Ao nece provesti krse zakon i tocka. Zasto to nitko jasno glasno ne protumaci tako i objasni roditeljima?
Pa Bandic se bar uvijek busa u prsa time kako on postuje zakon, a sad se pravi lud....
Ao nece provesti krse zakon i tocka. Zasto to nitko jasno glasno ne protumaci tako i objasni roditeljima?
Pa Bandic se bar uvijek busa u prsa time kako on postuje zakon, a sad se pravi lud....
Nadaju se. I mi se možemo samo nadati.
Ja ću biti ziherašica i zadnji tjedan donijeti papire, ako Bandić službeno ne odustane. Do onda je sve moguće, svašta smo u ovoj državi vidjeli i doživjeli.
Dakle, ne radujem se još ništa.
Da, ovo je nažalost modus operandi u ovoj državi i zato i zaslužujemo takvu vlast koju "smo si izabralii"
meni moj (zdrav ili ipak ne) razum nikako ne odobrava trošiti vrijeme, skupljati i nanašati nepotrebne papire za (ne)provođenje nečije nezakonite odluke, ali to sam samo ja i očito mi je odupiranje badava, morat ću se očito prikloniti nečijem tuđem razumu
svaka čast RODI što se bori za sve nas - kapa dolje, ali dok se god svatko od nas ne počne boriti bar za sebe makar time da ne plivamo sa strujom i ne donašamo nepotrebne i nezakonite papire i ako treba vodimo sporove ukoliko nam se nešto nezakonito naplati, dotle će nam to i dalje raditi jer znaju da mogu jer računaju na to da se nikome ne da "boriti protiv bandića" i njemu sličnima /jer "ne možemo" protiv sistema/jer tko će sad trošiti vrijeme i novac na sporove....
Stijena potpis na svaku riječ.
Clanak iz Vjesnika 15.06.
http://www.vjesnik.hr/Article.aspx?I...6-AB777B5DE98E
Iako su dva ministarstva potvrdila skupštinsku odluku da cijene vrtića ostaju po starom, nitko od zastupnika nije se usudio savjetovati roditeljima da ne trebaju prikupljati dokumente koje nalaže Gradska uprava.
evo link na originalnu verziju dopisa http://www.roda.hr/_upload/dokumenti...zi_Roda_vr.doc
No, krasno. Svi sve znaju, po zakonu je skupština u pravu, pitam se zašto onda oni ne pošalju dopis na sve vrtiće ili čekaju da Bandić opozove svoju "naredbu"? Pa on će se naravno praviti lud. I hop, eto uplatnica na x kuna za mjesec dana.
Ja sam na strani zdravog razuma pa nisam ni odnijela ni skupila niti jedan papir, čekam zadnji čas i računam da netko do 30.06. roditeljima MORA reći što je na snazi. Netko tko nije Bandić.
Nama je jučer teta u vrtiću vratila papire koje smo predali i rekla da neće biti ništa od toga, da neće trebati.
Nemam pojma otkud im ta info, ali nisam više ispitivala, jer u međuvremenu smo ionako odlučili da ćemo ga vjerojatno ispisati s 30.6. (ide na jesen u školu)
Anavi koji je to vrtić? Bravo za njih!
i ja sam na strani zdravog razuma i odnijela sam papire jos do prvog datuma...
a ovo - pise da se nadaju!!!?!?!...jer se Bandic moze jos "tuziti" Ustavnom sudu koliko sam ja shvatila...a do onda ne bi trebalo biti nikakve promjene.
nažalost ovdje je najviše problem u tome što je u ovoj državi jedan dan jedna odluka zakonita, a drugi dan druga i što god učinio danas na temelju jednog propisa, sutra će doći netko tko će proglasiti drugi propis važećim
to se ujedno može iščitati i iz ovog odgovora Skupštine, kao i iz toga što se nitko ne usudi roditeljima savjetovati da ne skupljaju papire
Posljednje uređivanje od Stijena : 17.06.2011. at 11:56
Meni su u jutro u vrtiću rekli da još uvijek skupljaju papire.
ja se sve mislim da bi mogla sad nazvati vrtic i pitati sto je s placanjem.
Ja se cijelo vrijeme sekiram oko te dokumentacije i pokušavam doznati u svom vrtiću (privatnom) što trebam donijeti, a oni totalno FLEGMA, u stilu donesite što već želite donijeti
Mene je frka da su oni totalno pali s Marsa i na pola dementni i da će nam na kraju svima doletit cijena s kojom nećemo moći živjeti.
e kad bi to tako funkcioniralo.
nažalost, odnijet ću papire 27. ili 28. 6. jer ne želim plaćati 2000 kn, a sve me strah da g. Bandić bude sproveo svoj pošteni model.
Na rješenje o ovrsi se u roku 8 dana od primitka može dati prigovor i onda sve ide na sud i u parnicu
...ali da bi dao prigovor, rješenje moraš najprije primiti, a po novom ovršnom zakonu nije uopće važno jesi li ga fizički primio ili ne ukoliko ne živiš na adresi na kojoj si prijavljen, a bila su dva pokušaja dostave, zakelje ti ga na oglasnu ploču suda i ko da si ga primio...pa ti postane pravomoćno i ovršno samo tako, još ako na fini nisi zaštitio primanja izuzeta od ovrhe - evo ga opet pune novine kako ljudi zbog fine nemaju što jesti - to je jedna mogućnost
a druga je ona koju sam već rekla - možeš uredno primiti rješenje i dati prigovor sa svim detaljnjim objašnjenjima temeljenim na propisima koje ti ili skupština ili tkoveć smatra važećima, a onda dođe bandić sa svojim važećim proračunom nekakvom "svom" sucu kojih vrlo vjerojatno ima po svim razinama i onda ti skinu sve što si po njegovom dužan, plus još i masu troškova i kamata
...i zato se ljudi, ko što se vidi iz priloženog, ne žele time baviti jer u našoj vrloj "pravnoj" državi svatko ima svoje zakone, pa ti vidi po čijem će na kraju biti
...i zato nitko ne želi biti odgovoran za to ako roditeljima savjetuje da ne donesu papire
...i zato ko već gore spomenute ovce čekamo, plaćamo i donašamo papire za koje se svi osim bandića još uvijek samo nadaju da neće trebati, jer i mi očito imamo vlast kakvu zaslužujemo
...ali dobro, to sve nažalost nije otkrivanje tople vode, niti išta novo - dok god igramo po njihovom, sigurni smo (ako ništa drugo bar to da će se takve stvari događati i dalje)
Osjećam se poraženo jer danas nosim papire u vrtić. Moram, jer idemo na put, a ulog je prevelik.
Voljela bih da imam petlje i snage kao gita. Možda se okuražim kad mi stigne prva uplatnica. Stvarno nije u redu da nam naplate po cjeniku koji je u najmanju ruku polulegitiman, ako ne i nelegitiman. Grozno.
Idem potpisati kapitulaciju![]()
Freja, nemaš se razloga osjećati poraženo. Pa i ja sam napisala da ću predati papire, ali 29 ili 30.06. Da idem na put i ja bih ih predala danas, ali nažalost muž radi jer imaju užasnu frku na poslu pa ne možemo nikud. Radit će i srijedu i četvrtak i danas sam još više bijesna radi vrtića. Radi čovjek i na praznik, pa nije li onda logično da ima i veću plaću? Ali ne, treba nas opandrčiti po džepu jer se usuđujemo raditi.
Nemam ti ja posebne snage niti petlje, nego ti se ja u svom poslu dosta susurećem s gradskom i državnom administracijom pa znam kako funkcioniraju. Ja sam ti trenutno u dosta povoljnoj situaciji jer moji prihodi prema papirima porezne uprave nisu veliki. Rodila sam prošlo ljeto pa za prošlu godinu imam samo nekoliko isplaćenih plaća, a tako će biti i ove godine. Ja ti riskiram parsto kuna mjesečno, ako budem plaćala po svome i ako me tuže. Čekam Dalićkin odgovor čisto da vidim na što će se u zakonu o proračunu pozvati. Jer po dosadašnjem ja ne vidim kako bih mogla izgubiti sudski spor, ako me tuže. To sam pitala i frenda koji je odvjetnik i on se u potpunosti slaže sa mnom. Zato mi je bitan odgovor ministarstva financija.
Čak sam napisala i par postova ranije da razmišljam da u kućanstvo ne prijavim muža jer smo na različitim adresama pa će moje uplatnice biti 0kn, a ja ću svejedno plaćati sukladno odluci skupštine i slati im dopise
Ja sam u petak napokon digla papire iz porezene... Ovaj tjedan jos cekam ministarstvo financija, a ako ne donesu odluku u ponedjeljak mijenjam prebivaliste djeteta i prijavljujemo ga na adresi od mm, skupa sa svim njegovim nezaposlenim clanovima familije. Pa nek nas istrazuju tko sve zivi gdje u kucanstvu.
Ako me pitaju zasto nismo isto kucanstvo lijepo cu im reci da zato sto se upravo razvodimo zbog novih cijena vrtica :mgreen:
Ako oni protuzakonito provode ovakve odluke ja im sigurno necu pomagati da dobiju vise novaca nego do sada...
Napisala sam nekidan post, ali on se očito izgubio negdje u cyber space-u.
Možemo li mi još nešto napraviti, okupiti se pred Min. financija i tražiti odgovor? Nakon ovoliko truda (hvala Rode), koma mi je da sve propadne jer se eto oni nisu oglasili pa Bandić legitimno ili ne fura svoje?
cure , oprostite što upadam , pratim vas cijelo vrijeme ali ne stignem sudjelovati .Upravo sam čula na vijestima(radio antena ) da je prihvaćen Bandićev prijedlog ;
Oblio me hladan znoj. Kako? Ministarstvo financija?!?
da. čučim kraj radija u 14:00 da čujem precizno ali ovaj put nisu niti spomenuli cijene vrtića .nisam bila usredotočena , ali kada je rekao ;" da prevedem - znači da će se nove cijene vrtića obračunavati prema visini dohotka "... isto tako sam protrnula . slušam u pola tri , možda nešto jave
evo digla sam ih preko neta i u 14.30 bi trebale biti zg vijesti pa poslusam.
blazeni praznici pa se moze i to kad nemam punu sobu
koja je to frekvencija?
Na zagrebancija.hr piše da je ministarstvo financija potvrdilo odluku skupštine te cijene ostaju nepromijenjene. Ne znam staviti link pa molim nekoga ko zna...
Ministarstvo financija potvrdilo odluku skupštine
http://www.zagrebancija.com/hr-aktua...upstine_311880
Posljednje uređivanje od larmama : 21.06.2011. at 15:26
odluka skupstine nije provediva
kazu da sad opet treba misnistarstvo uprave reci![]()
javite odmah, pliz, ja sam u zvučnoj blokadi
novinari zovu ko ludi, a ja ništa ne znam
dajte nešto što nije na portalu, dajte informaciju sa radija!
nisu još bile vijesti
sad će, čim završi queen, it's a kind of magic![]()
upravo obrnuto
grrr
min fin kaže da odluka skupštine NIJE u skladu s proračunom!!!!
toliko o zagrebanciji
a u 3 p.m.
kažu da i dalje ne znamo kako ćemo plaćati jer ne postoji niti jedna važeća odluka
prva odluka skupštine je stavljena izvan snage
gradonačelnikova odluka nije prihvaćena od skupštine
nova odluka skupštine nije u skladu sa proračunom
i šta sad?!
gradska skupstina nije u skladu s proracunom
evo na Anteni kažu da nije u skladu s proračunom![]()
ovaj sto je pricao ni sam ne zna sta govori, koma
do kad oni misle ovako.......je smijem opsovati bar jednom
cekaj da li je ko ulovio ko je gospon kojeg ja nazivam koma?
sorry ja nisam.
jer nije valjda da salju jedne dopise, a drugo govore?
i kog vraga sve to rade prije kraja svog radnog vremena, jos pred praznike. ko vele evo mislite se sad par dana, a onda cemo mi nesto reci![]()
koji je to teatar apsurda
đizs krajst
povijest se ponavlja
a kaj nije dalićka malo zakasnila s odgovorom - tako su već prije bili rekli?
Posljednje uređivanje od Stijena : 21.06.2011. at 15:45