Page 14 of 107 FirstFirst ... 412131415162464 ... LastLast
Results 651 to 700 of 5551

Thread: Nove cijene vrtića

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    MarijaP's Avatar

Koliko se sjećam, meni su odgovorili iz agencije za obrazovanje i iz Ureda predsjednika Josipovića.

Iz grada apsolutno ništa. Čak niti kad u ih iz Ureda predsjednika tražili očitovanje vezano za moj slučaj.

bok
    ja sam tek sad na ovom forumu ponukana takodjer novim cijenama. ali mene smeta jedna druga stvar. ako je ta tema vec prije prozvakana unaprijed se ispricavam.
    mene zanima kako je moguce da zena koja je zbog troje djece na porodiljnom 3 godine uopce mogla upisati djecu u vrtic i zauzima mjesto, a istovremeno joj drzava placa da s tom istom djecom bude doma, a sada po novome ona nece placati nista jer (ako sam dobro shvatila) ako imate troje djece a dvoje ide u vrtic ne placate ni kune. toga ima jako puno. konkretno u grupi mog djeteta takva su cak 3 slucaja. da ne pricam da ja i muz radimo a ta djeca su vrticu prije nego sto mi dovedemo svoje i ostaju duze nego nase dijete. a u svakoj grupi sigurno ima bar jedan takav slucaj. ako netko to razumije neka me prosvijetli. mene to strasno boli jer smo prosli muku kao i svi da upisemo dijete u vrtic. hvala

Quote Originally Posted by mirtich78 View Post
    bok
    ja sam tek sad na ovom forumu ponukana takodjer novim cijenama. ali mene smeta jedna druga stvar. ako je ta tema vec prije prozvakana unaprijed se ispricavam.
    mene zanima kako je moguce da zena koja je zbog troje djece na porodiljnom 3 godine uopce mogla upisati djecu u vrtic i zauzima mjesto, a istovremeno joj drzava placa da s tom istom djecom bude doma, a sada po novome ona nece placati nista jer (ako sam dobro shvatila) ako imate troje djece a dvoje ide u vrtic ne placate ni kune. toga ima jako puno. konkretno u grupi mog djeteta takva su cak 3 slucaja. da ne pricam da ja i muz radimo a ta djeca su vrticu prije nego sto mi dovedemo svoje i ostaju duze nego nase dijete. a u svakoj grupi sigurno ima bar jedan takav slucaj. ako netko to razumije neka me prosvijetli. mene to strasno boli jer smo prosli muku kao i svi da upisemo dijete u vrtic. hvala
    evo ja ću..
    imam starije dijete koje ide u vrtić! MM i ja smo zaposleni a ja sam trenutno na porodiljnom jer smo prije 7 mj dobili blizance
    planiram ih upisati u vrtić kad će napunti cca 2 g. i ja ću zamisli još tu godinu vjerovatno ostati na porodiljnom! Al neću čačkat p...u kao što ti misliš da mame na porodiljnom rade
    već ću radit vjerovatno nekaj na crno jer zamisli država mi plaća bijednh 1663,00 kn a to draga moja nije dosta da pokrijem podstanarski stan i režije.
    Te iste mame koje su na porodiljnom a šalju djecu u vrtić vjerovatno to rade radi preboljevanja bolesti 1. godine kolektiva, dok su one doma da ih ima ko pazit
    jer nemaju svi tu sreću da si mogu priuštit bolovanje kad god dijete dobije temp. a svi znamo što znači adaptacija na kolektiv!
    zato draga moja aj ti gledaj kaj ima u tvom dvorištu a druge pusti na miru

Cubana's Avatar

Quote Originally Posted by disciplina View Post
    Te iste mame koje su na porodiljnom a šalju djecu u vrtić vjerovatno to rade radi preboljevanja bolesti 1. godine kolektiva, dok su one doma da ih ima ko pazit
    Porodiljni je zamišljen da majka bude doma s djetetom.
    Ali gdje ćeš naći bolju priliku za varat državu, nego primati naknadu, možda i doplatak, djecu badava u vrtić i rad na crno.

Quote Originally Posted by Cubana View Post
    Porodiljni je zamišljen da majka bude doma s djetetom.
    znam, al ja npr. startam na novom poslu nakon porodiljnog i zbilja neću imati lufta za adaptaciju.. ili odmah mogu kupit radnu knjižicu
    pa ću tu adaptaciju odraditi sa njihove 2 god. i eventualno nešto raditi sa strane.
    Ali gdje ćeš naći bolju priliku za varat državu, nego primati naknadu, možda i doplatak, djecu badava u vrtić i rad na crno.
    a čuj.. ako ću moći priuštiti djeci na takav način nešto više od kruha i vode budem!
    žalosno je što se mnogi na takav način snalaze/mo ali kad je takva situacija da nas država krade na svakom ćošku što bi se ja onda grozila sive ekonomije
    al to nije tema.

Cubana's Avatar

Quote Originally Posted by disciplina View Post
    a čuj.. ako ću moći priuštiti djeci na takav način nešto više od kruha i vode budem!
    žalosno je što se mnogi na takav način snalaze/mo ali kad je takva situacija da nas država krade na svakom ćošku što bi se ja onda grozila sive ekonomije
    al to nije tema.
    Uopće ne osuđujem već mi se gadi država gdje je to moguće i potrebno.

ana.m's Avatar

bok
    Nisu ni sve žene s troje djece na porodiljnom duže od godine dana...Ja se na moju veliku žalost vraćam na posao i dijete moram upisati u jaslice i strašno me živcira kad me onda svi pitaju "A ne buš bila doma do 3. godine?" Ne, ne bum bila doma do treće godine, jer si to ne možemo priuštiti, jer si sa 1600 kn mogu obrisati rit da prostiš!

mirjana's Avatar

dobila sam odgovor iz njegovog kabineta da su moje upite proslijedili u Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport, pročelniku

uglavnom, na toj adresi definitivno čitaju mailove, ali na njih odgovaraju samo ako se mailove pošalje s potvrdom primitka i čitanja...
    inače ni a ni b

Citam forum i slazem se sa svim nelogicnostima i nepravdama ovakvog nacina naplate vrtica.

Ali da ne bi morala placati punu cijenu od 2.000 kn, skupili ja i mm sve potrebne papire i donijeli danas u vrtic u racunovodstvo (tajnistvo), ali ne papire treba predati "teti" u grupi, one ce to skupiti, bio je odgovor.
    Odnijela ja papire u grupu, ali ne teta nece preuzeti papire jer ne zna ona sto je potpuna dokumentacija, a sto nepotpuna te ne zeli biti odgovorna, ako necija dokumenctacija bude nepotpuna pa taj netko dobije uplatnice na 2.000 kn.

I tako ja sad hodam s papirima u torbi i ne znam bi li ih poslala Bandicu ili kome

Morala sam se izjadati u nadi da ce na kraju papiri zavrsiti u kosu, a da ce Skupstina donijeti neki transparentniji i pravedniji nacin naplate vrtica, bez toliko mogucnosti za trazenje rupa i bez toliko nelogicnosti.

Quote Originally Posted by Martea View Post
    Citam forum i slazem se sa svim nelogicnostima i nepravdama ovakvog nacina naplate vrtica.

Ali da ne bi morala placati punu cijenu od 2.000 kn, skupili ja i mm sve potrebne papire i donijeli danas u vrtic u racunovodstvo (tajnistvo), ali ne papire treba predati "teti" u grupi, one ce to skupiti, bio je odgovor.
    Odnijela ja papire u grupu, ali ne teta nece preuzeti papire jer ne zna ona sto je potpuna dokumentacija, a sto nepotpuna te ne zeli biti odgovorna, ako necija dokumenctacija bude nepotpuna pa taj netko dobije uplatnice na 2.000 kn.

I tako ja sad hodam s papirima u torbi i ne znam bi li ih poslala Bandicu ili kome

Morala sam se izjadati u nadi da ce na kraju papiri zavrsiti u kosu, a da ce Skupstina donijeti neki transparentniji i pravedniji nacin naplate vrtica, bez toliko mogucnosti za trazenje rupa i bez toliko nelogicnosti.
    još jedna potvrda da je to dušu dalo za podlogu u stilu Kišonovih priča

Default Dokumentacija

Da li je možda netko provjerio na poreznoj u Zgb da li se ovo može dobiti e-mailom/poštom i u koje vrijeme
    Potvrde Porezne uprave Ministarstva financija o visini dohotka za sve članove kućanstva
    Hvala

mirjana's Avatar

baš me zanima s kojim opravdanjem će Skupština rušiti ovaj prijedlog budući da su prema istim takvim kriterijima već donijeli odluku o plaćanju školskog boravka

Osoblje foruma ivarica's Avatar

sve vi koje se moze samo pincetom vaditi, ovdje mozete pratiti online prijenos

http://streaming.zagreb.hr:81/

Dalm@'s Avatar

Quote Originally Posted by ivarica View Post
    sve vi koje se moze samo pincetom vaditi, ovdje mozete pratiti online prijenos

http://streaming.zagreb.hr:81/
    Upravo krenula tema; RODA i "Vrtić za sve" pozdravljeni.
    Sretno!

Osoblje foruma apricot's Avatar

"Argumentacija da smo prihvaćanjem proračuna amenovali ovu odluku nije istinita. Kad Skupština izglasa da je odluka o poskupljenju vrtića izvan snage, ići će se u rebalans - najavio je Maras"

jedva čekam da to vidim...
    prvo su izglasali, a sad će isti oni izglasat da su protiv,
    i onda će samo tak napravit rebalans, a ni neznaju koliko je
    to zapravo love i od kud će je drugdje uzeti...
    I samo Bandić je kriv, a oni samo dižu ruke...
    (nezanam dali da stavim smilića, plačljivka ili cijelu ekipu skupa za komentar)

ne znam ako mama radi na crno tko cuva djecu?
    mozda bi i ja mogla nekako tako kad bi znala...

No uglavnom ja se nadam NEprolazu ove odluke

Najbolja mi jedna mama koja s ezali jer ce placati malo: pa nije ona socijalni slucaj (ima svoj stan, auto, dvije place, jedno dijete...)

Cubana's Avatar

Pa jel se čudiš?
    Koliko je ono dobio glasova na predsjedničkim izborima?

Nažalost, više se ni ne čudim.
    I toliko je jasno da one 144000 glasova protiv na eventualnom referendumu - nisu dostižne.
    Fuj!
    Kud ode ovaj grad?

icyoh's Avatar

Ja ne mogu vjerovati da sam propustila ovu temu

Angie75's Avatar

Quote Originally Posted by icyoh View Post
    pa i ja se cijelo vrijeme pitam gdje si

ana.m's Avatar

Quote Originally Posted by icyoh View Post
    Pa i ja sam se isto zapitala kad sam vidjela tvoj nick

icyoh's Avatar

Posao me ometa u forumiranju

Ajde sad da krenemo iznova...

Tanči's Avatar

...a tema je već otišla u epske razmjere

Teta Eta's Avatar

A mene forumiranje ometa u poslu!

smedja's Avatar

muz je jucer isao po uplatnice i jer su ga zvali radi gorespomenute obavijesti. gdja mu je lijepo rekla da porodiljni ne pise da treba i ne treba donijeti, kao ni potvrdu o uplacenom bolovanju - njega za dijete... nego iskljucivo papir iz porezne... pa sad, ocito zavisi od vrtica
    Last edited by smedja; 19.04.2011 at 15:40.

Uvijek ista pjesma:
    žene se ovdje svađaju, a političari
    nas za to vrijeme z...ju

ja bih rekla kako mi ovdje promišljamo i razgovaramo.
    a neki drugi odluke donose na ho-ruk.

ja sam govorila o onima koje doma lade p.... a takvih je puno. ne kazem da ljudi ne rade jos uz to na crno i da je naknada velika ali je cinjenica da 90% mamica na porodiljnom piju kave dok su djeca u vrticu i jos ih vode bolesnu tak da se ne radi ni o navikavanju na bolesti ili kolektiv. na kraju su uvijek i najbolesniji upravo ti i razboljevaju ostale. a to sve znam jer se same hvale kako nista ne rade.

ja sam govorila o onima koje doma lade p.... a takvih je puno. ne kazem da ljudi ne rade jos uz to na crno i da je naknada velika ali je cinjenica da 90% mamica na porodiljnom piju kave dok su djeca u vrticu i jos ih vode bolesnu tak da se ne radi ni o navikavanju na bolesti ili kolektiv. na kraju su uvijek i najbolesniji upravo ti i razboljevaju ostale. a to sve znam jer se same hvale kako nista ne rade.
    ZAKON
    O PREDŠKOLSKOM ODGOJU I NAOBRAZBI
    I. OPĆE ODREDBE

Članak 1.

(1) Ovim se Zakonom uređuje predškolski odgoj i naobrazba te skrb o djeci predškolske dobi (u daljnjem tekstu: predškolski odgoj) kao dio sustava odgoja i naobrazbe te skrbi o djeci.

Da li ti je možda palo na pamet da "ne lade p..." nego da ih u vrtić vode radi gore citiranog čl 1 zakona o predškolskom odgoju.

Umjesto da se borimo da nam sva djeca imaju mjesto u vrtiću, razni jebivjetri rasipaju naše novce, a mi brojimo mame "koje lade p..." i ispijaju kave i uz put gledamo aute u kojima su ih te iste majke dovele u vrtić razbolijevati drugu djecu.

Uostalom ako su im majke takve kako ti i neki ovdje navodite, meni drago da su dječica u vrtiću jer tamo možda uspiju nešto i naučiti i oplemene svoje živote jer se s takvim majkama sigurno neće dobro provesti

sramota, što se ovdje sve da pročitati

Lucija Ellen's Avatar

Ma grozno. Ja sam danima vec konsternirana i tuzna od svega ovoga. I dalje ne razumijem kako moze biti ok da je nim roditeljima besplatno a da drugi placaju maksimum. Ili da jednima pojeftini a drugima u isto vrijeme poskupi. Ne razumijem kako to moze biti fer.

Riga mi se na Bandićevo busanje u prsa o socijalnoj pravednosti i vlastitoj moralnosti. Kako ga nije stid stavit sebe i moral u istu rečenicu?
    Upravo sam pročitala još jedan članak posvećen tome...
    Kao i ti Lucija Ellen ne razumijem kako itko može smatrat ovu odluku moralnom, pravednom i poštenom.

Freja's Avatar

gita, veliki potpis

Inače, ja sam odustala od ove teme jer me previše rastužuje (osim što mi se od nje istovremeno i povraća). Čitam, ali nemam više ništa pametno za reći.

A što se emigracije tiče, mi smo zahvaljujući ovoj temi opet aktualizirali ideju odlaska. Za ozbiljno. Kao što gita kaže, ne toliko zbog sebe nego zbog djece. Ne želim da odrastaju u ovakvoj sredini.

Stvarno smo bahati kad nam ne trebaju obrazovani. A busamo se u prsa kako smo zemlja znanja. Baš, moš' si misliti.

Quote Originally Posted by Freja View Post
    gita, veliki potpis

Inače, ja sam odustala od ove teme jer me previše rastužuje (osim što mi se od nje istovremeno i povraća). Čitam, ali nemam više ništa pametno za reći.

A što se emigracije tiče, mi smo zahvaljujući ovoj temi opet aktualizirali ideju odlaska. Za ozbiljno. Kao što gita kaže, ne toliko zbog sebe nego zbog djece. Ne želim da odrastaju u ovakvoj sredini.

Stvarno smo bahati kad nam ne trebaju obrazovani. A busamo se u prsa kako smo zemlja znanja. Baš, moš' si misliti.
    Ne trebaju nama obrazovni još od davno, još od vremena kad je kila mozga koštala 2 dem, od tog trenutka ovoj zemlji obrazovani ne trebaju

evo mene opet, na dnevni red dodana je nova točka, prijedlog sdp-a, liste tatjane holjevac i hsu:

Članak 17.
    Iznos sudjelovanja roditelja djece s prebivalištem na području Grada Zagreba u ekonomskoj cijeni redovitih programa je:
    - za redoviti 10-satni program
    a) 200,00 kn za djecu do navršene treće godine života,
    b) 400,00 kn za djecu od navršene treće godine života do polaska u osnovnu školu;
    - za redoviti poludnevni program s prehranom 300,00 kn i
    - za redoviti poludnevni program bez prehrane 200,00 kn.
    Olakšice u plaćanju redovitog programa imaju roditelji djece s prebivalištem na području Grada Zagreba za:
    - dijete invalida Domovinskog rata i dijete osobe s invaliditetom (100% i 90%) - oslobađa se obveze sudjelovanja u cijeni programa;
    - dijete invalida Domovinskog rata i dijete osobe s invaliditetom (80% do 60%) - plaća 50% od iznosa sudjelovanja u cijeni programa;
    - dijete invalida Domovinskog rata i dijete osobe s invaliditetom (50% i manje) - plaća 75% od iznosa sudjelovanja u cijeni programa;
    - drugo dijete iste obitelji u redovitom programu - plaća 50% od iznosa sudjelovanja u cijeni programa;
    - drugo dijete u redovitom programu iz obitelji s troje i više malodobne djece - oslobađa se obveze sudjelovanja u cijeni programa;
    - treće i svako daljnje dijete iste obitelji u redovitom programu - oslobađa se obveze sudjelovanja u cijeni programa;
    - dijete iz obitelji s troje i više malodobne djece - plaća 50% od iznosa sudjelovanja u cijeni programa;
    - dijete samohranog roditelja - plaća 50% od iznosa sudjelovanja u cijeni programa;
    - dijete za koje se koristi doplatak za djecu - oslobađa se obveze sudjelovanja u cijeni programa;
    - dijete čija se obitelj koristi pravom na stalnu novčanu pomoć u sustavu socijalne skrbi - oslobađa se obveze sudjelovanja u cijeni programa.
    Mjesečni iznos uplate roditelja za ostvarivanje redovitoga petodnevnog programa je fiksan i ne ovisi o broju dana boravka djeteta u predškolskoj ustanovi.
    Iznimno, za mjesec u kojem je dijete boravilo u predškolskoj ustanovi do najviše 5 dana, a izostanak je unaprijed najavljen ili kasnije opravdan, roditelj plaća 40% iznosa sudjelovanja u cijeni programa.
    Za boravak djece u predškolskoj ustanovi subotom ili duže od redovitog programa roditelj plaća po satu djetetova boravka iznos koji se utvrđuje godišnjim programom javnih potreba u predškolskom odgoju i naobrazbi te skrbi o djeci predškolske dobi.

1. Pravni temelj za donošenje odluke

Zakon o predškolskom odgoju i naobrazbi (Narodne novine 10/97 i 107/07) u članku 20. stavku 2. utvrđuje da način ostvarivanja prednosti pri upisu djece u dječji vrtić utvrđuje osnivač dječjeg vrtića svojim aktom.
    U članku 48. stavku 4. Zakona o predškolskom odgoju i naobrazbi utvrđeno je da dječji vrtić, koji je osnovala jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, naplaćuje svoje usluge od roditelja – korisnika usluga, sukladno mjerilima koja utvrđuje predstavničko tijelo te jedinice.
    Odluka se donosi sukladno odredbama članka 38. stavka 2. Statuta Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 19/99, 19/01, 20/01 – pročišćeni tekst, 10/04, 18/06, 7/09, 16/09, 25/09 i 10/10), kojom je određeno da Gradska skupština Grada Zagreba donosi odluke i druge opće akte kojima uređuje pitanja iz samoupravnog djelokruga Grada Zagreba.

III. USTROJSTVO GRADA ZAGREBA
    a) Gradska skupština Grada Zagreba
    Članak 5.
    Gradska skupština Grada Zagreba (u daljnjem tekstu: Gradska skupština) je predstavničko tijelo građana Grada Zagreba koje donosi akte u okviru samoupravnog djelokruga Grada Zagreba te obavlja druge poslove u skladu sa zakonom i Statutom.
    Gradska skupština ima pedesetjednog člana.
    Način rada Gradske skupštine uređuje se poslovnikom Grad ske skupštine, u skladu sa zakonom i Statutom.
    Gradska skupština ima predsjednika i potpredsjednike, čiji se broj utvrđuje Statutom.
    Predsjednik Gradske skupštine i jedan od potpredsjednika mogu svoju dužnost obnašati profesionalno, ako Gradska skup šti na tako odluči.
    b) Izvršno tijelo Grada Zagreba

Dobro su mu smjestili, vrtići ne poskupljuju, ali pojeftinjuju za sve one skupine koje je bandić "želio zaštititi"

samo čekamo sutra i da cirkus prođe

Ali i ako sutra ovo prođe, meni opet ostaje orak okus u ustima, ne radi njega i prepucavanja sa skupštinom nego radi silnog otrova koji je proliven na ovim stranicama

puntica i ja odosmo na sjednicu.
    ne pamtim kad sam negdje išla sa ovakvim čvorom u želucu i grlu.

Freja's Avatar

Quote Originally Posted by apricot View Post
    Držite se. I javite na (dobre) vijesti što prije!

sretan put , a još sretniji povratak

Nitica's Avatar

sretno!

meni je ok da plaćam više, ali ne ovoliko. neka gornji razred bude cca 800 kn, ali neka ulaze i alimentacije koje moj muž npr. plaća redovito trajnim nalogom za djecu koja ne biste vjerovali, ipak postoje. mi smo radi dobrih plaća dizali i bolje kredite kako bismo se osamostalili. nije fer da neki ljudi ispadaju socijalni slučajevi a grcaju u milionima. npr. muž prima ooooodličnu plaću u susjednoj državi, žena prijavljena na minimalac, voze svak po bijesan auto i žive u stanu od 300 kvadrata. ali oni ispadaju socijalni slučajevi. ovaj prijedlog tjera na muljanje a to nije dobro.

Quote Originally Posted by twin View Post
    neka gornji razred bude cca 800 kn, ali neka ulaze i alimentacije koje moj muž npr. plaća redovito trajnim nalogom za djecu
    svatko ima svoje osobne priče i nema smisla da se razbacujemo ciframa koje sami možemo podnijeti.
    tvoj muž plaća alimentaciju radnim nalogom, ali oma jako puno onih koji je ne plaćaju - nikako.
    a njihov dohodak će fiktivno povećati prosjek po članu obitelji čije posljedice će snositi samohrani roditelj.

jer ne postoji ni smrtovnica niti papir o nestanku.
    čovjek/žena živ/živa, ali od njih nikakve koristi.
    ni financijske ni emotivne.

nemojmo krojiti sudbinu drugih svojim metrom.

Držite se cure. Nadajmo se da će sve na kraju dobro završiti.

Cure hvala i sretno nam bilo.

Angie75's Avatar

Danas samo dobre stvari!

Danas će se dogoditi nešto lijepo

Cheerilee's Avatar

Evo pročitala sam napokon svih ovih 16 stranica,
    pa imam pitanje;

Koja bi po Vašem mišljenju bila realna cijana za vrtić/jaslice u Zg-u?

znatizeljna's Avatar

počinje...

znatizeljna's Avatar

Gdje je nestao Bandić?

Mislim da i nije tako vazno kolika cijena (500 kunica npr)
    nego je vaznija sama cinjenica da jedni placaju vise a drugi manje...

Page 14 of 107 FirstFirst ... 412131415162464 ... LastLast