onda je to to
znamo mi da se za privatne i vjerske vrtiće znalo, ali je poslije bio onaj ručak, gradonačelnik i ravnateljice, pa se mislilo kako se možda nešto i promijenilo![]()
onda je to to
znamo mi da se za privatne i vjerske vrtiće znalo, ali je poslije bio onaj ručak, gradonačelnik i ravnateljice, pa se mislilo kako se možda nešto i promijenilo![]()
Mrsić je upravo na 101 apelirao na gradonačelnika da poštuje odluku skupštine, jer u protivnom čini protupravnu naplatu i kazneno djelo te ako stignu uplatnice po Bandićevom modelu da će Skupština djelovati, odnosno dignuti prijavu protiv njega.
ma prijete oni time već tjednima, ali opet ostaje problem zrakopraznog prostora između danas, sutra, prekosutra... i rezultata te njihove prijave.
Tako je, slažem se. Ali to je baza na temelju koje ja neću platiti iznos sa uplatnice kada mi stigne (ukoliko dođe različita od 400 kn, a gotovo sam sigurna da hoće).
Kod nas ne znaju kad ce poceti dijeliti uplatnice jer ne znaju koliko iznos da stave
Moji prijatelji su ispisivali djete iz vrtića sredinom 7 mjeseca, i nažalost, obračunata im je cijena po bandićevom prijedlogu![]()
danas u vrtiću (privatnom) me dočekala uplatnica (za kolovoz) s cifrom kao i do sada (a po Bandićevom mislim da bi mi trebalo biti manje, jer sam prošle godine bila na porodiljnom)
od jeseni, tj. 1.9. krećemo u državni, pa ćemo vidjeti kako će biti, ali ne mislim plaćati više od 200kn koliko bi nam jaslice i trebale biti
Ja sam zvala u vrtić i niti u DV "Bajka" ne znaju po kojem prijedlogu će obračunavati. Rekla mi je žena da nije isključeno niti da ćemo u 9. mjesecu dobiti dvije uplatnice.
Tami, i meni tako izgleda, ali sad ravnateljice nema, a mi idemo još ovaj i idući tjedan u vrtić, a poslije prelazimo u državni
tako da nit imam koga pitati, a ne da mi se svaditi
ionako me puno više zanima što će biti od rujna
mi dobili informaciju da su vrtićke računovotkinje bile u gradskom uredu na tečaju za rad u novom (čitaj bandićevom jer i skupštinski je novi) sustavu obračunavanja (or something), rečeno im je da moraju upisati sve podatke iz skupljene dokumentacije, ali da im još uvijek nitko nije rekao po kojem će obračunu obračunavati i od kada (!?)
dakle, sve je spremno za bandićev obračun, čak su opet potrošeni naši novci za edukaciju kadra koji će to kao provoditi, ali još uvijek nitko ne zna hoće li to uopće biti potrebno ili je naš novac opet bačen u vjetar, a uplatnice za sedmi samo što nisu
po svemu sudeći sve će se opet prolongirati za jesen samo da agonija što dulje potraje
Da, mislila sam da ćemo uplatnice za 7. i. 8. mjesec dobiti u 9. mjesecu.
kako ste dobili uplatnice za KOLOVOZ? Sad će tek doći za SRPANJ, zar ne?!(za kolovoz) s
Uplatnice se ne obračunavaju u vrtićima, nego u Gradskom uredu za obrazovanje ili sam ja pobrkala lončiće...
može li itko dati konkretne informacije? ako će se plaćati po bandiću ja ću dijete ispisati jer mi je cijena prevelika ali strah me da sad to napravim a onda plaćanja ipak budu po starom![]()
zašto bi ispisivala dijete dok uplatnice ne dođu.
ako dođe po bandićevom modelu i ne platiš... čak i ako budu jako rigorozni, što je najgore što se može dogoditi?
da ti ispišu dijete.
a to bi ionako sama napravila.
ne brini, napravi kao što će i mnogi od nas: kakva god uplatnica da dođe, plati po odluci Skupštine.
to je legalna odluka, ma kakva god da je ona druga.
Posljednje uređivanje od apricot : 02.08.2011. at 13:56
Jedan sam od roditelja koji nije prikupio papire koje je Bandić propisao. U slučaju da mi stigne uplatnica na 2.000 kuna, molim informaciju hoće li Udruga organizirati neku zajedničku tužbu u ime svih roditelja koji nisu prikupili papire i ne namjeravaju uplatiti tih 2.000 kuna?
za sada, neće.
to radi udruga Vrtić za sve, a nešto i Skupština govori da bi to napravila.
hvala na odgovoru![]()
apricot, hvala na savjetu
ne znam ni sama što raditi u ovako glupoj situaciju, u računovodstvu vrtića su mi rekli da naplata ide po Bandiću
nama danas teta u vrtiću rekla da su uplatnice po starom
Hej! Ovo meni izgleda skroz čudno! Ja bi se i svadila i prijavila ju.
I mi smo u privatnom, papire o primanjima smo morali donijeti do 10.06., i 1.7. smo dobili uplatnice s novom cijenom, i meni je bila umanjena rata zbog porodiljnog. Nije to neka razlika na ukupan iznos - 120 kn (1180 kn umjesto 1300 kn), ali svejedno.
Što je njoj?!Jeste uopće nosili papire o primanjima? Svašta...
ah sorry krivo sam skužila
Mi smo potpisali u vrtiću (u svibnju) da će dijete ići u vrtić do 31.07. i da ga tada ispisujemo. E pa sad ga uopće nemožemo ispisati jer gopođa u računovodstvu tvrdi da dijete možemo ispisati tek kad sve platimo, a nemožemo sve platiti jer nemamo još račun za 7. mjesec a ona uopće nezna kako će se obračunavati. Tako da ostajemo teoretski upisani i obračunat će nam i "čuvanje" mjesta za kolovoz.
Sad nam savjetuje da prikupimo potrebnu dokumentaciju a mi idemo za tri dana na more, sve mislim da samo pošaljemo sva tri rodna lista i potvrde o mjestu boravka za sve nas a s porezne ništa...ili da napravimo kako savjetuje apri ali moramo misliti i na to da ćemo tamo upisivati malenog za tri godine.
pituljica ne bi vam smjeli obračunati za kolovoz i čuvanje mjesta jer si ti najavila da ga ispisuješ. Tako sam i ja u 5. mjesecu najavila da sa 01.06. ispisujem Janka i rekli su da ok, da nećemo više nikakvo čuvanje plaćati, ali da ga formalno ne mogu ispisati dok sve nije na nuli...I stvarno tako je!
Meni je ravnateljica naseg vrtica jucer rekla da se jos uvijek nista ne zna.
malo statistike iz Ureda za Obrazovanje:
http://www.zagrebancija.com/hr-aktua...-srpnja_312574
dajte, molim vas, pišite sve što znate, trebaju mi podaci danas za jednu emisiju
zovite danas svoje vrtiće i pitatjte i šibajte informacije ovdje kakve god bile (i dijelove grada, molim, ne trebate imena vrtića)
Evo ja sam nazvala svoj vrtić i teta mi je rekla da su oni morali napraviti oba obračuna (ne kužim, ali dobro) i da će se onda tek sredinom 8. mjeseca točno znati što i kako kada im dođu uplatnice od grada. DV Malešnica. Nisam baš pomogla.
pa jesi, kako ne.
iz ovoga je vidljivo da žene rade obračune po oba modela; da se ni mjesec dana nakom što je trebala priča definitivno završiti - ne zna ništa.
da ni Ured za financije grada nema pojma na koliko novca može računati...
hvala![]()
kod nas jedna teta veli da ide po bandiću, a druga po skupštini
DV Bajka: Još nemaju informacija o načinu obračuna, danima zovu Gradski Ured ali im se nitko ne javlja. Možda i ne bude uplatnica sad u 08. mjesecu, nego dvije u 09. mjesecu.
U jednom dječjem vrtiću u Novom Zagrebu su nam rekli da oko 40 roditelja nije predalo dokumente, da oni trenutno rade obračun po Bandićevom modelu jer su dobili takav naputak, no da im još nije javljeno hoće li ići po starom ili po novom. Trebali su im javiti s 01.07., no nisu. Hvala svim roditeljima koji nisu predali dokumente, drago mi je da nisam jedini koji smatra da Bandićeva odluka potiče bijelu kugu
hvala svima na informacijama!
gesaugen, nisi jedini
40% je jako veliki broj.
iako si mislim kako u tih 40% sigurno ima i onih koji bi se jako začudili novim uplatnicama; sigurno ima i onih kojima je sve ovo promaklo...
dobro, a jel konačno taj obračun rade u vrtiću ili podatke šalju u gradski ured - pitam zato jer meni malo govore jedno, pa malo drugo, najprije oni obračunavaju, a sad su podatke poslali u ured kao i do sad, pa im ured onda natrag dostavlja uplatnice
jer ako šalju u (bandićev) gradski ured onda nam je valjda svima jasno po kojem će obračunu ići
u tom je slučaju nemoguće da svaki vrtić napravi po svom ili?
Kod nas se još ništa ne zna. Obračun je napravljen na oba načina i sad čekaju...
Zovem DV Sunačana / Špansko, za sada mi se nitko ne javlja.
Kod nas u vrtiću još ne znaju. Unijeli su sve podatke po Bandićevom modelu, ali ne znaju kakve će uplatnice doći, niti im tko šta govori. Meni ih je žao, nisu išli na godišnji, rade, a ne znaju šta rade i svi se deru na njih.
A Zapruđe, ima li netko info od tamo?
ja se nisam sjetila pitati.
anavi, kako znati da li se za to dijete ostvario popust od 50%?
to odlučuje koje će dijete biti s popustom?
prije je 50% plaćalo vrtićko dijete a sada je zapravo svejedno
dijete mora da ide na neki dodatni program, koji se plaća 200kn (jer su prije plaćali 300kn, tj. 50% cijene, tj. od 600kn, 400kn +200kn dodatni program)
dakle sad bi tih 500kn bilo 300kn + 200kn dodatni program. ili, možda samo dio dodatnog programa, ili ga ljeti nema ili...kako to ide?
Posljednje uređivanje od puntica : 04.08.2011. at 13:16