Stranica 6 od 112 PrviPrvi ... 456781656106 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ovo sa zajednickom adresom je apsurdno do boli: pa svi koji zive u mojoj zgradi (sa stotinama stanova) Imaju isto prebivaliste kao i ja. A isto tako, moze netko imati na svojoj adresi prijavljenog bivseg muza, s kojim je rastavljen, ne i razveden, i oni nikako nisu isto kucanstvo. Mislim da ne treba ici po te potvrde prije 20. 4. a nadam se, ni poslije.
    Jako jadno i bijedno i nepravedno.
    Ako ljudima stambeni kredit nije olakotna okolnost, ne znam sto jest. Ko da su Slovenci bezveze uzeli imovinski cenzus UMANJEN za kredite. Ma nije posteno kako god okrenes. I onda Bandic danas na Radio Sljemenu kaze ko IMA vise, placat ce VISE; ali jadnik, ne kuzi da imati i zaradjivati nije isto. Jer netko IMA kucu, firmu, auto i malo zaradjuje (bar ono koliko prijavi) a netko NEMA stan, nego je podstanar ili ima kredit za stan, koji je samo formalno njegov ali je u principu u vlasnistvu banke koja te drzi u ropstvu promjenjivim kamatama. I onda, ko IMA vise? Stvarno mi dodje da se odselim.
    Posljednje uređivanje od Lucija Ellen : 13.04.2011. at 15:01

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da li je sve ovo pravedno ili nije neznam, sigurno će biti puno "nepravde" za neke koji će po novom plaćati višu cijenu vrtića, ali isto tako nepravda je i sad za neke koji s manjim prihodom plaćaju istu cijenu vrtića kao oni s većim prihodom.

Ti ljudi s manjim prihodima isto rade, isto imaju kredite i isto im djeca moraju ići u vrtić jer ih nitko ne može i nema čuvat.
    (Kaufland radi do 23h pa vi mislite kad te majke vide djecu ili ako su samohrane tko ih ćuva, rade tamo i žene s fakultetetima, jer ne mogu naći posao za 2,500kn)
    Pravde nema kako god okreneš- uvjek će nekoga zakinuti.
    Žalosno je što se stvarno ne gleda cijelokupna finacijska situacija kao npr. kredit za stan.

Citiraj Franciska75 prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto se u svakoj emisiji razglaba je li to dobro ili nije. Ja se ne slažem sa različitim cijenama jer nam djeca imaju jednaku njegu i sve! Treba li onda plaćati knjige za školu drugačije, fakultete i druge vrste obrazovanja...
    Fakulteti i knjige se plaćaju različito (braniteljske povlastice, besplatne knjige itd.)

Meni je žao što se ovim neće postići nikakva pravednost već konfuzija.

Ali žalosno mi je što neki na ovoj temi i forumu se bune i traže jednakost s onima koji imaju manje plaće jer eto tko im je kriv što malo zarađuju.
    Puno je ljudi koji i s fakultetima za isto radno mjesto zarađuju puno manje nego njihove kolege u drugoj firmi- znači li to da bi trebali iz ponosa dati otkaz, pa nek im djete ima bar besplatan vrtić, ako već doma nemaju za hranu i režije?

Ja bih željela da imam tako veliku plaću da vam svima mogu platiti vrtić- te da svi vaši klinci idu besplatno , a ne da moram tražiti neke povlastice, ili tražiti da oni koji manje zarađuju plaćaju isto kao i ja npr. s velikom plaćom.

Slažem se jedino s vama ostalima koji tvrdite da velika plaća ne mora nužno značiti i "velika svota love na računu", jer kad pare odu na kredit, režije i hranu, skoro nam svima ostane isto-gotovo ništa!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ivana zg potpisujem

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja ne pričam i braniteljima ili o pravednosti i nepravednosti! Samo tražim odgovore na pitanja koja mi nisu jasna a ne znaju ih dati ni oni koji su donijeli ovaj zakon! Ovo će opet prerasti u još jedno prepucavanje šta je dobro a šta nije, što se smije a što ne smije...

BAŠBAŠ.. avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Imam i ja jedno pitanjce!
    Evo primjer, ja i moja curka smo prije tri godine napravile promjenu prebivališta na adresu u Zagrebu kako bi je mogla upisati u Zagrebački vrtić pošto u mom selu i okolnima nije bilo šanse da dobijemo mjesto! I opet smo se odjavile.. I kaj da sad radim? Da nas opet prijavim na zagrebačku adresu?

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja ne pričam i braniteljima ili o pravednosti i nepravednosti! Samo tražim odgovore na pitanja koja mi nisu jasna a ne znaju ih dati ni oni koji su donijeli ovaj zakon! Ovo će opet prerasti u još jedno prepucavanje šta je dobro a šta nije, što se smije a što ne smije...
    Ma kaj bi se prepucavali- eto mene samo zanima postoji li donekle pravedno rešenje da svi donekle budu zadovoljni? ( i još kad bi tete u vrtićima od love dobivale i veće plaće-nego sve ostaje isto)
    Zna li netko možda kako je to rješeno u inozemstvu?
    Vjerujem da se cure iz drugih gradova sablažnjavaju nad nama iz ZG-a jer oni svi skoro plaćaju državni, ustvari gradski vrtić kao i privatni do 2000kn.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj BAŠBAŠ.. prvotno napisa Vidi poruku
    Imam i ja jedno pitanjce!
    Evo primjer, ja i moja curka smo prije tri godine napravile promjenu prebivališta na adresu u Zagrebu kako bi je mogla upisati u Zagrebački vrtić pošto u mom selu i okolnima nije bilo šanse da dobijemo mjesto! I opet smo se odjavile.. I kaj da sad radim? Da nas opet prijavim na zagrebačku adresu?
    tako sam i ja napravila. danas zvala vrtić i oni su mi rekli da im je ta stara potvrda dostatna i da ne trebam noviju
    međutim, i na tom primjeru se može pokazati sva apsurdnost ovog prijedloga jer djetetov otac i ja tada nismo bili prijavljeni na istoj adresi jer smo bili podstanari pa sam ja gazdaricu nagovorila da nas dvoje prijavi u zagrebu (gdje fakat živimo), a muž je ostao prijavljen kod svojih roditelja. znači ako ja ne donesem nove potvrde ispada da naše domaćinstvo činimo samo dijete i ja, a ne muž i samim time ću plaćati manju cijenu vrtića. osim toga lani sam bila na porodiljnom i tako primala manje nego što stvarno sada (kada radim) zarađujem.
    meni te dvije stvari idu u korist. ne kažem da mislim varati, samo hoću pokazati da nam glupost ovog prijedloga omogućava da muljamo

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ne. jel ti možeš odraditi 'migracije' i predati nova uvjerenja o prebivalištu s današnjim datumom i onda oni to uzimaju u obzir. dok za plaću traže baš poreznu iz 2010.
    suludo. da mi je upoznat tog genija koji je taj pravilnik sastavio. i živo me zanima koju je on školu završio kad je toliko rupa ostavio

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj anamix prvotno napisa Vidi poruku
    ne. jel ti možeš odraditi 'migracije' i predati nova uvjerenja o prebivalištu s današnjim datumom i onda oni to uzimaju u obzir. dok za plaću traže baš poreznu iz 2010.
    suludo. da mi je upoznat tog genija koji je taj pravilnik sastavio. i živo me zanima koju je on školu završio kad je toliko rupa ostavio
    viša rodijačka, pretpostavljam

usput, da ponovim pitanje - osoba kojoj je prebivalište u drugom gradu a boravište na mojoj adresi se broji kao član kućanstva ili ne? mislim, svejedno mi je, al da ne kompliciram život nepotrebno s papirologijom.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

I da! Imam uvjerenje o prebivalištu djeteta od 01.04.2009, u svrhu upisa u dječji vrtić! To mi vrijedi ili mora biti ne stariji od...
    vrijedi

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

koliko sam ja shvatila iz Izjave o članovima zajedničkog kucanstva koju je potrebno dati nije bibitno da li muz i zena zive na istoj adresi vec da li imaju zajednicku blagajnu.

"Upoznat/a sam da zajedničko kućanstvo čine bračni drugovi, djeca i drugi srodnici koji zajedno žive, privređuju, odnosno ostvaruju prihode na drugi način i troše ih zajedno."

Zajednicko kucanstvo ne znaci nuzno i istu adresu prebivalista ( za bracne drugove i djecu). Ispravite me ako grijesim.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Uostalom, ako je netko rastavljen, mora donjeti potvrdu da je to tako koliko sam ja shvatila, a to što je netko prijavljen na nekoj drugoj adresi, ne znači ništa.
    Kod nas je prijavljena moja šogorica (rekla sam joj da se odjavi, nisam sigurna je li to učinila). Nikada ovdje nije živjela, ni na koji način ne pridonosi u našu kućnu blagajnu i ne pada mi na pamet nositi ikakve papire za nju jer ju ne smatram članom mog i muževog kućanstva.
    Doduše, ne bi mi se promjenila cijena vrtića, ona je prijavljena na minimalac, a ionako je na komplikacijama, ali svejedno je ne mislim dodavati kao člana kućanstva kada to nikako nije. Uostalom, na mojoj adresi je prijavljeno još susjeda iz 11 stanova, tako daaaaaa....Pišem samo one koji ovdje žive i privređuju! A to smo muž i ja!
    Zato nekako mislim da vam promjene adresa neće ništa promjeniti.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Uostalom, ako je netko rastavljen, mora donjeti potvrdu da je to tako koliko sam ja shvatila, a to što je netko prijavljen na nekoj drugoj adresi, ne znači ništa.
    .
    ja sam shvatila da dokazuješ da si rastavljen u slučaju da na osnovi samohranog roditelja ostvaruješ prednost pri upisu i dodatne olakšice kod cijene vrtića.

po ovoj tvojoj logici, mogu prijaviti kao članove svog kućanstva djeda i baku koji žive na selu, ali imamo zajedničku blagajnu. oni imaju malo do ništa prihoda, pa ih ja uzdržavam.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

moje mišljenje je da nove cijene ne služe krpanju gradskog proračuna, jer je kao prvo malo love u igri, kao drugo ljudi će se snalaziti, prijaviti na razl. adrese i u konačnici će većina imati besplatan vrtić
    ovo je najava početka kampanje za parlamentarne izbore jer većini van zg-a zvuči jako dobro kad se govori da će bogataši plaćati punu cijenu vrtića i sl., a nitko neće ići proučavati jel to što bandić govori istina ili ne

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa da, ako nemaš papir da si rastavljen, znači da nisi rastavljen i da i ti i muž skrbite o djeci i imate zajedničku blagajnu bez obzira na kojoj ste adresi prijavljeni!

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Norveška: sva djeca jednako plaćaju vrtić i jednaku svotu dobivaju za dječji doplatak: nekome povrat vraćenog, nekome doplata
    I sva djeca jednaka
    To je kapitalizam

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Strašno je to da je ovo samo još jedan način muljanja i prikrivanja, s prijavam, odjavama, muzevima i onima koji to prema potrebi nisu....

I to je jedino što će isplivati s novim pravilnikom!!

Ja ne zarađujem puno (ima i onih koji zarađuju punooo više, no ajde sposobniji su) ali sam za to da ne budem blagajnica u Kauflandu bila 5 godina na fakultetu i trošila, a nisam privređivala (60 mjeseci×2700 kuna=160000kuna)

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

1.Dali trebam vaditi potvrdu o prebivalištu za svu djecu ili samo za ono za koje tražim olakšice?
    2.Dali za drugo maloljetno dijete trebam predočiti rodni list i dali mora biti friško izvađen ili može biti i starije proizvodnje?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa mislim da moraš za sve vaditi jer se bez obizra na to koliko djece ide u vrtić troškovi djele na članove kućantsva, kaj ne?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ivana zg potpisujem
    Možeš li mi izdvojiti što točno od ivaninog potpisuješ?

Kakve veze ima cijena vrtića s time radi li netko do 23 ili do 13 h?
    Inženjeri u nuklearki, doktori, vatrogasci, carinici, policija... rade od 0 do 24. I isto mogu biti samohrani kao i ta žena iz Kauflanda? Pa i ja često radim po cijelu noć, pa tko me pita. Nemam izbora, radim jer moram.

Ili bi i ti plaćala drugima da imaš puno?
    Bi, kako da ne.
    Lako nam je sada palamuditi.
    To i Bandić radi. Samo sa druge pozicije.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa da, ako nemaš papir da si rastavljen, znači da nisi rastavljen i da i ti i muž skrbite o djeci i imate zajedničku blagajnu bez obzira na kojoj ste adresi prijavljeni!
    Sinoć je Lovrić rekao da prijavljuješ prema osobnoj odgovornosti.
    Znači, nećeš prijaviti muža i gotovo.
    S brakorazvodnim papirom ili ne.

Stvarno mi je nevjerojatno da nakon što na ovolikom broju stranica čitate koliko je sve ovo podložno muljažama, lažima, krivotvorinama i čemu sve ne... govrite o pravednosti!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa ne govorimo o pravednosti ili nepravednosti, nego o tome da li će netko tamo u tom vrtiću to tako prihvatiti. Jer recimo i taj tata dovodi i odvodi dijete, da li će tete to "popušiti" tj. da li će im proći ta "muljaža!. Super ako prođe, ali...Treba vidjeti kako će to biti u praksi.

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ma sumnjam da će tu tete imati ulogu detektiva... sigurno će samo proslijediti papire dalje, ionako njima ni iz džepa ni u džep.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

apricot ja razumijem sve ovdje koji su revoltirani i ljuti, s razlogom naravno, ali ispada (iščitavam to svugdje) da su svi oni koji će proći besoplatno kao npr. ja, neradnici, ljenčine i tko im kriv kaj se nisu školovali. A da ti ne velim kak se ja osobno očajno osjećam kad netko kaže da će plaćati vrtić mom (ili tvom ili nekog trećeg) djetetu. Kao, neki šljakaju da bi roditelji ljenčina mogli imati besplatan vrtić. Nema sredine, sve je crno ili bijelo.
    Ja ne kažem da se meni desila obrnuta situacija, da ja ne bi probala na sve moguće načine smisliti što i kako. U situaciji sam da to ne moram, ali se ne osjećam ni super zbog toga.
    Roditelji ne bi trebali biti ti koji će se međusobno svađati. Nisu svi u istom sosu pa neće niti svi isto protestirati, jasno.

Uf, ja i moje objašjavanje, nadam se da me bar netko skužio kaj hoću reći.

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

apricot ja razumijem sve ovdje koji su revoltirani i ljuti, s razlogom naravno, ali ispada (iščitavam to svugdje) da su svi oni koji će proći besoplatno kao npr. ja, neradnici, ljenčine i tko im kriv kaj se nisu školovali. A da ti ne velim kak se ja osobno očajno osjećam kad netko kaže da će plaćati vrtić mom (ili tvom ili nekog trećeg) djetetu. Kao, neki šljakaju da bi roditelji ljenčina mogli imati besplatan vrtić. Nema sredine, sve je crno ili bijelo.
    Ja ne kažem da se meni desila obrnuta situacija, da ja ne bi probala na sve moguće načine smisliti što i kako. U situaciji sam da to ne moram, ali se ne osjećam ni super zbog toga.
    Roditelji ne bi trebali biti ti koji će se međusobno svađati. Nisu svi u istom sosu pa neće niti svi isto protestirati, jasno.

Ja ću plaćati možda čak i manje nego što sad plaćam, ali to nije razlog da ne kažem da mislim da ovo nije u redu. Nije u redu praviti klasnu razliku! Nije u redu tražiti od nas sve moguće dokumente, a nemati odgovore na 90% pitanja. Nije u redu za istu uslugu drugačije naplaćivati!
    Jednostavno, ovo sve nije u redu!
    Ako su ostavili toliko rupa - zašto ih ne iskoristiti! Oni kao imaju savjest???

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    Lako nam je sada palamuditi.
    To i Bandić radi. Samo sa druge pozicije.
    X
    I na sve ostalo sto kazes.
    Lako je, dodala bih, tudjim novcem po koprivama mlatit. Nevjerojatna mi je kolicina jala koju iscitavam na ovim stranicama.

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa Vidi poruku
    X
    I na sve ostalo sto kazes.
    Lako je, dodala bih, tudjim novcem po koprivama mlatit. Nevjerojatna mi je kolicina jala koju iscitavam na ovim stranicama.
    Smije li se lajkati što ti kažeš i što se slažeš sa onim čim i ja?
    Rekla sam da ću se povući iz teme jer sam vidila u kojem smjeru ide, ali neke stvari su nevjerojatne!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

viš, recimo, ja se uopće ne osjećam loše što ćemo (ako ovo slučajno zaživi) dobiti ili besplatan vrtić ili ćemo ga plaćati 195 kuna.
    osjećat ću se loše što će netko s manjim primanjima plaćati puno više.
    i boli me briga misli li netko da sam neradnica, neobrazovana, vaka, naka...
    to je moj život, kao što je i novčanik moj.
    i ne dam ga bandiću da njegovim sadržajem raspolaže kako se njemu svidi.

ne svađam se ni sa kime, ali mi je pun kufer pamfleta o socijalnoj pravednosti.

pravedno će biti kada profunkcionira pravna država, OIB, javne instutucije.
    do tada, samovolja građana kao i samovolja gradonačelnika.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

baš me zanima u ovom teatru apsurda kako objasniti 12x2000 kn, a 3 mjeseca od toga provede se u privremenom režimu rada sa spojenim grupama, selidbom u jedan od objekata, nepoznatim tetama ...
    Posljednje uređivanje od larmama : 13.04.2011. at 19:38

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa da nema ta tri mjeseca, bilo bi još više.
    oni su cijenu uprosječili, inače bi bila još i viša.
    kako ne znaš?!

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

pošto banke nude studentske kredite, možda će sad nuditi kredite roditeljima čija djeca idu u vrtić

reklama će ići ovako:
    - prijavljeni ste na punu plaću?
    - živite u kućanstvu s bakom i djedom koji rade i također primaju plaću?
    imamo rješenje za vas kako platiti vrtić 24.000kn godišnje
    kamata promjenjiva u švicarcima

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Potpisujem Apricot u predzadnjem postu, ne osjećam se loše što ću plaćati manje. Ali malo me smeta floskula koja se provlači, a to je da oni koji će plaćati manje, ili ništa su automatski neškolovane ljenčine. U ovoj je...oj državi je apsolulutno nevažno koliko je tko uložio u svoj posao i školovanje. Pa toliki su s faksom potplaćeni, tolilki su ostali bez posla, a ova ostala srećom zaposlena raja koja prima plaću financira razne Cibone i Mamiće i zbog takvih investicija (a i nečije predizborne kampanje) sad imamo ovu idiotariju.

Pričala sam s ravnateljicom našeg vrtića. I oni čekaju 20., ali poznajući Bandića ne vjeruje da će se išta promijeniti. A računaju da će im se novom politikom prihodi smanjiti za 50%.

Edit: Kajsa, LOL, ali jel bi se iznenadila?
    Posljednje uređivanje od Cubana : 13.04.2011. at 20:06

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    Stvarno mi je nevjerojatno da nakon što na ovolikom broju stranica čitate koliko je sve ovo podložno muljažama, lažima, krivotvorinama i čemu sve ne... govrite o pravednosti!
    da, da, kune se do Boga, jutros Bandić na Sljemenu, da je njegov prijedlog najpravedniji....trošilo se kad se imalo...da, samo na šta? pravi pijani milijunaš

Poštenje, pravednost???
    baš čudno da je pukla ljubav između njega i žene kada je trebalo povlašteno otkupiti stan u centru grada???

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Opet ja!
    To što neki misle da mi ili oni sa manjim plaćama su neškolovani i ljenčine ne govori o ljudima koji crnče za crkavicu (i sa fakultetom i bez njega, jer su primorani čistiti ili trpiti poslodavce...), nego o onima koji tako misle!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

po ovom novom prijedlogu, mi spadamo u grupu kojoj će se cijena vrtića višestruko povećati, a u cijeloj priči najviše me muči što ću tu veliku cifru plaćati da mi dijete boravi u područnom objektu koji nema svoj parkić/igralište, koji nema svoju dvoranu niti kuhinju, u relativno skučenoj sobi, bez ormarića za odlaganje djetetovih stvari (ima vješalicu i malu "kutijicu" iznad nje)...
    dođe mi da ju onda bar prebacim u centralni objekt, a opet mi je žao odvajat ju od društva, jer se tek navikla na ovo (prije 8 mj smo mijenjali vrtić zbog preseljenja)

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ana, meni se čini da ti uživaš promovirat ovaj prijedlog-a samo i jedino jer si imala sreće upast u besplatnu kategoriju.
    baš te vidim kako tako širiš priče o pravdi, plaćaš 1800kn, radiš u nuklearki i nosiš pelene u vrtić jer ih tamo nema.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Misliš da je pravedno da plaćaš manje od hrpe ljudi koji zarađuju puno manje od tebe, samo jer, eto, imaš troje?? Meni je npr. prestrašno što roditelji s jednim djetetom em dijele primanja na manje ljudi, em nemaju nikakav popust? To je neka pronatalitetna politika, kao? kakva? kako će se oni osiromašeni uopće odlučit na drugo?
    gluposti

btw.meni se cijena neće ekstra promijenit, naprotiv, ako se promijeni smanjit će se, jer sam bila na PD prošle godine. Ali mi je sve ovo toliko ogavno, i oni i svi koji su oduševljeni što će #bogatom# susjedu krepat krave.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

joj ana.m, bojim se da nisam skužila što želiš reći, ustvari jesam, ali mislim da si fulala skroz
    nitko ovdje nije rekao da su oni koji imaju besplatan vrtić, kako ti ružno kažeš ljenčine i tko im kriv kaj se nisu školovali. zaista nitko. a ti voliš imputirati i preuveličavati i vrtiti vodu na svoj mlin
    isto tako, nitko ovdje nije rekao da neki šljakaju da bi roditelji ljenčina mogli imati besplatan vrtić. to je opet samo tvoja umotvorina.
    ali istina je da roditelji sa solidnim primanjima, koji su legalno prijavljeni i uredno plaćaju porez i prirez u startu kroz plaću izdvajaju daleko više nego roditelji koji su na minimalcu. i da li je onda pravedno da opet plaćaju daleko više? zar su krivi zbog toga?
    na forum.hr je dan lijepi primjer:
    Neto plaća od 15.000 kn
    Ukupno za porez i prirez: 5.202,73
    Ovo su oni koji bi vrtić plaćali 1800 kuna ako ih je četvero obitelji.

Neto plaća od 10.000 kn
    Ukupno za porez i prirez: 1.744,06
    Ovo su oni koji bi vrtić plaćali 700 ili 1000 kuna ako ih je četvero obitelji (kuna gore dole mijenja iznos)

Neto plaća od 5000 kn
    Ukupno porez i prirez: 171,56
    Ovo su oni koji bi vrtić plaćali 200 ili 300 kn ako ih je četvero obitelji (kuna gore dole mijenja iznos)
    i zato da, svi trebaju protestirati. jer ovo nije pošteno. jer će možda sutra i obitelji s nižim primanjima klepit po žepu. a tada? tko će se za vas zalagati?

ovo je tipičan primjerak, zavadi pa vladaj.
    stvori razdor među roditeljima, pa opstani na funkciji.
    najžalosnije je što će opet biti velika većina koja će glasati za tog seronju jer je "pojeftinio vrtiće i jer brine o socijali"

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    po ovom novom prijedlogu, mi spadamo u grupu kojoj će se cijena vrtića višestruko povećati, a u cijeloj priči najviše me muči što ću tu veliku cifru plaćati da mi dijete boravi u područnom objektu koji nema svoj parkić/igralište, koji nema svoju dvoranu niti kuhinju, u relativno skučenoj sobi, bez ormarića za odlaganje djetetovih stvari (ima vješalicu i malu "kutijicu" iznad nje)...
    dođe mi da ju onda bar prebacim u centralni objekt, a opet mi je žao odvajat ju od društva, jer se tek navikla na ovo (prije 8 mj smo mijenjali vrtić zbog preseljenja)
    ovo mogu skroz potpisati. sad mi je dijete u sobi u suterenu, s onim malenim prozorima pod stropom koji leže na cesti. parka i dvorišta nemaju.
    a nagodinu će biti u poluruševnoj zgradi u kojoj stepenice propadaju
    i sve to za 1200 ili 1600kn.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nove cijene vrtica, kako lijepo srocen naslov s obzirom da su zbilja nove cijene (a ne cijena).
    ja sam bila ljuta, pa sam bila bijesna, pa me uhvatila neka malodusnost, pa neka tuga. dakle proalzim sve faze tugovanja.

ne znam sta bi rekla, meni se sve ovo gadi. i prica ja radim pa zaradjujem puno, pa ja radim pa zaradjujem malo. svi koji radimo imamo srecu sto radimo itd.

po meni je ovaj sistem nepravedan.
    ako je vec da treba pomoci nekome i da smo socijalno osvjesteni, onda OK, nek vrtic bude besplatan:
    1. onima koji dobijaju djeciji doplatak (koliko ja znam nije ga bas lako dobiti u ovoj drzavi ili se i tu varam),
    2. nezaposlenima (iskreno nije mi jasno ako roditelji zasto djete onda ne bude s njima doma, ovo pisem ako su oba roditelja ne zaposlena, jer mi je jasno da se dogadja da je neko dobio otkaz i da traga za novim poslom i da se upisi rade jednom godisnje pa treba nesto s djetetom i kad pocnes raditi). nemojte na mene sad graknuti da je vrtic odjojno-obrazovna ustanova dok god svi ne mogu u nju. tu se gubi onaj smisao obrazovne.

ali nemoj me tjerati da lazem i varam, jer mi nije u karakteru, nisam tako odgojena.

i nije mi jasno da ako si nesto odlucio, a ljudi te pitaju OK kakva je vasa projekcija te odluke, ti kazes ne znam pa svi mi imamo doma neki proracun. pa nes kupiti auto od 70k eura ako zaradjujes mjesecno HR prosjek. znas projekciju, vozit ces ga dok ne nestane benzina, a tad ce ti ga banka uzeti, prodati a ti ces jos ko zna koliko zbog toga patiti.

kod nas u gradu se ne zna projekcija. da li ce vrtici dobiti i sta ce dobiti ili ce izgubiti.

i jos cu nesto reci, eto na dusi mi je, ako vec idiote imamo na vlasti (moje osobno misljenje, oprostite svi koje sam uvrijedila jer je njihovo misljenje drugacije) me ne bi smetalo kad bi imali masineriju ljudi iza sebe koji zanju sta rade. eno i amerika je prezivjela G. W. Busha, pa sta ne bi i mi nase predstavnike vlasti. ali ne mi tonemo sve dublje i dublje iz godine u godinu

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

krumpirić o čemu ti pričaš??

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

magriz nije moja umotvorina...i odlazim s ove teme jer me jako počinje živcirati...

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

krumpirić o čemu ti pričaš??
    o tvojim postovima ana.m
    o činjenici da je bandićeva demagogija našla plodno tlo kod tebe

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

magriz nije moja umotvorina...i odlazim s ove teme jer me jako počinje živcirati...
    dobro. možda i nije. samo te molim da mi linkaš gdje je to netko od forumaša napisao. dok ti jesi izvrijeđala sve koji igrom slučaja imaju solidne plaće i samo jedno dijete. i to ne prvi put, i to ne samo na ovoj temi

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Povraća mi se na Bandića. Ajde da je ljudski digao cijenu, pa na nju dao popuste socijalnim kategorijama... ali - on je digao cijenu PET PUTA!!!

E sada, oni koji nemaju razumijevanja za roditelje koji potpadaju u skuplje kategorije, neka malo razmisle, sta bi bilo da od sutra sve poskupi pet puta, benzin, rezije, kruh, mlijeko - a da placa ostane ista. 2000 kuna nije malo novaca, pa puta 12... to je ogromna lova ljudi!!! I nitko nije racunao na takvu ogromnu cijenu vrtica kada je uzimao kredit za stan, auto... postoje neki ocekivani porasti troskova - no ovo je potpuno neocekivano i u postotku ogromno povecanje.

Kad se govori o imovinskom i/ili prihodovnom cenzusu, razmisljam o ljudima koji su mozda 70'tih gradili vikendice time sto su beskrajno stedjeli i skrtarili na sebi, sami radili etc. U to vrijeme, neki njihovi prijatelji su punili ormare. Sada bi se ta vikendica racunala kao imovina za povecani porez koji nam obecavaju stalno, za vecu cijenu vrtica, za komunalije kao da tamo zivimo - a iovako ionako je bunar bez dna u koji stalno treba ulagati. Da li je to posteno? Nije. Da li bi bilo pametno prodati ju i staviti lovu u neku stranu banku - ocito bi, jer u ovoj drzavi se ne zna tko pije tko placa.

O dohodovnom cenzusu i o velikom prirezu se vec dovoljno pricalo.

I jos jedna stvar me u cijeloj prici izuzetno iritira, a to je samovolja jednog (dat cu mu kompliment ) polusabranog covjeka koji je na vlasti i koji (misli da) moze raditi sto god mu se svidi, i onda isto tako ovcice iz SDP-a koje ne znaju pronaci formalni nacin da se tome suprostave iako su protiv ove nebulozne ideje (nadam se da ce me demantirati za koji dan, makar mi uopce ne djeluju uvjerljivo kad o tome pricaju).

Rezultat, "crknuta susjedova krava", samo je tuzni dodatak cijeloj prici.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Magriz vidim da si napisala da si i na forumu.hr, pa molim te nemoj mi reći da se to tamo ne spominje u svakom četvrtom postu valjda. Nisam nikoga citirala ovdje, pišem općenito, o ljudima koji se kreću oko nas i kako uostalom neki od njih rzamišljaju...Da li je sada bar malo jasnije..
    I još ću samo potpisati cubanu, ona je to onako lijepo napisala i upakirala.

I gdje ja to nekoga vrijeđam?
    Posljednje uređivanje od ana.m : 13.04.2011. at 22:10

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

dobar večer svima,

i ja sam jedan ogorčeni roditelj kojem je ovako bahato ponašanje gradonačelnika ( i ostale svite ) prelilo čašu
    pitanje je do kuda.....šta je sljedeće......sada su to vrtići, ako to ne upali smislit ćemo nešto drugo
    a stanovnici ove lijepe naše, sada grada Zagreba, se opet prilagođavaju i poslušno vade dokumente, potvrdice i sliježu ramenima

halo, o čemu mi ovdje pričamo......ovoga nema nigdje na kugli zemaljskoj....ovo je nečuveno
    kakve veze ima tko koliko zarađuje s cijenom vrtića....sutra kada budemo kupovali hranu hoćemo li plaćati više ili manje ovisno o plaći?????
    neka odrede cijenu vrtića, fine with me, ali svima jednaku, a tko ima povlastice neka na osnovu njih dobije smanjenu cijenu

jel se netko zapitao šta bi bilo kada bi ispisali djecu iz vrtića, lijepo da te novce damo nekoj osobi kojoj će taj novac stvarno dobro doći

vrtić u koji idu moja djeca je dobar, tete su super, oni vole ići, ali mislim da neće ići ako ovo bude izglasano

pozdrav svima

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Martea prvotno napisa Vidi poruku
    koliko sam ja shvatila iz Izjave o članovima zajedničkog kucanstva koju je potrebno dati nije bibitno da li muz i zena zive na istoj adresi vec da li imaju zajednicku blagajnu.

"Upoznat/a sam da zajedničko kućanstvo čine bračni drugovi, djeca i drugi srodnici koji zajedno žive, privređuju, odnosno ostvaruju prihode na drugi način i troše ih zajedno."

Zajednicko kucanstvo ne znaci nuzno i istu adresu prebivalista ( za bracne drugove i djecu). Ispravite me ako grijesim.
    Koliko sam ja shvatila, a dobro sam shvatila popisivača koji mi je danas bio da 2 osobe koje nemaju isto prijavljeno prebivalište dulje od godinu i pol dana, za zakon vrijede da su razvedeni. Tj. ne mogu se više voditi kao da su u braku.

Pa sad zaključite sami.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

onda ja nikad nisam ni bila u braku

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

bome ni ja!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

razvedose me a da ni ne znam i to za za 0 kn, pa cu sad i vrtic placati 0 kn , pa nek neko kaze da nam drzava/grad nije socijalan

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •