Stranica 48 od 112 PrviPrvi ... 3846474849505898 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,351 do 2,400 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

To su sve članci od prije mjesec-dva. Osim onog u kojem se spominju ovrhe.

Dakle, tamo smo gdje smo i bili, ništa nova.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Kate76 prvotno napisa Vidi poruku
    Nema nikakvog uporišta da nam šalje uplatnice jer njegov prijedlog nije prihvaćen bez obzira na rebalans.
    nema veze što nije prihvaćen jer da postane nevažeći mora doći do rebalansa. ukoliko ne dođe (a neće jer to Bandić neće dopustiti), odluka spuštine nema nikakvu težinu, bez obzira što su je izglasali jer nije u skladu sa zakonom koji nalaže da odluka bude u skladu sa prethodnim odlukama (u ovom slučaju s prethodno izglasanim proračunom gdje su oni podržali Bandićeve mjere poskupljenja). upravo zbog toga je ministarstvo reklo da "nema prepreke" da odluka bude pravovaljanja ALI da se mora potvrditi rebalansom (kako bi postala važeća a s time i pravovaljana)

obične pravničke fore gdje skupština daje privid da su se za nešto izborili a u stvari su samo unijeli pomutnju i prešutno blagosloviti Bandićeve mjere. pokušavaju biti je... i pošteni >
    Posljednje uređivanje od gesaugen : 15.08.2011. at 00:29

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

dodatak i izmjena:
    obične pravničke fore gdje skupština daje privid da su se za nešto izborili a u stvari su samo unijeli pomutnju i prešutno blagoslovili Bandićeve mjere koje su već bili podržali kada su izglasali proračun. pokušavaju biti je... i pošteni >

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj gesaugen prvotno napisa Vidi poruku
    nema veze što nije prihvaćen jer da postane nevažeći mora doći do rebalansa. ukoliko ne dođe (a neće jer to Bandić neće dopustiti), odluka spuštine nema nikakvu težinu, bez obzira što su je izglasali jer nije u skladu sa zakonom koji nalaže da odluka bude u skladu sa prethodnim odlukama (u ovom slučaju s prethodno izglasanim proračunom gdje su oni podržali Bandićeve mjere poskupljenja). upravo zbog toga je ministarstvo reklo da "nema prepreke" da odluka bude pravovaljanja ALI da se mora potvrditi rebalansom (kako bi postala važeća a s time i pravovaljana)

obične pravničke fore gdje skupština daje privid da su se za nešto izborili a u stvari su samo unijeli pomutnju i prešutno blagosloviti Bandićeve mjere. pokušavaju biti je... i pošteni >
    Kakve su ovo nebuloze? Pa zadnja odluka je uvijek pravovaljana, inace se nikad nista ne bi moglo promjeniti. Jasno da nastaju i kontradikcije i razlicita tumacenja i nedorecenosti, kao u ostalom i u drzavnom zakonu,

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Kate76 prvotno napisa Vidi poruku
    Po čemu ste zaključili da je Bandić u pravu? Nije se dogodilo ništa novo što nismo znali i prije mjesec dana.
    Nema nikakvog uporišta da nam šalje uplatnice jer njegov prijedlog nije prihvaćen bez obzira na rebalans.
    ali njegov je prijedlog skupština prihvatila
    pa se onda predomislila i nije prihvatila
    ali je prije toga morala smisliti iz kojih izvora namaknuti u proračun tu lovu koju ne želi uzeti od roditelja
    no ne može i ne zna
    dakle, rebalansom nije namaknuta lova za izglasani proračun
    jer rebalansa nije ni bilo niti može biti bez gradonačelnika
    i tako...
    to smo sve znali
    samo nam je skupština lagala
    kako je njihova odluka pravovaljana
    a znali su da nije

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da je to sve zaista tako, onda ne bi bilo ni novog Bandićevog prijedloga 12.07., ni odbijanja tog prijedloga ni nedoumice koje će se uplatnice tiskati.
    Jer da bi Bandić imao pravo onda i skupština treba prihvatiti njegov prijedlog. Pat pozicija, ali to nipošto ne znači da ću platiti po Bandićevom.
    Nisam predala papire i dalje smatram da nitko nema legalne osnove da me prisili (pa taman i ovršno) da platim 2.000 kn.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ma Bandićev prijedlog od 12.7. je očigledno samo ispitivanje terena da proba još jednom tu krizu smiriti mirnim putem jer ga je očigledno strah da bi skupština možda čak i održala nove izbore jer zna da teško da bi opet postao gradonačelnik. to je samo njegovo ispitivanje terena
    no to ne mijenja činjenicu da je njegova odluka zakonski pravovaljana jer je već bila potvrđena od skupštine njihovim prihvaćanjem proračuna. dakle oni se mogu sada prepucavati koliko god žele i glumiti nekakav sukob a mi ćemo svejedno dobiti uplatnice po bandićevom modelu jer je to jedina zankonski pravovaljana odluka.

dakle kate, nije nikako pat pozicija jer skupština očigledno neće raspisati izbore kako bi se donio novi proračun što govori da prešutno blagoslivljaju da je Bandić u pravu
    i stoga itekako ima legalne osnove da te se, kao i sve nas ostale, prisili da plaćaš bandićeve račune - prihvaćeno je od skupštine i od bandića stoga je i legalno i po zakonu i podložno naplati preko ovrhe bez osnove za žalbu

ljudi nama treba pravni postupak kojim bi nekoga od njih na vlasti pritisnuli da se nešto više pokrene:
    - ili da se pritisne skupštinu da nam nadoknade štetu uzrokovanu stvorenom pomutnjom ali onda i mi prihvaćamo da je Bandićeva odluka pravovaljana i sve što želimo je ne platiti uvećani iznos
    - ili da se pritisne bandića da dopusti rebalans proračuna i time omogući prihvaćanje još nezakonite odluke skupštine o ostajanju cijene vrtića po starome (no osobno mislim da nemamo nikakvog zakonskog temelja prisiliti bandića da napravi rebalans no ja nisam pravnik da bih znao sve cake)

i nikakvi prosvjedi neće učiniti ništa pametno jer su i Bandić i u skupštin itekako svijesni da će svi odreda iovako i onako izgubiti fotelje na slijedećim izborima. dakle nekog treba lupiti po prstima zakonski pa će u budućnosti paziti što laprdaju.

stoga, da li tko zna nekog pravnika voljnog zastupati nas sve koji želimo da se ovo više riješi i koji zna gdje bi mogli pravno udariti i zaštiti se od ovih političkih igara pa da dignemo zajedničku tužbu?
    Posljednje uređivanje od gesaugen : 15.08.2011. at 18:29

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ma Bandićev prijedlog od 12.7. je očigledno samo ispitivanje terena da proba još jednom tu krizu smiriti mirnim putem jer ga je očigledno strah da bi skupština možda čak i održala nove izbore jer zna da teško da bi opet postao gradonačelnik.
    ma nije njega strah
    jer izbor gradonačelnika nema veze s izborom skupštine

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

prihvaćeno je od skupštine i od bandića stoga je i legalno i po zakonu i podložno naplati preko ovrhe bez osnove za žalbu
    Govoriš o odluci od prošle godine koja je izmjenjena. U analogiji sa državom, to je kao da sad naš predsjednik (izvršna vlast) krene slati uplatnice za harač jer je sabor (zakonodavna vlast) donio takvu odluku prošle godine, koju je poslje izmjenio.

A žalit se uvijek možeš (sudskoj vlasti), pa ako treba i Ustavnom sudu.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Danas mi teta u tajnistvu kaze da oni jos nista ne znaju definitivno. Htjela sam uplatnicu za srpanj i veli da ih jos nema.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Takodjer je rekla da mi ne moze reci ako bude po bandicevom, kolika bi bila moja uplatnica.
    Posljednje uređivanje od Lucija Ellen : 16.08.2011. at 12:38

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Skupstina je zatrazila i nadzor nad provedbom skupstinske odluke od strane ministarstva znanosti obrazovanja i sporta, a sve sukladno zakonu o predskolskom odgoju i naobrazbi, te je nalozila gradonacelniku da do rujna predlozi izmjene i dopune proracuna. evo c/p odluke koja je nalazi u sl. glasniku grada zagreba br.12/11.

Na temelju članka 38. točke 35. Statuta Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 19/99, 19/01, 20/01 - pročišćeni tekst, 10/04, 18/05, 2/06, 18/06, 7/09, 16/09, 25/09 i 10/10), Gradska skupština Grada Zagreba, na 28. sjednici, 12. srpnja 2011., donijela je

ZAKLJUČAK

1. Sukladno članku 44. Zakona o predškolskom odgoju i naobrazbi traži se od Ministarstva znanosti, obrazovanje i športa da provede nadzor nad provedbom Odluke o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece i mjerilima za naplatu usluga predškolskih ustanova Grada Zagreba od roditelja - korisnika usluga (Službeni glasnik Grada Zagreba 6/11).

2. Zadužuje se gradonačelnik Grada Zagreba da za sjednicu Gradske skupštine u rujnu predloži izmjene i dopune Proračuna Grada Zagreba za 2011. u dijelu koji se odnosi na provođenje Odluke o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece i mjerilima za naplatu usluga predškolskih ustanova Grada Zagreba od roditelja - korisnika usluga (Službeni glasnik Grada Zagreba 6/11).

3. Ovaj će zaključak biti objavljen u Službenom glasniku Grada Zagreba.

KLASA: 021-05/11-01/274

URBROJ: 251-01-06-11-6

Zagreb, 12. srpnja 2011.

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Razmisljam i da se po primitku prve uplatnice, ukoliko mi bude obracunata po Bandicevom modelu, obratim Ministrastvu znanosti, obrazovanja i sporta i zatrazim zastitu svojih prava. Uporiste za to nalazim u Zakonu o opcem upravnom postupku koji kaze:

Glava II. ZAŠTITA OD POSTUPANJA PRUŽATELJA JAVNIH USLUGA
    Zaštita prava korisnika javnih usluga
    Članak 157.
    (1) Pod postupanjem pružatelja javnih usluga smatra se poduzimanje ili propuštanje radnji pružatelja javnih usluga koje imaju učinak na prava, obveze ili pravne interese fizičkih i pravnih osoba, a o kojima se ne rješava u upravnom postupku.
    (2) Ako korisnik javnih usluga smatra da su postupanjem pružatelja javnih usluga povrijeđena njegova prava ili pravni interesi, može izjaviti i prigovor radi zaštite svojih prava, odnosno pravnih interesa tijelu nadležnom za provedbu nadzora nad obavljanjem tih javnih usluga.
    (3) Prigovor se može izjaviti sve dok radnja ili propuštanje radnje pružatelja javnih usluga traje.

Postupanje po prigovoru korisnika javnih usluga
    Članak 158.
    (1) Nadležno javnopravno tijelo dužno je ispitati navode korisnika javnih usluga te poduzeti mjere iz svoje nadležnosti po pravu nadzora.
    (2) Nadležno tijelo dužno je bez odgode, a najkasnije u roku od 30 dana od dana izjavljivanja prigovora, obavijestiti korisnika usluga u pisanom obliku o mjerama koje je u povodu prigovora poduzelo. Ako korisnik usluga nije zadovoljan poduzetim mjerama ili u propisanom roku nije obaviješten o poduzetim mjerama, može pokrenuti upravni spor.

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

A sada da se ukratko i predstavim. Majka sam petogodisnjeg djecaka koji sad krece u predskolu. Pratim ovaj forum od rodjenja mojeg malog misa i tu sam tijekom ovih godina nasla odgovore na puno svojih pitanja. Forum mi je bio osobito koristan u prvim mjesecima dojenja, a jednom kad sam se uhodala dojila sam do navrsene druge godine svog sad vec povelikog deckica. Nisam se dosad javljala jer sam obicno tu nalazila odgovore, pa i otkad pratim ovu temu nisam smatrala potrebnim da se javim jer sam se u osnovi slagala s onim sto je pisala vecina clanica foruma, a posebno s onim sto je pisala gita x-y i onda mi se cinilo besmislenim ponavljati vec receno i puniti stupce.
    S obzirom da me ova trakavica oko cijena vrtica jako ljuti, i kako nisam predala niti mislim predati papire koje vrtici skupljaju temeljem, po mojem misljenju, pravno vrlo upitnog akta (mislim na program potreba.........koji je isao uz proracun u prosincu 2010. godine), odlucila sam malo procesljati mogucnosti koje meni kao roditelju stoje na raspolaganju. Kako nisam vidjela da je ovdje na forumu spomenuta cinjenica da je Skupstina ipak trazila nadzor nad provedbom, zeljela sam to podijeliti s vama, a takodjer sam citajuci Zakon o opcem upravnom postupku vidjela da postoji mogucnost zastite prava korisnika javnih usluga koju. Mislim da cu se tim sredstvom i posluziti, ukoliko budem primila uplatnicu obracunatu po bandicevom modelu. Takodjer cu odmah po primitku uplatnice, a nakon sto uplatim iznos prema skupstinskom modelu, uputiti pismo djecjem vrticu u kojem cu obrazloziti razloge i pravne temelje za to moje postupanje. Eto, htjedoh to podijeliti s vama jer cini mi se da se polako stvara klima kojom se bandicev model predstavlja kao pravno sasvim valjanim.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Tako su i meni danas rekli, da nazovem tek za tjedan dana. isto su rekli i mojoj frendici u drugom vrtiću.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa Vidi poruku
    Takodjer je rekla da mi ne moze reci ako bude po bandicevom, kolika bi bila moja uplatnica.
    Zanimljivo, u tom je istom vrtiću prošli tjedan meni teta rekla koliko bi mi bilo.
    Očito je neka druga bila danas.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Kikice puno hvala na informacijama! ovo je već nešto konkretno
    i nisam znao za ovu novu odredbu iz glasnika... prema njoj izgleda da smo mirni do rujna kada se nastavlja usaglašavanje skupštine i bandića?
    koja mučna trakavica :/

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Kikica2011 prvotno napisa Vidi poruku
    Takodjer cu odmah po primitku uplatnice, a nakon sto uplatim iznos prema skupstinskom modelu, uputiti pismo djecjem vrticu u kojem cu obrazloziti razloge i pravne temelje za to moje postupanje. Eto, htjedoh to podijeliti s vama jer cini mi se da se polako stvara klima kojom se bandicev model predstavlja kao pravno sasvim valjanim.
    Kikice, bi li bio problem staviti to pismo ovdje, pa da se svi njime koristimo kao šprancom?

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a kakva bi bila cijena vrtića po bandićevom modelu za dijete koje nije taj mjesec išlo u vrtić?

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Roza prvotno napisa Vidi poruku
    a kakva bi bila cijena vrtića po bandićevom modelu za dijete koje nije taj mjesec išlo u vrtić?
    Za mjesec u kojem je dijete boravilo u predškolskoj ustanovi do najviše 5 dana, a izostanak je unaprijed najavljen ili kasnije opravdan, roditelj plaća 40% iznosa sudjelovanja u cijeni programa.

ne vidim da piše koliko ako ne ide u vrtić..ja čekam takvu uplatnicu

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ako ne ide i do 5 dana je ista stvar, 40%

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Kikica2011 prvotno napisa Vidi poruku
    takodjer sam citajuci Zakon o opcem upravnom postupku vidjela da postoji mogucnost zastite prava korisnika javnih usluga koju. Mislim da cu se tim sredstvom i posluziti, ukoliko budem primila uplatnicu obracunatu po bandicevom modelu. Takodjer cu odmah po primitku uplatnice, a nakon sto uplatim iznos prema skupstinskom modelu, uputiti pismo djecjem vrticu u kojem cu obrazloziti razloge i pravne temelje za to moje postupanje.
    A što mislite da li mi možemo već danas zatražiti zaštitu svojih prava na ovaj način budući da smo svi mi već gotovo 2 mjeseca
    u situaciji da zapravo neznamo pod kojim uvjetima su nam djeca upisana u vrtić. Zar se za svaku uslugu koju kupac plaća ne treba unaprijed
    znati koliko košta?
    Ja sam npr. baš zbog ove nejasne situacije morala jedno od svoje djece 1.7. ispisati iz vrtića (predškolac) i sada ga do početka škole
    moram zbrinjavati na druge načine.

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Ako ne ide i do 5 dana je ista stvar, 40%
    oo, ovo mi je bitno, jer me muče ova zadnja tri dana u 8.mjesecu...ako ću platiti isto išla (do 5 dana) ili ne išla (uopće) riješila sam poveći problem

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

jadro nazovi vrtic i najavi. da ne bude poslije rekla kazala, a ti nisi najavila. mislim da problem zadnja tri dana imamo svi. pogotovo kod nas u vrticu jer klinci tek u svoju kucu ulaze 1.9. bez obzira koji dan je to u tjednu

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Iz Zakona o zaštiti potrošača

Članak 1.
    Ovim se Zakonom uređuje zaštita osnovnih prava potrošača pri kupnji proizvoda i usluga, kao i pri drugim oblicima stjecanja proizvoda i usluga na tržištu, i to:
    1. pravo na zaštitu gospodarskih interesa potrošača,
    2. pravo na zaštitu od opasnosti za život, zdravlje i imovinu,
    3. pravo na pravnu zaštitu potrošača,
    4. pravo na informiranje i edukaciju potrošača,

5. pravo na udruživanje potrošača u svrhu zaštite njihovih interesa,

6. pravo na predstavljanje potrošača i sudjelovanje predstavnika potrošača u radu tijela koja rješavaju pitanja od njihova interesa.

Članak 3.
    ...»proizvod« je svaka roba ili usluga, uključujući nekretnine, prava i obveze (dakle, usluga davanja vrtića je isto proizvod)...»pravila postupanja trgovaca« znači sporazum ili skup pravila koji nije donesen u obliku zakona ili nekog drugog propisa, a kojim je uređen način postupanja trgovaca koji su se obvezali poštivati ta pravila postupanja glede jedne ili više poslovnih praksi ili gospodarskih sektora (dakle, nema poštivanja nikakve prakse, budući u Hrvatskoj vlada trend antinatalitetne politike)...»poziv na kupnju« je svaki oblik poslovne komunikacije kojim se navode osnovne karakteristike proizvoda i njegova cijena, i to na način koji je prikladan sredstvu poslovne komunikacije koji se koristi, a čime se kupcu daje mogućnost kupnje proizvoda (dakle, nigdje još nema jasno navedene cijene usluge vrtića, a ima roditelja u pat poziciji koji nemaju izbora nego dijete voditi u vrtić)
    Sve zajedno gledano, da ne citiram ostale dijelove Zakona, i dalje ne razumijem zašto bi se zagrebački proračun trebao spašavati iz džepova naše djece dok paralelno slušamo kako se radi na pronatalitetnoj politici. Budimo realni, Zagreb ne vodi pronatalitetnu politiku. Inače bi bilo normalno da ja već sad imam troje djece, a nemam.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

u centralnom vrticu kod nas se niko ne javlja na telefon.

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Meni još jedna stvar ovdje nije jasna! Moja plaća je tajna! I muž i ja smo morali potpisati izjavu o tajnosti u svojim firmama. i sad će se uplatnice djeliti opet u vrtićima, onako u bilježnici gdje svatko, počevši od tete u vrtiću, preko svakog roditelja koji mora naći svoju uplatnicu, pa i čistačica može vidjeti cijenu na mojoj uplatnici i zbrojiti dva i dva!!!!

Sek@ avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ako bude po Bandiću uplatnice će doći u zatvorenoj koverti tako da nitko drugi neće moći vidjeti koliki je iznos na uplatnici.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Super, još će nam naplatiti i trošak kuvertiranja.
    A možda kuverte budu i nestajale jer će biti znatiželjnih.
    A ako će se slati na kućnu adresu, naplatit će nam i trošak poštarine.
    A kako je to povjerljiva informacija, slati će nam preporučeno.
    Pa će nam naplatit i trošak preporučenog slanja.
    Ako ste sretnici i imate više djece, sve pomnožite s brojem djece.
    A ako Vam netko i dozna primanja, Banditosa će bolit briga, jer njegovu poreznu karticu Vi nećete dobiti na uvid budući nije javna. Ne kuvertira on svoja primanja nikome, pa ni preporučeno.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Evo upravo na Anteni Zagreb vijest da stižu uplatnice po Bandićevom.

habibi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ne bismo li prije uplatnica trebali dobiti rješenja/izračune o iznosu mjesečne cijene vrtića? što je s onima koji po novome ne plaćaju - neće dobiti ništa?

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Znači kaznena prijava protiv Bandića zbog neizvršavanja odluke Gradske skupštine.... koji je to kauboj majko moja.
    "Grad, to sam ja!"

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    Kikice, bi li bio problem staviti to pismo ovdje, pa da se svi njime koristimo kao šprancom?
    Nema problema, cim sastavim dopis posaljem ti na pp.

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Evo upravo na Anteni Zagreb vijest da stižu uplatnice po Bandićevom.
    Naravno, on preko gradskog ureda provodi svoju samovolju, a skupštinarima ni traga ni glasa. Iako se ništa nije dogodilo već neko vrijeme.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Zubic vila prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno, on preko gradskog ureda provodi svoju samovolju, a skupštinarima ni traga ni glasa. Iako se ništa nije dogodilo već neko vrijeme.
    Znači, medijska represija? Što nas još čeka... Umjesto ovrhe doći će mi nabildani krupnoglavi ćelavi likovi na vrata s palicama po 2.000 kuna. A ja ću im kroz špijunku istrest račune i kredite i ostalo što mi se ne izuzima od primanja. Pa nek kucaju ZG-Holdingu i bankama. I ponudit ću ih na kraju s kolačima jer nisu oni krivi što im je šef notorna seljačina.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Al evo, našu lovu i dalje mahnito troši:
    http://www.zagrebancija.com/hr-aktua...ometara_312726

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ne da troši nego planira zaposlit novih 40ak ljudi u svom uredu

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Par novih bisera:

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je danas da će oni Zagrepčani koji budu željeli uživati beneficije besplatnoga, istog ili jeftinijeg vrtića to i uživati, a oni koji to ne budu željeli 'snaći će se na drugi način'.
    Na pitanje prijete li ovrhe onima koji ne budu platili vrtić po novim cijenama, Bandić je odgovorio kako 'onima koji ne budu platili djeca neće poći u vrtić'.
    'Do sada sam dobio 250 kaznenih prijava, jedna - više manje'

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/b...eneficije.html

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Platit ćemo vrtić, naravno. Samo ne onoliko koliko se njemu sprdne, nego koliko zakonodavac odredi.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ako bude kakva špranca please objavite za sve nas kojima treba.!
    A što se tiče ovih prijetnji i izjava, to progovara čista nervoza. A ako je nervozan, znači da mu baš i nije sve glatko.
    Poručuje nam da se snađemo. Pa dobro snaći ćemo se.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Da li je itko dobio uplatnicu?

"Kako neslužbeno doznajemo u Apis IT-u, tvrtci koja za Grad Zagreb tiska uplatnice, još nije primila zahtjev za tiskanjem uplatnica za vrtiće iz čega se može zaključiti da nitko ne želi potpisati nalog."

http://www.zagrebancija.com/hr-aktua...dp-ovce_312740

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

budući da je, iz nekog razloga, grupa "Vrtić za sve" nestala sa FB, cure iz Udruge mole sve zainteresirane za podršku ustavnoj i skupnoj tužbi da ih kontaktiraju putem internetske stranice www.vrticzasve.com

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja više nemam snage osim reči: hoće li tom čovjeku uskoro doći kraj?

znači, da ispisujemo djecu iz vrtića, super, ostat ćemo doma, plaće biti neće a vrtić-zabadava.

super!

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

kaže gđa Holjevac da ne može naplatiti jer nema odluku prema kojoj bi naplatio, pdn. odluka je ona skpštine, a njegov je samo prijedlog.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Oni imaju odluku koja navodno nije u skladu s proračunom pa nije ni provediva. Tako Bandić kaže.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a mi kažemo da ni njegova nije u skladu s proračunom
    i zato se pitam što je radilo Ministarstvi financija?

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Oni imaju odluku koja navodno nije u skladu s proračunom pa nije ni provediva. Tako Bandić kaže.
    pa da, ali njemu je skupština rekla da odluku uskladi sa proračunom, a on to nije učinio.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A jel' se smije reći da se udruga Roda krasno prezentirala na Dnevniku sinoć?

(To nije ad hominem, molim lijepo. To je ad institutionem)

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

U svakom slučaju je nezamislivo da se ta u najmanju ruku sporna i nedorečena odluka provodi ovako pošto-poto i uz prijetnje.

Situacija je očigledno pravno dvojbena, jer su tri ministarstva dala odgovor u kojemu ništa nisu definitivno rekli iako po meni Bandić nikako nema uporište da to ovako provede mimo izričite odluke skupštine i bez nekog kompromisa s njima (ok, ja sam pristrana, a nemam ni živaca do kraja pravno ući u problematiku jer je to sve skupa šlamperaj i silovanje zakona + medijski rat poluistinama). Njemu i nije u interesu provesti tu odluku iz ijednog drugog razloga nego manifestacije moći. Da mu je išta drugo u interesu odavno bi našao kompromisno rješenje sa skupštinom, a tisuće roditelja bi znalo koliki ih račun za vrtić ovaj mjesec čeka.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •