar za dijete, povrat poreza na kraju godine, naknadu od hzzo-a, naknada za opremanje novorođenčeta...
i pročitala mi je brojku sa IP-a (poslat će mi ga poštom) i ta se nikako ne poklapa s mojom... sad sam ljuta, živčana, idem sutra u hzzo stajat u redu sa bebom (jer nemam izbora) jer nemam pojma kaj se kod njih piše a kaj ne... i sad bi trebala bit sretna što sam na porodiljnom pa kao imam vremena za sve te gluposti koje oni izmisle...![]()
A zahtjev treba vratiti do 20.01. tj ponedeljak.
Odlicno, dali si nam puna dva dana da sve prikupimo.
Ja sam na porodljnom pa znam koliko sam dobila, ali kod mm nije tako jednostavna situacija, pa mu treba malo vremena da se sracuna. Mah...
Uspjela sam jucer otici i dati zahtjev u banku (50kn i moras fizicki otici tamo) - naravno, nije odmah gotovo nego za dan-dva, sad preko vikenda trebamo izracunati koliko mm ima pravo povrata poreza, ja srecom imam samo zbrojiti svoje place...
Nije neizvedivo ali incijalni rok od 2,5 radna dana je stvarno bio sulud...
Posljednje uređivanje od sillyme : 18.01.2014. at 08:22
Hvala svima na pomoći!
Nabavila sam ip obrazac, još samo HZZO.
Čisto za info, na ip obrascu je sve, znači jubilarna, božićnica, dar za dijete (u nešto manjem iznosu), čak i 400 kn koje sam dobila kao povrat poreza.
Nadala sam se nešto manjoj cijeni vrtića ove godine, ali niš od toga.
Još samo jedno pitanje, na jesen mi i drugo dijete kreće u vrtić pa me zanima koliko se plaća za drugo dijete?
dobro a zašto nas uopće zajebavaju s istim stvarima kao lani? pogotovo kad mi dijete neće ni ići u vrtić više od 3-4 mjeseca. grrrrr
pa baš se i ja to pitam, mogli su tražiti da se donesu papiri samo ako je bilo nekakvih promjena.
a ovako će lagati isti ko i laninikakva promjena. i dalje će tate bit na drugim adresama i slično. vjeruj mi, nikomeneće narasti cijena vrtića. osim ako netko nije dobio puno bolje plaćen posao...a i takvi će onda iseliti tatu i opet ok
pa evo, mi smo otplatili kredit
tako da ćemo prhnuti u višu skupinu
Ja ću od maksimalne subvencije( MM nezaposlen a ja na rodiljnom dopustu) pasti na minimalnu (MM otvorio obrt a ja se vratila na posao) a!!!
A pošto mala nije dobila mjesto u gradskom vrtiću sad ću umjesto 450 Kn plaćati 900kn!!
Oduševljena sam!!
i još kad netko složi facu i prokomentira pa što si ju upisala u privatni !!???! kao to je moj izbor !!!![]()
da ne pričam da smo podstanari bez prijave i ne mogu ništ tu promjrniti!
bar da si tako mogu malo smanjit iznos npr. na 750 kn!!
Posljednje uređivanje od Šiškica : 16.01.2014. at 17:11
Možete tražiti prijavu od stanodavca, uopće ne mogu vjerovati da bi vas odbio prijaviti. Pogotovo sad kad se toliko govori o kontrolama iznajmljivanja stanova.
Danas sam na brzinu preletila obavjest na vrtiću i čini mi se da možemo potpisati neku izjavu pa da oni za nas prikupe sve informacije.
ulazi li bijedna otpremnina zbog otkaza u dohodak?
nama u vrtiću nitko ništa nije dao niti igdje postoji bilo kakva obavijest. gdje naći info?
našla sam sad na zagreb.hr, ali u vrtiću ni jednu riječ, a dijete ide od 7.1. svaki dan.
opet, božičnica, regres , prijevoz, prehrana , naknada za neiskorišteni godišnji o bivšeg poslodavca, kaj s tim? upucala se budem ako mi to sve pribroje jer sam mjenjala posao ionako skačem u veći razred ako ne i dva.....
Btw sve se isplaćuje s plaćom i nemam pojma kaj je oporezivo a kaj ne?
Što je s obrtnicima? MM dobiva godišnju prijavu za 2013. od knjogovođe tek u veljači jer mu prosinac još nije porezno obrađen. Za njega dajem ništa ili što?
Sada može dobiti samo procjenu ali ne i službenu prijavu.
Nama će isto rata skočiti, od rujna do listopada smo plaćali minimalno jer sam ja u 2011. bila na porodiljnom. Sad ćemo plaćati maksimalno.
I prošle godine je isto bila frka za papire pa su produžili, za obrt možeš dobiti tek kad oni obrade.
Piše na obavijesti "Roditelji nisu dužni dostavljati potvrde Porezne uprave Ministarstva financija o visini dohotka za sve članove zajedničkog kućanstva ukoliko su suglasni da predškolska ustanova službeno – putem nadležnog gradskog ureda zatraži te podatke."
pa znam kolika mi je plaća
tako smo i prošle godine
upisali, pa poslije donosili iz porezne
evo da znate iz našeg primjera - nisu nam stavili u IP obrazac:
prijevoz (316kn mj)
naknadu za dugotrajno bolovanje (oko 3.500kn)
dar za dijete (sv.nikola) - 1.200kn
dar za rođenje djeteta - 5.800kn
regres - e to ne znam jer je išlo u ratama
jubilarnu nagradu - 500kn
to je to što za sada znam da ne ide...
ali - mi iznajmljujemo stan (mi smo stanodavci) i pitala sam danas u vrtiću dal im treba taj ugovor jer nam je i to prihod pa su rekli da im treba jer neće povlačiti porezne kartice (?????)
poslije sam razmišljala - da sam to znala mogla sam šutiti o tome... ionako smo u višem platnom razredu za 150kn, taman bi nas to spustilo ispod... a drek...