Stranica 47 od 107 PrviPrvi ... 3745464748495797 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,301 do 2,350 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

geasugen je pretjerao, ali je i savršeno detektirao glasačko tijelo našeg gradonačelnika koji daje novo značenje riječi populizam.

A i ovdje na temi je jasno da mu je upalila metoda- zavadi pa vladaj. Pa neće se netko kome paše Bandićev izračun (čast izuzecima ovdje koji vide big picture) solidarizirati s onima koji imaju jedno dijete, dobra i prijavljena primanja za koja rade prekovremeno i posao s kojim mogu samo sanjati više od tjedan dana godišnjeg u komadu, a pošto u izračun ne ulazi čak ni stambeni kredit još ispadaju škrti bogataši koji ne daju za vrtić, a imaju.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja moram priznati da cekam sto ce pisati na uplatnici: Mrsic i dalje tvrdi da je sve osim 200 i 400 kn protupravno!
    I kome prijaviti protupravnost?!

I moram priznati da polovica roditelja u grupi mog djeteta ceka 0 kuna na uplatnici iako imaju svoj stan/kucu/vilu (iznamjljuju 3 stana, autopraonicu, frizerski salon), oboje rade (prijava na minimalac) ili cak imaju privatne tvrtke (neprijavljeni a rade, na njihovoj adresi 15 ljudi bez primanja...), (pre)dobro zive; a ja sam do sada placala vrticki rucak njihovoj djeci a sada cu i potrosene struju i vodu, igracke...
    Nije da radim za basnoslovnu placu nego pristojnu (i to unazad godinu dana) s obzirom na obrazovanje koje imam i vrijeme provedeno na poslu...

E zato sam ljuta!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj josipal prvotno napisa Vidi poruku

I moram priznati da polovica roditelja u grupi mog djeteta ceka 0 kuna na uplatnici iako imaju svoj stan/kucu/vilu (iznamjljuju 3 stana, autopraonicu, frizerski salon), oboje rade (prijava na minimalac) ili cak imaju privatne tvrtke (neprijavljeni a rade, na njihovoj adresi 15 ljudi bez primanja...), (pre)dobro zive; a ja sam do sada placala vrticki rucak njihovoj djeci a sada cu i potrosene struju i vodu, igracke...
    Nije da radim za basnoslovnu placu nego pristojnu (i to unazad godinu dana) s obzirom na obrazovanje koje imam i vrijeme provedeno na poslu...

E zato sam ljuta!
    A vidiš, i ja ću dobiti (ako prođe po Bandićevom) uplatnicu na 0 kuna, ali ne zato kaj imam svoju firmu pa muljam na sve strane, nego zato što moj poslodavac vara državu i prijavljuje me na minimalac. Pa zašto onda ne bi varala i ja?
    Uostalom, cijelu 2010 godinu sam bila na porodiljnom i prema tome sam u toj tekućoj godini ostvarila 0 kuna prihoda, što je još više pomoglo da mi uvjetno rečeno paše ovaj njegov model plaćanja.
    A nije da ne želim plaćati! Fakat mi je glupo što će moja djeca biti oslobođena od plaćanja, jer nije da nemamo novaca (iako moram priznati da mi je 400 kuna za vrtić najgornja granica koju bi mogla platiti bez pol frke), ali kaj bi ja sad trebala napraviti? Moliti poslodavca da me prijavi na punu plaću zbog plaćanja vrtića?
    A da ne velim da u prijavi za vrtić nismo kao članove kućanstva prijavili šogoricu i svekrvu (koje nemaju apsolutno nikakve prihode), iako smo imali puno pravo na to, jer živimo u istoj kući.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj umiljata prvotno napisa Vidi poruku
    A vidiš, i ja ću dobiti (ako prođe po Bandićevom) uplatnicu na 0 kuna, ali ne zato kaj imam svoju firmu pa muljam na sve strane, nego zato što moj poslodavac vara državu i prijavljuje me na minimalac. Pa zašto onda ne bi varala i ja?
    Uostalom, cijelu 2010 godinu sam bila na porodiljnom i prema tome sam u toj tekućoj godini ostvarila 0 kuna prihoda, što je još više pomoglo da mi uvjetno rečeno paše ovaj njegov model plaćanja.
    A nije da ne želim plaćati! Fakat mi je glupo što će moja djeca biti oslobođena od plaćanja, jer nije da nemamo novaca (iako moram priznati da mi je 400 kuna za vrtić najgornja granica koju bi mogla platiti bez pol frke), ali kaj bi ja sad trebala napraviti? Moliti poslodavca da me prijavi na punu plaću zbog plaćanja vrtića?
    A da ne velim da u prijavi za vrtić nismo kao članove kućanstva prijavili šogoricu i svekrvu (koje nemaju apsolutno nikakve prihode), iako smo imali puno pravo na to, jer živimo u istoj kući.
    Ja samo kazem da ima SVEGA a najmanje pravde... na sve strane!
    Posljednje uređivanje od josipal : 18.08.2011. at 15:55

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

apricot, budem. hvala na savijetu

Moover, da, trebao bih plaćati 2000kn jer nisam htio predati papire jer ništa nije definirano a ne jer mi je plaća tolika pa da bi i inače trebao plaćati 2000kn. (čisto za info, da sam predao papire, trebao bih plaćati mislim 600kn, al eto, ne želim da svaki Banditić misli da može i smije imati moje privatne podatke kako njemu prhne d aih krene tražiti)
    Posljednje uređivanje od gesaugen : 18.08.2011. at 16:18

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj gesaugen prvotno napisa Vidi poruku
    Moover, da, trebao bih plaćati 2000kn jer nisam htio predati papire jer ništa nije definirano a ne jer mi je plaća tolika pa da bi i inače trebao plaćati 2000kn. (čisto za info, da sam predao papire, trebao bih plaćati mislim 600kn, al eto, ne želim da svaki Banditić misli da može i smije imati moje privatne podatke kako njemu prhne d aih krene tražiti)
    Svaka vam čast, vama sa vjerom u pravnu državu i institucije.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

apricot, budem. hvala na savijetu

Znam da se slike ne smiju stavljati, al evo, pa makar popušio...: Ja opomenu, a ti 2000kn/mj...

edit apricot: ovdje ide slika jelena s velikim rogovima
    pogled: blago teleći
    Posljednje uređivanje od apricot : 18.08.2011. at 17:00

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mene samo zanima kak vi znate koja djeca u vašim vrtićima će dobiti kakve uplatnice? Mislim, pitam samo zato što ja znam samo za jednu mamu i to samo zato kaj smo stalno skup i družimo se! Čak ne znam ni za one s kojima popričam kad ih vidim nekak čisto iz razloga što mi je neumjesno postavljati to pitanje...
    Posljednje uređivanje od ana.m : 18.08.2011. at 15:12

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Mene samo zanima kak vi znate koja djeca u vašim vrtićima će dobiti kakve uplatnice?
    pa, da je naša stara grupa u pitanju, kad je starija išla, i mi bismo znali od svih
    jer smo se družili po rođendanima, parkovima... razgovarali, poznavali se dosta dobro
    i, kako smo pričali o tome što ćemo za ručak ili kamo na godišnji, vjerujem da bismo rekli i kolike su nam uplatnice

kao što i ovdje "priznajemo" (mije baš da smo anonimni, jelda)

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    pa, da je naša stara grupa u pitanju, kad je starija išla, i mi bismo znali od svih
    jer smo se družili po rođendanima, parkovima... razgovarali, poznavali se dosta dobro
    i, kako smo pričali o tome što ćemo za ručak ili kamo na godišnji, vjerujem da bismo rekli i kolike su nam uplatnice

kao što i ovdje "priznajemo" (mije baš da smo anonimni, jelda)
    da mi smo dosta pricali o tome, bas na par rodjendana.
    cak postoje i osobe kojima ako vrtic bude po dohodovnom ce morati ispisati djete iz vrtica. jednostavno nece moci placati. a onda ce djete biti s bakom, koja bas nije u fit formi za tako nesto, ali kaze se sila boga ne moli.
    pricam o grupi predskolaraca, kad im je vrtic zapravo priprema za skolu.

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mene vise interesira kad bu Mrsic nekaj poduzel po tom pitanju.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Da, i ja se nekad malo glupo osjećam, ono, podvojena ličnost
    Bude li po Bandićevom dijete će mi još i na zbor dodatno, a sve za istu cijenu. I to zahvaljujući državi koja poslodavcima dopušta svašta.
    To će nas u budućnosti kazniti malom mirovinom, al možda moja bude dovoljna da nas prehrani. Mada, kako je krenulo...
    Po muci i školovanju trebala bih biti u onih 20% koji plaćaju punu cijenu. Al, hebem ti državu, nisam.
    I neću plaćati po odluci Skupštine nego po dobivenim uplatnicama jer, em mi je jeftinije pa će dijete na zbor, em ne želim biti igračka u ruci Rađenovića i ekipe kojim će oni mahati, pa evo, nešto smo napravili, pozvali ljude na bojkot! WTF?
    A sve to me još manje čini ičijim biračkim tijelom, osim ako netko ne osnuje stranku povratka pod austrijsku kapu. Jer hrvatske vlasti mi je već pun...

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

uostalom, što si je Bandić umislio da je on i njegov osjećaj pravde pa da on ide određivati socijalni cenzus? to je nešto što se određuje na razini države i to prema podatcima koje građani moraju dati a ne da on ucjenjuje roditelje da moraju odati podatke o svom primanju. meni je to čisto kršenje privatnosti i ucjena. mislim ako to smije on, nevidim zašto to nesmiju tvrtke poput VIP-a kojima je zabranjeno traženje takvih podataka?
    zar nema i tu neka mogućnost žalbe?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

uostalom, što si je Bandić umislio da je on i njegov osjećaj pravde pa da on ide određivati socijalni cenzus? to je nešto što se određuje na razini države i to prema podatcima koje građani moraju dati a ne da on ucjenjuje roditelje da moraju odati podatke o svom primanju. meni je to čisto kršenje privatnosti i ucjena. mislim ako to smije on, nevidim zašto to nesmiju tvrtke poput VIP-a kojima je zabranjeno traženje takvih podataka?
    zar nema i tu neka mogućnost žalbe?
    Sudeći po tonu tvojih poruka, da se zaključiti da bi ti po novom trebao plaćati 2000kn...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

gesaugen, javi se curama iz Vrtića za sve, one su angažirale dva odvjetnika koja se time bave.
    iskopiraj postove (svoje i tuđe) u kojima se nazire neki povod za dodatnu tužbu, pa neka sve iskoriste...

iako, što možemo čovjeku koji je jučer rekao kako ima 250 prijava i kako mu jedna više ili manje ne znači - ništa

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Moover, da ti nisi Bandićev alter-ego; razmišljate slično

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Bandić je mala beba za mene...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ti možeš prijeći 3400 km u 4 dana?
    o, pa da... on biciklom, ti motorom!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ti možeš prijeći 3400 km u 4 dana?
    o, pa da... on biciklom, ti motorom!
    Jooooj, daj pliz nađi gdje je on to napisao da može preći biciklom 3400km u 4 dana... jedino da natovare i njega i bicikl na auto, pa da ga službeni vozači vozikaju autobanom... to je 850km dnevno... toliko sam samo jednom u životu odvezao u danu...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa Vidi poruku
    Jooooj, daj pliz nađi gdje je on to napisao da može preći biciklom 3400km u 4 dana... jedino da natovare i njega i bicikl na auto, pa da ga službeni vozači vozikaju autobanom... to je 850km dnevno... toliko sam samo jednom u životu odvezao u danu...
    nije.
    nego je autom prešao 1700 km u 4 dana
    a biciklom se jučer vozao po zagrebačkim gradilištima.
    jer on dela dok se mi ovdje zezamo, kužiš...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Može li podrobnije na kojem Dnevniku. Moj TV je uglavnom ugašen, ali voljela bih pogledati taj prilog.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Može li podrobnije na kojem Dnevniku. Moj TV je uglavnom ugašen, ali voljela bih pogledati taj prilog.
    http://www.hrt.hr/?id=enz&tx_ttnews[cat]=377

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pitam se smijem li editirati adminicin post?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Svaka cast, tako i treba... Ovi koji su predali papire se ne bore za bolju buducnost svoje djece...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

imamo li novi par za borbu u blatu?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Chick fight!!!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ovaj forum je poznat po muškim borbama
    a hoćeš li ih ti nazvati chick ili cok fight... od volje ti

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ocito ne zalazim u te "muske" teme, nisam bas primjetio da se muski medjusobno kace...A nece ni ovo prerasti u fajt... Ne tucem cure...

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa Vidi poruku
    Ocito ne zalazim u te "muske" teme, nisam bas primjetio da se muski medjusobno kace...A nece ni ovo prerasti u fajt... Ne tucem cure...
    Pa kaj nije Gesaugen muško?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Joj Cathy...pa ti ne kužiš!

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Joj Cathy...pa ti ne kužiš!
    Očigledno ne.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

vidim svima nam je dosta..lakse je pobjec u zajebanciju kad vise stvarno nema se sto za rec...i dalje je jednako i bez konkretnih infomracija sto dalje. iskreno mene taj dio najvise izludjuje jer nisam pravnik i kad procitam i jednu i drugu stranu mogu shvatiti kojom logikom se sluze. ne kazem da je zdrava i da podrzavam, al kuzim iz kojeg smjera dolazi

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sve "pametno" iz ove teme se može strpati u najviše 5 postova... a natučeno je 50 stranica tužaljki, žalopojki, vrijeđanja, pitanja bez odgovora, linkova... nema šta nema...

Većina nas shvaća da ovo nije socijalna osjetljivost ni Bandića i skupštine... ovo je jeftino prikupljanje glasača na obje strane... Bandić skuplja od onih kojima bi vrtić pojeftinio... čovjek se pametno opredjelio je ovi drugi ionako ne bi glasali za njega...

Nisam se javljao dok ste polemizirale i teoretizirale, al nisam izdržao kad se čovjek registrirao, natukao 30 postova isključivo u ovoj temi pitanjima "što i kako sad?!?", imao je priliku da u slučaju Bandićevog modela plaća 200kn više, ali on "iz inata" će radije plaćati 1600kn više, dizati bune po forumima, najavljivati tužbe i pričati o borbi za bolju budućnost svoje djece.... i govoriti kak ima kičmu.... bome neće mu ta kičma dugo izdržati ak tako rješava stvari u životu...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A kako to onda riješiti mooveru? koju opciju imaju roditelji, pokoriti se bandiću i to je to?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne, boriti se svim mogućim i nemogućim sredstvima, jer ovo nema veze sa zdravom pameću... Ljudi se osjećaju ko govna jer se koriste za politička prepucavanja...

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Mooveru, jel se možeš još malo degradirati? ajde molim te, uvijek mi je drago vidjet kako odrastao (punoljetan si, zar ne?) čovjek ima potrebu ići mjeriti spolovilo kada ga istina zaboli
    predavanje papira je prihvaćanje bandićevih uvjeta. prihvaćanje bandićevih uvjeta očito nije bitka za bolju budućnost vlastite djece jer potiče korupciju, penalizira pošteno prijavljene dokumente i daje izjavu da će se svaki budući bandić moći igrati nekakvog apsolutističkog vladara bez posljedica. e sad, ti možeš izokretati poantu mojih postupaka koliko god hoćeš ali činjenica ostaje da si pred banićem skinuo remen, okrenuo mu se leđima i nagnuo se i još si uvjeren da si dobio zgoditak
    i meni je 200kn/mj mnogo i neću dopustiti "iz principa" ni pritiscima banditića a bogme se nit priklonit nojevima i gurat glavu u pijesak čisto da se nebi isticao iz okoline jer eto, kad svi puše "samo 200 kn" moram i ja...
    Posljednje uređivanje od gesaugen : 19.08.2011. at 11:21

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

punoljetan si, zar ne?
    Evo, baš prekjučer napunih 18...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

centimetara...
    Posljednje uređivanje od Moover : 19.08.2011. at 11:30

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Jeste vidjeli današnji (tiskani) Jutarnji?
    Kristina Turčin, str. 16. (ne znam ima li na webu).
    Piše velikim slovima "NEĆU PLAĆATI BANDIĆU".

Neću ni ja .

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

predavanje papira je prihvaćanje bandićevih uvjeta. prihvaćanje bandićevih uvjeta očito nije bitka za bolju budućnost vlastite djece jer potiče korupciju, penalizira pošteno prijavljene dokumente i daje izjavu da će se svaki budući bandić moći igrati nekakvog apsolutističkog vladara bez posljedica.
    Ja sam jedna od onih jadnika koja je glasovala za ovu Skupštinu i očekujem, naivno, da se ona bori za nas. Sa 3000 kn vrtića, koliko bi me došlo "imanje kičme" MM bi dao otkaz i čuvao djecu. A to si ne možemo priuštiti.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Danas Bandić na 101: uplatnice će doći ovih dana po novom. Kome se ne sviđa, nek iznajmi kućnu pomoćnicu koja će doma i kuhati. Bljak!

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

pa mislim da se nikome ne trebaš opravdavati, cubana, zato što si predala papire
    u normalnoj i uređenoj državi možda bi netko neposluhom mogao nešto i učiniti
    ovdje gdje se ne zna tko pije a tko plaća
    i gdje svatko gleda samo i isključivo svoj interes, neposluh možda i nije najbolja ideja

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa Vidi poruku
    u normalnoj i uređenoj državi možda bi netko neposluhom mogao nešto i učiniti
    Ne opravdavam se. Pokušavam ovo istaknuti.
    I još, kad mi svi s foruma ne bismo predali papire, bili bismo kap u moru drugih roditelja, onih koji se slažu s Bandićevim modelom.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    I još, kad mi svi s foruma ne bismo predali papire, bili bismo kap u moru drugih roditelja, onih koji se slažu s Bandićevim modelom.
    Kako to misliš? Pa u više medija je objavljeno da za 6000 djece (17%) nisu predani papiri. U današnjem Jutarnjem piše čak 10.000. Čak i da Jutarnji pretjeruje, ove objavljeno informacije (zagrebancija, Jutarnji prije 2 tjedna) kažu da ih ima puno. To me drži, da se tih par tisuća ljudi neće tako lako predati

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sori slova, kopirala sam s fejsa

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za TV danas trebaju izjavu ZG roditelja vrtickog djeteta koji jos uvijek nisu dobili uplatnice za vrtic i nemaju pojma koliko ce ih kostati ta usluga koju tako, bez cijene, koriste vec skoro dva mjeseca. Molimo podatke (mobitel) na mail roda@roda.hr ili meni kao pp.

Danas, dolaze gdje treba.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ok. Ja sam pesimist. Živi bili pa vidjeli.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Ok. Ja sam pesimist. Živi bili pa vidjeli.
    Ma nisam ni pretjerani optimist, ali tu vidim bar neku nadu da će sve pasti u vodu.
    Stvarno, živi bili pa vidjeli.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mi nismo predali papire iz protesta. A bili bismo besplatni.
    Jesu li vam stigle uplatnice?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prilog se ipak nece snimati danas, ali javite se za neki drugi dan

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •