Realna cijena jest 2000kn. A Zagreb treba sufinancirati mnogo jer mnogo i izdvajamo. Ako može Mamiću bezuvjetno može i roditeljima
Realna cijena jest 2000kn. A Zagreb treba sufinancirati mnogo jer mnogo i izdvajamo. Ako može Mamiću bezuvjetno može i roditeljima
Nisam sve čitala pa ne znam koji je zaključak što se tiče potvrda sa hzzo-a. Ja sam danas lijepo nazvala naš vrtić i pitala tajnicu moram li donijeti potvrdu sa hzzo-a s obzirom da sam u 2010. bila i na komplikacijama i na porodiljnom, a ljubazna teta mi je odgovorila da prvo pričekamo da vidimo što će se danas dogoditi, a ako bandiću prođe ovaj prijedlog, da donesem samo potvrdu sa porezne s obzirom da nigdje nije navedeno da je potrebna dokumentacija i s hzzo-a. Tako ću i napraviti.
A da, btw, očito sam i ja jedna od onih koje lade p.... kako reče jedna forumašica par stranica unatrag, koja je zamisli na porodiljnom dok joj je starije dijete u vrtiću. Što sam trebala, sada pred školu ga ispisati i ostaviti sa sobom doma da bleji u crtiće po cijeli dan i odvojiti ga od prijatelja koje je stekao u ove dvije godine koliko ide u vrtić, umjesto da kvalitetno provodi vrijeme sa svojim vršnjacima i polagano se priprema za školu, samo zato jer sam ja sad doma s bebom? Da ne bi bilo zabune, ja inače radim, imali smo baku koja ga je realno mogla čuvati dok god bi mi htjeli, ali ja sam željela da on ide u vrtić. Zato jer to smatram važnim za razvoj djeteta. I nisam pogriješila jer mu je jako koristio. Moram li se zbog svega ovoga ja sramiti?
Zna li tko što sada s obzirom da Bandić nije prisutan, a ostatak ekipe traži krivca?
ako ne gledate live streaming, ovdje možete pratiti tijek događaja: http://www.zagrebancija.com/hr-aktua...rticima_310749
Kako ja slušam, dogodit se neće ništa. Ako i ode na državnu razinu, nama rok do 30.4. ostaje
upravo izglasan ovaj prijedlog sdp-a i ostalih
cijene ostaju iste, samo za sve one koji su po bandićevom prijedlogu imali povlastice te povlastice će imati i sada, znači puno besplatnih
samo što je ova odluka na žalost rezultat njihovih prepucavanja, sad čekamo bandićevu reakciju
opet je žalosno, jer opet niti riječi o poboljšanju standarda u vrtićima o gradnji novih tako da sva djeca budu upisana, a za to mislim da moramo biti svjesni da će cijene morati rasti jer da će oni prestati krast, e tome se već ne nadam
jednoglasno odbijen Bandićev prijedlog. isto tako jednoglasno prihvaćen onaj kluba gradskih zastupnika. E tek sad treba vidjet šta ćemo sad...
Ergo, nema skupljanja papira, nema redova, ostaje po starom, 400 od trece i 200 do trece? Je li moguce?
Posljednje uređivanje od chris blue : 20.04.2011. at 13:40
e to sad nitko ne zna. pravna procedura je ovakva. bandić MORA odluku objaviti u službenom glasniku grada zagreba u roku od dva dana, ministarstvo uprave MORA se očitovati o prijedlogu unutar 7 dana, a oni, neslužbeno kažu, da će se prije odluke konzultirati s ministarstvom financija.
ja mislim da kosor ipak nije tako luda da će dopustiti u predizbornoj godini odluku o poskupljenju
E, pa ja, bogme, necu skupljati za sada nista. Ne dok me neki izricit pozitivni propis ne natjera na to. Dok nema nove odluke.
Posljednje uređivanje od chris blue : 20.04.2011. at 13:54
bandić se prijetio izborima. ja sam za, pa da lijepo mogu zaokružiti svakog samo ne njega
http://www.24sata.hr/politika/uzivo-...-vrtica-217925
"Kako neslužbeno saznajmo, zastupnici HDZ-a podržat će odluku SDP-a kako bi cijene vrtića ostale stare. No, kako je proračunom već usvojen prijedlog o novim cijenama, obje odluke ići će na Ministarstvo uprave te će ministar Davorin Mlakar u roku od mjesec dana trebati odlučiti koja je odluka najispravnija i važeća. Također, kako neslužbeno doznajemo, tražit će mišljenje ministrice financija o proračunu koji je donesen u prosincu prošle godine."
Da li moram skupljati papire ili ne? Ja sam cekala danasnju sjednicu, kao i monogi drugi, vjerujem...
Ja ću vjerojatno skupljati.
Jel za drugo dijete mogu samo kopije?
U glasniku se mora objaviti odluka Skupštine? Ova po kojoj cijena ostaje ista za sve - osim socijalnih kategorija za koje su prihvatili smanjenje cijena? Znači onda samo te kategorije moraju skupiti dodatne potvrde i donijeti ih do nekog datuma (30.04.?) u vrtiće? Mi kojima se ništa ne mijenja u tom slučaju ne bi trebali nositi nikakve papire...ili si ja to krivo tumačim? (ni prvi ni zadnji put![]()
Napokon dobre vijesti
Posljednje uređivanje od Lucija Ellen : 20.04.2011. at 13:56
Jel' iko kontaktirao vrtiće, u svjetlu ove odluke, i pitao jel' se treba dostavljat papirologija do 30.4. ili ne. Tj. - ko zna odgovorit na to pitnaje?
ina, bojim se da ti u vrtiću nemogu puno reći :/
Po ovom što piše po portalima novina bojim se da papire ipak treba dostaviti do kraja mjeseca...
Thnx, tako sam i pretpostavila, za svaki slučaj ipak papirologija i čekanja po redovima. Hvala puno!
Portalii tumače u svijetlu onoga ko ih informira, odnosno onoga kome su naklonjeni.
Molim lijepo, kod nas nema prave slobode medija.
Bandić će i dalje tvrditi svoje, bit će puno proturječnih mišljenja i katastrofa je kako se svi igraju roditeljima.
Priča će se odvijati tako da će se vjerovatno nastaviti skupljati papiri, a ova odluka će kad tad postati nevažeća.
A do tada ćemo se nanervirati, nastajati u redovima i naplaćati pristojbi.
Pa tamo pise da je odbijen prijedlog. Znaci ne treba. Donesena je odluka da prijedlog NIJE usvojen.
Ali i na vrtićima se prijedlog našao prije nego što je uopće bila skupština.
Nikome ja ne vjerujem i ne bih htjela izvisiti jer sam čekala da se ovi idioti dogovore.
kako se meni nazalost cini, papire ce se ipak trebati predati jer sad slijedi prepucavanje u svezi provodjenja odluke, ove ili one,
a 30.4 je preblizu
ja jos nisam ni krenula prikupljati papire![]()
Posljednje uređivanje od Nivi : 20.04.2011. at 14:46
Meni uopće nije jasno to skupljanje papira unaprijed...kad se neki državni zakon promjeni, stupa na snagu ili objavom u NN ili na neki datum i ima neki rok u kojem se rade izmjene i nikad nema skupljanja papirologije unaprijed. Prema napisima vjerojatno će Min. uprave imati pravorjek tek kroz mjesec dana - dakle kraj svibnja - i ako ide povećanje cijena od 01.07. još uvijek imaju više od mjesec dana za prikupiti i obraditi papire. Ionako uplatnice za srpanj idu iza 15.08 - dakle još mjesec i pol za obradu...
Meni više niš nije jasno...
Da, ali Danira Bilić savjetuje roditeljima da ipak predaju papire jer se nezna koliko će trajati natezanje, a do onda je na snazi odluka iz prosinca.
lud zbunjenog.
dobro jel se u ovoj učmaloj močvari može dobiti išta konkretno, crno na bijelom?
ovu odluku skupštine pozdravljam, ali ni meni nije jasno koji su cukar glumatali u prosincu? nikakve ucjene me ne zanimaju, il si za il si protiv. tak da mi unatoč ovoj odluci nisu nimalo porasli u očima.
p.s. tko je za kombinaciju šator + vino + gitara neka + lula mira da si mi koji moramo po potvrde o prebivalištu, ukoliko se ispostavi da ćemo ipak morati (što me uopće ne bi čudilo), skratimo vrijeme i ubijemo dosadu dok čekamo u petrinjskoj?
e sad, pisem svuda pa cu i ovdje...
papirologiju imam i to iz razloga sto si ne mogu priustiti da mi uopce izdaju racun na 2000kn za dvoje djece samo zato sto nisam donijela papire.
sto se tice potrebne papirologije navjeci problem mi je bila potvrda o prebivalistu - po logici sve papire za svako dijete trebala bih ravno 5 potvrda (2x2 za vrtic i jos jedna za skolu pri upisu djeteta u skolu zbog produzenog boravka) sto je nekoliko sati stajanja u redu i 200kn.
u gradskom uredu su mi jako pristojno rekli i danas i prije 10 dana da ako je dijete upisano u vrtic te nije doslo do promjene podataka NE TREBAM NOVU POTVRDU za djecu vec samo presliku svoje osobne.
u Poreznoj upravi u podrucnom uredu sam u roku 15ak min dobila besplatno potvrdu o dohotku za proslu godinu jer je potrebna za smjestaj u vrticu (isto tako besplatno je ako je za smjestaj za boravak u skoli)
eto..samo da znate...
Jutros sam bila na poreznoj (Tresnjevka), zena mi je izdala, za mene i MM, u roku od 2 minute potvrde o visini dohotka na osnovu JMBG-a, tako da tamo guzve nema.
Predajem kopije osobnih, te dvije potvrde od porezne i ova 2 papira sta smo dobili u vrticu (predajem za svaki slucaj jer putujemo pa da ne bi bilo...)
Nema sanse da idem po potvrdu o prebivalistu (L je upisana u vrtic).
Mislim se da im jos stavim i kopiju Lucijine putovnice da se vidi prebivalište![]()