Stranica 14 od 112 PrviPrvi ... 412131415162464 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 651 do 700 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    usput rečeno, zna li netko mijenjalu li se i subvencije za privatne vrtiće?
    znam da je u studenom/prosincu bio prijedlog da se subvencije za djecu koja su u privatnim vrtićima određuju također prema dohodovnom cenzusu, ali sad više nitko to ne spominje?

ima li netko ikakve informacije o tome?
    To su pitali na onoj tribini, nitko nije znao odgovor.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Skuzila sam ja da si ironična, samo dalje komentiram.

Ma bitno je da će vrtić pojeftiniti za 60% ljudi, ostalih 40% ko j.e.b.e. sto se nisu snašli i muljali.

I samo da mi je znati kako su dosli do tih 60%, valjda su napravili anketu medju onima koji su požuli dostaviti papire, da im slučajno ne pobjegne prilika da plačaju što manje. Ni sam Pročelnik Gradskog ureda nije znao koliko će ljudi doći skuplje a koliko jeftinije, ali Jutarnji to zna.
    Malo je bezobrazno tvrditi da je ovih 60% dobilo pojeftinjenje samo radi toga jer su varali i muljali...

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj ani4 prvotno napisa Vidi poruku
    Malo je bezobrazno tvrditi da je ovih 60% dobilo pojeftinjenje samo radi toga jer su varali i muljali...
    ne znači da svi koji će imati jeftinije muljaju
    nego znači da dobar dio od tih 40% ljudi, kojima će vrtić biti skuplji, muljanjem može doći do jeftinijih varijanata, ili čak i besplatnih. jer pravilnik to dopušta.

npr. ja.
    da 'odselim' muža imala bih za svoje dijete jaaaaaako jeftin vrtić.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj puntica;1869869[B prvotno napisa
    ]ne znači da svi koji će imati jeftinije muljaju[/B]
    nego znači da dobar dio od tih 40% ljudi, kojima će vrtić biti skuplji, muljanjem može doći do jeftinijih varijanata, ili čak i besplatnih. jer pravilnik to dopušta.

npr. ja.
    da 'odselim' muža imala bih za svoje dijete jaaaaaako jeftin vrtić.
    Ali iz citiranog posta se bas to moglo iscitati...

Mene bas briga hoce li tko muljati ili nece, radite sto god hocete, svakom na njegovu dusu.
    Ali mi idu na zivce tvrdnje da svi koji imaju besplatan vrtic rade na crno, varaju na papirima i muljaju na sve moguce nacine kako bi im djeca isla besplatno u vrtic.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Samohrani roditelj nije onaj koji je na "drugoj" adresi ili je razveden.Samo ukoliko je drugi roditelj umro ili je nepoznat,ili je nestao (ali to treba sudski dokazati) onda govorimo da je preostali roditelj samohran.I za to ne postoje potvrde,nego se dokazuje smrtnim listom ili praznom rubrikom u rodnom listu ili rješenjem od suda.Tako da mislim da mijenjanje adresa neće nikome pomoći jer se samohrano roditeljstvo drugačije dokazuje(kao što sam već napisala)

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Eto ga na i opet smo došil na isto....
    Dakle, kao prvi potpisujem Ani4, a kao drugo deaedi je baš to napisala, da svi koji će proći jeftinije muljaju...

kate76 ajde mi molim te citiraj gdje sam ja to suptilno ili nesuptilno napisala da podržavam ovo? Gdje? Možda sam napisala nešto iz čega se to dalo zaključiti? Samo sam napisala da meni osobno odgovara nova cijena i da razumijme da ima puno onih kojima to ne odgovara i da razumijem i da su ljuti i revoltirani i svašta nešto i da bi i ja bila i da se jako bojim da mi zbog toga neće dijete biti primljeno u vrtić.... I da mi ide na živce što sigurno svi misle , ne da samo misle nego to i kažu, da sam nekaj dobro zmuljala...Ne volim Bandića ni njegovu politiku, nisam i ne mislim za njega glasati, ali i nisam žena od protesta...
    Posljednje uređivanje od ana.m : 17.04.2011. at 13:31

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Samohrani roditelj nije onaj koji je na "drugoj" adresi ili je razveden.Samo ukoliko je drugi roditelj umro ili je nepoznat,ili je nestao (ali to treba sudski dokazati) onda govorimo da je preostali roditelj samohran.I za to ne postoje potvrde,nego se dokazuje smrtnim listom ili praznom rubrikom u rodnom listu ili rješenjem od suda.Tako da mislim da mijenjanje adresa neće nikome pomoći jer se samohrano roditeljstvo drugačije dokazuje(kao što sam već napisala)
    Pa to sam malo manje opširno napisala i ja par starnica prije pa sam dobila po prstima...Jer eto, ja valjda nemam pravo ništa reći na ovoj temi...

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Pa to sam malo manje opširno napisala i ja par starnica prije pa sam dobila po prstima...Jer eto, ja valjda nemam pravo ništa reći na ovoj temi...
    A gle,po prstima ili ne,ali to je tako.Znam to 100%Opet kažem,meni vrtić ne treba i pratim ovaj topic znatiželje radi,ali ne bi htjela da se ljudi zalete,promijene adrese,plate izrade novih dokumenata i na kraju skuže da je sve bilo uzalud.
    Nemam niš protiv da se ljudi snalaze.Neka im.Svako nek radi po svojoj svijesti i savjesti.Muljanja će uvijek biti i nepravde će uvijek biti i to je tak,na žalost.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja se sve nekako nadam da ce se naci netko pametan i da ovaj prijedlog nece proci jer ce natjerati i ono malo postenih ljudi na muljanje
    nazalost
    jer kad pogledas tko ne placa bude ti stvarno bedasto placati...
    i onda smo svi odjednom #natjerani" prevaranti

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    pa nije 20.4. rok za pdaju papira, nego 30.4.
    ja ne vidim da je neka hića sve predati što prije. ja ću ipak pričekati da prođe sjednica skupštine 20.4. a onda, ako treba skupljati papire

dakle, muž ti je u krivu, neće ti nitko naplatiti vrtić 2000kn ako ne predaš papire do 20.4. nego ako ih ne predaš do 30.4.
    znam da rok nije 20.4., baš zato sam stavila taj datum jer je tad sjednica, i tek će tada bilo kakva odluka biti važeća

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ok, kakva je to potvrda za samohranost? netko mi je to već spomenuo prije ovog.

međutim, kad sam rodila otišla sam s bivšim u czss i pitala kaj trebam napraviti, žena mi je rekla da ga moram tužiti, da kod njih ništa ne mogu, o nikakvoj potvrdi ni riječi. naravno da mi nije ni na kraj pameti vucarati se po kanalizaciji od hrvatskih sudova i trošiti vrijeme i novce na ništa, tako da je jedina moja potvrda izjava koju sam dala kod javnog bilježnika pod kaznenom odgovornosti (i to je vrtiću bilo ok za smanjenje cijene).

i ako sad nakon 5 godina banem u czss i zatražim tu nekakvu potvrdu, postoji li opasnost da mi počnu kucati na vrata, provjeravati u kakvim mi uvjetima dijete živi i to? mislim, ne želim imati ama baš nikakve veze s njima jer mi jednostavno ne trebaju u životu.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne,nije to potvrda o samohranosti.To je rješenje od suda i nema veze sa czss.Ne radi se o vucaranju od 5 godina po sudu,već podneseš zahtjev za puno skrbništvo i utvrđivanje da je otac nestao i to ide vanparnično i relativno brzo,al je pametno imati odvjetnika.Znam iz iskustva meni bliske osobe čija je cura nestala i ostavila mu bebu.Njeno boravište nepoznato,nikako se ne može doći do nje.On sam s bebom,ali bez rješenja ništa.Jer je na dijete polagala pravo čak i baka,mamina mama i slala policiju po dijete,prijetila se da će prijaviti otmicu djeteta itd.Uglavnom,jedno jako ružno i tužno iskustvo,ali velim,niš bez suda se nije moglo riješiti.I to ništa ne košta(osim odvjetnika) i sud je čak odredio alimentaciju koju bi mama kakti trebala plaćati...

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ali otac nije nestao i nikad nismo bili u braku i stalno se i čujemo i vidimo

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj plashljivo_pile prvotno napisa Vidi poruku
    i ako sad nakon 5 godina banem u czss i zatražim tu nekakvu potvrdu, postoji li opasnost da mi počnu kucati na vrata, provjeravati u kakvim mi uvjetima dijete živi i to? mislim, ne želim imati ama baš nikakve veze s njima jer mi jednostavno ne trebaju u životu.
    Ne postoji nikakva šansa za to. Imaju previše posla. Ali, bojim se da ti neće htjeti izdati nikakvu potvrdu prije nego što provedu postupak koji će vjerojatno trajati par mjeseci, ako uopće mogu napraviti nešto. Vjerojatno će te opet uputiti sudu.
    Inače, meni je sud bio milina, sudac pun razumijevanja, brz, ljubazan a Centar - čista kanalizacija. Sporo, neučinkovito - katastrofa.

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

a, dakle niš od moje potvrde

Imagine there's no bureaucracy
    Even if it's hard to do
    Nothing to kill or die for
    And no incompetence too
    Imagine all the people
    Living life in peace

You may say that I'm a dreamer
    But I'm not the only one
    I hope someday you'll join us
    And the world will be as one

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja ne razumijem zasto se ne bi isplatilo "odseliti" - ja ne ocekujem da se na taj nacin ostvaruje povlastica po "samohranosti" nego povoljniji iznos po glavi kucanstva...

Ma cijela ova muljaza me istinski zamara i gadi mi se ali opet... ne zelim biti pedro i placat "ekonomsku" cijenu za svoje dijete dok ostali placaju simbolicno ili nista. Moje dijete isto zivi u Zagrebu i ima pravo na subvenciju financiranu iz nasih poreza i nemam namjeru dozvoliti im da ja financiram drugu djecu a moju ko **** nek se snadjemo sami...
    Posljednje uređivanje od sillyme : 17.04.2011. at 19:20

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ali otac nije nestao i nikad nismo bili u braku i stalno se i čujemo i vidimo
    onda nisi samohrana.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne razumijem zasto se ne bi isplatilo "odseliti" - ja ne ocekujem da se na taj nacin ostvaruje povlastica po "samohranosti" nego povoljniji iznos po glavi kucanstva... ...
    i ja sam ovako mislila
    zato sam i napisala da će biti puno besplatnih vrtića jer će biti preseljenja onog roditelja s većom plaćom

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

onda nisi samohrana.
    e al to me muči, kaj sam pravno gledano

jer nedavno mi je jedan državni službenik također sugerirao da odem po taj famozni papir kako ne bih morala stalno njega vuči sa sobom ako mijenjam nešto vezano za malu.

s tim da mi nikad nismo živjeli zajedno, nismo zajedno niti išta takvoga, samo je navedeno njegovo ime u rodnom listu.

također su me, kad sam ju upisala u vrtić, zvali iz računovodstva vrtića i savjetovali da odem javnom bilježniku po izjavu radi smanjenja cijene. u rodnom listu koji sam im predala je također njegovo ime.

sad mi stvaaaaaaaaaaaarno više ništa nije jasno

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ali ne vjerujem da će to baš biti ostvarivo.
    nisu ni oni baš toliko blesavi.
    onda bi svatko zatajio po jednoga roditelja i uz dijete prijavio onoga manjezarađujućega,

mislim da če se morati prilagati dokumentacija oba roditelja, pa onda još one papire kao dokaz da jedan ne sudjeluje u troškovima.

moj muž i ja smo zbog kojekakvih razloga oduvijek prijavljeni na različitim adresama.
    ali se bojim kako to i neće biti tako jednostavno.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

onda nisi samohrana.

a tvoja definicija samohranosti je što?
    oni se mogu čuti milijardu puta dnevno, a da on ne daje i ne skrbi o djetetu, zar ne?

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj anamix prvotno napisa Vidi poruku
    a tvoja definicija samohranosti je što?
    oni se mogu čuti milijardu puta dnevno, a da on ne daje i ne skrbi o djetetu, zar ne?
    ma nije tanči ništa krivo rekla, koliko znam. teta na burzi mi je također nedavno objasnila da si samohrani roditelj ukoliko je drugi roditelj mrtav ili nepoznat. samo mi onda nije jasno što sam pobogu ja

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj ani4 prvotno napisa Vidi poruku
    Ali iz citiranog posta se bas to moglo iscitati...

Mene bas briga hoce li tko muljati ili nece, radite sto god hocete, svakom na njegovu dusu.
    Ali mi idu na zivce tvrdnje da svi koji imaju besplatan vrtic rade na crno, varaju na papirima i muljaju na sve moguce nacine kako bi im djeca isla besplatno u vrtic.

pa naravno da to nije istina. svi znamo kakve su, nažalost, stvarne hrvatske plaće. ja ne komentiram ove koji će plaćati isto, manje ili malo više. mene prije svega muči moja situacija jer bez obzira na dobru plaću nisam u mogućnosti plaćati toliko vrtić koliko se traži. uistinu nisam. moja situacija s kreditom za stan (jer ga nisam dobila, niti naslijedila), obitelji kojoj pomažem financijski, a koji nisu dio mog kućanstva i ostalim problemima na leđima je takva da mi je poskupljenje od 7-8 puta neizdrživo. a uz to mislim da su paramentri puni rupa, puni prostora za muljanje kako za druge tako i za mene i jednostavno ovaj prijedlog smatram nefer, neljudskim i na kraju balade sigurna sam da nije ustavan. jer opet ću ponovit - ne može biti fer da nekome poraste cijena bilo čega 10 puta. a pritom ta osoba još i plaća ogroman prirez (koji je bandić godinama pravdao uz parolu pa jeftin vam je vrtić)

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Dugo, jako dugo čitam ovaj forum i ne samo ovaj, ali sam i prelijena i bez vremena za pisanje. Često puta sam tu znala naći vrlo korisnih informacija, ali ovoliko žuči koliko je prosuto na ovoj temi i to ne samo na ovom formu je meni nevjerojatno i strašno me rastužuje. Inače ne pišem, ali sad imam potrebu biti jako dugačka, na čemu se ispričavam, ali kome se ne čita, ne mora.

Ja bih samo htjela podsjetiti one koji su zaboravili ili možda nisu znali na 1 čl. Zakona o predškolskom odgoju i naobrazbi (NN 10/97) koji glasi: Ovim zakonom uređuje se predškolski odgoj i naobrazba te skrb o djeci predškolske dobi i naobrazbe.
    Eh, sad, ako pričamo o naobrazbi, ja si nekako mislim da bi ona trebala biti jednako dostupna svima i pod jednakim uvjetima.

Naš gradonačelnik kaže: Tko ima više nek plati više!
    Ali ljudi moji, onaj tko ima više već plaća više kroz poreze. U RH je oporezivanje prema ekonomskoj snazi, progresivno je i porezi su nedestinirani. Znači da je neukusno pričati ja plaćam tebi vrtić, ti plaćaš meni cestu. Plaćamo javna dobra prema ekonomskoj snazi, ali zauzvrat svi imamo pravo na jednako sudjelovanje pod istim uvjetima u tim istim javnim dobrima.

Svi samo spominju prirez, ali oni je minoran u ovoj priči. I porez i prirez na dohodak su prihodi Grada Zagreba, odnosno na 100 uplaćenih kuna poreza, Gradu Zagrebu ide 79 kn, a u fond poravnanja ide 21 kn. Proračun Zagreba za 2011 je 6.850.000.000 kn, a prihodi od poreza i prireza iznose 4.270.000.000 što znači da 62 % proračuna dolazi iz naših plaća. (tu je razlika između Zagreba i ostalih gradova, naprosto broj ljudi, za informaciju onima koji prigovaraju da Zg ima jeftine vrtiće)
    Kao primjer želim navesti osobu koja ima neto plaću 3.000 kn, ta osoba na ime poreza i prireza uplati 197,95 kn od čega Zagrebu ide 163 kn. Onaj tko ima plaću 10.000 kn na ime poreza i prireza uplati 2.663,94 kn, odn gradu ide 2.189,85 kn, tj 13.5 puta više za 3 puta veću plaću, tj. onaj tko ima plaću 3.000 kn, za godinu dana ne uplati koliko onaj tko ima 10.000 kn. Znači onaj tko ima više i platio je više! Koliko puta mu još to treba naplatiti. Uostalom pravo na predškolsku naobrazbu ima moje dijete, a ne ja. Pa, čemu onda različite subvencije? Time je moje dijete diskriminirano.

Nisu subvencionirani samo vrtići. Što je sa ZET-om, kazalištima, da ne spominjem policiju, hitnu i vatrogasce. Zamislite da moj susjed svojom nepažnjom zapali svoj stan, pri tome izgori i moj, a vatrogasci kad dođu meni naplate ekonomsku cijenu svog izlaska, a susjedu koji ima manju plaću ne naplate izlazak. Svašta se u ovom gradu financira i sve to mi platimo. Da ne bi bilo da spominnjemo samo Dinamo i fontane, moram navesti da je svaka prodana ulaznica u Hnk subvencionirana s 900 kn (49% grad, 51% RH) i da dobro ste pročitali broj 900 kn, a ZKL s s 427 kn po prodanoj ulaznici. Pitam Vas da li biste platili kartu za Kazalište lutaka 450 kn (karta + subvencionirani dio). Hoće li to biti sljedeći korak? Sva sreća da mi je stariji 2-3 puta mjesečno u kazalištu pa nek prepričava mlađem jer ja za Orašara koliko god krasan bio, 1100 kn za jednu ulaznicu ne dam. Sve ovo slobodno možete provjeriti na stanicama grada Zagreba, ovo je izvješće za ustanove u kulturi za 2009 s 23 sjednice točka 13.

Koliko je ovo suludo moram pokazati i na sljedećem primjeru. Recimo da Pero i Marko imaju birtije (a i što bi drugo?) koje ostvaruju jednako dobar promet. Pero je obrtnik, a Marko ima firmu. Sav Perin dohodak je vidljiv iz potvrde porezne uprave i on će plaćati vrtić možda 2.000 kn dok Marko ima plaću npr. 4.000 kn i naravno dobit, ali dobit nije vidljiva iz potvrde PU. Ako Markova žena ne radi njemu će vrtić biti besplatan. Nije li ovo suludo, isti posao, iste pare, jednom besplatno, drugom 2.000 kn?

Ne volim spominjati imena, ali potpredsjednik vlade za investicije D.M. je u svojoj imovinskoj kartici naveo da mu plaća iznosi 9.200 kn. Moj muž ima nešto više i mi bismo za vrtić trebali plaćati više nego D.M. (mada čovjek nema vrtićku djecu, ali moram navesti konkretan primjer), ako čovjek nije iznajmljivao svoje stanove jer mu je taj prihod vidljiv iz potvrde PU, a sve pod parolom tko ima više nek plati više.
    Kakav je to kriterij imanje 3 i više djece? Da ne bi bilo da se bunim na djecu i ja imam dvoje i nadam se još jednom. Gradonačelnik je izjavio da kad je on davao (čuj, on davao, kao da mu je tata njegov ostavio) besplatne knjige da su mu prigovarali da ih daje i Todorićevoj djeci. Sad im je dao i besplatne vrtiće, odn. plaćanje samo 200 kn jer Todorićeva djeca imaju po troje djece.

Već je prihod po članu dovoljno loš, a još im treba dati sve za 200 kn jer imaju 3 djece. Mi smo nedavno dobili drugo dijete i nije mi to bio baš takav udar na standard, koliko mi pada prosjek s još jednim članom.

Nadalje, kako nekom tko plaća ekonomsku cijenu od 2.000 kn misle za 6 dana boravka u vrtiću naplatiti cijeli mjesec. Onaj tko ima plaću npr. 12.000 kn na bolovanje radi djeteta na žalost ne može, nego treba platiti nekog tko će čuvati dijete tri tjedna. Na bolovanje ne može (osim dan, dva) radi posla jer vrlo brzo više neće imati plaću 12.000 kn, a i dobio bi više nego upola manju plaću na bolovanju.

U Zagrebu su vrtići često neusporedivi, ima ih uistinu krasnih, ali ima ih i prestrašnih. U Rudešu u staroj osnovnoj školi koja je sada vrtić ja bih se bojala ostaviti svoje dijete. Oni sa zapadnog dijela grada znaju o čemu pričam. Kako može biti cijena ista za predivan vrtić Sunčana u POS naselju u to čudo?

Gradonačelnik je spomenuo da ga baš briga za bogate ( ja u toj grupi bogate ne vidim) jer da će se snaći, imaju privatne vrtiće i dadilje. Prije nego što sam upisala dijete u vrtić vrlo dobro sam proučila sve opcije i privatni vrtići su u 95% slučajeva lošiji od gradskih vrtića (čast iznimkama), a i mom petogodišnjaku nije mjesto uz nekakvu penzionerku koja popunjava svoj proračun jer jadna od penzije ne može živjeti, već mu je mjesto u vrtiću, radi one gore spomenute naobrazbe. Zašto se nakon te izjave nije oglasio nitko s Učiteljske akademije? Moje dijete je do njegove treće čuvala jedna gospođa, najbolja na svijetu i moje dijete je dobilo još jednu baku (hvala joj do neba), ali nakon treće godine, mjesto mu je u vrtiću s vršnjacima, a i treba mu već spomenuta naobrazba. Ili mu možda ne treba? Uostalom tko si može priuštiti i prijaviti dadilju?

U 2010 roditelji su vrtiće sufinancirali sa 100 mil kn, dok je s ovim suludim planom planirano prikupljanje 170 mil kn. Skupština je predlagala iznos od 500 kn za vrtić i jaslice. Ako 33.000 djece u jaslicama i vrtićima pomnožimo s 500 kn to daje 200 mil kn i ostaje vam 15% mjesta u potpunosti besplatno ili čak 30 % mjesta s popustom od 50 % tj plaćanjem 250 kn po djetetu. Opcija je bezbroj, ali je naš gradonačelnik iz nekog razloga izabrao najluđu. Istina je da je proračun izglasan i uz proračun je bio i ovaj Program javnih potreba u predškolskom odgoju i naobrazbi (sl.galsnik 20/10), ali tamo stvarno piše svega i svačega, a ja nekako sumnjam da je sve to dio proračuna pa da se bez gradonačelnika ne može mijenjati. Ne znam nisam pravnik, ali mislim da je dio proračuna samo to da vrtići ukupno koštaju 833.785.000 kn, a roditelji sudjeluju sa 170 mil kn i da je to dio u koji skupština ne može ulaziti bez prijedloga gradonačelnika, a sve ostalo je podložno promjeni.

Da se sad svi ne uhvatite mojih „ogromnih“ prihoda, moram napomenuti da nisam u najvećem razredu, daleko sam od njega i ne želim gledati u tuđe novčanike i brojati tuđe novce (ispričavam se D.M. i spomentuim Todorićima, ali trebali su mi za primjer), ali i sve druge molim da odj... od mog novčanika jer kroz porez i prirez jako puno zagrabe.

O ovim prebivalištima i zajedničkim kućanstvima niti ne želim trošiti riječi jer je cijela ova priča degutantna. Došli smo do toga da se lomimo da li živimo s vlastitim muževima ili ne živimo.

I da, ljudi ne budite ovce! Jedna žena je napisala da je teta iz računovodstva tražila potvrdu iz HZZO-a o porodiljnom, ova odmah otrčala tamo, a druga najavljuje svoj odlazak po potvrdu. Mogla te tražiti i 100 Eura i ti bi isto donijela? Gdje to piše i na osnovu čega to traži? Ne zanaju ni ovi na gradu nit što treba, nit što je to kućanstvo, a teta u računovodstvu zna , a skupa s njom zna i ona s HZZO-a jer je i ona rekla da treba. Možda ima koja i paket dionica HT-a pa je dobila dividendu pa nek otrči u vrtić i odnese im na uvid.

Možda od svega ovog i ne bude ništa, pričekajmo 20.04, a ja ću nakon toga znati jel ostajem u braku ili ne. Ako su se neki rastajali radi stanova, pa i ja ću radi 1000 kn mjesečno, koje netko želi oteti mojoj djeci. Imaju djeca sreće pa će majka i otac prokurvat poštenje, ali moje dijete će i dalje i na dodatni program, i na engleski, i na sport i u kazalište (al ne za 1000 kn).

I na kraju: Sačuvaj me Bože ovakve pravednosti!

E, nek sam se i ja jednom napisala, a vi poštovani i cijenjeni forumaši oprostite na ovome i laku Vam noć

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

draga gita-xy, dobro nam došla.
    tvoj post je doista sukus cijeloga topica i odličan sažetak na jednome mjestu.

ako dopustiš, mahat ćemo njime pred kime god bude trebalo...

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

bravo gita xy, potpisujem od prve do zadnje riječe

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

gita-xy-moj duboki naklon, i nasmijala sam se i duboko zamislila.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

gita, svaka čast.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

gita xy odlična si i duhovita

Nisam se baš ovdje javljala jer spadam u onu skupinu, za treće dijete - 200 kuna.
    (No, za školu i boravak i ostale kerefeke za stariju djecu nije me izbjeglo, tako da uvijek negdje fasujemo).

Možda baš zato što nisam pratila, nisam uočila ima li tu kakvih konstruktivnih prijedloga, ako ima -ispričavam se.
    Dakle, moj stav je da je ovaj prijedlog bezveze, toliko revolta nije se skupilo odavno, a bit će još gore, roditelji nezadovoljniji, a gradska kasa za vrtiće praznija, ništa se nije dobilo.

Ja (slučajno) imam troje djece, ali već bome imam i godina, i pitam se kakav je to poticaj za onoga tko ima jedno, za mladu obitelj, a
    recimo da su vrlo, vrlo "domoljubni" i "djecoljubni" i htjeli bi imati više djece, no od jednog se kreće, ne možeš odjednom roditi svih troje (a i zašto bi?) jel' tako, a s ovim dobiješ takav poticaj da ćeš teško ići na iduće. Smuči ti se praktički.

Čini mi se da se svi slažu da je 200 kuna za jaslice premalo, nitko nije rekao da je sadašnja cijena od 200 i 400 kuna ekonomski realna.

Reći ću otprilike slijedeći prijedlog:

cijena jednaka za sve jer su odgoj i obrazovanje jednaki:

jaslice 400
    vrtić 500,

ili neka druga cijena, koliko toliko prihvatljiva, ako se ove sada već smatraju nerealno niskima.

Nakon toga tek ide razrada olakšica:
    za drugo dijete u istom vrtiću 50 posto cijene,
    za treće 30 ili 20 posto......
    ......
    pa onda neka se razrade neke poštene olakšice za socijalno ugrožene i one s jako niskim primanjima,
    napravi se precizna razrada tih olakšica,
    ali temeljna cijena za sve (u koju spada većina ljudi) treba biti ista.

Koja je to cijena, a da je realna, ovih 400, 500, 600, ne znam baš, valjda bi to trebao znati netko ko se time više bavi.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

zašto jaslice jeftinije od vrtića ako znamo koliko su jaslice zahtjevnije?
    zar zato što je to bandiću jednom palo na pamet?

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

gita, svaka cast... vidim da se detaljno razumijes u materiju.
    nismo jos ni krenutli skupljati papire, cekam 20.4 i nadam se...

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Gita - standing ovation!!!!

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    da ne pričam o tome da dijete što je veće više "košta"-znam da zvučim jako ružno-samo primjećujem.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Gita svaka čast na ovako opsežnom osvrtu.
    Ima li sad netko da mu nije jasno zbog čega se bunim(o)?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Teta Eta prvotno napisa Vidi poruku
    X!!!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    to je meni pitanje?
    Ok, onda obrnuto. Jaslice 500, vrtić 400,

ili koliko već, nije to moj posao da obrađujem i određujem, samo sam baš onako odokativno rekla, kad se već svugdje spominju dva zaključka:

1. sada je cijena nerealno niska,

u redu, hajmo ju učiniti realnom ili realnijom

2. svi trebaju plaćati jednako jer dobivaju jednako

u redu, neka bude za sve ista.

I treće, da bismo bili koliko-toliko socijalna država, i da bismo poticali nekakvu demografsku obnovu (hm,valjda)

onda u tom smislu stručno (a ne ja na forumu) razraditi i neke olakšice za socijalno ugrožene i za one koji u isti program upisuju više djece
    jer, također realno gledajući, tko ima više djece tako i tako uplati u konačnici svugdje u proračun više kroz poreze i davanja za režije, hranu, odjeću, aktivnosti za djecu, što je i normalno, mislim tako je to, imaš djecu, plaćaš za njih na svakom koraku, normalno je to .
    Posljednje uređivanje od Nena-Jabuka : 18.04.2011. at 09:03

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

možda je cijena jaslica nerealno niska, posebno ako se usporedi sa vrtićkom.
    ali mislim da 400 kuna nije nerealno.
    jer, nije ekonomska cijena 400 kuna, već 2000, a to je prilično realno.
    razliku neka plati Grad.
    to mu je dužnost.
    Posljednje uređivanje od apricot : 18.04.2011. at 09:07 Razlog: nula viška

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Teta Eta prvotno napisa Vidi poruku
    baš tako

hvala što si se potrudila i izračunala koliko dajemo kroz porez/prirez.

A gradonačelnik je već dokazao da je besraman i beskrupulozan s onim svojim razvodom zbog stana.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    2. svi trebaju plaćati jednako jer dobivaju jednako

razraditi i neke olakšice za socijalno ugrožene i za one koji u isti program upisuju više djece
    I to je to (što se mene tiče)!

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

gita, ja te baš pročitala na drugom forumu

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Gita, svaka čast!

Žalosno je što na rukovodećim mjestima u našem gradu(a bogme i državi) ne sjedi više ovakvih ljudi. Već nesposobnjakovići.

I ja se pitam zašto je uopće cijena jaslica različita od vrtića? I to jeftinija duplo? Morala bi biti barem identična vrtičkoj. Jer upravo to što je već rečeno, briga oko jasličkog djeteta je zahtjevnija. Kako je u drugim gradovima?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pa cijena i jest identicna, samo grad vise sufinancira.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ovaj Gitin post bi trebalo poslati gospodinu gradonačelniku. Vjerujem da bi mu možda neke stvari bile jasnije, kad se već pravi ovako sposoban. Ah, ne vrijedi. On ne čita medije!

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Pa cijena i jest identicna, samo grad vise sufinancira.
    A zašto ne bi isto sufinancirao? Jel i to bio dio pronatalitetne politike onomad?

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gita-xy odličan post

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa Vidi poruku
    A zašto ne bi isto sufinancirao? Jel i to bio dio pronatalitetne politike onomad?
    Nemam pojma. moglo bi to biti neko logicno objasnjenje.

Inace, Gita-xy, svaka cast!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da, pojeftinjenje jaslica je bilo u paketu Bandićevog pronatalitetnog zanosa.
    kako ga je samovoljno donio, tako ga samovoljno i ukida. da se eufemistički izrazim.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Sad jos samo da netko od onih odozgo procita sto mislimo...

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ma nije tanči ništa krivo rekla, koliko znam. teta na burzi mi je također nedavno objasnila da si samohrani roditelj ukoliko je drugi roditelj mrtav ili nepoznat. samo mi onda nije jasno što sam pobogu ja
    Samohranost se očito tumači na dva potpuno različita načina.Mi sebi tumačimo da smo samohrani onda kad živimo sami s djetetom,a drugi roditelj nije s nama.Dok zakon to ne tumači tako.Po zakonu je samohran roditelj onda kad drugi roditelj zapravo ne postoji.Znači,kad je umro,nestao ili je nepoznat,a sve se to dokazuje sudskim rješenjima,smrtnim listom i rješenjima czsc i sl.Sve ovo skupa nema veze s tim da li drugi roditelj daje išta za uzdržavanje djeteta,jer može tata biti pokojni i dijete imati njegovu penziju,a mama je u ovom slučaju samohrana.ILi može tata živjeti sam s djetetom,mama je negdje odlepršala,živa je al nepoznate adrese i ne daje niti kune za uzdržavanje djeteta.E taj tata nije samohran....

znatizeljna avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Gita dubok naklon!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •