Stranica 45 od 107 PrviPrvi ... 3543444546475595 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,201 do 2,250 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kako si došla do broja djece u vrtiću?
    Da li tvoj izračun znači da je odluka u skladu sa proračunom?
    Nadam se da si krivo računala.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Kako si došla do broja djece u vrtiću?
    Da li tvoj izračun znači da je odluka u skladu sa proračunom?
    Nadam se da si krivo računala.
    Bio je i neki članak u subotnjem Jutarnjem, i na par mjesta je spomenuto oko 30.000 djece... Skupila sam sve dostupne brojke i rekonstruirala. Naravno da nije to skroz točno, ali je približno prema podacima koji su objavljeni.

Inače, mislim da to inače ne bi bilo u skladu s proračunom, jer ima 6000 roditelja koji nisu predali papire, pa bi plaćali 2000 kn, dakle samo oni 12 mil. kn mjesečno, što se realno ne bi dogodilo. Tj. možda samo prvi mjesec, a onda bi valjda svi išli nositi papire, ili ne bi plaćali uopće... tj. vjerojatno ne bi skupili ti pare.

Već sam rekla, ne štima mi baš proračun baš zbog tih 6000 roditelja, ali pretpostavljam da bi omjer bio sličan - malo onih koji puno uplaćuju i puno onih koji ništa ne uplaćuju.

Sek@ avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Juče sam bila u vrtiću. Teta mi kaže da će uplatnice doći iza 15.08. i to u zatvorenim kovertama (što mi je nekak i logično) i da će biti po Bandićevom modelu.

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

A kako ćeš znati da se netko odjavio zbog cijene vrtića. Evo, večeras se još stignem posvađati s mužem i on sutra odluči odseliti. Ili će se ljudi prestati rastajati da netko ne bi pomislio da to rade radi vrtića.

Cijeli ovaj prijedlog je nemoralan i ne vidim niti jedan razlog iz kojeg bi mi bili "moralni". Nemoralan je WC od 11 mil kn.

Što se tiče vlasnika firmi, oni uopće ne moraju biti prijavljeni na minimalac, može čovjek imati plaću od recimo 6.000 kn i opet mu može ispasti besplatni vrtić On je poduzetnik i radi za dobit i visina njegove plaće nema veze s njegovim moralom. Zašto bi morao imati plaću 20.000 kn? On radi za dobit. To što se ovi mamlazi toga nisu sjetili nije problem niti jednog poduzetnika i što nemaju mehanizme kako to provjeriti to je drugi par rukava. Morali bi doslovno za svakog roditelja provjeriti da nije slučajno vlasnik firme u kojoj je zaposlen i kolika mu je dobit. Uzimati u obzir dobit bi opet bilo strašno nepravedno jer dobit može biti i čisto računovodstvena. Trebala bi im isplaćena dobit za računicu, a baš me zanima kako bi to točno saznali.
    U tome i jest problem da mnogi mogu loviti u mutnom. Zato me i ljuti što uvijek nestradaju oni koji imaju uredno prijavljena sva primanja i oni na svojim leđima nose cijeli teret.

U prilogu u jučerašnjem Dnevniku kažu da će 45% djece imati besplatni vrtić. Zar je uistinu toliko siromašnih obitelji u gradu???

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj laura29 prvotno napisa Vidi poruku
    U prilogu u jučerašnjem Dnevniku kažu da će 45% djece imati besplatni vrtić. Zar je uistinu toliko siromašnih obitelji u gradu???
    Na vlasti u gradu je određen broj nesposobnih individua te su tražili dokumentaciju koju su tražili. I sad je tako.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

17,35% - nije predalo dokumentaciju, dakle 2000 kuna
    Mislim da tu ne spadaju oni koji ce placati 2000 kuna, nego oni koji:
    1. Nisu predali dokumentaciju iz principa
    2. isu stigli nesto zmuljati na vrijeme da plate manje
    3. ispisat ce svoje dijete ako zaista pocne novi obracun (znam takve)
    4. Stvarno ce placati 2000 kuna.

Ja da moram placati 2000 kuna za vrtic, ja bi stvarno ispisala dijete i uzela dadilju.
    Tako da pada prica u vodu da ce 17% ljudi placati 2000 kuna.

Sad kad Bandic skuzi da se proracun ne puni kako je namjeravao, sigurno ce smisliti neki novi nacin obracuna (jos gori)

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Slažem se, na temelju čega je zaključeno da 17,35% ljudi koji nisu predali dokumentaciju moraju plaćati 2.000 kn? Ima dosta ljudi koji su ovlastili vrtić da podigne te papire, kao i mi npr (ok mi nismo dobili vrtić, ali definitivno ne spadamo u kategoriju za plaćanje 1.000 ili 2.000 kn vrtić.) Vjerujem da će temeljem novog obračuna na kraju biti i praznih mjesta u vrtićima... kad oni kojima više ne odgovara nova cijena ispišu dijete.
    Posljednje uređivanje od Nia_Zg : 12.08.2011. at 15:14

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Može li mi netko reći kako stupiti u kontakt s Udrugom vrtić za sve?
    Naime, još se mi koji nismo prikupili dokumentaciju nismo izorganizirali, ne nastupamo zajednički što ide Banditosu u prilog.
    Što kada nam svima stignu ovrhe od 2.000 kuna na plaću? Hoću li Bandiću odnjet dijete da mi ga prehrani jer neću imati ni za kruh?

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj gesaugen prvotno napisa Vidi poruku
    Naime, još se mi koji nismo prikupili dokumentaciju nismo izorganizirali, ne nastupamo zajednički što ide Banditosu u prilog.
    Što kada nam svima stignu ovrhe od 2.000 kuna na plaću? Hoću li Bandiću odnjet dijete da mi ga prehrani jer neću imati ni za kruh?
    Ne znam da li imaš facebook profil,ali i tamo se mogu pronaći...

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Engls prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam da li imaš facebook profil,ali i tamo se mogu pronaći...
    Nema ih na fejsu, bar koliko ja vidim. Ako imaš link, bio bih zahvalan.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nema ih na fejsu, bar koliko ja vidim. Ako imaš link, bio bih zahvalan.
    Izgleda da ih više nema, jer ih ni ja ne mogu naći, a uvijek sam mogla.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Evo ti link:
    http://vrticzasve.com/o-nama/

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Ne kužim, kakva pomutnja, obmane medija, kakve ovrhe i gluposti. U službenom glasniku grada Zagreba, na službenim stranicama grada Zagreba lijepo pišu cijene vrtića: http://www1.zagreb.hr/slglasnik.nsf/...penDocument&19.

Jasno je da jedan čovjek širi pomutnju, komunističke ideje - komunističkim i diktatorskim metodama, ali je profulo mjesto i vrijeme radnje.
    Uplatnice može stvarno svatko štampat i dijeliti svakome. A izjavu "isto ono što i kad ne platite kredit" je isto mogao samo neki genijalac lupit.

Ma čak i da se Skupština složi za Bandićevom nebulozom, to kad tad pada na Ustavnom, jer:

1) Oni koji zarađuju više već daju više. Višestruko više. I da nema njih, ne bi vrtići ni mogli biti već ovako jeftini čak i za one koji ne privređuju gradu baš ništa! Dakle, iz nekog razloga nije pošteno da svako odvaja određenu svotu gradu svaki mjesec. Je da dobivamo svi istu uslugu, ali moramo biti socijalno osjetljivi. Dobro. A da svatko da neki postotak plaće gradu? Opet nije pošteno? Moramo biti još osjetljiviji prema onima koji ne zarađuju! Ajde dobro, evo, netko neće dati ništa, neko će 15%, netko 25%, a netko tko "zarađuje najviše", on će 40%. Pa jel sada dovoljno? E sad opet to nije dovoljno nego bi i za njih trebali praviti posebne cjenike! Da li je to pravedno g. gradonačelniče? Vrtići danas, sve ostalo sutra. Kao da su svi svoje završene škole, diplome, edukacije, certifikate, radna mjesta, povišice, promaknuća, dežurstva i proklete prekovremene odrađene sate našli na cesti nekom zlom socijalnom nepravdom, a ne zaslužili teškim radom, te je tu nepravdu potrebno sada ispravljati! Stvarno nije ni čudo da toliko mladih, vrijednih i pametnih odlazi iz ovakve sredine i ne okreće se.

2) Da li je pravedno da se gledaju samo primanja od plaće, a ne i drugi oblici primanja? Isplata dobiti, obrt, honorarno, autorska prava, dividende, rente...? Dobro je poznato da si niti jedan vlasnik firme neće isplaćivati ništa drugo osim minimalca, ako se uopće i vodi kao zaposlen. Ali oni ne bi trebali plaćati ništa?!

3) Da li je pravedno da se onda ne gleda imovinski cenzus? Netko ima samo jedan stančić u kojem živi i do grla je u kreditu, i cijela plaća koja bi mu se sada trebala gledati odlazi na to, a netko ima i po nekoliko nekretnina po gradu i prima rentu naravno na crno. Ali oni ne bi trebali plaćati ništa?!

4) Da li je pravedno da samo roditelji sa djecom budu osjetljiviji na druge 'siromašnije' roditelje sa djecom? Ne vidim zašto ne bi svi građani bili socijalno osjetljivi? Pa upravo zato i postoji porez.

Ovakav sustav socijalne "pravednosti" sa nosanjem platnih lista smo imali, i on ima svoje ime, i doslovce smo ratovali da se od njega odvojimo. Da se radi o isključivo socijalnom rješenju, povukla bi se jedna crta socijalne granice, ispod koje nitko ne zaslužuje biti i tim ljudima bi se onda nekako dodatno pomoglo. Ali ovakvo izjednačavanje onih koji rade po cijele dane i onih koji ne rade uopće može samo nekom iz starog režima past na pamet.

Koliko su već socijalno osjetljivi naši građani koji rade: http://www.economist.com/node/17198511
    Koliko naših građana uopće radi: http://www.economist.com/blogs/freee...h-unemployment

Uostalom nije Bandić jedini koji se zna provlačit kroz rupe u zakonu, a ovom prijedlogu rupa zasigurno ne nedostaje.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj looka prvotno napisa Vidi poruku
    Ne kužim, kakva pomutnja, obmane medija, kakve ovrhe i gluposti. U službenom glasniku grada Zagreba, na službenim stranicama grada Zagreba lijepo pišu cijene vrtića: http://www1.zagreb.hr/slglasnik.nsf/...penDocument&19.

Jasno je da jedan čovjek širi pomutnju, komunističke ideje - komunističkim i diktatorskim metodama, ali je profulo mjesto i vrijeme radnje.
    Uplatnice može stvarno svatko štampat i dijeliti svakome. A izjavu "isto ono što i kad ne platite kredit" je isto mogao samo neki genijalac lupit.

Ma čak i da se Skupština složi za Bandićevom nebulozom, to kad tad pada na Ustavnom, jer:

1) Oni koji zarađuju više već daju više. Višestruko više. I da nema njih, ne bi vrtići ni mogli biti već ovako jeftini čak i za one koji ne privređuju gradu baš ništa! Dakle, iz nekog razloga nije pošteno da svako odvaja određenu svotu gradu svaki mjesec. Je da dobivamo svi istu uslugu, ali moramo biti socijalno osjetljivi. Dobro. A da svatko da neki postotak plaće gradu? Opet nije pošteno? Moramo biti još osjetljiviji prema onima koji ne zarađuju! Ajde dobro, evo, netko neće dati ništa, neko će 15%, netko 25%, a netko tko "zarađuje najviše", on će 40%. Pa jel sada dovoljno? E sad opet to nije dovoljno nego bi i za njih trebali praviti posebne cjenike! Da li je to pravedno g. gradonačelniče? Vrtići danas, sve ostalo sutra. Kao da su svi svoje završene škole, diplome, edukacije, certifikate, radna mjesta, povišice, promaknuća, dežurstva i proklete prekovremene odrađene sate našli na cesti nekom zlom socijalnom nepravdom, a ne zaslužili teškim radom, te je tu nepravdu potrebno sada ispravljati! Stvarno nije ni čudo da toliko mladih, vrijednih i pametnih odlazi iz ovakve sredine i ne okreće se.

2) Da li je pravedno da se gledaju samo primanja od plaće, a ne i drugi oblici primanja? Isplata dobiti, obrt, honorarno, autorska prava, dividende, rente...? Dobro je poznato da si niti jedan vlasnik firme neće isplaćivati ništa drugo osim minimalca, ako se uopće i vodi kao zaposlen. Ali oni ne bi trebali plaćati ništa?!

3) Da li je pravedno da se onda ne gleda imovinski cenzus? Netko ima samo jedan stančić u kojem živi i do grla je u kreditu, i cijela plaća koja bi mu se sada trebala gledati odlazi na to, a netko ima i po nekoliko nekretnina po gradu i prima rentu naravno na crno. Ali oni ne bi trebali plaćati ništa?!

4) Da li je pravedno da samo roditelji sa djecom budu osjetljiviji na druge 'siromašnije' roditelje sa djecom? Ne vidim zašto ne bi svi građani bili socijalno osjetljivi? Pa upravo zato i postoji porez.

Ovakav sustav socijalne "pravednosti" sa nosanjem platnih lista smo imali, i on ima svoje ime, i doslovce smo ratovali da se od njega odvojimo. Da se radi o isključivo socijalnom rješenju, povukla bi se jedna crta socijalne granice, ispod koje nitko ne zaslužuje biti i tim ljudima bi se onda nekako dodatno pomoglo. Ali ovakvo izjednačavanje onih koji rade po cijele dane i onih koji ne rade uopće može samo nekom iz starog režima past na pamet.

Koliko su već socijalno osjetljivi naši građani koji rade: http://www.economist.com/node/17198511
    Koliko naših građana uopće radi: http://www.economist.com/blogs/freee...h-unemployment

Uostalom nije Bandić jedini koji se zna provlačit kroz rupe u zakonu, a ovom prijedlogu rupa zasigurno ne nedostaje.
    potpisujem svaku riječ! mama sam predškolskog klinca sa stambenim kreditom u švicarcu koji divlja kako se tamo netko sjeti! i zašto Bandić ne uzme u obzir svima nama barem samo taj 1 jedini stambeni kredit? zato što bi onda ona brojka s jeftinijim ili čak besplatnim vrtićima drastično narasla... na nama se lome koplja a naše dugove će plaćati naša djeca, a i njihova. jer ovo kako nas vodi ova naša vlada vodi u još veću propast - ako je to ikako moguće

anci78, molim te da ubuduće pripaziš na riječnik.
    sada sam pustila post jer mislim da možeš doprinijeti raspravi, ali mi na ovome forumu ne dopuštamo uvrede ni psovke.

hvala
    Posljednje uređivanje od apricot : 30.08.2011. at 15:13 Razlog: neprimjeren vokabular

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

anci78: mama sam predškolskog klinca sa stambenim kreditom u švicarcu koji divlja kako se tamo netko sjeti! i zašto Bandić ne uzme u obzir svima nama barem samo taj 1 jedini stambeni kredit?
    Pricala na plazi s jednom Slovenkom, mamom 4 djece. Nisam je bas sve dobro shvatila, ali ako se ne varam, rekla je da oni isto imaju nekakve razrede (sad, ne znam prema kojim kriterijima), da je najvisi razred cca 250 EUR, ali da se u obzir uzima kredit za prvu nekretninu.

To je, recimo, skroz ok jer znaci da tim kreditom rjesavas stambeno pitanje, sto bi drzavi trebalo biti vazno obzirom na 'pronatalitetnu' politiku koju, kao, zagovaraju.

Normalno da nitko ne trazi da se gleda kredit za 3. kucu ili auto, ali prvu nekretninu bi stvarno trebali uzeti u obzir.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Po čemu ste zaključili da je Bandić u pravu? Nije se dogodilo ništa novo što nismo znali i prije mjesec dana.
    Nema nikakvog uporišta da nam šalje uplatnice jer njegov prijedlog nije prihvaćen bez obzira na rebalans.
    Dva napisa u novinama kojih je i inače bilo masu, ne znači da je naglo postao legitiman, to su sve ionako plaćeni članci!

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Kate76 prvotno napisa Vidi poruku
    Nema nikakvog uporišta da nam šalje uplatnice jer njegov prijedlog nije prihvaćen bez obzira na rebalans.
    nema veze što nije prihvaćen jer da postane nevažeći mora doći do rebalansa. ukoliko ne dođe (a neće jer to Bandić neće dopustiti), odluka spuštine nema nikakvu težinu, bez obzira što su je izglasali jer nije u skladu sa zakonom koji nalaže da odluka bude u skladu sa prethodnim odlukama (u ovom slučaju s prethodno izglasanim proračunom gdje su oni podržali Bandićeve mjere poskupljenja). upravo zbog toga je ministarstvo reklo da "nema prepreke" da odluka bude pravovaljanja ALI da se mora potvrditi rebalansom (kako bi postala važeća a s time i pravovaljana)

obične pravničke fore gdje skupština daje privid da su se za nešto izborili a u stvari su samo unijeli pomutnju i prešutno blagosloviti Bandićeve mjere. pokušavaju biti je... i pošteni >
    Posljednje uređivanje od gesaugen : 15.08.2011. at 01:29

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

nema veze što nije prihvaćen jer da postane nevažeći mora doći do rebalansa. ukoliko ne dođe (a neće jer to Bandić neće dopustiti), odluka spuštine nema nikakvu težinu, bez obzira što su je izglasali jer nije u skladu sa zakonom koji nalaže da odluka bude u skladu sa prethodnim odlukama (u ovom slučaju s prethodno izglasanim proračunom gdje su oni podržali Bandićeve mjere poskupljenja). upravo zbog toga je ministarstvo reklo da "nema prepreke" da odluka bude pravovaljanja ALI da se mora potvrditi rebalansom (kako bi postala važeća a s time i pravovaljana)

obične pravničke fore gdje skupština daje privid da su se za nešto izborili a u stvari su samo unijeli pomutnju i prešutno blagosloviti Bandićeve mjere. pokušavaju biti je... i pošteni >
    Kakve su ovo nebuloze? Pa zadnja odluka je uvijek pravovaljana, inace se nikad nista ne bi moglo promjeniti. Jasno da nastaju i kontradikcije i razlicita tumacenja i nedorecenosti, kao u ostalom i u drzavnom zakonu,

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Kate76 prvotno napisa Vidi poruku
    Po čemu ste zaključili da je Bandić u pravu? Nije se dogodilo ništa novo što nismo znali i prije mjesec dana.
    ali njegov je prijedlog skupština prihvatila
    pa se onda predomislila i nije prihvatila
    ali je prije toga morala smisliti iz kojih izvora namaknuti u proračun tu lovu koju ne želi uzeti od roditelja
    no ne može i ne zna
    dakle, rebalansom nije namaknuta lova za izglasani proračun
    jer rebalansa nije ni bilo niti može biti bez gradonačelnika
    i tako...
    to smo sve znali
    samo nam je skupština lagala
    kako je njihova odluka pravovaljana
    a znali su da nije

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da je to sve zaista tako, onda ne bi bilo ni novog Bandićevog prijedloga 12.07., ni odbijanja tog prijedloga ni nedoumice koje će se uplatnice tiskati.
    Jer da bi Bandić imao pravo onda i skupština treba prihvatiti njegov prijedlog. Pat pozicija, ali to nipošto ne znači da ću platiti po Bandićevom.
    Nisam predala papire i dalje smatram da nitko nema legalne osnove da me prisili (pa taman i ovršno) da platim 2.000 kn.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Je li postoji neka pravnica/pravnik koji bi nas zajednički zastupali u žalbi na ovrhu? Molim javite mi se na pp ako imate kontakt. Hvala.
    Također, brine me ona odredba kod ovrha, koja može glasiti: žalba na ovrhu ne odgađa njeno izvršenje. tj. da će mi se svejedno blokirati primanja?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

vis freya kod mene je onaj osjecaj, pusti ih da divljaju na kraju ce se umoriti
    nekako nemam volje vise ista raditi, a iskreno sam bjesna.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    vis freya kod mene je onaj osjecaj, pusti ih da divljaju na kraju ce se umoriti
    nekako nemam volje vise ista raditi, a iskreno sam bjesna.
    Pa tu sam negdje i ja. Pritom se bojim da će se umoriti tako da popuste na našu štetu. Koga briga za 30 % roditelja kad su ih usrećili 50.
    Oni će se umoriti, a ja ću se suditi ili ću, idem li linijom manjeg otpora, preživljavati. Kako god okreneš nije dobro.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Hoće li Roda organizirati prosvjed?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

koliko je meni poznato jos ne.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

evo koliko sam uspio shvatiti, Bandićeva cijena vrtića je pravovaljana i definitivno se ide po njoj jer:
    http://www.nacional.hr/clanak/110792...e-ne-mijenjaju
    Mišljenja smo da ne postoje zakonske zapreke provođenja Odluke Gradske skupštine, ali ista mora biti popraćena izmjenama i dopunama Proračuna Grada Zagreba za 2011.
    dakle pošto izmjena i dopuna neće biti jer to neda Bandić a ovi ***** iz skupštine ne žele zbog toga izazvati krizu i raspisati nove izbore jer se boje da će izgubit fotelje, ispada da prešutno blagoslivljaju Bandićevu odluku...

****** gori su od bandića - sada kada imaju šansu pokazati da su tu zbog naroda, oni se boje za svoje fotelje. e pa nakon ovog definitivno više nebi glasao za njih! prije bi glasao da su se složili s bandićem, barem bi pokazali doslijednost u tome da ih nije briga za narod a ne ovako da nam bude nadu i onda ju pogaze...
    užas užas užas
    Posljednje uređivanje od daddycool : 30.08.2011. at 13:47 Razlog: vrijeđanje

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Imam prijedlog za sve vas koji niste predali papire a sada bi ih željeli predati no isto tako ne želite platiti najvišu cijenu u tom periodu do vaše predaje papira:
    udružimo se u zajedničku tužbu protiv medija koji su nas doveli u kolektivnu zabludu priopćavajući neistinu da se cijene vrtića neće mijenjati, što je uzrokovalo da nismo predali papire na vrijeme te zbog toga tražimo nadoknadu štete uzrokovane plaćanjem računa u visini koja nije ona koju bi inače platili.
    naslovi o kojima pričam su:
    "Skupština dobila: Vrtići ostaju 400 i 200 kuna" http://www.zagrebancija.com/hr-aktua...00-kuna_311361
    "Ministarstvo financija potvrdilo odluku Skupštine: Cijene vrtića se ne mijenjaju" http://www.nacional.hr/clanak/110792...e-ne-mijenjaju
    "Bandić izgubio: Vrtići po starom" http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[cat]=91&tx_ttnews[tt_news]=117124&tx_ttnews[backPid]=172&cHash=6c2f2fff3d
    ...

u svakom slučaju, ima toga i previše gdje su mediji napisali neisinu jer su čak u članku prenijeli stav ministarstva u kojem se nigdje nemože iščitati zaključak jednak tome u naslovu, da se cijena vrtića neće mijenjati.
    Posljednje uređivanje od gesaugen : 14.08.2011. at 17:43

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Imam prijedlog za sve vas koji niste predali papire a sada bi ih željeli predati no isto tako ne želite platiti najvišu cijenu u tom periodu do vaše predaje papira:
    udružimo se u zajedničku tužbu protiv medija koji su nas doveli u kolektivnu zabludu priopćavajući neistinu da se cijene vrtića neće mijenjati...
    Zapravo bi bilo moralnije tužiti Skupštinu.
    Ja sam posebno revoltirana tim *********. Mediji i nisu mogli (niti imali obvezu) drugačije kad su ovi istupali sa svakakvim priopćenjima, ***** pozivima na bojkot... Sve da ne bi oni morali nešto napraviti što bi moglo ugroziti njihove fotelje.
    Ovi su navodno naši zastupnici... Bljak. Od predsjednice naniže. Bljak.
    Posljednje uređivanje od daddycool : 30.08.2011. at 13:50 Razlog: vrijeđanje

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Zapravo bi bilo moralnije tužiti Skupštinu.
    Ja sam posebno revoltirana tim idiotima. Mediji i nisu mogli (niti imali obvezu) drugačije kad su ovi istupali sa svakakvim priopćenjima, debilnim pozivima na bojkot... Sve da ne bi oni morali nešto napraviti što bi moglo ugroziti njihove fotelje.
    Ovi su navodno naši zastupnici... Bljak. Od predsjednice naniže. Bljak.
    ma pusti moral. mediji uvijek čekaju senzacionalističku vijest i umjesto da ju provjere, trkeljaju napamet (ili s namjerom?) no nebih ulazio u motive, bitno je to da su pisali neistinu koja je direktno uzrokovala materijalnu štetu nama roditeljima koji smo se poveli prema njihovim natpisima.
    možemo paralelno dići i tužbu protiv ovih iz skupštine zbog krivog nahođenja no mislim kako imamo veće šanse dobiti tužbu protiv medija zbog izricanja neistine nego protiv skupštine zbog krivog nahođenja (pošto oni smiju trkeljat što god hoće jer se računa samo ono što je službeno objavljeno a ne što oni trkeljaju
    Posljednje uređivanje od gesaugen : 14.08.2011. at 19:21

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Na žalost bio je to igrokaz za javnost. Možda smo ispali ovce, mi smo papire predali među prvima. Plaćat ćemo 700 kn ali nitko nas naravno neće pitati koliki nam je kredit. U švicarcima.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

To su sve članci od prije mjesec-dva. Osim onog u kojem se spominju ovrhe.

Dakle, tamo smo gdje smo i bili, ništa nova.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

dodatak i izmjena:
    obične pravničke fore gdje skupština daje privid da su se za nešto izborili a u stvari su samo unijeli pomutnju i prešutno blagoslovili Bandićeve mjere koje su već bili podržali kada su izglasali proračun. pokušavaju biti je... i pošteni >

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ma Bandićev prijedlog od 12.7. je očigledno samo ispitivanje terena da proba još jednom tu krizu smiriti mirnim putem jer ga je očigledno strah da bi skupština možda čak i održala nove izbore jer zna da teško da bi opet postao gradonačelnik. to je samo njegovo ispitivanje terena
    no to ne mijenja činjenicu da je njegova odluka zakonski pravovaljana jer je već bila potvrđena od skupštine njihovim prihvaćanjem proračuna. dakle oni se mogu sada prepucavati koliko god žele i glumiti nekakav sukob a mi ćemo svejedno dobiti uplatnice po bandićevom modelu jer je to jedina zankonski pravovaljana odluka.

dakle kate, nije nikako pat pozicija jer skupština očigledno neće raspisati izbore kako bi se donio novi proračun što govori da prešutno blagoslivljaju da je Bandić u pravu
    i stoga itekako ima legalne osnove da te se, kao i sve nas ostale, prisili da plaćaš bandićeve račune - prihvaćeno je od skupštine i od bandića stoga je i legalno i po zakonu i podložno naplati preko ovrhe bez osnove za žalbu

ljudi nama treba pravni postupak kojim bi nekoga od njih na vlasti pritisnuli da se nešto više pokrene:
    - ili da se pritisne skupštinu da nam nadoknade štetu uzrokovanu stvorenom pomutnjom ali onda i mi prihvaćamo da je Bandićeva odluka pravovaljana i sve što želimo je ne platiti uvećani iznos
    - ili da se pritisne bandića da dopusti rebalans proračuna i time omogući prihvaćanje još nezakonite odluke skupštine o ostajanju cijene vrtića po starome (no osobno mislim da nemamo nikakvog zakonskog temelja prisiliti bandića da napravi rebalans no ja nisam pravnik da bih znao sve cake)

i nikakvi prosvjedi neće učiniti ništa pametno jer su i Bandić i u skupštin itekako svijesni da će svi odreda iovako i onako izgubiti fotelje na slijedećim izborima. dakle nekog treba lupiti po prstima zakonski pa će u budućnosti paziti što laprdaju.

stoga, da li tko zna nekog pravnika voljnog zastupati nas sve koji želimo da se ovo više riješi i koji zna gdje bi mogli pravno udariti i zaštiti se od ovih političkih igara pa da dignemo zajedničku tužbu?
    Posljednje uređivanje od gesaugen : 15.08.2011. at 19:29

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ma Bandićev prijedlog od 12.7. je očigledno samo ispitivanje terena da proba još jednom tu krizu smiriti mirnim putem jer ga je očigledno strah da bi skupština možda čak i održala nove izbore jer zna da teško da bi opet postao gradonačelnik.
    ma nije njega strah
    jer izbor gradonačelnika nema veze s izborom skupštine

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

prihvaćeno je od skupštine i od bandića stoga je i legalno i po zakonu i podložno naplati preko ovrhe bez osnove za žalbu
    Govoriš o odluci od prošle godine koja je izmjenjena. U analogiji sa državom, to je kao da sad naš predsjednik (izvršna vlast) krene slati uplatnice za harač jer je sabor (zakonodavna vlast) donio takvu odluku prošle godine, koju je poslje izmjenio.

A žalit se uvijek možeš (sudskoj vlasti), pa ako treba i Ustavnom sudu.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Danas mi teta u tajnistvu kaze da oni jos nista ne znaju definitivno. Htjela sam uplatnicu za srpanj i veli da ih jos nema.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Takodjer je rekla da mi ne moze reci ako bude po bandicevom, kolika bi bila moja uplatnica.
    Posljednje uređivanje od Lucija Ellen : 16.08.2011. at 13:38

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

A sada da se ukratko i predstavim. Majka sam petogodisnjeg djecaka koji sad krece u predskolu. Pratim ovaj forum od rodjenja mojeg malog misa i tu sam tijekom ovih godina nasla odgovore na puno svojih pitanja. Forum mi je bio osobito koristan u prvim mjesecima dojenja, a jednom kad sam se uhodala dojila sam do navrsene druge godine svog sad vec povelikog deckica. Nisam se dosad javljala jer sam obicno tu nalazila odgovore, pa i otkad pratim ovu temu nisam smatrala potrebnim da se javim jer sam se u osnovi slagala s onim sto je pisala vecina clanica foruma, a posebno s onim sto je pisala gita x-y i onda mi se cinilo besmislenim ponavljati vec receno i puniti stupce.
    S obzirom da me ova trakavica oko cijena vrtica jako ljuti, i kako nisam predala niti mislim predati papire koje vrtici skupljaju temeljem, po mojem misljenju, pravno vrlo upitnog akta (mislim na program potreba.........koji je isao uz proracun u prosincu 2010. godine), odlucila sam malo procesljati mogucnosti koje meni kao roditelju stoje na raspolaganju. Kako nisam vidjela da je ovdje na forumu spomenuta cinjenica da je Skupstina ipak trazila nadzor nad provedbom, zeljela sam to podijeliti s vama, a takodjer sam citajuci Zakon o opcem upravnom postupku vidjela da postoji mogucnost zastite prava korisnika javnih usluga koju. Mislim da cu se tim sredstvom i posluziti, ukoliko budem primila uplatnicu obracunatu po bandicevom modelu. Takodjer cu odmah po primitku uplatnice, a nakon sto uplatim iznos prema skupstinskom modelu, uputiti pismo djecjem vrticu u kojem cu obrazloziti razloge i pravne temelje za to moje postupanje. Eto, htjedoh to podijeliti s vama jer cini mi se da se polako stvara klima kojom se bandicev model predstavlja kao pravno sasvim valjanim.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Kikica2011 prvotno napisa Vidi poruku
    Takodjer cu odmah po primitku uplatnice, a nakon sto uplatim iznos prema skupstinskom modelu, uputiti pismo djecjem vrticu u kojem cu obrazloziti razloge i pravne temelje za to moje postupanje. Eto, htjedoh to podijeliti s vama jer cini mi se da se polako stvara klima kojom se bandicev model predstavlja kao pravno sasvim valjanim.
    Kikice, bi li bio problem staviti to pismo ovdje, pa da se svi njime koristimo kao šprancom?

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    Kikice, bi li bio problem staviti to pismo ovdje, pa da se svi njime koristimo kao šprancom?
    Nema problema, cim sastavim dopis posaljem ti na pp.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

takodjer sam citajuci Zakon o opcem upravnom postupku vidjela da postoji mogucnost zastite prava korisnika javnih usluga koju. Mislim da cu se tim sredstvom i posluziti, ukoliko budem primila uplatnicu obracunatu po bandicevom modelu. Takodjer cu odmah po primitku uplatnice, a nakon sto uplatim iznos prema skupstinskom modelu, uputiti pismo djecjem vrticu u kojem cu obrazloziti razloge i pravne temelje za to moje postupanje.
    A što mislite da li mi možemo već danas zatražiti zaštitu svojih prava na ovaj način budući da smo svi mi već gotovo 2 mjeseca
    u situaciji da zapravo neznamo pod kojim uvjetima su nam djeca upisana u vrtić. Zar se za svaku uslugu koju kupac plaća ne treba unaprijed
    znati koliko košta?
    Ja sam npr. baš zbog ove nejasne situacije morala jedno od svoje djece 1.7. ispisati iz vrtića (predškolac) i sada ga do početka škole
    moram zbrinjavati na druge načine.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa Vidi poruku
    Takodjer je rekla da mi ne moze reci ako bude po bandicevom, kolika bi bila moja uplatnica.
    Zanimljivo, u tom je istom vrtiću prošli tjedan meni teta rekla koliko bi mi bilo.
    Očito je neka druga bila danas.

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Skupstina je zatrazila i nadzor nad provedbom skupstinske odluke od strane ministarstva znanosti obrazovanja i sporta, a sve sukladno zakonu o predskolskom odgoju i naobrazbi, te je nalozila gradonacelniku da do rujna predlozi izmjene i dopune proracuna. evo c/p odluke koja je nalazi u sl. glasniku grada zagreba br.12/11.

Na temelju članka 38. točke 35. Statuta Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 19/99, 19/01, 20/01 - pročišćeni tekst, 10/04, 18/05, 2/06, 18/06, 7/09, 16/09, 25/09 i 10/10), Gradska skupština Grada Zagreba, na 28. sjednici, 12. srpnja 2011., donijela je

ZAKLJUČAK

1. Sukladno članku 44. Zakona o predškolskom odgoju i naobrazbi traži se od Ministarstva znanosti, obrazovanje i športa da provede nadzor nad provedbom Odluke o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece i mjerilima za naplatu usluga predškolskih ustanova Grada Zagreba od roditelja - korisnika usluga (Službeni glasnik Grada Zagreba 6/11).

2. Zadužuje se gradonačelnik Grada Zagreba da za sjednicu Gradske skupštine u rujnu predloži izmjene i dopune Proračuna Grada Zagreba za 2011. u dijelu koji se odnosi na provođenje Odluke o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece i mjerilima za naplatu usluga predškolskih ustanova Grada Zagreba od roditelja - korisnika usluga (Službeni glasnik Grada Zagreba 6/11).

3. Ovaj će zaključak biti objavljen u Službenom glasniku Grada Zagreba.

KLASA: 021-05/11-01/274

URBROJ: 251-01-06-11-6

Zagreb, 12. srpnja 2011.

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Razmisljam i da se po primitku prve uplatnice, ukoliko mi bude obracunata po Bandicevom modelu, obratim Ministrastvu znanosti, obrazovanja i sporta i zatrazim zastitu svojih prava. Uporiste za to nalazim u Zakonu o opcem upravnom postupku koji kaze:

Glava II. ZAŠTITA OD POSTUPANJA PRUŽATELJA JAVNIH USLUGA
    Zaštita prava korisnika javnih usluga
    Članak 157.
    (1) Pod postupanjem pružatelja javnih usluga smatra se poduzimanje ili propuštanje radnji pružatelja javnih usluga koje imaju učinak na prava, obveze ili pravne interese fizičkih i pravnih osoba, a o kojima se ne rješava u upravnom postupku.
    (2) Ako korisnik javnih usluga smatra da su postupanjem pružatelja javnih usluga povrijeđena njegova prava ili pravni interesi, može izjaviti i prigovor radi zaštite svojih prava, odnosno pravnih interesa tijelu nadležnom za provedbu nadzora nad obavljanjem tih javnih usluga.
    (3) Prigovor se može izjaviti sve dok radnja ili propuštanje radnje pružatelja javnih usluga traje.

Postupanje po prigovoru korisnika javnih usluga
    Članak 158.
    (1) Nadležno javnopravno tijelo dužno je ispitati navode korisnika javnih usluga te poduzeti mjere iz svoje nadležnosti po pravu nadzora.
    (2) Nadležno tijelo dužno je bez odgode, a najkasnije u roku od 30 dana od dana izjavljivanja prigovora, obavijestiti korisnika usluga u pisanom obliku o mjerama koje je u povodu prigovora poduzelo. Ako korisnik usluga nije zadovoljan poduzetim mjerama ili u propisanom roku nije obaviješten o poduzetim mjerama, može pokrenuti upravni spor.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Razmisljam i da se po primitku prve uplatnice, ukoliko mi bude obracunata po Bandicevom modelu, obratim Ministrastvu znanosti, obrazovanja i sporta i zatrazim zastitu svojih prava. Uporiste za to nalazim u Zakonu o opcem upravnom postupku koji kaze:

Glava II. ZAŠTITA OD POSTUPANJA PRUŽATELJA JAVNIH USLUGA
    Zaštita prava korisnika javnih usluga
    Članak 157.
    (1) Pod postupanjem pružatelja javnih usluga smatra se poduzimanje ili propuštanje radnji pružatelja javnih usluga koje imaju učinak na prava, obveze ili pravne interese fizičkih i pravnih osoba, a o kojima se ne rješava u upravnom postupku.
    (2) Ako korisnik javnih usluga smatra da su postupanjem pružatelja javnih usluga povrijeđena njegova prava ili pravni interesi, može izjaviti i prigovor radi zaštite svojih prava, odnosno pravnih interesa tijelu nadležnom za provedbu nadzora nad obavljanjem tih javnih usluga.
    (3) Prigovor se može izjaviti sve dok radnja ili propuštanje radnje pružatelja javnih usluga traje.

Postupanje po prigovoru korisnika javnih usluga
    Članak 158.
    (1) Nadležno javnopravno tijelo dužno je ispitati navode korisnika javnih usluga te poduzeti mjere iz svoje nadležnosti po pravu nadzora.
    (2) Nadležno tijelo dužno je bez odgode, a najkasnije u roku od 30 dana od dana izjavljivanja prigovora, obavijestiti korisnika usluga u pisanom obliku o mjerama koje je u povodu prigovora poduzelo. Ako korisnik usluga nije zadovoljan poduzetim mjerama ili u propisanom roku nije obaviješten o poduzetim mjerama, može pokrenuti upravni spor.
    E, ovo mi je falilo. Znala sam da ima nešto ovakvo, ali nisam bila sigurna gdje se nalazi. Kad dobijem uplatnicu s akontacijom koja je veća od odluke skupštine i od ministarstva obrazovanja ću tražiti zaštitu svojih prava.

Ovih dana ću napisati dopis za gradski ured, gradsku skupštinu i ministarstvo obrazovanja pa ga stavim ovdje, ako netko želi iskoristiti dijelove toga za dopisivanje i žalbe.

Gospodinu gradonačelniku neću pisati, žali bože vremena i truda, a i nije nadležan za cijene vrtića, mada to uporno pokušava biti

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Tako su i meni danas rekli, da nazovem tek za tjedan dana. isto su rekli i mojoj frendici u drugom vrtiću.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Kikice puno hvala na informacijama! ovo je već nešto konkretno
    i nisam znao za ovu novu odredbu iz glasnika... prema njoj izgleda da smo mirni do rujna kada se nastavlja usaglašavanje skupštine i bandića?
    koja mučna trakavica :/

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a kakva bi bila cijena vrtića po bandićevom modelu za dijete koje nije taj mjesec išlo u vrtić?

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Roza prvotno napisa Vidi poruku
    a kakva bi bila cijena vrtića po bandićevom modelu za dijete koje nije taj mjesec išlo u vrtić?
    Za mjesec u kojem je dijete boravilo u predškolskoj ustanovi do najviše 5 dana, a izostanak je unaprijed najavljen ili kasnije opravdan, roditelj plaća 40% iznosa sudjelovanja u cijeni programa.

ne vidim da piše koliko ako ne ide u vrtić..ja čekam takvu uplatnicu

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ako ne ide i do 5 dana je ista stvar, 40%

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •