Stranica 34 od 107 PrviPrvi ... 2432333435364484 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,651 do 1,700 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mama_28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Dobra pjesma, dobra

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja pitala tajnika u vrtiću, jučer im stiglo mailom. Ali on nije ništa pametniji.

Papire nisam predala, a kad ću, ne znam. Kao što još uvijek ne znam da li ću.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja ga ne mogu slušati. Mučno mi je svaki put. Ne mogu se prisiliti ni da poslušamo ono od neki dan s televizije.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

di si to vidjela S? ima na netu? ja propustila nazalost

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj lore prvotno napisa Vidi poruku
    di si to vidjela S? ima na netu? ja propustila nazalost
    HTV, Dnevnik 3 od 29. 06.
    Moje zgrazanje jos ne jenjava

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

A Apri i dalje nema....
    Slušam upravo Bandića od jutros na 101 i opet spominje Apri, jeftiniji vrtić, engelski i uprgnutost u nečija kola.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Apri vrijedno radi. Bez brige.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

radim, radim...

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    radim, radim...
    samo ti radi, samo sam se ja zabrinula da ga stvarno nisi išla tražiti da ga pridaviš

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Snježnu kraljicu, koliko ja znam, Grad financira nekim vrlo malim iznosom; sve ostalo su sponzori.
    ima puno drugih stvari na koje je potrošen naš novac...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma ne, radije bih davila ove sa Sljemena i sa nekih portala koji su ponovili informaciju.
    valjda, ako netko nije dobro čuo/zapamtio...

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

evo čime se bandić bavi kada nije okupiran problematikom vrtića (zbog kojih sigurno ne može spavati):
    http://www.index.hr/vijesti/clanak/s...an/559045.aspx

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Nije ni imovinski cenzus idelana stvar....
    Što ako sam je naslijedila npr. stan na atraktivnoj lokaciji čija je vrijednost astronomska i u tom stanu moja obitelj živi generacijama, a ja radim za 2.500,00 kn? Nije ni imovinski bajna stvar.....

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj AndrejaMa prvotno napisa Vidi poruku
    Što ako sam je naslijedila npr. stan na atraktivnoj lokaciji čija je vrijednost astronomska i u tom stanu moja obitelj živi generacijama, a ja radim za 2.500,00 kn? Nije ni imovinski bajna stvar.....
    ne kužim, pa imaš i stan i 2500kn, a mogla si imati ništa i 2500kn?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Sorry, ali negdje se granica mora povući. Ako ne može dohodovni cenzus (koje je dokazano NEDOVOLJAN), pa ne može niti imovinski, možda da nas onda važu, pa procjenjuju po težini

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj MihaelaMJ prvotno napisa Vidi poruku
    Sorry, ali negdje se granica mora povući. Ako ne može dohodovni cenzus (koje je dokazano NEDOVOLJAN), pa ne može niti imovinski, možda da nas onda važu, pa procjenjuju po težini
    ja to ne kužim
    evo ovako, imaš stan (ne ti, bilo tko) vrijednosti 200000 eura i plaću od 2500kn ili imaš plaću od 10000 i nikakvu imovinu.
    tko teoretski ima više? I praktično?
    Ne kužim ama nikako? (mada ja nisam za nikakav cenzus, imovinski ima itetkako više podloge)

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ne smatram da APSOLUTNO treba postojati ikakav cenzus. Naprotiv, treba otpustiti pola zaposlenih u upravi i vtriće svima dati besplatno, a tetama podijeliti pristojne plaće.
    U slučaju da je IKAKAV CENZUS NUŽAN, onda je kombinacija imovinskog i dohodovnog najpošteniji izbor za većinu građana.
    Posljednje uređivanje od MihaelaMJ : 01.07.2011. at 15:29

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj MihaelaMJ prvotno napisa Vidi poruku
    Ne može ni dohodovni ni imovinski cenzus, sve to nema veze s pameti. Svi mi koji radimo smo već platili uslugu vrtića, iz prireza, a svi koji ne rade imaju besplatan vrtić jer smo socijalno osjetljivi.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne može ni dohodovni ni imovinski cenzus, sve to nema veze s pameti. Svi mi koji radimo smo već platili uslugu vrtića, iz prireza, a svi koji ne rade imaju besplatan vrtić jer smo socijalno osjetljivi.
    rekao je baš rebalans...i ponovio tri puta ...a što je mislio, pojma nemam.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj AndrejaMa prvotno napisa Vidi poruku
    Kakve veze ima što tvoja obitelj u toj nekretnini živi generacijama? Ja ne razumijet te emocije vezane uz nekretninu. Ovo mi je poput penzića koji žive u centru u stanovima od 150m2 i kukaju kako su penzije male, a mogli bi živjeti kao bogovi. Ta priča čak niti u Švedskoj ne prolazi. Ti si mogla naslijediti stan u centru Zg, kuću na moru i još jedan stančić na Stradunu i ja bih ti trebala plaćati vrtić zato što ti imaš plaću 2.500 kn? Sorry, ja sam kupila 65m2 na kraju grada jer sam si to mogla priuštiti. Nekretninu vrijednu 200-300.000 eur u centru Zagreba ja si ne mogu priuštiti i nemam razumijevanja za emocionalne ispade vezane za nekretninu. Svatko se pokrije onoliko koliko je dugačak uz obvezu pomoći potrebitima, a to oni s nekretninama od 200-300.000 eur, nisu.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Kakve veze ima što tvoja obitelj u toj nekretnini živi generacijama? Ja ne razumijet te emocije vezane uz nekretninu. Ovo mi je poput penzića koji žive u centru u stanovima od 150m2 i kukaju kako su penzije male, a mogli bi živjeti kao bogovi. Ta priča čak niti u Švedskoj ne prolazi. Ti si mogla naslijediti stan u centru Zg, kuću na moru i još jedan stančić na Stradunu i ja bih ti trebala plaćati vrtić zato što ti imaš plaću 2.500 kn? Sorry, ja sam kupila 65m2 na kraju grada jer sam si to mogla priuštiti. Nekretninu vrijednu 200-300.000 eur u centru Zagreba ja si ne mogu priuštiti i nemam razumijevanja za emocionalne ispade vezane za nekretninu. Svatko se pokrije onoliko koliko je dugačak uz obvezu pomoći potrebitima, a to oni s nekretninama od 200-300.000 eur, nisu.
    Slažem se i sa tobom. To je kao da ja imam 1000000 $ u fondu za svoju djecu (školovanje i sl.), a živim od socijale i koristim sve povlastice koje mi moj grad/općina pruža (besplatni prijevoz, neplaćanje obroka za dijete u školi, besplatni vrtić..)
    Ali gle, to plaća netko drugi, neke žene i njihovi muževi koji krpaju kraj sa krajem da plate kredit za stan od 50 m2 na 12. katu u novom zagrebu, sa troje djece u jednoj sobi i jednim autom na kredit, koji će uskoro biti zaplijenjen...
    Posljednje uređivanje od MihaelaMJ : 01.07.2011. at 15:38

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Odslušala sam dio sa 101. On je psihopat.

Kaže 200 milijuna je manjak u proračunu. Njegov proračun pada na ispitu.
    I ako ste dobro slušale, najavio je rebalans krajem godine....izletilo mu ... tu sam stala, nemrem više slušati ...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj sanika prvotno napisa Vidi poruku
    Odslušala sam dio sa 101. On je psihopat.

Kaže 200 milijuna je manjak u proračunu. Njegov proračun pada na ispitu.
    I ako ste dobro slušale, najavio je rebalans krajem godine....izletilo mu ... tu sam stala, nemrem više slušati ...
    pa nije rebalans, to će biti novi prijedlog proračuna.
    prvo čitanje u studenom.
    opet ista ova priča.

ali će "popraviti neke stvari oko ovga s vrtićima"

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ali će "popraviti neke stvari oko ovga s vrtićima"
    hoće da, onima koji sad likuju jer ne plaćaju ništa ili manje podigao bude cijene jer je uvidio puš**** od punjenja obračuna ovoga puta ...
    Posljednje uređivanje od sanika : 01.07.2011. at 15:23

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

hoće da, onima koji sad likuju jer ne plaćaju ništa ili manje podigao bude cijene jer je uvidio puš**** od punjenja obračuna ovoga puta ...
    Znači, onima koji ne likuju ne bude podigao?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Znači, onima koji ne likuju ne bude podigao?

ma kužite kaj sam htjela napisati, skužio je da ih previše ide u socijalnu kategoriju...50 %

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ma neće podići cijene
    moguće da ih još smanji
    jer: proračun se donosi taman pred parlamentarne izbore. nema šanse da podiže ikakve cijene tada

a što se tiče lošeg punjanja proračuna, boli njega džon za to

a stray, kao i inače, pogodila bit problema

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a sad zašto nisam za cenzus?
    zato jer je netko možda taj stan ZARADIO jer se 15 godina odricao i nije ništa imao, a netko ga je nasljedio, otkupio za budzašto, ma bilošto
    opet nikakve realne procjene tu nema

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i, za koliko para su mi djeca danas u vrtiću, jel rekao

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    i, za koliko para su mi djeca danas u vrtiću, jel rekao
    dobro pitanje! da nosim u ponedjeljak maramice, papirnate ručnike, salvete, čaše, uže za preskakanje, lopte i sl. ili ne?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

da, neke stvari o kojima se trubi već odavno.

a kako je elegantno eskivirao odgovor o cijeni boravka.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja vidim, mozda sam prijateljica prijatelja

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    ja vidim, mozda sam prijateljica prijatelja
    moguće da je to, vidjela sam dvoje svojih prijatelja da su njemu prijatelji, njihovi porivi mi nisu jasni:sto upitnika:

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    moguće da je to, vidjela sam dvoje svojih prijatelja da su njemu prijatelji, njihovi porivi mi nisu jasni:sto upitnika:
    i ja imam jednog zajedničkog prijatelja s bandićem
    nadam se da je to zato što je novinar pa mu je samo poslovno prijatelj

sve vidim ali ne mogu niš komentirat (to je dedi rekao, jel da, da je bandić onemogućio komentiranje svima koji mu nisu prijatelji?!)

kukavica

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    i ja imam jednog zajedničkog prijatelja s bandićem
    nadam se da je to zato što je novinar pa mu je samo poslovno prijatelj

sve vidim ali ne mogu niš komentirat (to je dedi rekao, jel da, da je bandić onemogućio komentiranje svima koji mu nisu prijatelji?!)

kukavica
    Ja ne bih ni komentirala, ne bih voljela da me cipelare, nisam toliki mazohist

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja uopće ne znam koliko "oni" plaćaju
    npr. kako će meni uračunati ili ne porodiljnu-po vlastitom nahođenju tete u računovodstvu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u nl je cijena vrtica oko 1300 eura a hrana kosta manje nego u hr i djeca ne dobiju nikakav topli obrok

nije mi jasno di je Sandee iskemijala da prehrana djeteta kosta 20 kuna na dan a ukljucuje i dorucak i uzine i topli obrok

tu su naravno kuharice, odgajateljice i ostali prateci ljudi ukljuceni u vrtic. odrzavanje vrtica, treba u cijenu ukljuciti habanje namjestaja koji ima vijek trajanja...

pa 2000 kuna je 280 eura. ljudi su na izborima odlucili da su za trzisnu ekonomiju i kapitalizam i onda je svima jasno da neko treba doplatiti na tih 200 kuna koje se simbolicno uzima od roditelja za jaslice ili vrtic

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    u nl je cijena vrtica oko 1300 eura a hrana kosta manje nego u hr i djeca ne dobiju nikakav topli obrok

nije mi jasno di je Sandee iskemijala da prehrana djeteta kosta 20 kuna na dan a ukljucuje i dorucak i uzine i topli obrok

tu su naravno kuharice, odgajateljice i ostali prateci ljudi ukljuceni u vrtic. odrzavanje vrtica, treba u cijenu ukljuciti habanje namjestaja koji ima vijek trajanja...

pa 2000 kuna je 280 eura. ljudi su na izborima odlucili da su za trzisnu ekonomiju i kapitalizam i onda je svima jasno da neko treba doplatiti na tih 200 kuna koje se simbolicno uzima od roditelja za jaslice ili vrtic
    eto ti nje da spasi Hrvatsku, standardno.
    Jesi napisala kolika je u NL plaća arhitekta npr. i jel znaš da je u HR 2000kn trećina do četvrtina bogataške plaće?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

<STRONG>stray_cat&nbsp; </STRONG>šta sve Nizozemska ima, a hrvatska nema (dio mi obitelji živi tamo pa dobro znam). <BR>Nije baš neka fora nakon stranica i stranica ispisanih na ovu temu reći da se ne treba čuditi cijeni vrtića od 2.000 kn. Ja se toj cijeni ne čudim. Čudim se načinu i osnovi po kojoj se ona želi naplatiti roditeljima u Zagrebu. Ne vjerujem da bi neki nizozemac razumio da mu se sve ovo ide objasnit, a kamoli da mu se to dogodi na kućnom pragu. <BR>Imovinski cenzus je daleko bolja osnova od dohodovnog jer su mogućnosti muljanja daleko manje. Lako je upisati susjeda na svoju adresu, al daj za potrebe jeftinijeg vrtića prepiši nekretninu na tog istog. Karikiram, jasno je.

Htjedoh nadodati da s obzirom kako se kod nas proračun rasipa na sve strane, da što se mene tiče može grad priuštiti i da svima bude besplatan bez obzira na tržišnu ekonomiju koju smo htjeli. Svi znamo gdje su sve novci išli (ili znamo samo dio), pa zašto onda udarati po djeci.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Kate76 prvotno napisa Vidi poruku
    <Imovinski cenzus je daleko bolja osnova od dohodovnog jer su mogućnosti muljanja daleko manje. Lako je upisati susjeda na svoju adresu, al daj za potrebe jeftinijeg vrtića prepiši nekretninu na tog istog. Karikiram, jasno je.

Htjedoh nadodati da s obzirom kako se kod nas proračun rasipa na sve strane, da što se mene tiče može grad priuštiti i da svima bude besplatan bez obzira na tržišnu ekonomiju koju smo htjeli. Svi znamo gdje su sve novci išli (ili znamo samo dio), pa zašto onda udarati po djeci.
    pa tako izgleda idealan svijet, kapitalizam nije bas milosrdno uredjenje

nastavak feste ce usljediti kad se isto primjeni na zdravstvo pa ako nemas skupo osiguranje sve placas sam. ako nemas mozes krepati

i da, opet imas i drugu stranu medalje, neko tko ima vise placa i veci porez i da li on zbog toga ima veca prava od nekog tko zbog manjih primanja manje ubacuje u kasicu prasicu ?
    Posljednje uređivanje od stray_cat : 01.07.2011. at 15:40

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa tako izgleda idealan svijet, kapitalizam nije bas milosrdno uredjenje

nastavak feste ce usljediti kad se isto primjeni na zdravstvo pa ako nemas skupo osiguranje sve placas sam. ako nemas mozes krepati
    hm, kod nas ide upravo obrnuto. Onaj tko ima normalnu plaću i plaća u proračun, mora dodatno platiti, onaj tko ne plaća iz plaće-ne mora ni dodatno platiti.
    To nije kapitalizam ni socijalizam-nego nešto neopisivo :srce

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Nista nisam iskemijala niti rekla da je to cijena uklesana u kamenu, nego racunam onako ovlas i pitam druge za misljenje. Iako sam, onako, odokativno lupila, mislim da nisam posve fulala.
    Dorucak: npr. kifla, namaz, 1dcl mlijeka. Kifla u pekari kosta cca 2 kn, namaz cca 6, 1 dcl mlijeka cca 0,5 kn. Ajmo jos malo dodati na to pa reci da je ekonomska cijena takvog dorucka 4 kn. A kad pribrojis javnu nabavu, gdje se ide na najpovoljnije cijene, nabavu 'na veliko' s pripadajucim rabatima, cijena bi bila valjda 3 kn.
    Rucak: neki varivo i komadic mesa u normativu za predskolsku djecu mogu kostati, ajmo biti bahati, 10 kn
    Uzina: vocka, ili 2 keksa - 4-5 kn.
    Ma, da ne duljim:
    Sredstva za nabavu živežnih namirnica za prehranu djece, planirana u iznosu od 65.400.000,00 kn, osiguravaju se, u skladu s propisanim normativima, u iznosu od 273,00 kn mjesečno (13,00 kn dnevno) po nazočnom djetetu u redovitom programu. Od toga će se iznos od 35.970.000,00 kn isplaćivati akontacijama ustanovama (u iznosu od 7 kuna dnevno za planirani broj nazočne djece u mjesecu a najviše do 75% ukupno upisane djece u redovitom programu). Iznos od 29.340.000,00 kn (prosječno 6 kn dnevno po nazočnom djetetu) isplaćivat će se na temelju ispostavljenih računa dobavljača živežnih namirnica s kojima će se sklopiti ugovori nakon provedenog postupka objedinjene nabave na razini Grada Zagreba.
    Službeni glasnik

Dakle, na hranu po djetetu trose 13 kn dnevno!

Naravno da kalkuliram i place djelatnika, i odrzavanje, i sve ostalo, sve sam to navela, ali kazem i da hrpa vrtica ostvaruje dodatne prihode od iznajmljivanja prostora ili dodatnih programa koji se zapravo provode s dijelom djece koja placaju tijekom redovnog rada grupe, znaci ne okupira niti dodatno ljudstvo niti vrijeme.

O tome da roditelji nose pelene po kojima onda pisu ime djeteta, da nose case, papirnate rucnike, papire za crtanje i sl. necu ni pricati.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

stray, u HR ni plaća nije 1300 eura.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa Vidi poruku
    stray, u HR ni plaća nije 1300 eura.
    meni ti je to jasno, ali hrvatska nema socijalno uredjenje. 200 kuna nije trzisna ekonomija. zanimljivo je da politicari u hr imaju primanja kao da su na zapadu a sredili su si benificije i kradu ko u stara jugo vremena.

place arhitekta variraju, isto kao i odvjetnika. u nl se ne zaradjuje toliko kao u nekim drugim zapadnim zemljama ali drzava pokriva neke stvari koje druge zemlje ne rade

neko tko radi kao blagajnica u ducanu ili slicne slabo placene poslove dobije oko 900 eura a placanje stana, hipoteka ili najma su ogromna i ljudi se snalaze, cuvaju djecu na smjene i rade na smjene

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pregledala, nemam takvih prijatelja

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u nl je cijena vrtica oko 1300 eura a hrana kosta manje nego u hr i djeca ne dobiju nikakav topli obrok. nije mi bistro di je sandee iskemijala da prehrana djeteta kosta 20 kuna na dan a ukljucuje i dorucak i uzine i topli obrok

najam prostora o kojem sandee prica je otprilike 50 kuna po satu po prostoriji i stvarno ne uspjevam izracunati koja se to mrkla lova nakupi. pa samo igracke koje trebaju dokupljivati ili boje i slican potrosan materijal u hr kosta ko da je rucno radjen od super organskih materijala...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

stray_cat šta sve Nizozemska ima, a hrvatska nema (dio mi obitelji živi tamo pa dobro znam).
    Nije baš neka fora nakon stranica i stranica ispisanih na ovu temu reći da se ne treba čuditi cijeni vrtića od 2.000 kn. Ja se toj cijeni ne čudim. Čudim se načinu i osnovi po kojoj se ona želi naplatiti roditeljima u Zagrebu. Ne vjerujem da bi neki nizozemac razumio da mu se sve ovo ide objasnit, a kamoli da mu se to dogodi na kućnom pragu.
    Imovinski cenzus je daleko bolja osnova od dohodovnog jer su mogućnosti muljanja daleko manje. Lako je upisati susjeda na svoju adresu, al daj za potrebe jeftinijeg vrtića prepiši nekretninu na tog istog. Karikiram, jasno je.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Kate76 prvotno napisa Vidi poruku
    stray_cat šta sve Nizozemska ima, a hrvatska nema (dio mi obitelji živi tamo pa dobro znam).
    Nije baš neka fora nakon stranica i stranica ispisanih na ovu temu reći da se ne treba čuditi cijeni vrtića od 2.000 kn. Ja se toj cijeni ne čudim. Čudim se načinu i osnovi po kojoj se ona želi naplatiti roditeljima u Zagrebu. Ne vjerujem da bi neki nizozemac razumio da mu se sve ovo ide objasnit, a kamoli da mu se to dogodi na kućnom pragu.
    Imovinski cenzus je daleko bolja osnova od dohodovnog jer su mogućnosti muljanja daleko manje. Lako je upisati susjeda na svoju adresu, al daj za potrebe jeftinijeg vrtića prepiši nekretninu na tog istog. Karikiram, jasno je.
    meni je sve to jasno, ali trzisna cijena vrtica nije 200 kuna i tu ti je crta gdje ce se dobro osjetiti da je ekonomska kriza jer drzava vise nema za placanje razlike (ima za kupovinu novih automobila, divljacke dnevnice za duznosnike)

i nemam pojma kako da si ljudi u tom mulju koji je zavladao smisle neki posao kojim bi dodatno zaradili

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •