Ma da, njima treba original!! A ja, kaj nek si idem po drugi?
Eh da, mi koji upisujemo prvašića u boravak...Kad mi školi moramo dostaviti papire?
Ma da, njima treba original!! A ja, kaj nek si idem po drugi?
Eh da, mi koji upisujemo prvašića u boravak...Kad mi školi moramo dostaviti papire?
Posljednje uređivanje od ana.m : 11.04.2011. at 14:19
za odrasle je dostatna kopija osobne, za šmrkavce treba potvrda o prebivalištu.
da li je istina da potvrdu o prihodima koja se podiže u poreznoj treba donijeti i za dijete?
nije. dijete nema i ne može niti imati ni poreznu karticu niti bilo kakvo porezno uvjerenje. to je neka dezinformacija![]()
btw. u poreznu treba ići po mjestu stanovanja, odnosno ne u av. dubrovnik već u onu u koju pripadate po kvartu
da li netko zna jel potvrda o prebivalištu mora biti nova ili može ona s upisa u vrtić?
to ne znam, ali znam da Porezna uprava prihodima smatra i dohodak od osiguranja! > konkretno kod mene navodi iznos novca koji sam dobila od osig. kuće nakon što sam prekinula plaćanje živ. osiguranja i zatražila povrat sredstava. to je zapravo moja ušteđevina, a ne prihod, a oni to ubrajaju u prihode, odnosno dohodak, i uvjeravaju me da je to u skladu sa zakonom o dohotku. Naravno da će mi to, ako se cijene vrtića zaista budu formirale prema dobivenoj obavijesti, utjecati na prelazak u viši platni razred! WTF!
dovoljna je kopija, ali ako je dijete već u vrtić upisano, onda oni imaju tu dokumentaciju > rekla mi žena u računovodstvu vrtića, kao i to da još ništa ne vadim i da pričekam da se razjasne neke stvari (ma što to bilo) - možda je najbolje pričekati 20.4., pa vidjeti što će se dogoditi...
a kaj je s prihodima preko student servisa? (lijena pretraživati cijelu temu u slučaju da je netko već spomenuo)
radila sam prošle godine tri mjeseca preko student servisa i tri mjeseca normalno, pa me zanima. iako mislim da nije od neke važnosti i ako se računa s obzirom na visinu iznosa.
molimo vas da ispunite anketu:
http://www.facebook.com/zagrebancija?sk=wall
(prije toga "lajkajte" zagrebanciju)
http://www.hrt.hr/?id=enz&tx_ttnews[cat]=370
od 14 minute
Svaka čast, Apri!
porodiljna naknada, kao i naknada za njegu ne ulaze u prihod. Svakako oduzmite porez i prirez, ne i posebni porez.
Čini li mi se ili još nitko nije ništa napisao o tribini u Kući ljudskih prava?
Još uvijek sam pod dojmom...
Ako niste bili, znajte da se ne zna definicija kućanstva - naime, nije došao nitko tko je kompetentan na to odgovoriti;
i da g.Lovrić nije došao tamo jer je otišao otvoriti šahovski turnir;
gđa Devernaj je na 99 % pitanja odgovarala da nije kompetentna odgovoriti - što je vjerujem i istina, a njeni vrli kompetentni kolege nisu se udostojali pojaviti te se stvarno kod većine njenih odgovora stekao dojam da se našla u neobranom grožđu;
g.Šprem je na pitanje zašto je SDP glasao za Proračun, iako su rekli da neće, odgovorio da su glasali "za" jer su morali !?!
Danira Nakić-Bilić je argumentirala da se ne radi ni o kakvom Prijedlogu već da je stvar definitivna tj.da Odluku o izmjeni može donijeti isključivo gradonačelnik.
Roditelji su u svojim pitanjima i razmišljanjima bili jasni, izrazito dobro informirani, dapače,vidljivo dobro pripremljeni za javnu raspravu![]()
Po mom mišljenju, u odnosu na stvaran broj zagrebačkih roditelja zahvaćenih ovom problematikom - opet nas je, nažalost, bilo puno premalo.
Još uvijek ne mogu vjerovati da sam na svoje uši čula:"...kako u nedostatku eksplicitno razumljivih definicija, svakome ostaje da učini prema vlastitoj savjesti!"
To je bilo nešto kao zaključna misao večeri.
Malu iskricu nade dala mi je gđa iz Građanske inicijative Vrtić za sve koja je rekla da su u savjetovanjima s pravnicima i da već imaju elemente (koje ovom prilikom ne želi otkriti) za postavljanje pitanja ustavnosti ove Odluke i podizanje tužbe na Ustavnom sudu.
mm izjavio da se prijavljuje na 2. adresu, onda nismo isto kućanstvo, a vrtić nam je besplatan. Upravo zbog mutne definicije kućanstva.
ček, znači prošlo je poskupljenje? od 1.5. cijene idu gore po ovoj tablici?:
http://www.jutarnji.hr/milan-bandic-...vrtica/910077/
također koliko sam ja skužio, kućanstvo su obavezno oba roditelja + bilo tko drugi na adresi te prijavljivanje recimo muža na drugu adresu ne mijenja ništa pošto se za to još treba imati i papir od socijalne skrbi o rastavi. bez toga papira izgleda da muž može biti i na radu u inozemstvu i svejedno obitelj ima primanja u zajedničko kućanstvo...
ili sam u krivu?
također ako sam u krivu, plan mi je da se žena koja ima veću plaću prijavi opet kod staraca a da doma prijavimo njezinog nezaposlenog brata. bi to išlo?
Sa Legalisa:
"Najčešće propisi kojima se uređuju neka davanja iz proračuna, a koja davanja su ograničena imovinskim cenzusom, sadržavaju definiciju pojma "kućanstvo" (obično uz navođenje "u smislu ovog Zakona"). Tako su i gornji citati iz Zakona o doplatku za djecu i Zakona o pravima HB iz DR i članova njihovih obitelji.
Iako ova druga definicija izgleda drugačija od prve (ne navodi se srodnost članova kućanstva), u praksi su u suštini slične. Naime, navedeni pojam "kućanstvo" je bitan samo u jednom slučaju, a to je kada se određuje dio prihoda koji otpada na člana kućanstva podnositelja zahtjeva za priznavanje prava na opskrbninu. Međutim, tu se između ostalog navodi: " ... i članove njegove obitelji koji s njim žive u zajedničkom kućanstvu. Budući da isti Zakon (ZOPHBDR) drugim člankom određuje tko su članovi obitelji korisnika (bračni ili izvanbračni drug, bračna ili izvanbračna djeca, posvojena djeca i pastorčad, roditelji, maćeha, očuh i posvojitelj - svi čine tzv. širu obitelj), opet je vidljivo da se traži određena srodnost.
Što se tiče prakse, problem predstavlja onaj drugi dio određenja pojma "kućanstvo", a to je ono: "... zajednica života, privređivanja i trošenja ostvarenih prihoda." Ovisno da li korisniku treba više članova kućanstva radi veće novčane pomoći, a nema prihoda u kućanstvu ili je malen, ili mu treba manje članova kućanstva jer imaju prihod pa mu to smeta radi cenzusa - broj članova kućanstva se lažira i to uz svekoliko sekundiranje susjeda i prijatelja koji korisnikovu izjavu o sastavu kućanstva potvrđuju svojim potpisom (nota bene, uz punu materijalnu i kaznenu odgovornost). Tako su mi vrlo poznate situacije o bračnim drugovima (nerazvedeni, ali "odjeljeni od kreveta i stola", jedan ima odlična primanja, a drugi - tražitelj nekog prava na novčanu pomoć - nema nikakva) koji tvrde da žive u istom stanu, ali uopće ne komuniciraju .."
Muž je prijavljen na adresi kod svojih roditelja. Da li pišem njega u izjavu o članovima kućanstva i trebam li i za njega PK karticu ili ne, s obzirom da nije prijavljen na adresu gdje sam ja i cure?
http://www.zagrebancija.com/hr-aktua...-a-foto_310618
Večeras u 20.30h na programu JabukeTV u emisiji Crossfire.
Pročelnik Ivica Lovrić pokušat će konačno dati odgovore na pitanja za koja je njegova djelatnica rekla da nije kompententna. Osim Lovrića gostuje i zastupnik Mirando Mrsić, te novinarka Večernjeg lista Velinka Knežević. U uvodnom prilogu uz stavove sa tribine, te stavove Danire Nakić Bilić (HDZ) pogledajte i mišljenje Kristine Turčin, novinarke Jutarnjeg lista i jedne od ponajboljih novinara u Hrvatskoj o socijalnoj politici.
MM je jutros bio u poreznoj upravi po potvrde o dohotku i samo se okrenuo i odustao jer je bila tolika gužva da bi valjda čekao više od 2 sata. a kako će tek biti u MUP-u za potvrde o prebilvalištu...
isto je i tamo veselo. otvorili su u petrinjskoj jedan salter br. 10 samo za te potvrde.
zagrebancija.com je na facebooku postavila anketu o tome hoćemo li vrtić plaćati manje, više ili jednako ko i prije
treba vam sekunda da je ispunite (samo jedan klik)
http://www.facebook.com/home.php?sk=...819&qa_ref=ssp
bravo apri!!![]()
mm platio biljege 60 kn ...
Mi imamo potvrde o prebivalištu od kada se rodila Ela. Da li to vrijedi?
Nama rekli danas u vrtiću da donesemo kopiju stare potvrdu o prebivalištu (a to je ona koju smo predali 2008. kad smo ju upisivali a stara je od 2007. kad se kći rodila). Za nas odrasle kopiju osobne. A kad u svibnju budemo upisivali sina (koji sad ima 11mj.) da za njega donesemo isto tu koju ima od rođenja.
meni ulazi i službeni auto i jadni bonusi (hvala Bogu da je zadnji bio u lipnju 2010) pa će tako plaćati 2000 kn. nema veze što mm plaća alimentaciju za 2 djece (kako to prijaviti?) i što nam sve ode na kredite. ako se ne mogu prijaviti kod staraca, rastat ću se!
pa to je i naš gradonačelnik napravio jednom...
i ja sam slicno prosla, imala sam od jednog djeteta rodni list a od drugog nisam, mada sam imala i OIB i potvrdu o prebivalistu koju sam vadila prije par godina, nije nam htjela dati, jer taj rodni list je negdje u arhivi i ona ne moze do njega. i da sta mi sad mislimo da ona ide negdje i to trazi.
tako da smo odustali do nekog drugog dana za tu potvrdu.
Imam i ja par pitanja:
- Ide se u poreznu upravu po mjestu stanovanja, mjestu rada ili svi idemo u neku glavnu?
- Ja sam od početka 10. na komplikacijama. Ulazi li mi i naknada u dohodak ili ne?
- Papire trebamo predati u vrtić do 30.04. Trebam roditi u 5. mjesecu. Ponovo onda popunjavam papire ili svako koliko se radi ponovna evidencija prihoda?
- Na papirima piše da može kopija osobne, znači samo za dijete potvrda o prebivalištu?
Ja ću najvjerojatnije plaćati isto ili manje, ali ovo je katastrofa!!!![]()
Posljednje uređivanje od Franciska75 : 12.04.2011. at 12:18
Franciska:
1. prema mjestu stanovanja
2.ne
3.kad rodiš doneseš djetetov rodni list u vrtić pa oni naprave novi obraćun s obzirom da novi broj članova kućanstva
4. da
Posljednje uređivanje od Boxica : 12.04.2011. at 12:24
šta je s porodiljnom naknadom? Ulazi li ona u porez?!
Zna li netko šta s bakom koja živi s nama i prima mirovinu?
A ako mi je poslodavac smanjio plaću od 01.01.2011 ili npr u mojoj firmi se uredovno plaćaju porezi i doprinosi, ali se plaće isplaćuju sa 2-3 mjeseca kašnjenja, pa i više!
I da! Imam uvjerenje o prebivalištu djeteta od 01.04.2009, u svrhu upisa u dječji vrtić! To mi vrijedi ili mora biti ne stariji od...
Da li može jedan supružnik za oba u poreznoj dobiti potvrdu o dohodku ili mora svatko ići osobno?
je dobra je, ali vjerovatno im je problem ići vaditi sve papire od svakog djeteta ponaosob, spajati sa bratom i li sekom u vrtići i kopirati i preslagivati, pa im je jednostavnije sastaviti novi kompletić od svega novog pa onda nekad možda sve spojiti...znači treba donijeti ORIGINAL potvrde, bez obzira koliko stara bila. na uvid, a ostaviti im kopiju?
a ona kopija koju već imaju nije dobra.
Posljednje uređivanje od kata.klik : 12.04.2011. at 13:33