Stranica 4 od 107 PrviPrvi ... 234561454104 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Nekako sam se nadala da ću se u ovoj grupi naći čim kasnije .Bez uvrede naravno samo sam se nadala da ću čim kasnije morati razmišljati o vrtiću.Naime ja sam trenutno doma sa našim 2,5 godišnjakom ali izgleda da ću morati na posao krajem ove ili početkom iduće što znači potraga za vrtićem
    Zanima me slijedeće: živim sa ocem djeteta u vanbračnoj zajednici ,poslodavac će me prijaviti na 2190 Kn dok partner ima 7500.Živimo u blizini Zaboka ali radimo u Zg.Jer ima netko ideju koliko će nas koštati vrtić u Zg a koliko u npr.Zaboku ako ovaj zakon fakat prođe?I da- naravno da smo u kreditima( auto,stan i život) za slijedeća 2 ili 3 života i da pretačemo iz šupljeg u prazno.Hvala i sorry na padobranstvu ali stvarno nemam živaca čitati sve prethodne postove.

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mamamina, potpis!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

zar se takve promjene ne uzimaju u obzir? je li netko provjerio u vrtiću ili gradskom uredu?

npr:

lani porodiljni, sad plaća
    lani plaća, sad porodiljni
    lani plaća, sad burza
    lani 4 člana kućanstva, sad 5

etc.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako prijedlog ipak slučajno ne prođe na Skupštini, tko će roditeljima koji su već digli uvjerenja vratiti novac??

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj VIPmama prvotno napisa Vidi poruku
    Ako prijedlog ipak slučajno ne prođe na Skupštini, tko će roditeljima koji su već digli uvjerenja vratiti novac??
    Tko? Nitko! Malo su napunili državnu kasu. To je zato i došlo ovako na blef

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Meni je imovinski ili dohodovni cenzus jasan u Skandinaviji di se ne radi na crno, ne pelješi one koji zarađuju bjesnim izadcima za poreze, ZO-a moraju privatniku, jer "socijalnom" ne stignu i MO koje neće ni vidjeti jer će dok dodju u penziju (sa 70) to negdje bit u povratku HR duga. Di se zna za svakoga kolika mu je plaća, koliki su mu izdaci, di kad ne primiš plaću, poslodavac završi na sudu i kažnjen je u istom stoljeću...
    a tu-di niti jedan privatnik ne prijavljuje sebe na više od minimalca, di više ljudi radi na crno nego normalno, di se ne zna ko pije-ko plaća (ajde to se zna).
    Ja vjerujem u socijalnu pravdu-zato postoje porezni razredi i to je to.
    Nemamo svi iste opcije u životu, nismo svi imali opciju završit fakultete i naći ok posao-razumijem, postoji i skupina ljudi koja se odrekla svojih želja da može jednom sebi nešto priuštiti. To nikom ne pada na pamet: ) Ovo je nagrada?
    ISto tako nismo svi imali opciju dobit barem garsonijeru ili barem ne strahovati za roditelje koji su u najboljim godinama ostali bez poslova, nisu imali opcije dobit druge, ili su u mirovinama od kojih ne mogu ni pojest.
    Kod nas se zaista ne zna kakva je čija konačna brojka-na kraju mjeseca-i di mu zapravo to što ima ide.
    Ne zna se. Previše je mutila.
    I to da su kriteriji plaće i broj djece je uvreda za one koji su se školovali i rade da bi mogli hranit to svoje jedno dijete-jer su se drugo bojali imati budući da ne znaju kad će izgubit posao i banka će im sjesti na stan.
    Kazna za ziherašenje??
    Sramota.

Ja predviđam-a mislim da nisam jedina-da će testiranje terena dovesti do priče zvane debeli minus za ZG proračun-pa da će se odustat od svega.
    Jer će po starom HR običaju bit strica i strina, minimalaca i nezaposlenih-čudo.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je imovinski ili dohodovni cenzus jasan u Skandinaviji di se ne radi na crno, ne pelješi one koji zarađuju bjesnim izadcima za poreze, ZO-a moraju privatniku, jer "socijalnom" ne stignu i MO koje neće ni vidjeti jer će dok dodju u penziju (sa 70) to negdje bit u povratku HR duga. Di se zna za svakoga kolika mu je plaća, koliki su mu izdaci, di kad ne primiš plaću, poslodavac završi na sudu i kažnjen je u istom stoljeću...
    a tu-di niti jedan privatnik ne prijavljuje sebe na više od minimalca, di više ljudi radi na crno nego normalno, di se ne zna ko pije-ko plaća (ajde to se zna).
    Ja vjerujem u socijalnu pravdu-zato postoje porezni razredi i to je to.
    Nemamo svi iste opcije u životu, nismo svi imali opciju završit fakultete i naći ok posao-razumijem, postoji i skupina ljudi koja se odrekla svojih želja da može jednom sebi nešto priuštiti. To nikom ne pada na pamet: ) Ovo je nagrada?
    ISto tako nismo svi imali opciju dobit barem garsonijeru ili barem ne strahovati za roditelje koji su u najboljim godinama ostali bez poslova, nisu imali opcije dobit druge, ili su u mirovinama od kojih ne mogu ni pojest.
    Kod nas se zaista ne zna kakva je čija konačna brojka-na kraju mjeseca-i di mu zapravo to što ima ide.
    Ne zna se. Previše je mutila.
    I to da su kriteriji plaće i broj djece je uvreda za one koji su se školovali i rade da bi mogli hranit to svoje jedno dijete-jer su se drugo bojali imati budući da ne znaju kad će izgubit posao i banka će im sjesti na stan.
    Kazna za ziherašenje??
    Sramota.

Ja predviđam-a mislim da nisam jedina-da će testiranje terena dovesti do priče zvane debeli minus za ZG proračun-pa da će se odustat od svega.
    Jer će po starom HR običaju bit strica i strina, minimalaca i nezaposlenih-čudo.
    Potpis pod sve.

A da će biti minusa u blagajni, o hoće. Itekako. Osim ako mjesta u vrtićima nisu unaprijed rezervirana za one s dubljim džepom. A i to je moguće.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Teta u vrtiću kaže kako će sve skupa ispasti debeli minus jer će najviše djece prestati plaćati a ono malo koji budu plaćali nikako neće moći pokriti izgubljeno

Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    Potpis pod sve.

A da će biti minusa u blagajni, o hoće. Itekako. Osim ako mjesta u vrtićima nisu unaprijed rezervirana za one s dubljim džepom. A i to je moguće.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Pitam u vrtiću trebam li donijeti potvrdu o prebivalištu ako nismo mijenjali adresu od upisa. Kaže žena da treba. Ja se češkam po glavi i mrmljam da moram na MUP po to, a ona mi kaže: pa donesitre staru, zar nemate nijednu doma? Sigurno imate original ove koje ste nam donijeli prije 2 godine na upisu, nama ste donesli fotokopiju, a uvjerenje samo na uvid!
    Rekoh - znači original te iste kopije koju već imate.
    Da, da, kaže ona.

Mislim, ako ovo nije vrhunac birokracije, onda ne znam što jest!

Također za starije dijete koje napušta vrtić 30.6. ne treba potvrda o prebivalištu (a kako misle dokazati da i ona živi s nama?)

Za budući školski produženi boravak prvašića također je dovoljna stara potvrda o prebivalištu, ako se nije mijenjala adresa.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 11.04.2011. at 13:27

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Pitam u vrtiću trebam li donijeti potvrdu o prebivalištu ako nismo mijenjali adresu od upisa. Kaže žena da treba. Ja se češkam po glavi i mrmljam da moram na MUP po to, a ona mi kaže: pa donesitre staru, zar nemate nijednu doma? Sigurno imate original ove koje ste nam donijeli prije 2 godine na upisu, nama ste donesli fotokopiju, a uvjerenje samo na uvid!
    Da, da, kaže ona.

Također za starije dijete koje napušta vrtić 30.6. ne treba potvrda o prebivalištu (a kako misle dokazati da i ona živi s nama?)

Za budući školski produženi boravak prvašića također je dovoljna stara potvrda o prebivalištu, ako se nije mijenjala adresa.
    znači treba donijeti ORIGINAL potvrde, bez obzira koliko stara bila. na uvid, a ostaviti im kopiju?

a ona kopija koju već imaju nije dobra.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Koliko sam shvatila, sad im treba original da ga stave pod jastuk zauvijek.

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

znači treba donijeti ORIGINAL potvrde, bez obzira koliko stara bila. na uvid, a ostaviti im kopiju?

a ona kopija koju već imaju nije dobra.
    je dobra je, ali vjerovatno im je problem ići vaditi sve papire od svakog djeteta ponaosob, spajati sa bratom i li sekom u vrtići i kopirati i preslagivati, pa im je jednostavnije sastaviti novi kompletić od svega novog pa onda nekad možda sve spojiti...
    Posljednje uređivanje od kata.klik : 12.04.2011. at 13:33

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Da, da, kaže ona.

Ja nisam skužila da li potvrdu o prebivalištu treba donijeti samo za dijete ili i za nas roditelje jer mi kao možemo kopirati osobnu ili kaj? ne kužim...da ne idem dva puta na MUP...

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

srecom sam tri dana bila pošteđena ove vijesti do jutrosnjeg odlaska u vrtic...
    Nekoliko je činjenica koje me jako smetaju
    1. POlovica ljudi koje poznam prijavljeno je na malu plaću a ostatak dobivaju na ruke. I naravno da nekima to odgovara je bi u protivnom imali nekoliko stotina kuna manju plaću.
    Suprug i ja plaćamo porez i prirez do zadnje lipe prihoda. Tko nam je kriv?!

2. Oboje smo visokoobrazovani i meni je razumljivo da imamo nešto veće prihode od drugih. Pa studirala sam 5 godina za to dok su primjerice blagajnice iz mog razreda tih 5 godina dobivale plaću.

3. I da ne bude zabune: radim u jednod znanstvenoj instituciji koja me nakon stjecanja titule dr.sc (dakle još 4 godine školovanja) plaća 6200 kuna zbog kojih ću plaćati s dvoje djece vrtić 800 kuna.

Ljetujemo kod muževog brata jer za drugo novca nemamo.
    Imamo zato kredit 4500 kuna za stan (ne luksuzni). Auto nemamo!

E pa stvarno čovjek pomosli da e najbolje dati otkaz sjesti kod kuće, djecu poslati u vrtić...

PS Brat mi živi u Norveškoj. Da netko radi za minimalac a primejrice visoko je obrazova pozovu i njega i poslodavca i pitaju: da li ne možeš naci drugi posao pa radiš ovaj za mizeriju. I kako je uopće moguće da kod tebe radi netko obrazovan za te novce?!
    A doplatak dobiju SVA djeca u jednakom iznosu. Oni koji nemaju (ne placaju namete) to dobiju gratis a ostalima je to na neki način povrat...

Ma baš sam bijesna

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ma da, njima treba original!! A ja, kaj nek si idem po drugi?
    Eh da, mi koji upisujemo prvašića u boravak...Kad mi školi moramo dostaviti papire?
    Posljednje uređivanje od ana.m : 11.04.2011. at 14:19

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

za odrasle je dostatna kopija osobne, za šmrkavce treba potvrda o prebivalištu.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj plashljivo_pile prvotno napisa Vidi poruku
    za odrasle je dostatna kopija osobne, za šmrkavce treba potvrda o prebivalištu.
    tak sam i ja mislila, ali me kolegica uvjerava da je potrebno prebivalište i za roditelje...

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

da li je istina da potvrdu o prihodima koja se podiže u poreznoj treba donijeti i za dijete?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Nitica prvotno napisa Vidi poruku
    da li je istina da potvrdu o prihodima koja se podiže u poreznoj treba donijeti i za dijete?

nije. dijete nema i ne može niti imati ni poreznu karticu niti bilo kakvo porezno uvjerenje. to je neka dezinformacija
    btw. u poreznu treba ići po mjestu stanovanja, odnosno ne u av. dubrovnik već u onu u koju pripadate po kvartu
    da li netko zna jel potvrda o prebivalištu mora biti nova ili može ona s upisa u vrtić?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

dovoljna je kopija, ali ako je dijete već u vrtić upisano, onda oni imaju tu dokumentaciju > rekla mi žena u računovodstvu vrtića, kao i to da još ništa ne vadim i da pričekam da se razjasne neke stvari (ma što to bilo) - možda je najbolje pričekati 20.4., pa vidjeti što će se dogoditi...

Citiraj anamix prvotno napisa Vidi poruku
    nije. dijete nema i ne može niti imati ni poreznu karticu niti bilo kakvo porezno uvjerenje. to je neka dezinformacija
    btw. u poreznu treba ići po mjestu stanovanja, odnosno ne u av. dubrovnik već u onu u koju pripadate po kvartu
    da li netko zna jel potvrda o prebivalištu mora biti nova ili može ona s upisa u vrtić?

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj majeczka prvotno napisa Vidi poruku
    dovoljna je kopija, ali ako je dijete već u vrtić upisano, onda oni imaju tu dokumentaciju > rekla mi žena u računovodstvu vrtića, kao i to da još ništa ne vadim i da pričekam da se razjasne neke stvari (ma što to bilo) - možda je najbolje pričekati 20.4., pa vidjeti što će se dogoditi...
    Na nasem vrticu pise da nece prihvatiti kopije!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

to ne znam, ali znam da Porezna uprava prihodima smatra i dohodak od osiguranja! > konkretno kod mene navodi iznos novca koji sam dobila od osig. kuće nakon što sam prekinula plaćanje živ. osiguranja i zatražila povrat sredstava. to je zapravo moja ušteđevina, a ne prihod, a oni to ubrajaju u prihode, odnosno dohodak, i uvjeravaju me da je to u skladu sa zakonom o dohotku. Naravno da će mi to, ako se cijene vrtića zaista budu formirale prema dobivenoj obavijesti, utjecati na prelazak u viši platni razred! WTF!

emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj majeczka prvotno napisa Vidi poruku
    to ne znam, ali znam da Porezna uprava prihodima smatra i dohodak od osiguranja! > konkretno kod mene navodi iznos novca koji sam dobila od osig. kuće nakon što sam prekinula plaćanje živ. osiguranja i zatražila povrat sredstava. to je zapravo moja ušteđevina, a ne prihod, a oni to ubrajaju u prihode, odnosno dohodak, i uvjeravaju me da je to u skladu sa zakonom o dohotku. Naravno da će mi to, ako se cijene vrtića zaista budu formirale prema dobivenoj obavijesti, utjecati na prelazak u viši platni razred! WTF!
    Baš me zanima, da ti se računa prosjek za porodiljnu naknadu da li bi i onda prihod od osiguranja ušao u prosjek???

Npr. kad su mi računali prosjek za por. naknadu, onda bonus nije ulazio u prosjek, a sad sam nekako sigurna da hoće!

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj emarink prvotno napisa Vidi poruku
    Baš me zanima, da ti se računa prosjek za porodiljnu naknadu da li bi i onda prihod od osiguranja ušao u prosjek???

Npr. kad su mi računali prosjek za por. naknadu, onda bonus nije ulazio u prosjek, a sad sam nekako sigurna da hoće!
    X

naravno da bonus ne ulazi u prosjek plaće koju dobivaš na porodiljnom, ali ovdje će ući...isto kao i korištenje službenog automobila itd itd....

kako kaže ona pjesma - Tu nikad neće biti pravde za one koji žele samo da žive i rade...

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj emarink prvotno napisa Vidi poruku

Naravno da će ti bonus uračunati u prosjek. Kao i meni otpremninu zbog otkaza... Po običaju jedni kriterji kad treba odrati poreznog obveznika vulgaris a drugi kad tom istom poreznom obvezniku (od kojeg svi ti paraziti gore žive i kradu) treba vratiti ono što mu pripada (a u ovom slučaju pripada njegovom djetetu...)

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

a kaj je s prihodima preko student servisa? (lijena pretraživati cijelu temu u slučaju da je netko već spomenuo )
    radila sam prošle godine tri mjeseca preko student servisa i tri mjeseca normalno, pa me zanima. iako mislim da nije od neke važnosti i ako se računa s obzirom na visinu iznosa.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

molimo vas da ispunite anketu:

http://www.facebook.com/zagrebancija?sk=wall

(prije toga "lajkajte" zagrebanciju)

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    molimo vas da ispunite anketu:

http://www.facebook.com/zagrebancija?sk=wall

(prije toga "lajkajte" zagrebanciju)
    gdje je anketa? ja je nigdje ne vidim????

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

http://www.hrt.hr/?id=enz&tx_ttnews[cat]=370

od 14 minute

Svaka čast, Apri!

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.hrt.hr/?id=enz&tx_ttnews[cat]=370

od 14 minute

Svaka čast, Apri!
    apri
    kako je prošlo u kući ljudskih prava? ja se na žalost nisam uspjela izvući.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

porodiljna naknada, kao i naknada za njegu ne ulaze u prihod. Svakako oduzmite porez i prirez, ne i posebni porez.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa Vidi poruku
    porodiljna naknada, kao i naknada za njegu ne ulaze u prihod. Svakako oduzmite porez i prirez, ne i posebni porez.
    Si sigurna za posebni porez? Zakaj ne i njega?

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Čini li mi se ili još nitko nije ništa napisao o tribini u Kući ljudskih prava?

Još uvijek sam pod dojmom...

Ako niste bili, znajte da se ne zna definicija kućanstva - naime, nije došao nitko tko je kompetentan na to odgovoriti ;

i da g.Lovrić nije došao tamo jer je otišao otvoriti šahovski turnir ;

gđa Devernaj je na 99 % pitanja odgovarala da nije kompetentna odgovoriti - što je vjerujem i istina, a njeni vrli kompetentni kolege nisu se udostojali pojaviti te se stvarno kod većine njenih odgovora stekao dojam da se našla u neobranom grožđu;

g.Šprem je na pitanje zašto je SDP glasao za Proračun, iako su rekli da neće, odgovorio da su glasali "za" jer su morali !?!

Danira Nakić-Bilić je argumentirala da se ne radi ni o kakvom Prijedlogu već da je stvar definitivna tj.da Odluku o izmjeni može donijeti isključivo gradonačelnik.

Roditelji su u svojim pitanjima i razmišljanjima bili jasni, izrazito dobro informirani, dapače,vidljivo dobro pripremljeni za javnu raspravu

Po mom mišljenju, u odnosu na stvaran broj zagrebačkih roditelja zahvaćenih ovom problematikom - opet nas je, nažalost, bilo puno premalo .

Još uvijek ne mogu vjerovati da sam na svoje uši čula:"...kako u nedostatku eksplicitno razumljivih definicija, svakome ostaje da učini prema vlastitoj savjesti!"

To je bilo nešto kao zaključna misao večeri .

Malu iskricu nade dala mi je gđa iz Građanske inicijative Vrtić za sve koja je rekla da su u savjetovanjima s pravnicima i da već imaju elemente (koje ovom prilikom ne želi otkriti) za postavljanje pitanja ustavnosti ove Odluke i podizanje tužbe na Ustavnom sudu.

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

mm izjavio da se prijavljuje na 2. adresu, onda nismo isto kućanstvo, a vrtić nam je besplatan. Upravo zbog mutne definicije kućanstva.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ček, znači prošlo je poskupljenje? od 1.5. cijene idu gore po ovoj tablici?:
    http://www.jutarnji.hr/milan-bandic-...vrtica/910077/

također koliko sam ja skužio, kućanstvo su obavezno oba roditelja + bilo tko drugi na adresi te prijavljivanje recimo muža na drugu adresu ne mijenja ništa pošto se za to još treba imati i papir od socijalne skrbi o rastavi. bez toga papira izgleda da muž može biti i na radu u inozemstvu i svejedno obitelj ima primanja u zajedničko kućanstvo...
    ili sam u krivu?
    također ako sam u krivu, plan mi je da se žena koja ima veću plaću prijavi opet kod staraca a da doma prijavimo njezinog nezaposlenog brata. bi to išlo?

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj gesaugen prvotno napisa Vidi poruku
    ček, znači prošlo je poskupljenje? od 1.5. cijene idu gore po ovoj tablici?:
    http://www.jutarnji.hr/milan-bandic-...vrtica/910077/

također koliko sam ja skužio, kućanstvo su obavezno oba roditelja + bilo tko drugi na adresi te prijavljivanje recimo muža na drugu adresu ne mijenja ništa pošto se za to još treba imati i papir od socijalne skrbi o rastavi. bez toga papira izgleda da muž može biti i na radu u inozemstvu i svejedno obitelj ima primanja u zajedničko kućanstvo...
    ili sam u krivu?
    Ako je suditi prema jučerašnjim izjavama "odgovornih", u krivu si. Oni ne znaju točno definirati kućanstvo te je izrečen "naputak" da se postupi sukladno građanskoj odgovornosti.Znači, sve ti je jasno , jelte

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sa Legalisa:

"Najčešće propisi kojima se uređuju neka davanja iz proračuna, a koja davanja su ograničena imovinskim cenzusom, sadržavaju definiciju pojma "kućanstvo" (obično uz navođenje "u smislu ovog Zakona"). Tako su i gornji citati iz Zakona o doplatku za djecu i Zakona o pravima HB iz DR i članova njihovih obitelji.
    Iako ova druga definicija izgleda drugačija od prve (ne navodi se srodnost članova kućanstva), u praksi su u suštini slične. Naime, navedeni pojam "kućanstvo" je bitan samo u jednom slučaju, a to je kada se određuje dio prihoda koji otpada na člana kućanstva podnositelja zahtjeva za priznavanje prava na opskrbninu. Međutim, tu se između ostalog navodi: " ... i članove njegove obitelji koji s njim žive u zajedničkom kućanstvu. Budući da isti Zakon (ZOPHBDR) drugim člankom određuje tko su članovi obitelji korisnika (bračni ili izvanbračni drug, bračna ili izvanbračna djeca, posvojena djeca i pastorčad, roditelji, maćeha, očuh i posvojitelj - svi čine tzv. širu obitelj), opet je vidljivo da se traži određena srodnost.
    Što se tiče prakse, problem predstavlja onaj drugi dio određenja pojma "kućanstvo", a to je ono: "... zajednica života, privređivanja i trošenja ostvarenih prihoda." Ovisno da li korisniku treba više članova kućanstva radi veće novčane pomoći, a nema prihoda u kućanstvu ili je malen, ili mu treba manje članova kućanstva jer imaju prihod pa mu to smeta radi cenzusa - broj članova kućanstva se lažira i to uz svekoliko sekundiranje susjeda i prijatelja koji korisnikovu izjavu o sastavu kućanstva potvrđuju svojim potpisom (nota bene, uz punu materijalnu i kaznenu odgovornost). Tako su mi vrlo poznate situacije o bračnim drugovima (nerazvedeni, ali "odjeljeni od kreveta i stola", jedan ima odlična primanja, a drugi - tražitelj nekog prava na novčanu pomoć - nema nikakva) koji tvrde da žive u istom stanu, ali uopće ne komuniciraju .."

Mama Martina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Muž je prijavljen na adresi kod svojih roditelja. Da li pišem njega u izjavu o članovima kućanstva i trebam li i za njega PK karticu ili ne, s obzirom da nije prijavljen na adresu gdje sam ja i cure?

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

MM je jutros bio u poreznoj upravi po potvrde o dohotku i samo se okrenuo i odustao jer je bila tolika gužva da bi valjda čekao više od 2 sata. a kako će tek biti u MUP-u za potvrde o prebilvalištu...

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.zagrebancija.com/hr-aktua...-a-foto_310618

Večeras u 20.30h na programu JabukeTV u emisiji Crossfire.
    Pročelnik Ivica Lovrić pokušat će konačno dati odgovore na pitanja za koja je njegova djelatnica rekla da nije kompententna. Osim Lovrića gostuje i zastupnik Mirando Mrsić, te novinarka Večernjeg lista Velinka Knežević. U uvodnom prilogu uz stavove sa tribine, te stavove Danire Nakić Bilić (HDZ) pogledajte i mišljenje Kristine Turčin, novinarke Jutarnjeg lista i jedne od ponajboljih novinara u Hrvatskoj o socijalnoj politici.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

isto je i tamo veselo. otvorili su u petrinjskoj jedan salter br. 10 samo za te potvrde.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    isto je i tamo veselo. otvorili su u petrinjskoj jedan salter br. 10 samo za te potvrde.
    jel treba neki biljeg ili se "samo" stane u red i čeka i jel treba nekaj posebno od papira?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

bravo apri!!

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

jel treba neki biljeg ili se "samo" stane u red i čeka i jel treba nekaj posebno od papira?
    koliko se sjećam, prvo ideš na onaj kiosk tam di je pošta odmah kad uđeš lijevo po formular i biljege.

iiii jel netko zna kaj je s (ne)plaćanjem biljega za nezaposlene? kaj mi uopće treba od papira da izvadim potvrdu za malu?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Za potvrdu o prebivalištu, već znani šalter 10 u Petrinjskoj, ne trebaju biljezi, ali treba ponjeti rodni list djeteta ili djece. Ja sam imala za sve "samo" OIBove i nakon sat vremena čekanja, otpuhala me sa šaltera kao prašinu.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj sne prvotno napisa Vidi poruku
    Za potvrdu o prebivalištu, već znani šalter 10 u Petrinjskoj, ne trebaju biljezi, ali treba ponjeti rodni list djeteta ili djece. Ja sam imala za sve "samo" OIBove i nakon sat vremena čekanja, otpuhala me sa šaltera kao prašinu.
    Aha znala sam da nekaj od dokumenata treba...Hvala ti.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i ja sam slicno prosla, imala sam od jednog djeteta rodni list a od drugog nisam, mada sam imala i OIB i potvrdu o prebivalistu koju sam vadila prije par godina, nije nam htjela dati, jer taj rodni list je negdje u arhivi i ona ne moze do njega. i da sta mi sad mislimo da ona ide negdje i to trazi.
    tako da smo odustali do nekog drugog dana za tu potvrdu.

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Imam i ja par pitanja:
    - Ide se u poreznu upravu po mjestu stanovanja, mjestu rada ili svi idemo u neku glavnu?
    - Ja sam od početka 10. na komplikacijama. Ulazi li mi i naknada u dohodak ili ne?
    - Papire trebamo predati u vrtić do 30.04. Trebam roditi u 5. mjesecu. Ponovo onda popunjavam papire ili svako koliko se radi ponovna evidencija prihoda?
    - Na papirima piše da može kopija osobne, znači samo za dijete potvrda o prebivalištu?

Ja ću najvjerojatnije plaćati isto ili manje, ali ovo je katastrofa!!!
    Posljednje uređivanje od Franciska75 : 12.04.2011. at 12:18

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja bila danas oko 12h u Petrinjskoj 50 i više osoba čeka u redu

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

zagrebancija.com je na facebooku postavila anketu o tome hoćemo li vrtić plaćati manje, više ili jednako ko i prije
    treba vam sekunda da je ispunite (samo jedan klik)
    http://www.facebook.com/home.php?sk=...819&qa_ref=ssp

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •