evo i meni teta danas udijelila papire i veli piše do 20 ali nismo mi krivi tek danas smo dobili?????
evo i meni teta danas udijelila papire i veli piše do 20 ali nismo mi krivi tek danas smo dobili?????
Ajme, ja ništa ne razumijem...
Znači, cijelu 2013. nisam radila, ali sam dobila od firme dar za rođenje dijeteta, božićnicu i jubilarnu nagradu. Što sa tim?
I što sa naknadama koje sam primila od HZZO?
Ako netko to kuži i ima volje, molim da mi malo proba pojasniti.
nazovi firmu i neka ti pročitaju tvoju IP karticu od prošle godine (i neka ti usput pošalju to doma jer će ti trebat)... ako nije na IP kartici onda se niti ne zbraja...
moraš otići u HZZO po potvrdu o naknadama... ja sam za početak sve zbrojala sa tekućeg a po potvrdu ću jedan drugi dan (ionako to sad ne trebamo)...
od hzzo samo porodiljne, roditeljske, bolovanja
regresi, božićnice spadaju pod neoporezivo do određene cifre
Posljednje uređivanje od jelena.O : 17.01.2014. at 13:07
povrat poreza se ne računa, ja sam prošle godine imala veći povrat ali nije se uračunalo u prihode![]()
Kojeg li onda apsurda - meni je poveći povrat poreza isplaćen u prosincu, uračunat u IP obrazac. Kao i muževa naknada za neiskorišteni godišnji odmor u bivšoj firmi (a nisu mali iznosi - i nekoliko tisuća kn). Nemam uopće volje računati jesmo li zbog toga uključeni u veći platni razred.
grrr. jutros smo dobili, a moramo vratiti popunjeno do ponedjeljka i to ne u vrtić nego u glavnu zgradu
Pa za prihode si lako sami izračunate, ionako je to samo okvirna cifra temeljem koje podnosite zahtjev, a do 28.2. (tako bar piše kod nas u vrtiću) je potrebno donijeti i potvrde koje službeno određuju cifru.
Mi ovaj tjedan bolesni, ali sad su nas zvali iz vrtica da moramo do ponedjeljka donjeti potvrde i to isto u glavni objekt.
pa jadni su i oni. Sve im se servira na brzinu.
nije kriva uprava vrtića nego sporost naše birokracije. mislim da sam vidjela da je dopis koji im je posalo Grad od 07.01.! e sada je pitanje kada su ovi u vrtićima dobili taj papir ali ne bi se stvarno čudila da su ih ovi u vrtiću dobili 15.01.
znači papiri su iz Grada putovali do vrtića ko da su poslani kurirom iz Afrike, koji je krenuo to obaviti pješke!!!
Upravo na to sam mislila kada su rekli da su i oni jadni.
Prekasno su obavijestili vrtice. Nisu vrtici krivi.
Zahtjeva za priznavanjem olakšice (ili kako se već točno zove) se predaje do ponedjeljka a svi ostali papiri do 28.02. tako da kad čovjek pogleda nije problem ispuniti taj jedan papir i predati u vrtić. a onda imamo vremena sakupiti ostale papire koji su potrebni,
nije baš svima jednostavno ispuniti obrazac, nemaju svi jedan prihod, nisu još svi dobili IP obrasce. Pa vidiš koliko stranica bude na ovoj temi jer ljudi svake godine imaju hrpu pitanja.
i ne mogu tek tako upisati neke okvirne brojeve "pod materijalnom i krivičnom odgovornošću"
U svakom slučaju, mislim da je bezobrazno dati dokumente 10 dana nakon što je donesena odluka i tražiti ih nazad sljedeći radni dan.
ja sam popunila te obrasce ali nisam pisala iznose. nemam još ipe obrasce i neću pješke zbrajati koliko smo mm i ja zaradili. to će lijepo oni napraviti kad im donesem obrasce. ako se ne varam mi smo prošle godine tako i napravili, nisu nas zezali u vrtiću. imaju dozovlu da nam provjere sve pa nek provjeravaju.
na netu bi trebale biti te izjave, jelda
dakle, popunjavamo izjavu o broju članova kućanstva
i prihode
O čemu vi svi pričate?!?
Zar opet svi sve nose?
Niti jučer, niti jutros, ni "a" ni "be" u našem vrtiću, niti od teta, niti na ploči, a jučer sam igrom slučaja u prostoru vrtića i s tetom proboravila 45 minuta. Idem sad vidjeti ima li išta.
ni kod nas
još muž pitao
i tete pojma nemaju
Za ispunjavanje zathjeva za olaksšicu se upisuje i ukupan iznos uplaćenog stambenog kredita u 2013. Ja sam jučer dobila papire u vrtiću, danas zvala bankaricu i od nje ću potvrdu dobiti tek u utorak jer to nije prioritet.
Dodajem: u mojoj banci se takvo što ne može doći direktno, zatražiti i odmah dobiti nego se mora "naručiti" od bankarice. ZABA.
Posljednje uređivanje od pituljica : 17.01.2014. at 16:41
Produzili su rok do 31. 1.
http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=508
Super! Jer i na nasoj oglasnoj se tek jucer pojavila obavijest.
taj ip si dobila iz firme, vidiš kod nas je samo plača, eventualno povrat poreza ako ima neka olakšica koju u toj godini nisi iskoristila ranije, recimo ja sam sredinom godine došla raditi nakon porodiljnog.
samo da naglasim da drugo djete, tj. niza cijena ide na starije djete. da se ne iznenadite![]()
računala sam satima ovo
prošle godine sam imala porodiljnu naknadu, pa 2 plaće, pa naknadu s burze, i na kraju opet 8 plaća. uglavnom, nije mi se baš dalo, ali nekako sam izračunala
onda sam u IP obrascu skužila da su mi neke plaće manje jer sam bila na bolovanju pa mi je hzzo plaćao bolovanje (za djecu), pa bih onda i to trebala računati.
ali ne da mi se
i još sve te papire skupiti, i burza i hzzo...ko da imam vremena trčati po potvrde (hzzo neka sića, a burza cca 3000kn). i to za što? i onako ćemo, kako god da se okrene, plaćati najniži iznos. koja debilana
baš si nešto razmišljam da ne gubim vrijeme i tražim potvrde od hzzoa i hzza. ako će provjeravat, nek provjeravaju. Vidjet će da su nam prihodi možda 50kn/osobi mjesečno veći od onog što sam napisala. I? mislite da će nam zbog tih 50kn radit probleme kad su nam prihodi i onako debelo ispod 2500kn/osobi, tih 50kn nas neće prebacit u kategoriju više
Zna li itko što je s otkupom stana?
U višem smo razredu za 2 kn i 56 lipa pa se pokušavam hvatati za slamku![]()
Ovo je super pitanje, jos nisam prije vidjela da netko pita za ovo.
Tehnicki, pise da je umanjenje za rate stambenog kredita za rjesavanje stambenog pitanja. E sad, mislim da otkup nije sluzbeno "kredit" ali de-facto je, jer se otkupljuje kroz niz otplata i postoji neka kamata koliko se sjecam.
Na tvom mjestu bi zatrazila ispis uplata i prilozila kopiju ugovora o kupnji stana, ne mislim da je ovo sustinski imalo drugacije od kredita u banci. U svakom slucaju nemas sto izgubiti, samo dobti.
da, slažem se, da sam u takvoj situaciji ne bih nikoga ni pitala nego priložila što piše sillyme.
mene uvijek najviše muče te naše adrese
mi smo isprijavljivani svakako, svatko na nekoj drugoj adresi
tako da to ostavljam prazno
pa nek nam vjeruju ili nek nam ne vjeruju![]()
jel produžen datum za predaju izjava ili je danas zadnji dan? na vrtiću nam jutros nema obavijesti o promjeni datuma...
Pozdrav!Dali netko zna dali ponovno treba ono porezno uvjerenje za vrtić koje se naplaćuje 40kn(za biljeg)iz porezne uprave i dali može ono proći iako na njemu piše da je izdano u svrhu dječjeg doplatka?
Produžili su do 31., pisalo je i u Večernjem.
Ima. Pod "Dopuna obavijest o sudjelovanju roditelja u cijeni redovitog programa u DV GZ u 2014."
Nego - pomoć molim: traže se podaci o primanjima članova zajedničkog kućanstva. S ocem svog djeteta raziđoh se u prvoj polovici 2013., nismo članovi zajedničkog kućanstva, ali on naravno pridonosi financiranju djetetovih potreba. Ulaze li njegova primanja u tu priču ili ne?!
mene zanima ja sam prošle godine 3 mjeseca bila na porodiljnom a ostatak na burzi.Dakle za prva tri mjeseca idem na hzzo, e sad za ovo stalo jel dobijem nekaj od burze ili....ne predajem niš
produženo do 31.1. izjave se mogu i faksirati...
nely, mislim da njegova primanja ne ulaze
U Obavijestima na http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=508 upućuje da zahtjev, osim u vrtiću, mogu preuzeti i na njihovoj stranici, ali ga ne pronalazim.
Ima li netko link?
Hvala!
shanti, skrolaj dolje tu obavijest/dokument. ima više stranica. na tim idućim stranicama su potrebni obrasci izjava...