Stranica 34 od 112 PrviPrvi ... 2432333435364484 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,651 do 1,700 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eh da, prigovarala mi je tajnica što nisam predala ni jednu potvrdu o prebivalištu i da jesam li ja svjesna koliko njima treba vremena da sve provjeri i pazi sad:"da ne zna tko je luđi, grad ili roditelji"

samo sam se ugrizla za jezik i rekla da smo svi prijavljeni na istoj adresi i da ako baš želi nek provjerava
    i da nemam potvrde doma

i tražila da mi lupi žig na moje kopije

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mda, mi nismo donijeli od djece i nitko nije tražio :hm.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    ne, ne šalimo se
    dakle, on je naveo ime vrtića, cijenu, i da je dijete upisalo engleski
    što bi značilo da mu je vrtić dao podatke
    što bi značilo da on prijeti predsjednici njenim djetetom u stilu " ja znam tko ti je dijete"
    i što bi značilo da su naši podaci javni, o plaćama, o našoj djeci i da ih vrtići dijele, a on o njima priča na javnoj TV

i jeli prosječni hrvatski mozak uspio dokučiti da apri nešto radi iz altruizma-jer je to ISPRAVNO, il smo mi u prosjeku preglupi, to ne znam.
    nevjerojatno
    trebalo bi tužiti i njega i vrtić za kršenje zakona o tajnosti podataka

usput, ja sam pitala mailom gradski ured tko osigurava i kontrolira primjenu zakona o tajnosti podataka i koje su kazne za prekršioce, nitko mi nije odgovorio

emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

a šta je ovo??? Skup plaćenika na facebooku. Vidi se da su frendovi od Bandića. Možda da im plati neki ubrzani tečaj hrvatskog jezika, sebi i njima.

znatizeljna avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mi danas predali. sad zvala vrtić da pitam za tu stupidnu potvrdu za djecu da nemaju primanja.
    kaže žena da u zakonu o radu stoji da djeca do 16. godine ne mogu imat nikakva primanja pa ako je ona glupa i ne zna tumačit zakon o radu da je to njen problem, a ne moj

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

mi smo predali u utorak papire u vrtić, nakon što sam ja provela na mupu pola dana i ostavila 120 kn biljega za potvrde o prebivalištu jer su nam rekli da treba ( za mene i treba, jer mi je na osobnoj druga adresa, a bez mene lani nezaposlene smo - bogati)

ono što mi je posbo diglo živac je da u pola 9 pred tajništvom u vrtiću stoji 10 roditelja, a nikoga - nema . one piju kavu u kuhinji i još se čude da čemu nervoza i šta je hitno?

sad sam zvala 08001991 i kaže mi žena tamo da za djecu ne trebaju potvrde o primanjima, samo za one sa stalnim prihodima.

i da porodiljna naknada nije prihod, ali ako nije trajala čitavu godinu, može značajno smanjiti cijenu vrtića, pa kao, nek se donese potvrda sa hzzo.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja nisam na FB abome seni ne mislim prijaviti da bi bandicu bila prijatelj, pa vi koji imate profile imozete na njegov zid prenesite nama jel se nalazimo danas u ilici 25 ili se ipak predomislio?

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj znatizeljna prvotno napisa Vidi poruku
    mi danas predali. sad zvala vrtić da pitam za tu stupidnu potvrdu za djecu da nemaju primanja.
    kaže žena da u zakonu o radu stoji da djeca do 16. godine ne mogu imat nikakva primanja pa ako je ona glupa i ne zna tumačit zakon o radu da je to njen problem, a ne moj
    Ne mogu imati prihod na osnovi radnog odnosa, cini mi se, ali mogu imati neke druge vrste prihoda...

davorkica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja sam se sinoc toliko sokirala kad sam cula M.B. kako iznosi podatke o Aprinom djetetu onako javno.

Mi smo papire morali predat u zatvorenoj koverti.

Nama bi cijena vrtica trebala sad biti 400 jer je L navrsila 3 godine (po ovom dosadasnjem principu).
    Mene interesira po ovom novom programu koliko cemo placat vrtic ako po clanu imamo oko 2100 kn? Ako dobro kuzim ovu tablicu onda 200 kn ili?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja sam tamo ona prva koja je proglašena maloumnom... SR ...

odustala sam, obrisala (skoro sve) svoje postove da se ne "naslađuju"...i skinula se s toga...to je strasno...toliko primitivaca na jednom mjestu...uvrede pljušte, kako ih nije sram...

Treba Bandića pitati ako netko ima živaca (ja se tamo više ne želim pojaviti) kako to da je sad 48 posto građana socijala????? Ništa mu tu čudno nije???
    I kako mu je netko sa npr. 7502 kn primanja bogat čovjek koji treba platiti 1000 vrtić??? (7502+7502=15002/3=5001,3= vrtić 1000 kuna)
    A onaj s plaćom od 4000 plaća manje jer mu ovaj gornji plaća razliku???... (4002+4002=8004/3=2668= vrtić 300 kuna)
    Kako je takva računica pravedna??? Da ne kažem kako ovaj sa 7502 placa mnogo vise poreza i prireza u kasu grada od onoga koji ima 4002 ...
    Pa koliko to puta moramo biti oderani za pošten rad? Kome sve trebamo biti socijalna pomoć? Di je tome kraj?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

inače danas je bilo mnogo ogorčenih roditelja na predaju papira za vrtić..
    i da pitala sam, odbija se krizni porez...
    i savjetovala sam ljude da nastave plaćati po starom

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ne odbija se. Kako sad to?
    Ako si pitala u vrticu, ne cudim se odgovoru jer one pojma nemaju.
    Inace: http://www.zagrebancija.com/hr-aktua...ijedlog_312009
    The name of the game: tko ce koga...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Cubana, da pitala sam u vrticu.
    A otkud tebi info da se ne odbija?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ne odbija se iz istog razloga zbog kojeg se ne odbija ni kad tražiš povrat poreza.
    To smo pomogli državi iz svog džepa. To nije obavezni porez i prirez iz plaće.
    Al ništa više nisam sigurna, pa u našem računovodstvu nisu do jučer ni porez i prirez odbijali.

znatizeljna avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ne mogu imati prihod na osnovi radnog odnosa, cini mi se, ali mogu imati neke druge vrste prihoda...
    znam ja to, ovo je samo kako u našem vrtiću tumaće.

joj, ne bi htjela bit Milanov frend na fejsu...jel se može bit nepijatelj na fejsu?

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ma kako me nervira budala! 48% građana neće plaćati ništa, je li to rekao?!!
    A MM i ja ćemo plaćati 700 kn jer nas je "samo troje" i zamisli molim te, nakon 10 godina radnog staža zarađujemo visokih 6.700 kn za milion radnih sati na dan, neplaćene prekovremene i zamisli molim te visoku stručnu spremu. Koji preplaćeni bogataši.

Nitko me ne može uvjeriti da ovih 48% ljudi zbilja nema love, nego su im glupa pravila o potvrdama koje trebaju i ne trebaju, i uopće me ne čudi da je velikom broju ljudi to tako i ispalo. Gdje je sad tu socijalna pravdenost, osjetljivost i na što se sve još pozivaju...

Ko mi kriv što nisam jučer išla na TV
    Ali nekako mi se čini da u tom kratkom prilogu zbilja ne bi uspjeli prikazati više od jedne moje rečenice...

A ovo za Apri je dno dna!

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj znatizeljna prvotno napisa Vidi poruku
    joj, ne bi htjela bit Milanov frend na fejsu...jel se može bit nepijatelj na fejsu?
    Zakon!!!! Jedna od najboljih fora koje sam čula u zadnje vrijeme!!!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Cubana, ali ovdje ne tražimo povrat već realno stanje dohotka...mislila sam da imaš službenu info...ovak da nažalost, i dalje niš ne znamo...

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Rozi prvotno napisa Vidi poruku
    mi nismo i nećemo ništa predati u vrtić jer moj MM tvrdi da je to sve luda kuća i još se ništa ne zna. a onda ako budemo kojim slučajem morali plaćati 2000 kn prvo ću ispisati dijete, pa ne-znam-što-napraviti-mužu, pa tražiti i bandića po gradu...
    meni je strahovito zlo (zbljuv-zbljuv) - ovako je i kod nas doma- dok se ja uzrujavam, MM je glatko izjavio "da ne bu njemu nitko kopal po žiro-računu, i da kaj koga briga koliko imamo novaca i od koga"

Citiraj borka prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ništa ne razumijem.
    A što je s nama koji se prvi put upisujemo u vrtić?
    kada sam predavala papire nije trebalo predati nikakve papire o dohotku, jer su rekli da se ništa ne zna.
    Zvali su me u petak da potpišem ugovor sljedeći tjedan, pitala sam da li trebam nešto donijeti, rekli su da ne, samo potpis ugovora.

Je li netko predavao papire o dohotku, a da se ove godine prvi puta upisuje u vrtić?
    Naše dijete se treba upisat prvi put. Do danas NIJE TRBEBALO dodatnih papira o dohotku za prvo upisane u DV Jarun. ALI DANAS PRIJEPODNE 30.06. nazvala me tajnica da potvrdi "termin za razgovor,te potpisivanje ugovora". Tek kad sam ja ovako munjena i luda i zbljucana pripupitala "a šta sa onim papirima?" žena mi odgovara ",da, i to će trebati i da ćemo u ponedjeljak sve dobiti crno-na-bijelo kaj treba".
    Mene muči sada kaj treba potpisat ugovor o upisu u vrtić, a ne znam šta će na njemu pisat. MM nema nikakvih problema - on ne želi davat nikakve papire ni informacije o našim računima.
    Po tim novim "zakonima ulice" mi bi trebali plaćati zbilja puno, možda 1000-1400 kn....ali MM im ne bude dao te papire.....ali sad uopće ne znam hoće li moje dijete biti upisano u vrtić......
    Tako sam sretna - - -

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Na pocetku moram reci da sam zgrozen javnim objavljivanjem podatka o djetetu u Dnevniku i da bi ja na mjestu roditelja svakako tuzio ovog lopova.
    Medjutim, iako je ova lakrdija bolna za sve, par rijeci o socijalnoj osjetljivosti gradonacelnika i gradskih ureda. Ovdje je sluzbeni dokument: http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=30319 tocke 14.-16. odnose se na povlastice za roditelje s invaliditetom, ali samo ako su invalidi domovinskog rata! Ne davanje istih prava osobama s invaliditetom, a koji nisu invalidi domovinskog rata je diskriminacij po definiciji. Hrvatska udruga paraplegicara i tetraplegicara uputila je sluzbeni dopis svim mjerodavnim gradskim uredima (gradonacelniku, zamjenici, Ured za obrazovanje ...) i Gradskoj skupstini i njenim odborima, ukupno 18 dopisa.
    Guess what!? Iz gradskih ureda nikad nije zaprimljen odgovor. Nitko! Gradska skupstina je odmah reagirala i uskladila tekst koji je usvojen na gradskoj skupstini gdje su izjednacena prava svih osoba s invaliditetom bez obzira kako je invaliditet nastao.
    Toliko o osjetljivosti gradonacalnika, ali lako za osjetvljovost, ovdje se radi o diskriminaciji osoba s invaliditetom.
    Naravno, ukoliko ova suludost prodje (iako se nadam da nece), jedino sto osobe s invaliditetom mogu napraviti jest zatraziti podrsku medija i pravobranitelja lupiti Bandica po tintari zbog diskriminacije osoba s invaliditetom.
    Sorry na poduzem postu, ali samo da znate jos jednu cinjenicu o "osjetljivosti svevisnjeg vladara grada".

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

slušate radio Sljeme?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

zovlah, sjecam se da je to pitanje bilo upuceno i na onom OS, ali koliko se sjecam nikakve reakcije nije bas bilo, jer gospodja je bila neupucena. slazem se da je to strasno za invalide

sta je s radiom?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Odbija se i krizni. Info iz ureda gradonačelnika.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

zvala sam žensku u Upravi Grada, oduzimaju se svi porezi pa i krizni.
    6100 581

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ajme što smo ažurne pisale u isto vrijeme
    što kažu na Sljemenu?

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku

sta je s radiom?
    bila je diskusija o vrtićima gdje je bio gost jedan gospon, stručnjak za ustavno pravo i indirektno je dao za pravo da je ipak cijena koju je odredila Skupština, važeća, tj. da to tijelo donaša odluku.
    nadam se da sam dobro čula...
    Posljednje uređivanje od Ibili : 30.06.2011. at 12:05

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Indirektno. Nitko nema m..a reći nešto direktno.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja plaćam cijenu od 400 kn i ni lipe više. Nek me tuže. Imam kredite i muž plaća alimentaciju za 2 djece trajnim nalogom. Kreten. sorry, ali ništa drugo ne mogu reći za takvog troglodita. Nek se vrati u svoju rodnu grudu tamo ga bar svi razumiju a ženi od koje se rastao nek natoči još koju...

Uh, uh, uh!!

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

sad mi je nesto palo napamet... ako sam dobro slusala - Apri je rekla da nije niti nece predat papire... kako onda on zna da ce ona placat manje?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja mislim isto tako. Plaćat ću 400 kn i ni lipe više dok skupština ne odluči drugačije.
    Uplatnica može doći na kolko hoće, ne priznajem.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

lukab ne zna, vjerovatno pretpostavlja. Lupa na pamet. Kupuje glasove. Radi osobni PR.
    Ljudi i dalje puše njegovu spiku. A i da ne puše, boli ga briga.

davorkica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Svi zajedno su kreteni!
    Pa kako ih nije sram tako se prepucavat. Na zadnji dan nekog navodnog roka ne zna se ko pije ko placa.
    Vrticarci su zreliji od njih.
    Nema tu nikakve socijalne osjetljivosti, to je samo skupljanje politickih bodova jer je sve ovo zapravo cisto politicko prepucavanje debila.

Uh...sad bi jos svasta napisala, ali moram bit pristojna....

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Apropo neplaćanja većeg iznosa od 400kn, razmišljam naglas.... zar vrtić nema pravo ispisati me radi duga (lupam napamet - oni potražuju 2000kn, ja plaćam 400kn i nakon pola godine sam dužna skoro 10.000kn)?
    OK, mogu ih tužiti što su mi otkazali ugovor no dok proces okonča dijete će već kretati u srednju školu - a gdje ću s njime u međuvremenu?
    :paranoik i pesimist:
    Posljednje uređivanje od icyoh : 30.06.2011. at 12:25

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

takvih koji uopće na plaćaju ima na stotine.

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Ibili prvotno napisa Vidi poruku
    bila je diskusija o vrtićima gdje je bio gost jedan gospon, stručnjak za ustavno pravo i indirektno je dao za pravo da je ipak cijena koju je odredila Skupština, važeća, tj. da to tijelo donaša odluku.
    nadam se da sam dobro čula...
    Ja baš sad malo razmišljam o ustavnim pravima i baš sam inspirirana......nisam iščitala sve stranice ove teme ali nek mi netko ponovi ili odgovori - što ako ipak NEĆEMO plaćati po ovom "Bandićevom cenzusu"? Imaju li roditelji pravo "Tužit nekog i koga" (ili se samo uzrujavat) zbog činjenice da su informacije o svojim prihodima lijepo stavili na tanjur, javno....
    Zar vas ne smeta što smo ko "koze" svi žurili po papire i lijepo ih davali svima na uvid? (ja ne - ponavljam MM ne da da itko kopa po negovom žiro..)

m.a.r.t.y. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

mi smo odlučili ne predati papire uopće, nisam ih niti skupljala.
    A ako slučajno stigne koja uplatnica na 2000 kn, proslijedit ću je T. Holjevac i M. Mrsiću koji su rekli da ih ne plaćamo ako stignu.
    Potpuno ignoriram ovu farsu...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Papire nismo predali.
    Potpisujem m.a.r.t.y.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nego, imam jedno za mene trenutno goruće pitanje...
    Pod uvjetom da ova Bandićeva suludoća nedobog zaživi, kako su, tako socijalno osjetljivi kakvi već jesu, zamislili pomoći onim bijednicima koji su prošle godine bili zaposleni, a sad su, eto, dobili otkaz i ostali bez tih svojih vrtoglavih primanja?

Naime, upravo sam nakon 10 godina rada u firmi dobila otkaz (zajedno s još 12 ljudi), a radimo u takvoj branši gdje u svim sličnim firmama isključivo pljušte otkazi, pa su šanse za skorašnje zapošljavanje realno jednake nuli.

Jel' trebam nositi kakve dopunske papire kad mi istekne otkazni rok, da mi korigiraju izračun?

Majkuimlopovsku...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja bi im prilozila kopiju radni knjizice.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj blackie prvotno napisa Vidi poruku
    Nego, imam jedno za mene trenutno goruće pitanje...
    Pod uvjetom da ova Bandićeva suludoća nedobog zaživi, kako su, tako socijalno osjetljivi kakvi već jesu, zamislili pomoći onim bijednicima koji su prošle godine bili zaposleni, a sad su, eto, dobili otkaz i ostali bez tih svojih vrtoglavih primanja?

Naime, upravo sam nakon 10 godina rada u firmi dobila otkaz (zajedno s još 12 ljudi), a radimo u takvoj branši gdje u svim sličnim firmama isključivo pljušte otkazi, pa su šanse za skorašnje zapošljavanje realno jednake nuli.

Jel' trebam nositi kakve dopunske papire kad mi istekne otkazni rok, da mi korigiraju izračun?

Majkuimlopovsku...
    Ovo se i meni desilo, jedino sto sam imala srecu pa sam nasla zamjenski posao ali sa 30% manjom placom ... prema papirima gledaju se prihodi 2010. godine ... sto bi znacilo da ce mi tek 2012. uzeti u obzir stvarno stanje stvari u ovoj godini.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Znaci, ako ovo zazivi, u 12mj opet papirologija :/

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

http://www.zagrebancija.com/hr-aktua...rticima_311993

može li on stvarno biti smijenjen?

Kako se može čuti, Bandić riskira svoju smjenu, jer prema zakonu Skupština može tražiti smjenu gradonačelnika ako on opetovano krši zakon.
    Posljednje uređivanje od spunky125 : 30.06.2011. at 13:00 Razlog: dopuna

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Nama su u poreznoj u primitak uračunali i povrat poreza koji smo dobili u 2010. (na temelju olakšica koje su ukinute i više ih ne bude u 2011 tako da su nam primanja po članu obitelji još i veća nego što sam mislila da će biti.
    Po banditosu, mi smo pravi bogataši, nek nam uzmu još ako vide da nešta ostane, sve viška šta imamo moramo dat njemu pa da on podijeli kom misli da treba podijeliti. On najbolje zna kolko nam treba, da se od viška ne razmazimo. Ali njega se ne smije pitati o njegovoj imovini.
    Ja ga nemam živaca ni vidit ni čut na tv.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj zovlah prvotno napisa Vidi poruku
    Na pocetku moram reci da sam zgrozen javnim objavljivanjem podatka o djetetu u Dnevniku i da bi ja na mjestu roditelja svakako tuzio ovog lopova.
    Medjutim, iako je ova lakrdija bolna za sve, par rijeci o socijalnoj osjetljivosti gradonacelnika i gradskih ureda. Ovdje je sluzbeni dokument: http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=30319 tocke 14.-16. odnose se na povlastice za roditelje s invaliditetom, ali samo ako su invalidi domovinskog rata! Ne davanje istih prava osobama s invaliditetom, a koji nisu invalidi domovinskog rata je diskriminacij po definiciji. Hrvatska udruga paraplegicara i tetraplegicara uputila je sluzbeni dopis svim mjerodavnim gradskim uredima (gradonacelniku, zamjenici, Ured za obrazovanje ...) i Gradskoj skupstini i njenim odborima, ukupno 18 dopisa.
    Guess what!? Iz gradskih ureda nikad nije zaprimljen odgovor. Nitko! Gradska skupstina je odmah reagirala i uskladila tekst koji je usvojen na gradskoj skupstini gdje su izjednacena prava svih osoba s invaliditetom bez obzira kako je invaliditet nastao.
    Toliko o osjetljivosti gradonacalnika, ali lako za osjetvljovost, ovdje se radi o diskriminaciji osoba s invaliditetom.
    Naravno, ukoliko ova suludost prodje (iako se nadam da nece), jedino sto osobe s invaliditetom mogu napraviti jest zatraziti podrsku medija i pravobranitelja lupiti Bandica po tintari zbog diskriminacije osoba s invaliditetom.
    Sorry na poduzem postu, ali samo da znate jos jednu cinjenicu o "osjetljivosti svevisnjeg vladara grada".
    Ljudi, žao mi je, ovo je stvarno fuj, preodvratno. Borite se. Sjećam Vas se (barem pretpostavljam da ste to vi) s one tribine kad ste upozorili na svoj problem, ali eto neupućena osoba, naravno nije mogla dati nikakav odgovor.

Jedina populacija kojoj bih ja dala bezuvjetno povlastice ste vi, osobe s invaliditetom, jer ja sam imala priliku birati da li ću na faks ili neću da li ću raditi koliko puta po puno više od 8 sati. Ja u konačnici, ako ostanem bez prihoda i plaće, mogu ići čistiti haustore za svoje dijete, a vi ne možete. Vi svoj invaliditet niste izabrali i ako trebam plaćati za nekog drugog prvo želim pomoći vama jer razlika između vas i mene je samo u tome što sam ja za razliku od vas imala puno više sreće.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    koji vrtić je spomenuo?
    Nisam sinoć mogla odgovoriti, krepao mi internet, ali do sad si sve čula. Od svega do sad, ovo s podacima tvog djeteta mi je najstrašnije! I ne, ne lupa on bez veze kako je netko spomenuo. On je tražio podatke iz gradskog ureda gdje ide dijete od one iz rode i koje aktivnosti plaća te koliki su joj prihodi. Pa je lijepo rekao: Vidite kako sam ja dobar, ja joj dam jeftiniji vrtić, a ona i za engleski ima i još se buni.

I zašto, do vraga nitko od ovih koji zazivaju bandićev model, ne uvidi da će po prijedlogu skupštine svi oni imati besplatni vrtić? Svi koji imaju dječji doplatak, svi s troje djece ... dugačka je lista

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Sinoć sam se opet išla malo baviti brojevima i njegovim šugavim proračunom.

U 2010 roditelji su uplatili 100 mil kn, a za 2011 je planirano 170 mil kn. To znači da smo za prvih 6 mj ove godine uplatili 50 mil kn. Bandić tvrdi da će za 50 % biti besplatno, 25% isto i za 25% skuplje. Ako smo uplatili 50 mil kn to znači da u drugih 6 mj moramo uplatiti još 120 mil kn. Pola neće uplatiti ništa, 25% će uplatiti isto, što je za 6 mj cca 12,5 mil kn, znači da ovih preostalih 25 % koji skuplje plaća mora platiti 107,5 mil kn.
    107.500.000:8000 djece(25% onih koji plaćaju više):6mj=2.240 kn prosječno po djetetu koje plaća više nego do sad, a najveća cijena je 2.000. Ovdje nisu uopće uzeta u obzir druga djeca koja imaju 50% popusta.Matematičari ispravite me ako griješim.

i ode proračun u .....( dovršite sami, ovdje mi ne daju da psujem, a ja kočijaš, čak su mi i gada točkicama prekrili)

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    i da porodiljna naknada nije prihod, ali ako nije trajala čitavu godinu, može značajno smanjiti cijenu vrtića, pa kao, nek se donese potvrda sa hzzo.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Bijesna sam pa ću imati 10 postova za redom, sorry ljudi.
    Kaže on sinoć da kad je predložio proračun, da je skupština dala amandmane na taj isti proračun, da bi ga on povukao i evo izbora. Kako se lako igrati s izborima kad nije on u pitanju. I kaže da će opet predložiti isti proračun, samo malo dorađeniji. Na ovaj način skupštini je onemogućeno njeno zakonsko pravo na određivanje cijena vrtića.

Nemojte me svi napasti, ali ja razumijem zašto je skupština izglasala proračun. Naravno da oni vole svoje fotelje, ali nakon raspuštanja skupštine, idu novi izbori koji koštaju, ljudi bi bili bijesni, a mediji bi bili prepuni naslova da na izbore idemo radi 10.000 bogatih obitelji. Zamislite njegov smješak.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

i ja sam se malo bavila brojkama i ispalo mi je prema njegovim postocima da se maksimalno može skupiti do 90 milijuna kuna u preostalih 6 mjeseci...a nabrijala sam kalkulacije ...ma proračun mu pada...kuži on to..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •