kako se meni nazalost cini, papire ce se ipak trebati predati jer sad slijedi prepucavanje u svezi provodjenja odluke, ove ili one,
a 30.4 je preblizu
ja jos nisam ni krenula prikupljati papire![]()
kako se meni nazalost cini, papire ce se ipak trebati predati jer sad slijedi prepucavanje u svezi provodjenja odluke, ove ili one,
a 30.4 je preblizu
ja jos nisam ni krenula prikupljati papire![]()
Posljednje uređivanje od Nivi : 20.04.2011. at 14:46
Meni uopće nije jasno to skupljanje papira unaprijed...kad se neki državni zakon promjeni, stupa na snagu ili objavom u NN ili na neki datum i ima neki rok u kojem se rade izmjene i nikad nema skupljanja papirologije unaprijed. Prema napisima vjerojatno će Min. uprave imati pravorjek tek kroz mjesec dana - dakle kraj svibnja - i ako ide povećanje cijena od 01.07. još uvijek imaju više od mjesec dana za prikupiti i obraditi papire. Ionako uplatnice za srpanj idu iza 15.08 - dakle još mjesec i pol za obradu...
Meni više niš nije jasno...
Da, ali Danira Bilić savjetuje roditeljima da ipak predaju papire jer se nezna koliko će trajati natezanje, a do onda je na snazi odluka iz prosinca.
lud zbunjenog.
dobro jel se u ovoj učmaloj močvari može dobiti išta konkretno, crno na bijelom?
ovu odluku skupštine pozdravljam, ali ni meni nije jasno koji su cukar glumatali u prosincu? nikakve ucjene me ne zanimaju, il si za il si protiv. tak da mi unatoč ovoj odluci nisu nimalo porasli u očima.
p.s. tko je za kombinaciju šator + vino + gitara neka + lula mira da si mi koji moramo po potvrde o prebivalištu, ukoliko se ispostavi da ćemo ipak morati (što me uopće ne bi čudilo), skratimo vrijeme i ubijemo dosadu dok čekamo u petrinjskoj?
e sad, pisem svuda pa cu i ovdje...
papirologiju imam i to iz razloga sto si ne mogu priustiti da mi uopce izdaju racun na 2000kn za dvoje djece samo zato sto nisam donijela papire.
sto se tice potrebne papirologije navjeci problem mi je bila potvrda o prebivalistu - po logici sve papire za svako dijete trebala bih ravno 5 potvrda (2x2 za vrtic i jos jedna za skolu pri upisu djeteta u skolu zbog produzenog boravka) sto je nekoliko sati stajanja u redu i 200kn.
u gradskom uredu su mi jako pristojno rekli i danas i prije 10 dana da ako je dijete upisano u vrtic te nije doslo do promjene podataka NE TREBAM NOVU POTVRDU za djecu vec samo presliku svoje osobne.
u Poreznoj upravi u podrucnom uredu sam u roku 15ak min dobila besplatno potvrdu o dohotku za proslu godinu jer je potrebna za smjestaj u vrticu (isto tako besplatno je ako je za smjestaj za boravak u skoli)
eto..samo da znate...
Prije kampiranja dajte provjerite kaj vele u vrtićima. Meni su danas rekli da za malu ne treba nova potvrda ako je adresa ista kao na potvrdi predanoj prije 4 godine kad smo je upisivali. Tako da ću ja odnijeti fotokopiju te potvrde i prijavi koji imam doma i orginal na uvid. Izgleda da svaki vrtić skuplja drugačije pa ipak provjerite...
Ništa mi nije jasno. Prijedlog nije usvojen, a Bandić veli da ide njegov... Nemam riječi. Šta ćete vi napraviti?
Mi ne možemo dobiti potvrdu za supruga jer je prošle godine imao obrt (naravno ove godine je na burzi bez naknade...) jer porezne prijave nisu obrađene. Da li ima tko obrt dda zna kako da to riješimo???
Sad bi mi neki prosti smajlić dobro došao, ili bar onaj koji strašno povraća...
I moj je obrtnik - idem sutra na poreznu pa ću vidjet kaj će mi reći...
meh, meni mup na žalost ne gine tak da šator & co. i dalje stoje kaj se mene tiče, ali mi i dalje nije jasno koju kitu labudovu da radim sa starim koji u zg ima boravište a ne prebivalište. poslala mail i čekam i čekam i čekam....
Nemaju vam na temelju cega izdati nove uplatnice s promijenjenim cijenama. Prijedlog je odbijen. Ne trebate skupljati papire. Nema kampiranja. Nema novih cijena.
Ako donesu novi propis, dati ce i novi rok.
Ja uopce nemam osjecaj da je Bandic spusio...
ili je to samo moj pesimisticki stav????
http://www.jutarnji.hr/vrtici-u-zagr...ljenju/940302/
Bandić će, naime, ovu odluku Gradske skupštine najvjerojatnije staviti van snage u roku od sedam dana. U prijevodu, građani, odnosno roditelji i dalje moraju do kraja travnja prikupljati svu potrebnu dokumentaciju, jer postoji velika šansa da će se od 1. srpnja vrtići po novom, skupljem cjeniku.
dakle treba se predati papire i biti će poskupljenje i čeka se riješenje ministarstva uprave a nakon toga živi bili pa vidjeli.
ako ministarstvo uprave donese odluku da je odluka skupštine ipak važeća te da je Bandićevo prisilno poskupljenje nelegalno, onda bi možda mogli podnijeti skupnu prijavu za obeštećenjem za sve troškove uzrokovane nelegalnim povećanjem cijena vrtića + troškovi prikupljanja potrebne dokumentacije?
Posljednje uređivanje od gesaugen : 20.04.2011. at 15:14
Za sada - nista. Sve je po starom, osim ako spadate u kategorije invalida, onih koji imaju manje od 2000 kn po clanu domacinstva itd, te zelite besplatni vrtic na temelju tih cinjenica. Ostali - po starom. Nikakvo skupljanje.
A što je sa boravkom u školi za djecu koja već idu u školu? Ja još nisam ništa od papira odnije la niti u školu, niti u vrtić.
Muka mi dođe od svega jer uopće nitko točno ne zna što napraviti. Da li se Grad mora službeno očitovati u vezi toga i u kojem roku?
chris blue, od kuda ti takve informacije? To je negdje službeno ili ti nagađaš?
Jutros sam bila na poreznoj (Tresnjevka), zena mi je izdala, za mene i MM, u roku od 2 minute potvrde o visini dohotka na osnovu JMBG-a, tako da tamo guzve nema.
Predajem kopije osobnih, te dvije potvrde od porezne i ova 2 papira sta smo dobili u vrticu (predajem za svaki slucaj jer putujemo pa da ne bi bilo...)
Nema sanse da idem po potvrdu o prebivalistu (L je upisana u vrtic).
Mislim se da im jos stavim i kopiju Lucijine putovnice da se vidi prebivalište![]()
Netko će morati dati službenu izjavu. Ne oslanjajte se na novine. Šta mislite da već nisu bili pripremljeni prilozi i vijesti ovisno o tome što će se izglasati?
Zna se ko tu za koga navija. Ja smatram da treba sačekati da se danas slegne prašina i da netko odgovoran veli što nam je činiti. Ne savjetovati, nego jasno
i glasno reći. Pa nismo na pijaci.
Ili ček, možda ipak jesmo? Pa sve je ovo velika farsa.
I moj je obrtnik. Izdat će mu potvrdu, ali s naznakom da nije verificirana od porezne uprave. Eto tako...
Lovrić je rekao (treba provjeriti je li bio lapsus linguae) da je rok 30. lipnja.
Do tada bi i Bandić trebao pokušati nagovoriti Skupštinu da promijeni mišljenje (rok mu je 15 dana) i Skupština odbiti (odmah) i Mlakar potvrditi odluku Skupštine (rok je 30 dana).
Uopće ne znam što bih rekla drugima, prikupljati ili ne.
Moje mišljenje je da zahtjevi koje smo dobili u vrtićima - nisu legitimni.
I ja ih, kao takve, ne priznajem.
Pitala sam našu ravnateljicu što sad. Nije bila ništa informiranija od mene.
Ja neću predati ništa, odnosno čekam sljedeći bandićev potez, pa ministarstvo uprave
Zakon o predškolskom odgoju
IX. FINANCIRANJE DJEČJEG VRTIĆA
Članak 48.
(1) Osnivač dječjeg vrtića dužan je osigurati sredstva za osnivanje i rad dječjeg vrtića.
(2) Dječji vrtić osigurava sredstva prodajom usluga na tržištu i iz drugih izvora sukladno zakonu.
(3) Ako dva ili više osnivača zajednički osnivaju dječji vrtić, sredstva iz stavka 1. ovoga članka osiguravaju osnivači sukladno aktu o osnivanju.
(4) Dječji vrtić, koji je osnovala jedinica lokalne uprave i samouprave, naplaćuje svoje usluge od roditelja-korisnika usluga, sukladno mjerilima koja utvrđuje predstavničko tijelo te jedinice.
(5) Sredstva iz stavka 4. ovoga članka uplaćuju se u proračun jedinice lokalne uprave i samouprave, koja je osnovala dječji vrtić ili na žiroračun dječjeg vrtića, ako tako odluči predstavničko tijelo jedinice lokalne samouprave.
Zakon o gradu Zagrebu
III. USTROJSTVO GRADA ZAGREBA
a) Gradska skupština Grada Zagreba
Članak 5.
Gradska skupština Grada Zagreba (u daljnjem tekstu: Grad¬ska skupština) je predstavničko tijelo građana Grada Zagreba koje donosi akte u okviru samoupravnog djelokruga Grada Zagreba te obavlja druge poslove u skladu sa zakonom i Statutom.
Gradska skupština ima pedesetjednog člana.
Način rada Gradske skupštine uređuje se poslovnikom Grad¬ske skupštine, u skladu sa zakonom i Statutom.
Gradska skupština ima predsjednika i potpredsjednike, čiji se broj utvrđuje Statutom.
Predsjednik Gradske skupštine i jedan od potpredsjednika mogu svoju dužnost obnašati profesionalno, ako Gradska skup¬šti¬na tako odluči.
Uostalom, Lovrić danas izjavio da je novi rok 30.06.2011 pa čekam rješenje trakavice.
A i dokumentacija mi je malo problematična, jer u onom programu javnih potreba u predškolskom odgoju koji je prihvaćen uz proračun piše da će se dokumentacija prikupljati do 30.04.2011, al ne i koja.
Ovu dokumentaciju koji oni traže su naprosto prepisali s izglasane odluke na skupštini u ožujku, a koja se odnosila za plaćanje boravka u školi pa su na gradu eto pretpostavili da bi mogli tražiti istu dokumentaciju, a bez odluke skupštine
Zato, n e d a m im nikakve papire
I da, jako mi je žao što je plaćanje boravka prošlo tako, kako je prošlo
i stvarno, čini se da će na kraju o cijeni zg vrtića odlučivati sud u strasbourgu, koji luđaci
Malo sam čitala Poslovnik Gradske skupštine i ova situacija koja "se sada dešava" po njemu uopće nije moguća:
http://www1.zagreb.hr/slglasnik.nsf/...d?OpenDocument
Dakle proračun se može mijenjati donošenjem Odluke po hitnom postupku iz čl. 106-113 Poslovnika
Može li se javiti neka pravnica ili netko tko se razumije u ovo pa da nam malo pojasni, a bez da slušamo što insinuiraju mediji, ili izjavljuju pojedini zastupnici...
Posljednje uređivanje od krojachica : 21.04.2011. at 09:17
odluka je legitimna, ali zahtjevana dokumentacija NIJE
nitko se nije oko nje dogovarao, nitko o njoj nije odlučivao. ona je sastavljena ad hoc i nije odobrena od nikoga. zato nije legitimno to što traže. nigdje nema odluka o tome koji su papiri potrebni za dokazivanje financijskog statusa obitelji radi ostvarivanja prava na subvencije
jučer smo to pitale u skupštini, i to je ono što su nam odgovorili.
Ovo i jest bio hitni postupak
I kao takav je izglasan jučer.
Papiri jesu temeljeni na osnovu izglasavanja Skupštine od 20.12., ali su toliko aljkavi da ze mene nisu legitimni budući da ostavljaju puno prostora za različita shvaćanja.
I nisu izglasani papiri, nego Proračun.
Papiri su samo prepisani od produženog boravka.
Možda bolje da sam napisala vjerodostojni ili konkretni.
Zato i kažem da govorim o sebi.
Posljednje uređivanje od apricot : 21.04.2011. at 09:29
ovo bi se moglo nazvati Lud, zbunjen, samo nisam sigurna da postoji normalan
Ovo za boravak je stvarno sramotno kako je prošlo na mala vrata!
Znate li da li će se još dodatno plaćati prehrana(koju smo do sad sami i plaćali) ili je to sve u toj cijeni?
U našem vrtiću su rekli da se dokumentacija mora donijeti ali ja cijelu stvar ne smatram legitimnom i jos necu nista nositi (iako imam sve papire). Cekam kraj lipnja, onda.
jel to sigurno za kraj lipnja?
još mi nisu odgovorili na mail koji sam slala prošli tjedan vezano za osobu koja ima samo boravište na toj adresi, koji broj da zovem? tu ih je hrpa na zagreb.hr pa zujim.
Ali ja ne kužim zašto onda odluka nije stupila na snagu, jer ako je došlo do podnošenja
amandmana, o njima se isto tako glasuje, a u Poslovniku skupštine nisam našla u kojem
to slučaju Ministarstvo uprave arbitrira u postupku donošenja odluka Skupštine...
A ukoliko postoje nepravilnosti u samoj Odluci gradske skupštine (onoj od 20.12.) nebi li se ta odluka onda
trebala poništiti, kao pravno neutemeljena, a ne da se o njenoj promjeni glasuje?
nema nepravilnosti o odluci skupštine od 20.12. ona je legitimna
ova odluka koja je jučer izglasana po hitnom postupku stupa na snagu danom objave u glasnika grada (to bi trebalo biti danas). međutim, gradonačelnik je neće prihvatiti pa će je vratiti skupštini i tražiti da se ipak usvoji njegova odluka. onda će skupština tražiti arbitražu (ili kako se to već zove) od ministastva uprave koje onda mora odlučiti o tome koja će se odluka primjenjivati, prva (ona iz prosinca) il druga (ova sadašnja)
ma komplicirano na kvadrat
Posljednje uređivanje od puntica : 21.04.2011. at 10:18
Moji izvori kazu da je bio lapsus i da je rok 30. 4. a ne 30. 6.
gdje je to Lovrić izjavio i kad?