Stranica 6 od 107 PrviPrvi ... 456781656106 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Rodit ću u 5. mj. i rečeno mi je u tajništvu da samo naknadno donesem rodni za novu bebu.

Dohodak se umanji za poreze.

Tek će veselo biti ljudima koji su radili bez plaće. To je katastrofa! Dobiješ potvrdu na kojoj piše da si dobio plaću jer je poslodavac tako prikazao. "Samo" nije uplatio. To se dokazuje dosta dugo, pa svi koji ste u takvoj situaciji, požurite jer ćete završiti u višem platnom rangu.

mama_28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Što mislite: da li je osoba član kućanstva ukoliko ima prijavljeno boravište u Zagrebu na istoj adresi kao što ima ostatak obitelji prebivalište i da li se njen prihod (ukoliko ga ima) tada zbraja pa dijeli s brojem članova kućanstva (uključujući i tog člana s boravištem)?

Odn. da bi dobili vrtić u Zagrebu dovoljno je da jedan roditelj ima prebivalište, drugi može imati boravište. A po pitanju članova kućanstva ništa mi nije jasno...

Da li bi to trebali računati vrtići, a Grad kontrolira ili računa Grad?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nikako mi nije jasno kako mogu uzimati prosjek prošle godine ako je danas netko bez posla. To nikako ne može biti!!!

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Zašto se u svakoj emisiji razglaba je li to dobro ili nije! Bandić, Lovrić i ekipa muljaju i odugovlače. Ja se ne slažem sa različitim cijenama jer nam djeca imaju jednaku njegu i sve! Treba li onda plaćati knjige za školu drugačije, fakultete i druge vrste obrazovanja...
    No whatever, dosta je njihovih muljanja o tome je li dobro i za koga je to dobro.
    Treba ih pritisnuti konkretnim pitanjima:
    Što je sa tim kad ti se smanji plaća sa npr 7.500 na 5.000? Ništa? Kako znaju koliko će novaca prikupiti? Kako znaju koliki su prosjeci plaća po kućanstvu pa su donijeli ovakav plan? Svako koliko će se revidirati podaci (promjene u kućanstvima, poslu...)?
    Imam milion pitanja, a odgovora nigdje. Najlakše je skupiti papire!
    Posljednje uređivanje od Franciska75 : 13.04.2011. at 13:33

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Po nekoj logici trebalo bi se umanjiti i za posebni porez. Ne mogu mi ga računati u prihod kad mi ga nisu isplatili nego uzeli.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I, da, na prijavi dohotka ne piše ništa o primanjima s hzzo-a (osim bo na račun djeteta/supružnika jer to isplaćuje poslodavac pa hzzo refundira).

Konkretno, prošle godine sam bila na rodiljnom pa na roditeljskom pa stanka za dojenje pa par mjeseci "čistog" rada pa komplikacije u trudnoći.
    Tulipani su zaboravili na to pa po našoj potvrdi o dohotku, mi živimo od ljubavi.

Da sam išta "snalažljivija i poduzetnija" (kako to lijepo naš narod kaže) sad bih se prijavila i za socijalnu pomoć, pa lijepo djeca u besplatan vrtić, a ja na kavu koju ću platiti novcem od socijale. Prestrašno!

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

dali je moguce da se negledaju primanja s burze,komplikacije, rodiljne?tih primitaka na poreznima nema a nista drugo dodatno JOŠ ne traže?

jeli to moguće?jli im to još jedan propust?jel oni nas malo j--- s tim papirima bezveze?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam danas dobila potvrdu i za sebe i za muža u roku od 2 minute i dovoljni su bili samo papiri na kojima piše OIB. Nikakva osobna ili putovnica mi nije trebala.
    I naravno da na mojoj potvrdi nije uračunata porodiljna nakmada. Mislim, meni tak svejedno!

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam danas dobila potvrdu i za sebe i za muža u roku od 2 minute i dovoljni su bili samo papiri na kojima piše OIB. Nikakva osobna ili putovnica mi nije trebala.
    I naravno da na mojoj potvrdi nije uračunata porodiljna nakmada. Mislim, meni tak svejedno!
    anam, tebi više odgovara neka druga olakšica nego ona sa troje i više malodobne djece?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj pepi prvotno napisa Vidi poruku
    anam, tebi više odgovara neka druga olakšica nego ona sa troje i više malodobne djece?
    Da

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ali ne kuzim.gledaju porodiljnu za dd a za ovo ne???

mislim fakat idiotarije.teške idiotarije.

Ja sam npr. u prošloj godini radila i imala placu.u ovoj neradim.i nemam plaču.Istina da djete ni nevodim u vrtić jer sam doma i neradim pa nema smisla.ali ispisati ju nemogu jer što ako dobijem posao?kak cu onda s vrtićem?gdje ću s djetetom?

i d i o t i z a m.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

3. Dokazi o ostvarenom prihodu svih članova zajedničkog kućanstva u razdoblju od 1.1. do 31.12.2010. umanjenom za iznos poreza i prireza:
    Potvrde Porezne uprave Ministarstva financija o visini dohotka za sve članove kućanstva
    Oni to ne traže jer ne znaju da tu ne mogu vidjeti sve!

Mi smo na hzzo tražili potvrde o primanjima (i mm je bio na roditeljskom). Referentica je upisala pod razlog traženja "osobne potrebe" jer od grada nisu dobili upute.
    Predat ću im sve jer mi ne pada na pamet dozvoliti da mi djecu gledaju kao tešku socijalu.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
    Predat ću im sve jer mi ne pada na pamet dozvoliti da mi djecu gledaju kao tešku socijalu.
    Neobično.
    Možda im daš ideju pa to zatraže i od ljudi kojima paše prijaviti manje prihode.

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni su isto kao i ani.m samo oib-e tražili, nisu ni adresu provjeravali.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Koliko ja vidim iz svoje potvrde naknade nisu uracunate, tako da koliko god ona iznosila računa se 0 kuna

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ovo sa zajednickom adresom je apsurdno do boli: pa svi koji zive u mojoj zgradi (sa stotinama stanova) Imaju isto prebivaliste kao i ja. A isto tako, moze netko imati na svojoj adresi prijavljenog bivseg muza, s kojim je rastavljen, ne i razveden, i oni nikako nisu isto kucanstvo. Mislim da ne treba ici po te potvrde prije 20. 4. a nadam se, ni poslije.
    Jako jadno i bijedno i nepravedno.
    Ako ljudima stambeni kredit nije olakotna okolnost, ne znam sto jest. Ko da su Slovenci bezveze uzeli imovinski cenzus UMANJEN za kredite. Ma nije posteno kako god okrenes. I onda Bandic danas na Radio Sljemenu kaze ko IMA vise, placat ce VISE; ali jadnik, ne kuzi da imati i zaradjivati nije isto. Jer netko IMA kucu, firmu, auto i malo zaradjuje (bar ono koliko prijavi) a netko NEMA stan, nego je podstanar ili ima kredit za stan, koji je samo formalno njegov ali je u principu u vlasnistvu banke koja te drzi u ropstvu promjenjivim kamatama. I onda, ko IMA vise? Stvarno mi dodje da se odselim.
    Posljednje uređivanje od Lucija Ellen : 13.04.2011. at 16:01

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ivana zg potpisujem

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja ne pričam i braniteljima ili o pravednosti i nepravednosti! Samo tražim odgovore na pitanja koja mi nisu jasna a ne znaju ih dati ni oni koji su donijeli ovaj zakon! Ovo će opet prerasti u još jedno prepucavanje šta je dobro a šta nije, što se smije a što ne smije...

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Franciska75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne pričam i braniteljima ili o pravednosti i nepravednosti! Samo tražim odgovore na pitanja koja mi nisu jasna a ne znaju ih dati ni oni koji su donijeli ovaj zakon! Ovo će opet prerasti u još jedno prepucavanje šta je dobro a šta nije, što se smije a što ne smije...
    Ma kaj bi se prepucavali- eto mene samo zanima postoji li donekle pravedno rešenje da svi donekle budu zadovoljni? ( i još kad bi tete u vrtićima od love dobivale i veće plaće-nego sve ostaje isto)
    Zna li netko možda kako je to rješeno u inozemstvu?
    Vjerujem da se cure iz drugih gradova sablažnjavaju nad nama iz ZG-a jer oni svi skoro plaćaju državni, ustvari gradski vrtić kao i privatni do 2000kn.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ivana zg potpisujem
    Možeš li mi izdvojiti što točno od ivaninog potpisuješ?

Kakve veze ima cijena vrtića s time radi li netko do 23 ili do 13 h?
    Inženjeri u nuklearki, doktori, vatrogasci, carinici, policija... rade od 0 do 24. I isto mogu biti samohrani kao i ta žena iz Kauflanda? Pa i ja često radim po cijelu noć, pa tko me pita. Nemam izbora, radim jer moram.

Ili bi i ti plaćala drugima da imaš puno?
    Bi, kako da ne.
    Lako nam je sada palamuditi.
    To i Bandić radi. Samo sa druge pozicije.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    Lako nam je sada palamuditi.
    To i Bandić radi. Samo sa druge pozicije.
    X
    I na sve ostalo sto kazes.
    Lako je, dodala bih, tudjim novcem po koprivama mlatit. Nevjerojatna mi je kolicina jala koju iscitavam na ovim stranicama.

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa Vidi poruku
    X
    I na sve ostalo sto kazes.
    Lako je, dodala bih, tudjim novcem po koprivama mlatit. Nevjerojatna mi je kolicina jala koju iscitavam na ovim stranicama.
    Smije li se lajkati što ti kažeš i što se slažeš sa onim čim i ja?
    Rekla sam da ću se povući iz teme jer sam vidila u kojem smjeru ide, ali neke stvari su nevjerojatne!

BAŠBAŠ.. avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Imam i ja jedno pitanjce!
    Evo primjer, ja i moja curka smo prije tri godine napravile promjenu prebivališta na adresu u Zagrebu kako bi je mogla upisati u Zagrebački vrtić pošto u mom selu i okolnima nije bilo šanse da dobijemo mjesto! I opet smo se odjavile.. I kaj da sad radim? Da nas opet prijavim na zagrebačku adresu?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj BAŠBAŠ.. prvotno napisa Vidi poruku
    Imam i ja jedno pitanjce!
    Evo primjer, ja i moja curka smo prije tri godine napravile promjenu prebivališta na adresu u Zagrebu kako bi je mogla upisati u Zagrebački vrtić pošto u mom selu i okolnima nije bilo šanse da dobijemo mjesto! I opet smo se odjavile.. I kaj da sad radim? Da nas opet prijavim na zagrebačku adresu?
    tako sam i ja napravila. danas zvala vrtić i oni su mi rekli da im je ta stara potvrda dostatna i da ne trebam noviju
    međutim, i na tom primjeru se može pokazati sva apsurdnost ovog prijedloga jer djetetov otac i ja tada nismo bili prijavljeni na istoj adresi jer smo bili podstanari pa sam ja gazdaricu nagovorila da nas dvoje prijavi u zagrebu (gdje fakat živimo), a muž je ostao prijavljen kod svojih roditelja. znači ako ja ne donesem nove potvrde ispada da naše domaćinstvo činimo samo dijete i ja, a ne muž i samim time ću plaćati manju cijenu vrtića. osim toga lani sam bila na porodiljnom i tako primala manje nego što stvarno sada (kada radim) zarađujem.
    meni te dvije stvari idu u korist. ne kažem da mislim varati, samo hoću pokazati da nam glupost ovog prijedloga omogućava da muljamo

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

koliko sam ja shvatila iz Izjave o članovima zajedničkog kucanstva koju je potrebno dati nije bibitno da li muz i zena zive na istoj adresi vec da li imaju zajednicku blagajnu.

"Upoznat/a sam da zajedničko kućanstvo čine bračni drugovi, djeca i drugi srodnici koji zajedno žive, privređuju, odnosno ostvaruju prihode na drugi način i troše ih zajedno."

Zajednicko kucanstvo ne znaci nuzno i istu adresu prebivalista ( za bracne drugove i djecu). Ispravite me ako grijesim.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Martea prvotno napisa Vidi poruku
    koliko sam ja shvatila iz Izjave o članovima zajedničkog kucanstva koju je potrebno dati nije bibitno da li muz i zena zive na istoj adresi vec da li imaju zajednicku blagajnu.

"Upoznat/a sam da zajedničko kućanstvo čine bračni drugovi, djeca i drugi srodnici koji zajedno žive, privređuju, odnosno ostvaruju prihode na drugi način i troše ih zajedno."

Zajednicko kucanstvo ne znaci nuzno i istu adresu prebivalista ( za bracne drugove i djecu). Ispravite me ako grijesim.
    Koliko sam ja shvatila, a dobro sam shvatila popisivača koji mi je danas bio da 2 osobe koje nemaju isto prijavljeno prebivalište dulje od godinu i pol dana, za zakon vrijede da su razvedeni. Tj. ne mogu se više voditi kao da su u braku.

Pa sad zaključite sami.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Uostalom, ako je netko rastavljen, mora donjeti potvrdu da je to tako koliko sam ja shvatila, a to što je netko prijavljen na nekoj drugoj adresi, ne znači ništa.
    Kod nas je prijavljena moja šogorica (rekla sam joj da se odjavi, nisam sigurna je li to učinila). Nikada ovdje nije živjela, ni na koji način ne pridonosi u našu kućnu blagajnu i ne pada mi na pamet nositi ikakve papire za nju jer ju ne smatram članom mog i muževog kućanstva.
    Doduše, ne bi mi se promjenila cijena vrtića, ona je prijavljena na minimalac, a ionako je na komplikacijama, ali svejedno je ne mislim dodavati kao člana kućanstva kada to nikako nije. Uostalom, na mojoj adresi je prijavljeno još susjeda iz 11 stanova, tako daaaaaa....Pišem samo one koji ovdje žive i privređuju! A to smo muž i ja!
    Zato nekako mislim da vam promjene adresa neće ništa promjeniti.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Uostalom, ako je netko rastavljen, mora donjeti potvrdu da je to tako koliko sam ja shvatila, a to što je netko prijavljen na nekoj drugoj adresi, ne znači ništa.
    .
    ja sam shvatila da dokazuješ da si rastavljen u slučaju da na osnovi samohranog roditelja ostvaruješ prednost pri upisu i dodatne olakšice kod cijene vrtića.

po ovoj tvojoj logici, mogu prijaviti kao članove svog kućanstva djeda i baku koji žive na selu, ali imamo zajedničku blagajnu. oni imaju malo do ništa prihoda, pa ih ja uzdržavam.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

moje mišljenje je da nove cijene ne služe krpanju gradskog proračuna, jer je kao prvo malo love u igri, kao drugo ljudi će se snalaziti, prijaviti na razl. adrese i u konačnici će većina imati besplatan vrtić
    ovo je najava početka kampanje za parlamentarne izbore jer većini van zg-a zvuči jako dobro kad se govori da će bogataši plaćati punu cijenu vrtića i sl., a nitko neće ići proučavati jel to što bandić govori istina ili ne

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa da, ako nemaš papir da si rastavljen, znači da nisi rastavljen i da i ti i muž skrbite o djeci i imate zajedničku blagajnu bez obzira na kojoj ste adresi prijavljeni!

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Strašno je to da je ovo samo još jedan način muljanja i prikrivanja, s prijavam, odjavama, muzevima i onima koji to prema potrebi nisu....

I to je jedino što će isplivati s novim pravilnikom!!

Ja ne zarađujem puno (ima i onih koji zarađuju punooo više, no ajde sposobniji su) ali sam za to da ne budem blagajnica u Kauflandu bila 5 godina na fakultetu i trošila, a nisam privređivala (60 mjeseci×2700 kuna=160000kuna)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa da, ako nemaš papir da si rastavljen, znači da nisi rastavljen i da i ti i muž skrbite o djeci i imate zajedničku blagajnu bez obzira na kojoj ste adresi prijavljeni!
    Sinoć je Lovrić rekao da prijavljuješ prema osobnoj odgovornosti.
    Znači, nećeš prijaviti muža i gotovo.
    S brakorazvodnim papirom ili ne.

Stvarno mi je nevjerojatno da nakon što na ovolikom broju stranica čitate koliko je sve ovo podložno muljažama, lažima, krivotvorinama i čemu sve ne... govrite o pravednosti!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

apricot ja razumijem sve ovdje koji su revoltirani i ljuti, s razlogom naravno, ali ispada (iščitavam to svugdje) da su svi oni koji će proći besoplatno kao npr. ja, neradnici, ljenčine i tko im kriv kaj se nisu školovali. A da ti ne velim kak se ja osobno očajno osjećam kad netko kaže da će plaćati vrtić mom (ili tvom ili nekog trećeg) djetetu. Kao, neki šljakaju da bi roditelji ljenčina mogli imati besplatan vrtić. Nema sredine, sve je crno ili bijelo.
    Ja ne kažem da se meni desila obrnuta situacija, da ja ne bi probala na sve moguće načine smisliti što i kako. U situaciji sam da to ne moram, ali se ne osjećam ni super zbog toga.
    Roditelji ne bi trebali biti ti koji će se međusobno svađati. Nisu svi u istom sosu pa neće niti svi isto protestirati, jasno.

Uf, ja i moje objašjavanje, nadam se da me bar netko skužio kaj hoću reći.

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

apricot ja razumijem sve ovdje koji su revoltirani i ljuti, s razlogom naravno, ali ispada (iščitavam to svugdje) da su svi oni koji će proći besoplatno kao npr. ja, neradnici, ljenčine i tko im kriv kaj se nisu školovali. A da ti ne velim kak se ja osobno očajno osjećam kad netko kaže da će plaćati vrtić mom (ili tvom ili nekog trećeg) djetetu. Kao, neki šljakaju da bi roditelji ljenčina mogli imati besplatan vrtić. Nema sredine, sve je crno ili bijelo.
    Ja ne kažem da se meni desila obrnuta situacija, da ja ne bi probala na sve moguće načine smisliti što i kako. U situaciji sam da to ne moram, ali se ne osjećam ni super zbog toga.
    Roditelji ne bi trebali biti ti koji će se međusobno svađati. Nisu svi u istom sosu pa neće niti svi isto protestirati, jasno.

Ja ću plaćati možda čak i manje nego što sad plaćam, ali to nije razlog da ne kažem da mislim da ovo nije u redu. Nije u redu praviti klasnu razliku! Nije u redu tražiti od nas sve moguće dokumente, a nemati odgovore na 90% pitanja. Nije u redu za istu uslugu drugačije naplaćivati!
    Jednostavno, ovo sve nije u redu!
    Ako su ostavili toliko rupa - zašto ih ne iskoristiti! Oni kao imaju savjest???

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    Stvarno mi je nevjerojatno da nakon što na ovolikom broju stranica čitate koliko je sve ovo podložno muljažama, lažima, krivotvorinama i čemu sve ne... govrite o pravednosti!
    da, da, kune se do Boga, jutros Bandić na Sljemenu, da je njegov prijedlog najpravedniji....trošilo se kad se imalo...da, samo na šta? pravi pijani milijunaš

Poštenje, pravednost???
    baš čudno da je pukla ljubav između njega i žene kada je trebalo povlašteno otkupiti stan u centru grada???

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Opet ja!
    To što neki misle da mi ili oni sa manjim plaćama su neškolovani i ljenčine ne govori o ljudima koji crnče za crkavicu (i sa fakultetom i bez njega, jer su primorani čistiti ili trpiti poslodavce...), nego o onima koji tako misle!

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Norveška: sva djeca jednako plaćaju vrtić i jednaku svotu dobivaju za dječji doplatak: nekome povrat vraćenog, nekome doplata
    I sva djeca jednaka
    To je kapitalizam

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

1.Dali trebam vaditi potvrdu o prebivalištu za svu djecu ili samo za ono za koje tražim olakšice?
    2.Dali za drugo maloljetno dijete trebam predočiti rodni list i dali mora biti friško izvađen ili može biti i starije proizvodnje?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa mislim da moraš za sve vaditi jer se bez obizra na to koliko djece ide u vrtić troškovi djele na članove kućantsva, kaj ne?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa ne govorimo o pravednosti ili nepravednosti, nego o tome da li će netko tamo u tom vrtiću to tako prihvatiti. Jer recimo i taj tata dovodi i odvodi dijete, da li će tete to "popušiti" tj. da li će im proći ta "muljaža!. Super ako prođe, ali...Treba vidjeti kako će to biti u praksi.

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ma sumnjam da će tu tete imati ulogu detektiva... sigurno će samo proslijediti papire dalje, ionako njima ni iz džepa ni u džep.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

viš, recimo, ja se uopće ne osjećam loše što ćemo (ako ovo slučajno zaživi) dobiti ili besplatan vrtić ili ćemo ga plaćati 195 kuna.
    osjećat ću se loše što će netko s manjim primanjima plaćati puno više.
    i boli me briga misli li netko da sam neradnica, neobrazovana, vaka, naka...
    to je moj život, kao što je i novčanik moj.
    i ne dam ga bandiću da njegovim sadržajem raspolaže kako se njemu svidi.

ne svađam se ni sa kime, ali mi je pun kufer pamfleta o socijalnoj pravednosti.

pravedno će biti kada profunkcionira pravna država, OIB, javne instutucije.
    do tada, samovolja građana kao i samovolja gradonačelnika.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

baš me zanima u ovom teatru apsurda kako objasniti 12x2000 kn, a 3 mjeseca od toga provede se u privremenom režimu rada sa spojenim grupama, selidbom u jedan od objekata, nepoznatim tetama ...
    Posljednje uređivanje od larmama : 13.04.2011. at 20:38

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa da nema ta tri mjeseca, bilo bi još više.
    oni su cijenu uprosječili, inače bi bila još i viša.
    kako ne znaš?!

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

pošto banke nude studentske kredite, možda će sad nuditi kredite roditeljima čija djeca idu u vrtić

reklama će ići ovako:
    - prijavljeni ste na punu plaću?
    - živite u kućanstvu s bakom i djedom koji rade i također primaju plaću?
    imamo rješenje za vas kako platiti vrtić 24.000kn godišnje
    kamata promjenjiva u švicarcima

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Potpisujem Apricot u predzadnjem postu, ne osjećam se loše što ću plaćati manje. Ali malo me smeta floskula koja se provlači, a to je da oni koji će plaćati manje, ili ništa su automatski neškolovane ljenčine. U ovoj je...oj državi je apsolulutno nevažno koliko je tko uložio u svoj posao i školovanje. Pa toliki su s faksom potplaćeni, tolilki su ostali bez posla, a ova ostala srećom zaposlena raja koja prima plaću financira razne Cibone i Mamiće i zbog takvih investicija (a i nečije predizborne kampanje) sad imamo ovu idiotariju.

Pričala sam s ravnateljicom našeg vrtića. I oni čekaju 20., ali poznajući Bandića ne vjeruje da će se išta promijeniti. A računaju da će im se novom politikom prihodi smanjiti za 50%.

Edit: Kajsa, LOL, ali jel bi se iznenadila?
    Posljednje uređivanje od Cubana : 13.04.2011. at 21:06

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Potpisujem Apricot u predzadnjem postu, ne osjećam se loše što ću plaćati manje. Ali malo me smeta floskula koja se provlači, a to je da oni koji će plaćati manje, ili ništa su automatski neškolovane ljenčine. U ovoj je...oj državi je apsolulutno nevažno koliko je tko uložio u svoj posao i školovanje.
    Ma nitko ne govori to. Upravo suprotno. Mislim da se svi borimo protiv epiteta "bogataši" za ljude koji su to zbog nekog razloga-zaradili. Još ako su to zaradili -pošteno
    Npr. budale ko ja kojima i obični autorski honorar ide kroz žiro, da nebi nešto uskratili

Stvar je u tome da nitko nema mogućnosti realno utvrditi nečije stanje. Netko ko radi od do i zarađuje 10000kn, pa ni djecu ne vidi-možda ima stare sirotinjske roditelje kojima plaća režije i hranu, kredit za stan u švicarcima, i pije lijek od 500kn dozu. Ko zna. Možda takve probleme ima i onaj s 3500kn , a možda i ne.

Sve je to neutvrdivo, jedino je jasno da prvi više uplaćuje u proračun već sada.

Vrtić je usluga nemoćnima (djeci) i njihovim zaposlenim roditeljima i mora se omogućiti iz ostalih sredstava!!! grada uz malu nadoplatu od strane roditelja. Svih jednako. Kad već dobivaju jednako za nju i kad ne postoji način da raspodjela bude pravedna..

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

po ovom novom prijedlogu, mi spadamo u grupu kojoj će se cijena vrtića višestruko povećati, a u cijeloj priči najviše me muči što ću tu veliku cifru plaćati da mi dijete boravi u područnom objektu koji nema svoj parkić/igralište, koji nema svoju dvoranu niti kuhinju, u relativno skučenoj sobi, bez ormarića za odlaganje djetetovih stvari (ima vješalicu i malu "kutijicu" iznad nje)...
    dođe mi da ju onda bar prebacim u centralni objekt, a opet mi je žao odvajat ju od društva, jer se tek navikla na ovo (prije 8 mj smo mijenjali vrtić zbog preseljenja)

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

joj ana.m, bojim se da nisam skužila što želiš reći, ustvari jesam, ali mislim da si fulala skroz
    nitko ovdje nije rekao da su oni koji imaju besplatan vrtić, kako ti ružno kažeš ljenčine i tko im kriv kaj se nisu školovali. zaista nitko. a ti voliš imputirati i preuveličavati i vrtiti vodu na svoj mlin
    isto tako, nitko ovdje nije rekao da neki šljakaju da bi roditelji ljenčina mogli imati besplatan vrtić. to je opet samo tvoja umotvorina.
    ali istina je da roditelji sa solidnim primanjima, koji su legalno prijavljeni i uredno plaćaju porez i prirez u startu kroz plaću izdvajaju daleko više nego roditelji koji su na minimalcu. i da li je onda pravedno da opet plaćaju daleko više? zar su krivi zbog toga?
    na forum.hr je dan lijepi primjer:
    Neto plaća od 15.000 kn
    Ukupno za porez i prirez: 5.202,73
    Ovo su oni koji bi vrtić plaćali 1800 kuna ako ih je četvero obitelji.

Neto plaća od 10.000 kn
    Ukupno za porez i prirez: 1.744,06
    Ovo su oni koji bi vrtić plaćali 700 ili 1000 kuna ako ih je četvero obitelji (kuna gore dole mijenja iznos)

Neto plaća od 5000 kn
    Ukupno porez i prirez: 171,56
    Ovo su oni koji bi vrtić plaćali 200 ili 300 kn ako ih je četvero obitelji (kuna gore dole mijenja iznos)
    i zato da, svi trebaju protestirati. jer ovo nije pošteno. jer će možda sutra i obitelji s nižim primanjima klepit po žepu. a tada? tko će se za vas zalagati?

ovo je tipičan primjerak, zavadi pa vladaj.
    stvori razdor među roditeljima, pa opstani na funkciji.
    najžalosnije je što će opet biti velika većina koja će glasati za tog seronju jer je "pojeftinio vrtiće i jer brine o socijali"

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    po ovom novom prijedlogu, mi spadamo u grupu kojoj će se cijena vrtića višestruko povećati, a u cijeloj priči najviše me muči što ću tu veliku cifru plaćati da mi dijete boravi u područnom objektu koji nema svoj parkić/igralište, koji nema svoju dvoranu niti kuhinju, u relativno skučenoj sobi, bez ormarića za odlaganje djetetovih stvari (ima vješalicu i malu "kutijicu" iznad nje)...
    dođe mi da ju onda bar prebacim u centralni objekt, a opet mi je žao odvajat ju od društva, jer se tek navikla na ovo (prije 8 mj smo mijenjali vrtić zbog preseljenja)
    ovo mogu skroz potpisati. sad mi je dijete u sobi u suterenu, s onim malenim prozorima pod stropom koji leže na cesti. parka i dvorišta nemaju.
    a nagodinu će biti u poluruševnoj zgradi u kojoj stepenice propadaju
    i sve to za 1200 ili 1600kn.

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Povraća mi se na Bandića. Ajde da je ljudski digao cijenu, pa na nju dao popuste socijalnim kategorijama... ali - on je digao cijenu PET PUTA!!!

E sada, oni koji nemaju razumijevanja za roditelje koji potpadaju u skuplje kategorije, neka malo razmisle, sta bi bilo da od sutra sve poskupi pet puta, benzin, rezije, kruh, mlijeko - a da placa ostane ista. 2000 kuna nije malo novaca, pa puta 12... to je ogromna lova ljudi!!! I nitko nije racunao na takvu ogromnu cijenu vrtica kada je uzimao kredit za stan, auto... postoje neki ocekivani porasti troskova - no ovo je potpuno neocekivano i u postotku ogromno povecanje.

Kad se govori o imovinskom i/ili prihodovnom cenzusu, razmisljam o ljudima koji su mozda 70'tih gradili vikendice time sto su beskrajno stedjeli i skrtarili na sebi, sami radili etc. U to vrijeme, neki njihovi prijatelji su punili ormare. Sada bi se ta vikendica racunala kao imovina za povecani porez koji nam obecavaju stalno, za vecu cijenu vrtica, za komunalije kao da tamo zivimo - a iovako ionako je bunar bez dna u koji stalno treba ulagati. Da li je to posteno? Nije. Da li bi bilo pametno prodati ju i staviti lovu u neku stranu banku - ocito bi, jer u ovoj drzavi se ne zna tko pije tko placa.

O dohodovnom cenzusu i o velikom prirezu se vec dovoljno pricalo.

I jos jedna stvar me u cijeloj prici izuzetno iritira, a to je samovolja jednog (dat cu mu kompliment ) polusabranog covjeka koji je na vlasti i koji (misli da) moze raditi sto god mu se svidi, i onda isto tako ovcice iz SDP-a koje ne znaju pronaci formalni nacin da se tome suprostave iako su protiv ove nebulozne ideje (nadam se da ce me demantirati za koji dan, makar mi uopce ne djeluju uvjerljivo kad o tome pricaju).

Rezultat, "crknuta susjedova krava", samo je tuzni dodatak cijeloj prici.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •