Stranica 30 od 107 PrviPrvi ... 2028293031324080 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,451 do 1,500 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da li će možda biti organiziran prosvjed kao u 11. mj?

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

U računovodstvu su mi rekli da od ukupng iznosa oduzmu ono što piše pod- porez prirez. Ako ti to pomže...
    ne znam da li se još nešto oduzima jer sam imala samo te 2 stavke.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Pa da, logično je da se to oduzme jer su to onda neto primanja.
    Mogli su onda na toj potvrdi odmah i prikazati neto iznos. Ovako mi nekako smrdi na to da bi mogli iskoristiti ovaj veći iznos koji nije realan...

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mene su jutros uvjeravali da trebam potvrdu o prebivalištu za dijete koje nije u programu, tj. starije koje sam ispisala sa 1.7. jer da oni smiju prikupljati infomracije samo za one koji su u programu. Oglušila sam se na to.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Ja sam jutros predala za starijeg, za mlađeg nisu htjeli uzeti jer da oni nemaju još ništa službeno za novoupisane, makar na internetu lijepo piše da je i za njih rok 30.06. Vi kojima se adrese razlikuju, komotno možete predati samo za onoga koji je na adresi kao i dijete jer će sve podatke obrađivati u vrtićima. Ovisi samo o onome u vrtiću jel revan ili ga boli briga. Ja sam predala i svoje i muževe potvrde s porezne jer je muž inzistirao. Kaže čovjek: borbu podržavam, prevaru ne! Mada bih ja na ovakvo njihovo ponašanje bez imalo grižnje savijesti preskočila muža i predala samo svoja primanja.

Kate 76, dopis ću pisati nakon što dobijem prvu uplatnicu.

Freja, prebivalište traže za sve članove kućanstva pa tako i za maloga koji nije više u vrtiću, ali to i tako oni sami trebaju, ako im ti daš dozvolu za to.

Ovo za Večernji i Jutarnji je sramota teška. Naslov je trebao biti: Suprotno zakonu i mišljenjima ministarstva, Gradski ured za obrazovanje će po Bandićevom nalogu, roditeljima obračunavati cijene vrtića do čak 2000 kn. Ili tako nekako. Ja tu ne vidim da je Bandić pobijedio, drugo da su mišljenja ministarstava bila drugačija, onda je u naslovu moglo stajati: Bandić pobjedio, vrtići poskupljuju.

Ja sam isto jutos očekivala nešto na zagreb.hr, a čovjek to stavio na fejs. Od kad je to službeni način komuniciranja? Ja bih rekla da je to samo još jedan način zastrašivanja.

Za prosvjed sam uvijek, ali bih pričekala sutrašnji dan kao zadnji dan predaje dokumenata i nekakvo službeno priopćenje jer ako idemo prosvjedovati prije toga, dajemo na važnosti njegovim brbljarijama po internetu. za nas je važeća odluka skupštine i ministarstva su je potvrdila. Ne može se iz jednog mišljenja izvaditi jedan segment i on biti jedini mjerodavan.

Protestna nota mora biti upućena Jutarnjem i Večernjem, jer su nastalu paniku, oni uzrokovali. Službeno još nema ništa.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

http://www.index.hr/vijesti/clanak/s...lo/558698.aspx

Čitam i ovo na zagrebanciji, ako on šalje opet svoj prijedlog na skupštinu, to znači da mu je ovo sad nevažeće

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj gita-xy prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.index.hr/vijesti/clanak/s...lo/558698.aspx

Čitam i ovo na zagrebanciji, ako on šalje opet svoj prijedlog na skupštinu, to znači da mu je ovo sad nevažeće
    Pa čini se da je toga ipak i sam svjestan. Ako je ikome više išta vjerovati.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Stvarno mi se više ne da, imam pametnijeg posla od salbažnjavanja nad glupostima..no vidite ovo:

Pozivam vas da gledate danas Dnevnik 3 na HRTu gdje ću se obratiti građanima vezano za Odluku o vrtićima. Također sam upravo dao izjavu RTLu koju ćete moći vidjeti danas u 18.30 h.
    KRUŽE RAZNE NEISTINE, ISTINA JE DA KADA PREDATE ZAHTJEV SA DOKUMENTIMA U NADLEŽNI URED U ILICI 25, OTADA ĆETE IMATI POVLASTICE ZA CIJENE VRTIĆA!

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sanika prvotno napisa Vidi poruku
    Stvarno mi se više ne da, imam pametnijeg posla od salbažnjavanja nad glupostima..no vidite ovo:

Pozivam vas da gledate danas Dnevnik 3 na HRTu gdje ću se obratiti građanima vezano za Odluku o vrtićima. Također sam upravo dao izjavu RTLu koju ćete moći vidjeti danas u 18.30 h.
    KRUŽE RAZNE NEISTINE, ISTINA JE DA KADA PREDATE ZAHTJEV SA DOKUMENTIMA U NADLEŽNI URED U ILICI 25, OTADA ĆETE IMATI POVLASTICE ZA CIJENE VRTIĆA!

aha znači do sad su nam davali krive upute - sutra svi u ilicu

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Aha, jel to sad znači da danas moram podići papire iz vrtića i stati u red pred "nadležni ured u Ilici 25"?!? Ovo je prevršilo svaku mjeru.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    Aha, jel to sad znači da danas moram podići papire iz vrtića i stati u red pred "nadležni ured u Ilici 25"?!? Ovo je prevršilo svaku mjeru.
    Ma kak ne kuzimo, to nas on zapravo tamo poziva u prosvjed da ostvarimo (zadrzimo) ono sto nam pripada

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sanika prvotno napisa Vidi poruku
    Ma kak ne kuzimo, to nas on zapravo tamo poziva u prosvjed da ostvarimo (zadrzimo) ono sto nam pripada

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kakva ilica 25? mrš.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Je, i meni je to u međuvremenu palo na pamet. Sutra u 8 ujutro lijepo svi u Ilicu 25 sa snopom potrebnih i nepotrebnih papira. I inzistiramo da zaprime papire jer je tako rekao gradonačelnik na fejsu!
    Posljednje uređivanje od Freja : 29.06.2011. at 14:08

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Je, i meni je to u međuvremenu palo na pamet. Sutra u 8 ujutro lijepo svi u Ilicu 25 sa snopom potrebnih i nepotrebnih papira. I inzistiramo da zaprime papire jer je tako rekao gradonačelnik na fejsu!
    sutra u 8 idem predati originale papira u vrtić, ali ako uhvatim vremena, možda se nacrtam u ilici s kopijama

znatizeljna avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ma ja se osjećam ko guska u magli..

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Hebate, ja tek sad kužim da je prijedlog prošao, uspjela sam to propustiti :ironični pljesak:

Al' će naglo porasti broj stanovnika s primanjima iznad 7000kn po članu koji borave u samoboru.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa Vidi poruku
    Hebate, ja tek sad kužim da je prijedlog prošao, uspjela sam to propustiti :ironični pljesak:
    Ma nije se nista novoga desilo, osim sto je Bandic objavio da ce cijene biti po njegovom, a Vecernjak to pobozno objavio kao vijest da idu Bandiceve cijene. I onda Jutarnji prepisao od njega.

Za pocetak je bitno sto ce napraviti Gradski ured, odnosno ciju ce odluku postovati. Ako bude po Bandicevom, onda se mozemo zaliti da je sve skupa nelegalno jer njegovu odluku o cijenama nije potvrdila skupstina.

Moguce je da sam sve krivo polovila, pa molim da me isprave upuceniji.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

*ebe lud zbunjenog.

znatizeljna avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

baš

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Očito još uvijek ne znamo na čemu smo.....
    Jedni ovako, drugi onako.....

A nigdje sa ne spominju privatni i vjerski vrtići...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj AndrejaMa prvotno napisa Vidi poruku
    Očito još uvijek ne znamo na čemu smo.....
    Jedni ovako, drugi onako.....

A nigdje sa ne spominju privatni i vjerski vrtići...
    andrejaMa na zalost kod vas vrijedi dohodovni cenzus idalje, jer skupstina je digla buku samo za gradske vrtice

dakle trenutni rezime mog dosadasnjeg dijela dana je:

imam nepotpunu dokumentaciju predanu na krivom mjestu

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

zibba, nije "prosao" jer nije imao gdje proci, nije bilo nikakve sjednice u medjuvremenu. Ali jednostavno se jos uvijek ne zna kako ce se cijene obracunavati. I ne zna se kad ce se znati. Meni se izglednim cini da ce Gradski ured poslusati Bandica i obraditi pristigle papire, te obracunati cijene po novom. Do sada su provodili njegove odluke, i ne vidim zasto bi sada bilo drugacije. Drugo je pitanje je li to legalno i do kakvih ce daljnjih posljedica dovesti. Tj. hoce li, i tko, tuziti Bandica i/ili Gradski ured za provodjenje odluke koja je nelegalna.

Iz gornjeg linka:

Ni pitanje što će biti ako Bandić ostvari svoju prijetnju da vrtićima neće dati subvencije ostanu li cijene iste, odgovora nije bilo osim što su se svi složili da takvo njegovo ponašanje ne bi bilo u redu.

Indeed.
    Posljednje uređivanje od Danka_ : 29.06.2011. at 15:10

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

OK i dalje sada ne znam predati papire ili ne, podigla sam potvrdu o subvencioniranju jer ako je prošao Bandićev zakon onda se prebacujem nazad na VG, ali ako nije ne isplati mi se nikako.
    Predati ili ne pitanje je sad

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ako ima netko tko bi želio sa svojom pričom vezano uz ovu zavrzlamu oko cijena vrtića i boravaka pred kamere molim da se javi sms-om na mob 091/5863-717
    prilog ide u današnjem dnevniku.

hvala

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja premalo znam da bih se javila za dnevnik, sori, ne bih baš nikako pomogla. Samo znam da još prstom nisam mrdnula oko prikupljanja papira i ne znam što da radim.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa zar to nije dovoljno?
    upravo to i jest najbolji pokazatelj; jedna visokoobrazovana obitelj se ne snačazi u ovoj talačkoj poziciji i, unatoč praćenju medija, nema pojma što je na snazi.

mene je danas zvala žena iz Gradskog ureda i veli: nešto pregovaramo, znat ćemo sve u sljedećih nekoliko dana LOOOOOL
    halo!
    sutra je rok, a vi ćete znati "u sljedećih nekoliko dana"

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    mene je danas zvala žena iz Gradskog ureda i veli: nešto pregovaramo, znat ćemo sve u sljedećih nekoliko dana LOOOOOL
    halo!
    sutra je rok, a vi ćete znati "u sljedećih nekoliko dana"
    a o cemu pregovaraju, ne kuzim o cemu se tu moze pregovarati?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    a o cemu pregovaraju, ne kuzim o cemu se tu moze pregovarati?
    ma nema se o čemu pregovarati

na snazi nije niti jedna odluka, ali bandić je bandić i svi će napraviti što on kaže
    ako sad napiše dopis vrtićima da moraju prikupiti i uzorak stolice od svakog člana kućanstva, sutra ujutro će nas po vrtićima dočekati kuverte s onim malim kutijicama za skupljanje uzorka
    tako to kod nas ide

ja mislim da bi definitivno trebalo tužiti grad, i to već sada, jer su i onako upisi u vrtiće obavljeni protupravno, jer, u vrijeme dok su se obavljali, niti jedna odluka nije bila na snazi. djecu su upisali prema bandićevoj odluci koji skupština nije potvrdila
    kako to može biti zakonito?

da mi dijete nisu primili u vrtić, majkemi, digla bih frku i tražila da mi napismeno daju kriterije prema kojima su upisivali djecu i poštambiljanu odluku gradske skupštine koja potvrđuje te kriterije

odlučila sam da se više neću javljat na ovoj temi, previše se uzrujam, a to mi ne treba
    ali ako bude neka akcija, doći ću, naravno

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

samo da prijavim da sam danas na poreznoj u draškovićevoj dobila papire za vrtić za ravno 3 min (nije bilo apsolutno nikog u redu ispred nas)

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    samo da prijavim da sam danas na poreznoj u draškovićevoj dobila papire za vrtić za ravno 3 min (nije bilo apsolutno nikog u redu ispred nas)
    a mm je čekao 45 minuta u redu
    bila je takva gužvetina da ti je pola dosta

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

puntica moje pitanje je bilo vise retoricko, glasno pitanje na kojeg po meni ni nema odgovora.

a sto se tice cekanja u poreznoj, zapravo ovisi kad se dodje. bas po onaoj teoriji redova i cekanja.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

U našem računovodstvu nisu znali da se od dohotka oduzima porez i prirez. I s takvim izračunom falšim izračunom ih ima više koji će plaćati manje.
    I predala sam neka prastara uvjerenja za prijavu prebivališta jer nemaju pojma šta piše na vratima vrtića i na koga se to odnosi.
    Užas živi.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    U našem računovodstvu nisu znali da se od dohotka oduzima porez i prirez.

Još će ispasti da je jedan gradski vrtić jeftiniji od drugog za iste roditelje, ovisno o tome tko im je obračunavao iznos subvencije! Prekrasno!

Meni je prošli tjedan gospođa u računovodstvu rekla da nisu dobili baš nikakve upute za izračune i da zapravo njima netko mora doći prilagoditi softver prije nego oni išta mogu napraviti. A o tome ni a ni b (do prošlog tjedna).

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

predali, nisam išla u hzzo po potvrdu, niti mislim jel to ne piše da treba,

nadalje vidjeh što g. Bandić napisao na svom fb, i naravno da on opet nije pročitao papir koji su štancali u grad. uredu, na njemu piše -možete pogledati na netu, predzadnja reč.-da se dokumentacija predaje u nadležnu predškolsku ustanovu. Pa smo tamo i predali.

Strašno je sve to, a najstrašnije da će opet popušiti oni koji uredno plaćaju svoje poreze, račune , ne varaju državu, itd. a oni koji muljaju će još 1x profitirati. Živjela Hrvatska!

Za malca nisu htjeli nikakve paire uzeti, rekli mužu da gleda vijesti i prati na internetu, super zar ne?

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Iz ovih stopa bih išla na prosvjed i stajala do jutra ako treba.

Manje živaca bi me to koštalo nego praćenje Bandićevih s*anja od izjava i sl. (Večernji, Jutarnji).

Kaj on stvarno hoće da mu se naštampamo u Ilici 25?

Pa, možemo to, zar ne?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Teica prvotno napisa Vidi poruku
    Iz ovih stopa bih išla na prosvjed i stajala do jutra ako treba.

Manje živaca bi me to koštalo nego praćenje Bandićevih s*anja od izjava i sl. (Večernji, Jutarnji).

Kaj on stvarno hoće da mu se naštampamo u Ilici 25?

Pa, možemo to, zar ne?
    pa hajmo, i svi od reda predamo odgovor Gradske Skupštine Rodi
    To nije prosvjed, to je red u Ilici 25

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

vi koje ste predavale ovih dana, dajte mi još podataka
    sad snimam neku izjavu, žele izvješće sa terena

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

koji podaci ti trebaju? ja sam danas predavala u DV Savica - ne primaju za novu djecu... uzela papire na moje inzistiranje...
    i trebao mi je OIB za dizanje potvrda na opcini, a ne osobne kao nekima...
    ne znam kaj jos...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja pitala danas tetu tajnicu i rekla da je to ok kaj sam predala, ali da ne zna kak bu to sve skup izašlo

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

i na kraju;

jel mi treba potvrda o prihodima djeteta?

i da li potvrda o prebivalištu djeteta treba biti novijeg datuma?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Ibili prvotno napisa Vidi poruku
    i na kraju;

jel mi treba potvrda o prihodima djeteta?

i da li potvrda o prebivalištu djeteta treba biti novijeg datuma?
    da treba ti potvrda o prihodima djeteta,
    a potvrda o pprebivalistu ti ne treba, jer je oni mogu sami provjeriti, a jos si sigurnija ako ti je ista kao i u dosijeu tvog djeteta u vrticu, jer tamo mogu pogledati i pridruziti dokumetnima.

nego jel sta bilo na RTL-ovim vjestima?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku

nego jel sta bilo na RTL-ovim vjestima?

evo link na RTL vijesti koga zanima, 23:25 min
    kaže B. da ćemo vrtić od 1. 7. plaćati prema kriteriju socijalne pravednosti vođen dohodovnim cenzusom - po pravilima igre koje Gradska skupština usvojila u prosincu prošle godine (zbljuv)

http://www.rtl.hr/rtl-danas-29062011-video-15569

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

spajalica i ja smo pisale u isto vrijeme, a dale razl. informacije...

A budući da ni sama još nisam ništa predavala, izvadit ću onda i tu potvrdu o prihodima djeteta,

ako se vadi isto u Poreznoj,

đavo ga odnio!
    Posljednje uređivanje od Teica : 29.06.2011. at 19:21

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Teica prvotno napisa Vidi poruku
    spajalica i ja smo pisale u isto vrijeme, a dale razl. informacije...

A budući da ni sama još nisam ništa predavala, izvadit ću onda i tu potvrdu o prihodima djeteta, ako se vadi isto u Poreznoj,

đavo ga odnio!
    da vadis u poreznoj i treba ti OIB djeteta

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ibili, meni su danas u računovodstvu vrtića rekli da ne treba ni jedno ni drugo.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja nisam predala potvrdu o (ne)prihodima djeteta. I nisu rekli da to nedostaje. Zapravo, uopće mi to nije palo na pamet.

Svi drugi ste to predavali?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja nisam predala potvrdu o (ne)prihodima djeteta. I nisu rekli da to nedostaje. Zapravo, uopće mi to nije palo na pamet.

Svi drugi ste to predavali?
    jesam, jer kako bi odredili prihode po clanu kucanstva? nije li to logicno?
    glupo pitanje jer ovdje nista nije logicno

nego sta je rekao na RTL-u da li je ko gledao?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •