ja sam u cijeloj ovoj gunguli zaboravila - kaj je sa novoupisanima? do kad oni kao trebaju predat ili ne predat te papire? kaj nisu oni bili do 30.6.?
ja sam u cijeloj ovoj gunguli zaboravila - kaj je sa novoupisanima? do kad oni kao trebaju predat ili ne predat te papire? kaj nisu oni bili do 30.6.?
Lukab - da, koliko ja znam do 1.7.
Inače, čula sam da je danas na dobro jutro Hrvatska rečeno da cijene vrtića ostaju iste. Ja ću ići pitati u pon u svoj vrtić kad idem ugovor potpisati
a tko si može, draga....ili pak svjesno želi - svi smo u istim gown***
da ne bi bilo zabune ja bih po bandićevom plaćala manje i to samo zato jer smo MM i ja selili djecu po poreznoj prijavi pa je njemu koji je morao platiti, prijava naravno već obrađena i odbija mu se taj iznos, a meni koja zbog toga trebam dobiti masni povrat, još nije :D pa mi se to ne pribraja...dakle ja se ne bunim jer ću morati plaćati više, nego zato jer ovo nisu civilizirani uvjeti života u bilo kojoj državi, pogotovo tako snažno pronatalitetno usmjerenoj
i vid vraga netko ga je ponovno izabrao....i vjerujem da se i taj sad iskreno kajeNe znam da li se sjećate, kad se Bandić napio, skrivio saobraćajku pa ga napali sa svih strana, a on dao ostavku i pročitao govor, a oči pune suza i kaje se jer je pogriješio. Meni ga u tom trenutku bilo žao,mislila sam pa vidi jadan čovjek, je pogriješio, al ovaj bar prizna i kaje se.)))
http://www.vecernji.hr/zagreb/zastup...-clanak-303430
čini se da bi Skupštini opet moglo zaprijetiti raspuštanje.
jednako kao i prije 6 mjeseci.
mogli su izbjeći cijeli ovaj cirkus!
ali mi nije jasno da nitko od tih koji se bave financijama ne vidi da bi bandićev model donio manje novca u gradsku blagajnu...
zato apri svi šute ko guzice jer bi da javno priznaju izgubili pozicije
a nitko od njih to ne želi
pa rizik im je isti ko što je bio 20.12.
pa zar misliš da će išta napraviti? iskoreno, sumnjam.
bojim se da je sve ovo do sada bilo samo mazanje očiju i skupljanje glasova
Danas je radni dan.
Meni i dalje ništa nije jasno?!
Što se događa, ako netko može rezimirati jer iz svega ovoga ne vidim konačnu odluku?
Hoće li nas na kraju preveslati? Hoće li se opet produžiti rok?
mislim da produzenja za rok sigurno nece biti. a sta ce se dogoditi koliko sam ja shvatila za sad mogu reci samo osobe koje dobro gledaju u kristalnu kuglu![]()
Može mi netko reći što je potrebno za ažuriranje prebivališta djeteta?
Ne mogu vjerovati da na kraju moram predati te papire, a da još uvijek ništa ne znamo.
ah...povratak u realnost..
iako sam predala dio papira još pred onaj stari rok (jer sam morala na put a nije se nis znalo o produženju) sad budem sve povukla i dodala tatu u zajednicko kucanstvo..sto u stvari nije laz jer dijelimo komunalne troskove, ali nije ni potpuna istina...
no nekako se nadam da ce se ipak u ova tri dana rasplesti prica u nasu korist...
i da, htjela sam napisati, puno obitelji moze pronaci rupu u ovom prijedlogu i placati manje ili isto, ali zar je to smisao???
bas zbog toga oni koji nemaju "rupe" placati ce za tudje nepostenje..ma fuj mi je sve to...
Cekam odgovor na ovo boldano od Grada zagreba citaj Bandolerosa i nadam se najboljem:
U interesu objektivnog informiranja i izbjegavanja nedoumica u vezi s interpretacijama, objavljujemo očitovanje Ministarstva financija na Odluku o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece i mjerilima za naplatu usluga predškolskih ustanova Grada Zagreba od roditelja – korisnika usluga.
O daljnjim koracima, Gradska uprava na vrijeme će informirati javnost.
Nek vrtić uzme šta hoće, ali prethodno moram promijeniti djetetovu adresu i zanima me što mi treba za to.
Danas u 10.45 bi trebao biti odgovor na naše pitanje u Parlament show-u na radiu 101 koje smo postavili prošli tjedan, vezano za cijene vrtića, tražili smo da nam odgovori Gradski ured čija odluka je na snazi (Odluka Skupštine ili Bandićeva) i na koji način će roditelji plaćati vrtiće. Tko može nek sluša.
Na vrijeme će informirati? Helou?! Šta im je, pa još tri dana do isteka roka.
Malo sam nabrijana od jutros, sorite.
Ja sve čitam i ništa ne kužim, a u našem (privatnom) vrtiću su svi dementni ili glupi i uvjeravaju nas da ne treba ništa donijeti. Dakle, da li netko ovdje zna, koje to papire mi trebamo predati do 30.6.? Jesu li to samo potvrde od PU ili i kopije osobne, rodni list djeteta, potvrda o prebivalištu, ili...?
evo sad su na službene stranice na naslovnicu centralno nalijepili slikicu predragog nam Banderasa i da neka mu pišemo i pitamo ga sve što nas zanima..
i dodali info telefon..zovem al je zauzeto...
kaj su rekli na 101?
Što znači ovo boldano?2. Dokazi o prebivalištu djeteta i ostalih članova zajedničkog kućanstva:
Uvjerenje MUP-a o prebivalištu djeteta i ostalih članova zajedničkog kućanstva (za punoljetnog člana preslika osobne iskaznice). Uvjerenje o prebivalištu od 2. svibnja 2011. godine pribavlja nadležni ured po službenoj dužnosti.
Ne kužim ni ja taj dio. Vi mame koje ste već nosile dokumente - koje ste dokumente nosile?
pa kaj tu ne kužite?
od 2.5. ne trebate nositi potvrde o prebivalištu.
ako vam ne budu vjerovali na riječ, mogu ih potražiti u MUP-u.
vi ne trebate u MUP po to.
Upravo mi rekla teta u Uredu da to znači da roditelji to ne trebaju donositi :j...ludzbunjenog:
a da li ti je teta rekla kako ce se placati vrtic, mislim po kojem modelu?
Upala Sanika. Pa bili mi prelijepo da bi bilo istinito. (mislim, kad već nosim papire bar da ne moram i to plaćati).
ionako nije potrebno nositi potvrdu za već upisano dijete, ukoliko se prebivalište u međuvremenu nije mijenjalo.
za odrasle je dovoljna kopija osobne.
uz to potvrde s porezne i to je to od osnovnih dokumenata (ako ne ulazite u kategoriju 3+ djece, samohrani roditelji etc. - partyka, na zagreb.hr je potpun popis i obrasci za printanje).
a da li je ko slusao parlament show?
Da li se samo meni čini da ono što je grad objavio na svojim stranicama kao odgovor ministarstva financija u biti nije odgovor ministarstva financija?
Meni ono izgleda kao nekakva mješavina gradskog dopisa i odgovora min.financija. jako bih voljela vidjeti pravi cjeloviti odgovor min.financija. Ova situacija je naprosto nevjerovatna i za par mjeseci, cirkus nam se iznova vraća. Bandić predlaže proračun, skupština prihvaća ma kakav on bio. Na taj način je onemogućeno zakonsko pravo skupštine da određuje cijene. Mene uistinu zanima, što će se dogoditi s tim istim proračunom kad ovim modelom ne bude skupljeno 170 mil kn, što onda?
Mislim da, ako ove cijene od 01.07. budu po Bandićevom modelu, rebalans proračuna u jednom trenutku mora ići i ako Bandić u tom rebalansu i ne spomene vrtiće, da skupština ima pravo na amandmane i onda mogu skinuti tu cijenu još jednom.
RODA je službenim putem zatražila odgovor ministarstva financija
prema zakonu o prostupu informacijama odgovor bismo trebali dobiti najkasnije u roku od 15 dana,a to je jako kasno
nadamo se da ćemo ga ipak dobiti ranije
ako ga dobijemo (od grada zagreba još nismo dobili sve dopise koje smo zatražili, jer su oni, kako se zna, iznad zakona grrr)
Posljednje uređivanje od puntica : 27.06.2011. at 14:56
pa nemoj nositi, nek vrtić sam traži potvrdu od MUPa
na MUPu piše velikim slovima da se o potvrdama o prebivalištu od sada brinu institucije kojima su potvrde i pootrebne.
znači samo donesem svoje i muževo porezno uvjerenje ,presliku osobnih iskaznica i one papire potpisane kaj smo dobili u vrtiću?
pa napravi tako i odnesi im onu gornju službenu objavu.
Vezano za potvrde o prebivalistu, imam iskustvo jer smo upisivali dijete u drugi vrtic.
Dakle, NE TREBA ici u MUP po potvrdu, ali u zahtjevu za upis mogli smo zaokruziti izjavu da se slazemo da vrtic sam dodje do podataka o prebivalistu.
Pretpostavljam da isto vrijedi i u ovoj situaciji s novim cijenama.
Apricot a sto je s onom Ustavnom tuzbom Udruge vrtic za sve? Kaj je to palo u vodu?
zvala ja, pojma nemaju..majko mila...
u ova tri dana, pretpostavljam 30.6. u 23:59 budu dali službeni odgovor...
dajte ih malo zatrpajte pozivima, možda se oglase ranije...
08001991
pojma nemam ide li to.
pa bar si ti aktivna na njihovom zidu![]()
mene isto zanima što je s ustavnom tužbom?
jer definitivno ne vrijede jednaki uvjeti za sve - samo mali primjer - oni koji su izvadili potvrdu s porezne prije obrade njihove prijave - nemaju uključene porezne olakšice, a oni koji su potvrdu podigli nakon obrade, imaju uključene i sve olakšice (konkretno ja imam medicinske usluge i adaptaciju stana - e to stvarno ima veze s mojim dohotkom)