Stranica 3 od 107 PrviPrvi 123451353103 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Naravno da nekima odgovara zakon (odgovarati ce i meni ako mi se uzimaju nepostojeci prihodi od prosle godine a prijavimo se na nasu adresu pa ce mi vrtic biti 0 kuna zbog slampavih kriterija poglavarstva) međutim radi se o tome da to nije posten zakon ni na kojoj razini i ne treba samo gledati svoju obitelj i svoj benefit nego i druge obitelji kojima taj zakon ne pogoduje na nefer nacin. Po meni je jedino koliko toliko posteno rjesenje da se vrtic placa vise, primjerice 500 kn ili 700 kn a da iz toga budu izuzete obitelji s malim prihodima (kao sto pretpostavljam i sada postoje olaksice), samohrane majke, popusti na svako slj. dijete.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

apricot ja sam svjesna toga i bojim se toga....

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pa pise ovako:
    17. dijete iz obitelji s troje i više malodobne djece 200,00kn
    18. drugo dijete u redovitom programu iz obitelji s troje i više malodobne djece besplatno

dakle I. ce placati 0 kn, a ako ti E. upadne onda ces za nju placati 200 kn. predpostavljam da ces J. ispisati u 7 mjesecu ako ne, onda ces za I. placati 200 kn, a J. ce ti biti besplatan, dok ti E. ne krene u vrtic.

sve u svemu placat ces 200 kn.
    i naravno racunaj da ces za J. palcati od 9.mjesca skuplji boravak.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    pa pise ovako:
    17. dijete iz obitelji s troje i više malodobne djece 200,00kn
    18. drugo dijete u redovitom programu iz obitelji s troje i više malodobne djece besplatno

dakle I. ce placati 0 kn, a ako ti E. upadne onda ces za nju placati 200 kn. predpostavljam da ces J. ispisati u 7 mjesecu ako ne, onda ces za I. placati 200 kn, a J. ce ti biti besplatan, dok ti E. ne krene u vrtic.

sve u svemu placat ces 200 kn.
    i naravno racunaj da ces za J. palcati od 9.mjesca skuplji boravak.
    Da, ali ako ide po prihodima, mogla bi ne plaćati ništa.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Plaćamo po prihodima i nećemo plaćati ništa.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerojatno zato jer si na porodiljnom, pa ti naknada ne ulazi u prosjek, ali sta kad se vratis na posao?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

puntica pa naravno da bi, ali nemam jedno nego troje djece, a kao što znate nemam ih troje zbog cijene vrtića...Da imam recimo jedno, plaćala bih dosta za to jedno, da imam dvoje nešto slično kao do sada....

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

puntica pa naravno da bi, ali nemam jedno nego troje djece, a kao što znate nemam ih troje zbog cijene vrtića...Da imam recimo jedno, plaćala bih dosta za to jedno, da imam dvoje nešto slično kao do sada....
    pa da, to i kažem

i mm i ja zarađujemo sirotinjski hrvatski prosjek, i zato ćemo plaćati 500kn vrtić. jer nas ima troje. da imamo još jedno dijete vrtić bi nam bio besplatan, ili bi ga plaćali 200kn za jedno a za drugo 100. dakle, prihodi bi nam bili isti, ali bi vrtić plaćali manje za dvoje djece nego što ćemo sada plaćati za jedno. meni to nema logike?!

osim toga, kao što sam rekla, zarađujemo sirotinjski hrvatski prosjek, ali imamo i stambeni kredit, koji iznosi (hvala bankama što stalno podižu kamate) skoro ko moja plaća, par sto kuna manje, ili oko 2000kn više nego kad smo ga podigli. a eto, morali smo negdje živjeti, nije da smo baš imali izbora (pogotovo s obzirom na 'dobro' iskustvo s podstanarstvom u kojem smo živjeli godinama)

obitelj s jednim djetetom gdje oba roditelja zarađuju minimalac, ali nemaju stambeni kredit (jer, recimo, imaju sreću da imaju gdje živjeti) mjesečno raspolaže s više love nego mi. a vrtić će im biti besplatan jer su, kako bandić kaže 'sirotinja', za razliku od nas koji, kako kaže bandić 'nisu bili zadovljni svojim malim stanovima i htjeli su kupiti veće i sada plaćaju kredite'.
    čovjek totalno kuži o čemu priča

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    pa da, to i kažem

i mm i ja zarađujemo sirotinjski hrvatski prosjek, i zato ćemo plaćati 500kn vrtić. jer nas ima troje. da imamo još jedno dijete vrtić bi nam bio besplatan, ili bi ga plaćali 200kn za jedno a za drugo 100. dakle, prihodi bi nam bili isti, ali bi vrtić plaćali manje za dvoje djece nego što ćemo sada plaćati za jedno. meni to nema logike?!

osim toga, kao što sam rekla, zarađujemo sirotinjski hrvatski prosjek, ali imamo i stambeni kredit, koji iznosi (hvala bankama što stalno podižu kamate) skoro ko moja plaća, par sto kuna manje, ili oko 2000kn više nego kad smo ga podigli. a eto, morali smo negdje živjeti, nije da smo baš imali izbora (pogotovo s obzirom na 'dobro' iskustvo s podstanarstvom u kojem smo živjeli godinama)

obitelj s jednim djetetom gdje oba roditelja zarađuju minimalac, ali nemaju stambeni kredit (jer, recimo, imaju sreću da imaju gdje živjeti) mjesečno raspolaže s više love nego mi. a vrtić će im biti besplatan jer su, kako bandić kaže 'sirotinja', za razliku od nas koji, kako kaže bandić 'nisu bili zadovljni svojim malim stanovima i htjeli su kupiti veće i sada plaćaju kredite'.
    čovjek totalno kuži o čemu priča
    Potpis.

Meni se cini da se gradonacelnik ovim prijedlogom zelio zahvaliti onima koji su za njega glasali na predsjednickim izborima i onim institucijama i udrugama ciju je podrsku tada dobio.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

puntice ja te razumijem, imamo i mi stambeni kredit, ali sva sreća nije u chf-ima. Eto, da nemamo troje djece i nama bi porasla cijena vrtića. Da li da budem sretna ili ne..? Kaj da ti velim, radije bih da i meni i mužu poslodavac konačno poveća plaću npr.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

koliko bi plaćali da nemate troje nego dvoje djece?
    ili samo jedno dijete?
    i dalje bi vam prihodi bili isti, ali bi ih dijelili s manjim brojem članova kućanstva. vjerojatno bi vam vrtić bio prilično skup, za ista primanja, da imate samo jedno dijete?!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ovo je računano s mojom punom plaćom! Zar je tako teško vjerovati da neki ljudi zarađuju sirotinjski Hrv. prosjek??

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ovo je računano s mojom punom plaćom! Zar je tako teško vjerovati da neki ljudi zarađuju sirotinjski Hrv. prosjek??
    Oprosti, koliko se sjecam iz nekih tvojih postova da radis u banci , pa sam pretpostavila da imas neku prosjecnu placu bankovnog sluzbenika.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Oprosti, koliko se sjecam iz nekih tvojih postova da radis u banci , pa sam pretpostavila da imas neku prosjecnu placu bankovnog sluzbenika.
    A kaj ti misliš, kolike su to plaće po bankama?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A kaj ti misliš, kolike su to plaće po bankama?
    Pa ovako, sumnjam da je placa ispod 4000kn, obicno je za salterski posao oko 5000kn. I sama sam radila u 2 banke, tako da znam da place nisu bas sirotinjske, kao sto kazes. Placa blagajnice u Sparu je 2500, a placa salterskog sluzbenika je skoro dupla, pa o tome treba razmisliti.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

e da, ako se pomirimo sa svakom odlukom koja se donese nauštrb obitelji i djece, onda smo stvarno jadni

Uostalom, kome paše da poskupljuje produženi boravak? ili prehrana u školam? ili škola u prirodi? ili to što će se ukinuti besplatan prijevoz djece? ili smanjiti na 1/3 dar za novorođenče?
    ne mogu vjerovati da je svima ovo ok, i da se mgu pomiriti s time samo tako.

nekima sada ovo oko vrtića paše, jer će im vrtić biti besplatan, plaćat će ga manje, ali što je sljedeće?
    šta ja znam, možda za godinu dvije ili manje, bandić uvede porez na treće dijete. pa lijepo imaj jedno ili dvoje, a za svako iduće dijete plaćaj dodatni porez. pa ako si ga možeš priuštiti...
    Ako može u kini može i u zagrebu, mi smo ipak svjeska metropola

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ok, onda sigurno misliš da sam se bogato udala...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Da, vjerujem da bi u slucaju besplatnog vrtica stvarno bilo nelagodno prigovarati, npr. pozaliti se na nesto, jer ako odgovara onom koji placa npr. 2000kn, a onome tko ima besplatno ne odgovara...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Da, vjerujem da bi u slucaju besplatnog vrtica stvarno bilo nelagodno prigovarati, npr. pozaliti se na nesto, jer ako odgovara onom koji placa npr. 2000kn, a onome tko ima besplatno ne odgovara...
    E da...zamisli ja sad dođem žaliti se i vikati kako ovo i ono, a da me netko pita koliko mi se povećava vrtić odgovorim da mi je besplatan.... Onak ja sam solidarna. Netko bi me popljuvao ziher.
    A ako mi zbog toga ne upišu dijete u jaslice (mada se ipak nadam da do toga neće doći s obzirom na sestru i brata u vrtiću. Janka ću ispisati poslije, hehe...) onda se ogu žaliti..jao!
    Posljednje uređivanje od ana.m : 09.04.2011. at 23:23

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

E da...zamisli ja sad dođem žaliti se i vikati kako ovo i ono, a da me netko pita koliko mi se povećava vrtić odgovorim da mi je besplatan.... Onak ja sam solidarna. Netko bi me popljuvao ziher.
    A ako mi zbog toga ne upišu dijete u jaslice (mada se ipak nadam da do toga neće doći s obzirom na sestru i brata u vrtiću. Janka ću ispisati poslije, hehe...) onda se ogu žaliti..jao!
    eh, to bi te mogao popljuvati samo menijesamomojaguzicabitna tip osobe. ako se to uopće može nazvati osobom. na žalost, sve mi se više čini da su takvi u većini. solidarnost? to se maže na kruh, točno?

koliko sam do sad imala prilike vidjeti, ovu odluku dobar dio ljudi PODRŽAVA. čim pokrenem temu, vidim sjaj u očima uz povike - odlično, sada će oni koji imaju love plaćati više! iznesem argument kredita koji pojedu većinu prihoda tima koji "imaju love" i reakcija obično bude - tko im kriv, zašto su dizali kredite. iznesem argument poreza i prireza koji se već uzima od tih "bajkovitih" plaća i onda obično začmrlje. pa nastave sa - ali ipak...

ljudi moji, ja bum se zrigala. ovaj narod je toliko jalan i ljubomoran da je to za popeezdit.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja ću plaćati manje nego do sada.
    jer za mene nema posla u recesiji, tako da mi je prosjek od prošle godine - gotovo nula.

ali, treba li me to spriječiti da govorim kako govno - smrdi?!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

p.s. ja mislim da po tom njihovom ne plaćamo ni boravak...isto pravilo vrijedi, za one do 2000 kn po članu je besplatno...bar tako piše na njihovim stranicama

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ma Apri, ma naravno da ne, pojavila sam se ja na onom prvom prosvjedu, ali...kaj da velim?
    Ne znam kuži li me itko?

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Zato ću ja, (pre)bogati sveučilišni nastavnik, sa stanom od 70-ak kvadrata kupljenim na kredit, bogatunka bez nasljedstva, bez vikendica, sa 8 godina starim autom i svakom kunom prijavljenog prihoda plaćati i za sve vas. Jer je tako odredio On, koji zna što je pravda. I nek me bude sram što djetetu trenutačno mogu priuštiti i glazbenu školu i odlazak u kazalište. Pa se on pobrinuo da to od ljeta više ne bude moguće.

(Ovo ne ide nikog od vas koji ćete plaćati manje ili ništa, ništa vi niste krivi; ide isključivo NJEGA, pravednika nad pravednicima, poštenjačinu i socijaldemokrata :zbljuv: )
    Posljednje uređivanje od Freja : 10.04.2011. at 00:43

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    Zato ću ja, (pre)bogati sveučilišni nastavnik, sa stanom od 70-ak kvadrata kupljenim na kredit, bogatunka bez nasljedstva, bez vikendica, sa 8 godina starim autom i svakom kunom prijavljenog prihoda plaćati i za sve vas. Jer je tako odredio On, koji zna što je pravda. I nek me bude sram što djetetu trenutačno mogu priuštiti i glazbenu školu i odlazak u kazalište. Pa se on pobrinuo da to od ljeta više ne bude moguće.

(Ovo ne ide nikog od vas koji ćete plaćati manje ili ništa, ništa vi niste krivi; ide isključivo NJEGA, pravednika nad pravednicima, poštenjačinu i socijaldemokrata :zbljuv: )
    sram te bilo, bogatunko jedna, kako se samo usuđuješ tako razbacivati novcima

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj plashljivo_pile prvotno napisa Vidi poruku
    sram te bilo, bogatunko jedna, kako se samo usuđuješ tako razbacivati novcima
    Poklapam se ušima i crvenim od srama. A još kad saznate da sam im danas kupila i sladoled...

Neću više OT, obećajem.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Slazem se s apri i Punticom.
    Sve da mi je i besplatno ne bih bila odusevljena jer nije pravedno. A i ne vjerujem u besplatne stvari, sve na koncu nekako platis.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Meni je drago da se napokon napravilo nešto u vezi cijena vrtića. Godinama nisam mogla dobiti vrtić za svog Jeru, jer je navala bila velika, zbog male cijene. Mi smo plaćali privatni vrtić, a ljudi u autima od 100.000 eura su dovozili svoju djecu, meni ispred kuće, u vrtić.
    Jedino smatram da bi se kredit za stan trebao odbiti od prihoda. Ne kredit za auto niti, skijanje i slično.
    Sada će se desiti slijedeće:
    1. Ljudi koji spadaju u najskuplji razred će prebaciti svoju djecu u privatne vrtiće
    2. Bit će više mjesta za nas ostale u državnim vrtićima
    3. Možda čak bude i nedovoljno djece u nekim grupama, pa se tete budu trudile zaradit svoju paću, a ne samo čekati 16h da šmugnu doma.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

.....ja i dalje ne kužim: Ako se prirezi određuju proporcionalno plaći, pa bi tako trebali biti određene i cijene vrtića, zbog čega se po istom principu ne određuju cijene npr. gradskog prijevoza ili ostalih usluga koje kupujemo ? I da je stvarno toliko ljudi u HR sa plaćama 10 000 kn i više, pa da Bandolerosov prijedlog spasi gradski proračun ? Ili se smatra da još nije dovoljno nereda u zoni prijavljivanja prihoda i vlasništva, pa je ovo dodatni poticaj muljanjima ?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj MihaelaMJ prvotno napisa Vidi poruku
    1. Ljudi koji spadaju u najskuplji razred će prebaciti svoju djecu u privatne vrtiće
    3. Možda čak bude i nedovoljno djece u nekim grupama, pa se tete budu trudile zaradit svoju paću, a ne samo čekati 16h da šmugnu doma.
    ja mislim da se varaš.
    da će se desiti upravo obrnuto. lakše će se upisati djeca onih koji budu plaćali vrtić više od tebe, jer će od njih grad imati koristi. grupe će vjerojatno biti manje, što je pozitivno, jer ako netko plaća 1400kn za vrtić onda traži i neke uvjete.
    ako se grupe budu drastično smanjile, što čisto sumnjam, tete će dobiti otkaze (prije će im naravno smanjiti plaće), jer, kome bi se isplatilo držati otvorene vrtiće s polupraznim grupama u kojima su sva djeca besplatno ili skoro?
    ako se dogodi da oni s više love pošalju svoju djecu u privatne vrtiće, onda će se gradski vrtići pretvoriti u vrtiće za 'sirotinju'.

dakle, oni koji tom odukom najviše profitiraju, tj. obitelji s puno djece, oni će u konačnici izvući deblji kraj

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja sam plaćala Smjehuljicu 1200 kn (privatni vrtić), i da si to mogu priuštiti odmah bi prebacija svoje dvoje kikića tamo. Vrtić je super, radi do 18-19 h, djeca nikad nisu gladna i Jere je bio manje bolestan, nego sada u Vjeverici u Gračanima. Vjeverica je dobar vrtić, ali Smjehuljica (Petrova) je izvrstan. Da mi sada poskupi vrtić (što neće jer nas je 5), odmah bi se vratila u Smjehuljicu.

Girica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    ako se dogodi da oni s više love pošalju svoju djecu u privatne vrtiće, onda će se gradski vrtići pretvoriti u vrtiće za 'sirotinju'.

dakle, oni koji tom odukom najviše profitiraju, tj. obitelji s puno djece, oni će u konačnici izvući deblji kraj
    mislim da nije u redu obitelji s više djece karakterizirati kao sirotinju.
    ima nas dosta s visokom stručnom spremom i pristojnom plaćom, a s više djece. i nit smo sirotinja, nit smo nezadovoljni s državnim vrtićem, naprotiv.
    a da će nam se spustiti cijena vrtića, hvala Bogu i nadam se da hoće, jer nije isto imati 3 djece ili jedno dijete, i možda uz to biti i samohrani roditelj!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

potpisujem...
    i smatram da nam nedostaje kvalitetna pronatalitetna politika koja se sastoji od ovakvih ''malih'' stvari. Mi planiramo imati i četvrto i peto dijete i to ne zbog toga što mi je jeftiniji ili besplatan vrtić, jer imam od grada zagreba 9000 kuna (nažalost upitnih) po djetetu tijekom 6 godina ili zato jer mi se djeca priznaju kao porezna olakšica. ljudi koji žele imati više djece, imaju ih. oni koji ne žele, nemaju ih a prečesto slušam priče tipa ''lako tebi rađati djecu kad imaš stan koji ne otplaćuješ i siguran posao...i slične. mene ne zanima ''priuštiti djeci pristojan život'' u vidu garantiranih ljetovanja, skijanja, toga da svakom moram omogućiti pošteni start u vidu kata kuće ili garsonijere pa ih imati dvoje, nego imati ih koliko mognem i odgajati ih da nauče raditi, da im ništa nije teško, da stoje jedni uz druge kao što ja imam petero takvih.
    malo sam otišla offt ali i ja otplaćujem kredit za auto a uskoro ću i kredit za kuću i smatram da NEMA dovoljno poticaja još uvijek sa strane države u pogledu pronatalitetne politike - zato svaka pomoć dobro dođe. s druge strane gledano, država ulaže u pronatalitetnu politiku i školuje nam djecu koja onda nemaju mogućnost zaposlenja i odlaze u druge države koje im nude visoke plaće i koje na njih nisu potrošile niti centa tako da kako god okreneš sve skupa nema smisla.
    ukoliko zaživi ovo rangiranje vrtića, plaćat ćemo 200 umjesto 700kn, što je i te kako osjetna razlika.
    da je cijeli taj novi sustav čista debilana, to je činjenica.
    mislim da je malo moguće da mi djeca ostanu bez vrtića obzirom na to da ih je dvoje u vrtiću već sad - zanima me kako bi mi objasnili kako to odjednom više nisu upisani otkad vrtić plaćam 200 kn.
    da vidim kojem bi roditelju koji plaća 1500kn vrtić mogli reći da donese papirnate maramice i ručnike u vrtić, i kako to uopće mogu riješiti.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Meni je drago da se napokon napravilo nešto u vezi cijena vrtića. Godinama nisam mogla dobiti vrtić za svog Jeru, jer je navala bila velika, zbog male cijene. Mi smo plaćali privatni vrtić, a ljudi u autima od 100.000 eura su dovozili svoju djecu, meni ispred kuće, u vrtić.
    Jedino smatram da bi se kredit za stan trebao odbiti od prihoda. Ne kredit za auto niti, skijanje i slično.
    Varaš, naivno si nasjela na bandićevsku retoriku, kako se on i nadao.

1. Ljudi koji spadaju u najskuplji razred neće nužno prebaciti djecu u privatne vrtiće, jer za njih nemaju novaca. To što spadaju u najskuplji razred ne znači da su bogataši, nego uglavnom znači da imaju plaće nešto veće od prosjeka i vjerojatno 1 ili 2 dvoje djece, (pa im se prihod dijeli sa manje članova i zato pripadaju u najskuplji razred), vjerojatno su, jer imaju veće plaće, digli i veće stambene kredite, da se odsele od roditelja (opet ih je dakle manje u kućanstvu, kažnjeni su jer su se osamostalili) ili iz podstanarskog stana. Vjerojatno će ostaviti djecu u državnim vrtićima, a dizati nenamjenske kredite da da plate hranu i režije, i padati u sve veći dug.

2. Neće biti više mjesta, jer će s obzirom da im je vrtić besplatan, sada u vrtić se upisivati i oni koji imaju npr. 3 djece, ili druge povlaštene kategorije, kojima do sada vrtić nije trebao, ali sada, ako je besplatan, pa neka se dijete malo poigra, besplatno je! Ili će oni kojima je vrtić besplatan ili jeftiniji jer imaju prihode na crno ili hrpu prijavljenih rođaka kod sebe, sada prebaciti dijete u državni vrtić.

3. Opet će u vrtićima biti gužva, puno djece na 1 tetu, sve isto ili gore.
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 10.04.2011. at 10:39

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Da, evo na primjer ja ću osloboditi 2 mjesta jer uopće neću moći plaćati vrtić
    pošto će mi vrtić koštati trećinu ukupnih prihoda kućanstva, a druge dvije trećine je kredit za stan
    Ima nas koji smo ostali bez posla ili/i su nam se prihodi drastično smanjili u
    odnosu na prošlu godinu pa nam cijena vrtića + kredit (za jedini stan) = jedina plaća u obitelji

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Privatni vrtici ce biti JOS skuplji ako ovo prodje.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mihaela, baš mi je drago da si se javila; s obzirom na način na koji razmišljaš, možda ćeš moći dati odgovore na sva ova pitanja koja mi danima postavljamo.

Ne znam koji dio tvojega posta mi se čini diskriminativnijim i nepravdenijim, a o dvodimenzionalnosti sagledavanja da ni ne govorim.

Tko je taj koji će odlučiti koji je kredit važniji od kojega?!

Zamisli, imam prijatelje sa rubnoga dijela grada, najbliži vrtić im je 7 km od kuće u kojoj žive.
    Imaju petoro djece i tu „sreću“ da žive sa svekrom i svekrvom, ali i starom bakom i tetkom koja se nikada udavala nije.
    Oboje su VSS, zaposleni u prosječno plaćenoj javnoj službi.
    Pa kad su već, eto, imali tu sreću da su im generacije prije njih osigurale životni prostor, pa odakle im onda petlja kupiti auto na kredit kako bi svoju djecu uspjeli razvoziti u vrtić, škole, aktivnosti?! A auto u koji stane sedmeročlana obitelj ne može koštati malo, vjerujem da ti je to jasno.
    Ako je taj auto, njihovo jedino vlasništvo (a kupljeno na kredit), pokazatelj njihovog imovinskog blagostanja, pa hajdemo ih onda kazniti i njihov kredit prikazati kao manje važan od onih kojima je trebao za stan.

Uostalom, što se koga tiče za što meni moj kredit služi, pa taman da mi je trebao i za put na Havaje? Možda je meni to putovanje bilo važnije i zbog njega cijelu godinu jedem grah i repu!
    Najbolje da zatvorimo podforum Recepti da mi sutra netko ne dođe i kaže: A-ha! Plaćaš vrtić 300 kuna, a jučer si napisala da si jela škampe!

I dosta je više prikazivanja gradskih vrtića kao šarenih zatvora za malene. Unatoč velikim grupama i preopterećenosti teta, mi naše vrtiće volimo i ne bismo ih mijenjali ni za sto privatnih. Moja djeca s osmijehom i ulaze i izlaze, a tete su jednako vedre i drage i ujutro u 8 i popodne u 4! Odakle ta fama o vječno nabrušenim tetama koje ne vole djecu?!

Čini se da je Bandić uspio svojom ljigavom retorikom zamazati oči mnogima.
    Ali se nadam da postoje i neki drugi „mnogi“ kod kojih to nije uspio.
    Jer njegov prijedlog ima veze sa mnogočime, ali socijalna pravednost nikako nije dio toga paketa.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku

I dosta je više prikazivanja gradskih vrtića kao šarenih zatvora za malene. Unatoč velikim grupama i preopterećenosti teta, mi naše vrtiće volimo i ne bismo ih mijenjali ni za sto privatnih. Moja djeca s osmijehom i ulaze i izlaze, a tete su jednako vedre i drage i ujutro u 8 i popodne u 4! Odakle ta fama o vječno nabrušenim tetama koje ne vole djecu?!

Čini se da je Bandić uspio svojom ljigavom retorikom zamazati oči mnogima.
    Ali se nadam da postoje i neki drugi „mnogi“ kod kojih to nije uspio.
    Jer njegov prijedlog ima veze sa mnogočime, ali socijalna pravednost nikako nije dio toga paketa.
    X

Neću prebacivati dijete u privatni, kako god da bude. Zašto? Jer se tu već privikao, jer mi je vrtić preko puta i jer smo iznimno zadovoljni.
    I kao što Apri kaže, u ovome trenutku ću se radije zadužiti za druge stvari nego da ga vadim van. Dakle, teza ti nikako ne stoji. Još ćete teže upasti u vrtić jer ćemo mi "bogati" biti poželjnija klijentela.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ljudi sa petero djece imaju besplatan vrtić, i po novom zakonu. Mogu biti i milijunaši, svejedno im je vrtić besplatan. Inače ja se zalažem za to da se od dohotka odbije stambeni kredit. Smiješno je da vrtić u Zagrebu košta 200-300 kn, a u Splitu 750. Da u Zagrebu svi penzići imaju besplatan prijevoz. To je generacija koje je u Socijalizmu dobila stanove, dok mi, nova generacija, svoje stanove plaćamo i zbog toga smo u "dužničkom ropstvu". Ja se također zalažem i za to da više od pola zaposlenih u raznim upravama i gradskim poglavarstvima dobiju otkaze, tako da ostane više novca za servisirati građane. Onda bi nam režije mogle biti niže, iz tog novca. Kada smo muž i ja uselili u naš na kredit kupljen stan (2001) imali smo jedno dijete, a račun za vodu je iznosio 50ak kuna. Danas imamo troje djece i račun za vodu nam je 400 kn. To je nama ova pretrpana gradska uprava dala, koja hrani previše "rodijačkih" usta.
    Posljednje uređivanje od MihaelaMJ : 14.04.2011. at 19:18

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Sorry, ovaj post je odgovor na post od apricot sa stranice 3. Ja sam zo to da ljudi sa 5 djece imaju besplatan vrtić !

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam zo to da ljudi sa 5 djece imaju besplatan vrtić !
    Zasto? Po cemu su njihova djeca bolja, vrednija od mojih, da ih grad (tj. drugi građani) subvencioniraju?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Zasto? Po cemu su njihova djeca bolja, vrednija od mojih, da ih grad (tj. drugi građani) subvencioniraju?
    Iz čisto praktičnih razloga. Kina i Indija nemaju pronatalitetnu politiku jer im je problem servisirati toliko pučanstvo. Njima bi bilo izdržljivije da ih je manje. Za 30 godina nas će biti 3 milijuna. Tko će onda plaćati doprinose za naše penzije?

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jeza me podilazi od kolicine likovanja nad ljudima koji ce sad eto napokon placati vise kad masno zaradjuju. Sramota.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja sam totalna zbunjola s ovom temom...što više razmišljam, više me glava boli.... 200 kn je bilo premalo za vrtić...svi nešto muljaju, rade na crno, prijavljuju se na druge adrese, kradu, lažu...ne mogu se ja u tome snać... Meni je ok plaćat djetetu 500kn vrtić, ali mi opet bude glupo što znam da će ženskoj koja ne radi dvoje djece ić u vrtić besplatno... Najbolje da svi legnemo, ne radimo ništa, a drugi nek plaćaju.... eto, bolje da ne razmišljam o tome

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj andiko prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam totalna zbunjola s ovom temom...što više razmišljam, više me glava boli.... 200 kn je bilo premalo za vrtić...svi nešto muljaju, rade na crno, prijavljuju se na druge adrese, kradu, lažu...ne mogu se ja u tome snać... Meni je ok plaćat djetetu 500kn vrtić, ali mi opet bude glupo što znam da će ženskoj koja ne radi dvoje djece ić u vrtić besplatno... Najbolje da svi legnemo, ne radimo ništa, a drugi nek plaćaju.... eto, bolje da ne razmišljam o tome
    debeli potpis

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

potpuno se slažem da je 200 kn stvarno premalo za vrtić.. i mislim da je većina roditelja spremna platiti više, ali jednako više...

MM je ima prebivalište u drugom gradu-kako se na to gleda??
    osim toga dobivamo još jedno dijete idući mjesec...

koja je cijena vrtića za moje prvo dijete?

..
    ovo je potpuno nepravedno...

MM ima prebivalište u drugom gradu, kako se to gleda??

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

nama skače cijena vrtića za 3 puta. do sada plaćali 500kn, od 01.07 (ako sam dobro shvatila) plaćat ćemo 1500kn.

imamo lijepe plaće, donekle stabilan posao, ali i stambeni kredit i režije koje nam pojedu dobar dio primanja.
    i posao gdje trenutno radimo u dvije smjene (ja od 7 do 3, mm od 3 do cca ponoći) zbog bolesti mlađe, jer si ne možemo priuštiti bolovanje, ni mm ni ja.
    nemamo ni opciju čuvanja (baka servis). većina novaca odlazi na hranu. ne idemo na zimovanja, ni na putovanja. za ljetovanje štedimo tokom godine - s ovim i to dolazi u pitanje.

taman sam se ponadala da ćemo nakon namještanja stana (uselili prije 2,5god), porodiljnog i tete čuvalice (mala nije dobila vrtić prvu godinu) dovesti tekuće račune u pozitivu - malo sutra.

eto, tipična smo "društvena krema" koju treba oplesti sa što većim davanjima, nema šta.

i sve češće razmišljamo i razgovaramo o odlasku vani.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj la_mama prvotno napisa Vidi poruku
    nama skače cijena vrtića za 3 puta. do sada plaćali 500kn, od 01.07 (ako sam dobro shvatila) plaćat ćemo 1500kn.

imamo lijepe plaće, donekle stabilan posao, ali i stambeni kredit i režije koje nam pojedu dobar dio primanja.
    i posao gdje trenutno radimo u dvije smjene (ja od 7 do 3, mm od 3 do cca ponoći) zbog bolesti mlađe, jer si ne možemo priuštiti bolovanje, ni mm ni ja.
    nemamo ni opciju čuvanja (baka servis). većina novaca odlazi na hranu. ne idemo na zimovanja, ni na putovanja. za ljetovanje štedimo tokom godine - s ovim i to dolazi u pitanje.

taman sam se ponadala da ćemo nakon namještanja stana (uselili prije 2,5god), porodiljnog i tete čuvalice (mala nije dobila vrtić prvu godinu) dovesti tekuće račune u pozitivu - malo sutra.

eto, tipična smo "društvena krema" koju treba oplesti sa što većim davanjima, nema šta.

i sve češće razmišljamo i razgovaramo o odlasku vani.
    slično.

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

pobjegao mi je dio teksta na dno pa se ispričavam

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ovdje nije stvar u cijenama, nije stvar koliko tko plaća itd... ovdje je stvar da netko treba platiti nečiju nesposobnost, pljačku, nemogućnost ostvarivanja vizije da ljudi žive sretno s onoliko koliko su poštenim radom zaradili. Žele ribu čistiti od repa (što smo mi koji plaćamo sve i svašta, pošteno i bez pogovora), a ne od glave (to su Oni, gosp. Bandić i slični). Kad očiste od glave (počne funkcionirati sudstvo, porezi, kontrola i evidencija poreza i porijekla novca) neće biti potrebe za ovim nebulozama a ako i bude potrebe ljudi će bez pogovora plaćati sve svoje obaveze, isklistalizirati će se tko je tko i koje su njegove obaveze u ovom društvu, i da smo svi odgovorni za poteze koje vučemo, da trebamo biti jedni drugima prijatelji s čistim računima i pogledati svog susjeda u oči i reći: da, sretan sam jer imam posao, obitelj, zdravlje i zadovoljan sam koliko zarađujem jer toliko vrijedim, ima boljih od mene, neka žive bolje, plaćat će veće poreze i svima nama će kroz prireze koje takvi ljudi plaćaju život u ovom gradu biti ispunjeniji. To sve vrijedi jedino onda.... KAD ĆE OVAJ GRAD I SVE ŠTO RADIMO VODITI LJUDI S BAR MALO POŠTENJA PREMA SEBI I DRUGIMA, KAD ĆE NETKO IMATI NEKU DOBRONAMJERNU VIZIJU,....LJUDI ŽIVIMO U ZEMLJI SA 90% STANOVNIŠTVA KOJI SE DEKLARIRAJU KAO KRŠĆANI!!! Moje dijete niti bilo čije drugo neće plaćati veću cijenu vrtića zbog one manjite koji ne cijene život nego samo svoj džep.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •