kako jos nije stavljen glasnik, a izglasano je ono sto je predlozeno, sljedom toga mislim da vrijedi ovo:
U odjeljku 1. PRODUŽENI BORAVAK, stavak 11. mijenja se i glasi:
„Za 2012. planira se jedinstveni mjesečni iznos sudjelovanja roditelja učenika s prebivalištem na području Grada Zagreba u cijeni programa produženog boravka iznosu 200,00 kuna.
Olakšice u plaćanju imaju roditelji učenika s prebivalištem na području Grada Zagreba za:
- dijete invalida (100% i 90%) – oslobađa se obveze sudjelovanja u cijeni programa
- dijete invalida (80% do 60%) – plaća 50% od iznosa sudjelovanja u cijeni programa
- dijete invalida (50% i manje) – plaća 75% od iznosa sudjelovanja u cijeni programa
- treće i svako daljnje dijete iste obitelji u programu produženog boravka – oslobađa se obveze sudjelovanja u cijeni programa
- drugo dijete iste obitelji u programu produženog boravka – plaća 75% od iznosa sudjelovanja u cijeni programa
- dijete samohranog roditelja – plaća 75 % od iznosa sudjelovanja u cijeni programa
- dijete čija se obitelj koristi pravom na stalnu novčanu pomoć u sustavu socijalne skrbi plaća 20 % od iznosa sudjelovanja u cijeni programa.“
Posljednje uređivanje od spajalica : 20.12.2011. at 10:54
škola u prirodi:
U odjeljku 7. ŠKOLA U PRIRODI iznos: „2.000.000,00 kuna“ zamjenjuje se iznosom: „3.000.000,00 kuna“.
dakle povecali su budget.
A kako su sada regulirana plaćanja za drugo dijete?
A naravno, ne računa se da je u programu troje djece ako je dvoje u programu u vrtiću a jedno u programu u školi?
Iznos sudjelovanja roditelja djece s prebivalištem na području Grada Zagreba u ekonomskoj cijeni redovitih programa je:
- za redovni 10-satni program - 300,00 kuna,
- za redoviti poludnevni program s prehranom - 225,00 kuna i
- za redoviti poludnevni program bez prehrane - 150,00 kuna.
Olakšice u plaćanju redovitog programa imaju roditelji djece s prebivalištem na području Grada Zagreba za:
- dijete roditelja invalida (100% i 90%) – oslobađa se obveze sudjelovanja u cijeni programa,
- dijete roditelja invalida (80% do 60%) – plaća 50% od iznosa sudjelovanja u cijeni programa,
- dijete roditelja invalida (50% i manje) – plaća 75% od iznosa sudjelovanja u cijeni programa,
- treće i svako daljnje dijete iste obitelji u redovnom programu – oslobađa se obveze sudjelovanja u cijeni programa,
- drugo dijete iste obitelji u redovitom programu – plaća 75% od iznosa sudjelovanja u cijeni programa,
- dijete samohranog roditelja – plaća 75 % od iznosa sudjelovnaja u cijeni programa,
- dijete čija se obitelj koristi pravom na stalnu novčanu pomoć u sustavu socijalne skrbi plaća 20 % od iznosa sudjelovanja u cijeni programa.
da ne gledaju se djeca van programa
mislim da je tako, idem pogledati.
Što je totalno bezveze jer faktički je svo troje u programu! Mamicu im njihovu!![]()
Pa i kad je jedno u vrtiću a drugo u boravku, oboje plaća punu cijenu na oba mjesta, to je također nepravedno.
totalno nepravedno!
kao da ta djeca nisu na istom obiteljskom budžetu.
pa nazovi ravnateljicu neka se raspita kada odluka ide službeno.
pa neka taj mjesec pričekaju sa slanjem.
nisu roditelji krivi za nečiju neažurnost.
uostalom, svaki drugi način ne bi bio u skladu s odlukom Skupštine, koja na snagu stupa od 1.1.2012.
znači mi koji plaćamo više, (mi smo plaćali i to je samo naš problem), i sad na uplatnicama od 11 mj. iste su velike cifre, da ih platimo takve ili na manje (nove)iznose?
Molim komentare onih koji su istim cipelama poput nas i koji su odlučili što će...![]()
Frendica je za 9. mj. (to im je prvi vrtićki mjesec) dobila i platila 1000 kn. (iako sam ju silo nagovarala da plati 400 ko i ja). Sad je odlučila da će uplatiti još samo 200 kn, i za 10., 11. i 12. mj. ni kune više.
Ja plaćam do kraja godine po skupštinskom i isto zanemarujem dug (iako sam već dobila i opomenu od ravnateljice).
I slažem se sa svima kojima je nula kuna da ne trebaju apsolutno nikome ništa plaćati, niti dugovati, njima cijelo vrijeme piše dug "0" kuna. Ne znam pravnu stranu te priče, ali da mi je vidjeti toga tko će za 38% roditelja to naplatiti.
Ja bih čak išla toliko daleko da nitko više ništa do kraja godine ne plati, jer zašto bih ja plaćala i po skupštinskom kad neki neće ništa... i to ne iz inata tim roditeljima... nego iz inata svima živima odgovornima u toj priči, koji nas mjesecima (i cijelu godinu) maltretiraju sa svim živim... eto, do 1.1.2012. neka nitko ništa više ne plati, pa nek se fućkaju i drugi put razmišljaju kako provode javnu politiku. Budale. Jer ako nije važeća odluka da je nekome nula kuna i nitko mu to ne naplati (a ponavljam Ana M., Cubana i drugi), nisu ti ljudi krivi... nego generalno gledano... ako 38% ljudi ne plati po skupštinskom i ne vjerujem da će im itko živ to naplatiti, zašto bi preostalih 62% išta više plaćalo. Dakle, bunt, nemojte uopće više niko ništa plaćati.
Ali samo galamim ovdje, neću ipak ići tako daleko i platit ću bar po skupštinskom za 11. i 12. mj.
Nisi trazila moj komentar, ali ja bih na tvom mjestu platila tako da izniveliram sve sa 400/200. Dakle, ako si plaćala više, sad plati manje kako bi suma sumarum imala sve plaćeno po skupštinskom modelu.
Cijena od 300 kn utvrđena je za narednu godinu, tj. vrijedit će od 1.1.2012.
U međuvremenu plaća kako tko odluči, neki prema uplatnici (pa koliko god to bilo, manje ili više u odnosu na prije frke), a neki prema skupštinskoj odluci, dakle 400 kn za vrtić a 200 za jaslice.
kako misliš, tko određuje subvencije?
pa određene su; od 1.1.2012. Grad subvencionira sa 1600 kuna.
ne znam može li biti jasnije.
Ma kad sam pitala ko odredjuje subvencije, mislila sam na grad, kao oni određuju subvencije pa bi trebali znati i odgovore na pitanja. Jer mi je službenica rekla da privatni vrtići odredjuju cijenu pa nek kao njih pitam. To je OK, ali mi ne daje odgovor na pitanje koliko ću ja plaćati.
Ok, vi ste mi pojasnile dosta stvari, još samo fali da oni to pojasne privatnim vrtićima. A valjda budu, prije ili kasnije.Hvala na odgovorima.
ako je ekonomska cijena vrtića 2000kn, a Grad subvencionira sa 1600, ti dalje možeš plaćati puno više od 400kn (tj. do pune ekonomske cijene), jer vrtić, tj. ravnateljica može reći da u ponudi ima i xy stvari koje ne stoje "pod mus" i spadaju u ekonomsku cijenu
tako da ti stvarno nitko ne može reći koja će biti cijena tvog vrtića
one će se i dalje razlikovati od vrtića do vrtića, od kvarta do kvarta, od količine djece koja ostaju neupisana u državne vrtiće...
tako sam bar ja to shvatila
pa je
izglasakli su na sjednici Skupštine, prekjučer
pa kako će žena u Gradskom uredu znati kolika je cijena u tvome (privatnom) vrtiću?
ner nisu cijene iste, niti su privatni vrtići dužni podnositi svoje odluke o cijenama - Gradu.
napisala sam gore kako postoji ideja da se odredi gornja granica, ali to je sve rekla-kazala.
1900 kuna je ekonomska cijena gradskih vrtića
grad ne odgovara za ekonomsku cijenu privatnih
ona može biti i viša i niža, ovisi kakvom se tko ekonomijom i interesom bavi
Hina:
gradonačelnik milan bandić danas
je na novinarski upit što može sada, kad je donesen proračun, poručiti
roditeljima koji su za vrtiće plaćali više nego će se od nove godine
plaćati, odgovorio da su donijeli proračun za 2012. I da, nažalost,
neće moći ništa povijesno popraviti što se tiče prošle godine. #l#
"jedina utjeha ostaje onima koji su plaćali više u 2011. Da će
plaćati upola manje u 2012., ili dva do tri puta manje nego u ostalim
dijelovima hrvatske. A, nažalost, oni koji nisu plaćali ništa u
zadnjih pet mjeseci 2011., jer je solidarnost i socijalna pravda pala
na ispitu, morat će plaćati 300 kuna i njih mi je jako žao. Dakle, oni
će biti kažnjeni plaćanjem 300 kuna u 2012., ali su bili oslobođeni
plaćanja pet mjeseci u 2011., a štovani naši sugrađani i roditelji
koji su plaćali više plaćat će u 2012. Manje dva do tri puta nego u
drugim gradovima ili 300 kuna", rekao je gradonačelnik bandić.
Na upit bi li se osjećao prevarenim da je na mjestu onih roditelja
koji su vrtić plaćali više, bandić je odgovorio da se on ne bi osjećao
prevarenim. "ja se više brinem kako će ljudi koji imaju 2000 kuna i
manje po članu kućanstva plaćati 300 kuna na mjesec", rekao je.
"dajmo jednom upalimo lampicu solidarnosti i socijalne pravde u
vrijeme krize i recesije. To je zadaća svih nas da vodimo računa o
onima koji su zaboravljeni, zapušteni, osiromašeni i u potrebi. To je
kršćanski, ljudski i kako god hoćete", istaknuo je bandić.
Gradska skupština prihvatila je 19. Prosinca prijedlog gradonačelnika
milana bandića da se vrtići i jaslice sljedeće godine plaćaju 300, a
produženi boravak u školi 200 kuna, bez obzira na dohotke kućanstava.
Riječ je o izmjenama odluke o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu
djece i mjerilima za naplatu usluga predškolskih ustanova od
roditelja.
Bandić je tada naveo da će od 1900 kuna mjesečno za vrtiće i jaslice
grad subvencionirati 1600 kuna, a toga, naglašava, "nema nigdje osim u
zagrebu". Napomenuo je i da se izjednačila gradska potpora u privatnim
i vjerskim vrtićima. "paket" predškolske skrbi je u gradskoj blagajni
težak 800 milijuna kuna, a od roditelja ćemo "ubrati" 100 milijuna
kuna i pokriti tek malen dio tih troškova", dodao je bandić i naveo da
se vrtićkim uslugama danas koristi 32,5 tisuća djece.
Na ovu temu Rodi i tebi, apricot, stvarno kapa dolje i hvala.
govorim sada svoje mišljenje, ne znam što bi moglo ispasti...
13 mjeseci je trajala ta trakavica između Gradskog ureda (gradonačelnika) i Skupštine.
tražile su se razne arbitraže, tri ministarstva su donosila odluke (ne donijevši ih)... povlačilo se od nemila do nedraga... i nitko nije bio dovoljno pametan/moćan/nešto, da prereže i kaže: ovi ili oni su u pravu.
temeljem čega bi oni onda mogli pisati dugove?
ako naplatu "dugovanja" bude tražio Grad... pa ne može ga tražiti natemelju odluke o plaćanju koju je Gradski ured donio
kako će se odjednom znati tko je bio u pravu i na temelju kojega modela se naplaćuju dugovanja... ako se nije znalo 13 mjeseci?
mene je vise strah kako ce se ispisvati klinci recimo na ljeto koji vuku dug, a znamo da ih se mora ispisati iz vrtica. da li ce tada imati roditelji problema?
ovo mi je palo na pamet s gorenavedenim pitanjem oko kamata i ovrhe.
meni su danas u vrtiću u računovodstvu rekli da platimo po vrtičkoj uplatnici-naravno.
Molim nekoga tko je prije 1g. ili više imao jedno dijete u jaslicama, a jedno u vrtiću da mi kaže kakao se tad plaćalo , dakle po starom modelu.
Znam da su jaslice bile 200, a vrtić 400, ali znam i da se od ovih 400 nešto manje uplaćivalo ako si imao mlađe dijete u jaslicama u isto vrijeme pa me sad zanima koliko bi to ukupno bilo za dvoje djece po starom modelu???
Hvala!
Taj model je vrijedio do 30.06.2011. Nakon toga je skupština donijela odluku (u 4. mjesecu) po kojoj su cijene ostale iste ali je za drugo dijete bilo 50%, znači 200 kn + 200 kn.
S obzirom na dob drugog djeteta mislim da te ipak zanima odluka iz 4. mjeseca (zato sam u gornjem postu dodala onaj p.s.)
Od danas je drugo dijete opet 75% od cijene (uz nove cijene), znači 300 kn + 225 kn.
I da, fenomenalan ti je avatar, svaki put kad ga vidim![]()
koje su konacne današnje cijene vrtića? ima netko link na odluku?
Je li netko čije dijete ide u vjerski vrtić dobio uplatnicu za siječanj? Ako jest, koju cifru? U našem vrtiću još nema uplatnica.
mislim da vjerski i privatni dobivaju istu subvenciju po novom zakonu od 01.01.2012 po 1600kn, mi smo u privatnom i dobili smo po novom zakonu![]()
Evo pitala ravnateljicu. REkla da će biti 300 ili 350 kn. Još nisu odlučili.
Mi smo u pvt dobili uplatnicu, no cijena je ista kakva je bila prethodnih mjeseci uz objašnjenje da još nije stigao nikakav službeni dopis vezan uz nove subvencije.![]()
sutra je sastanak u GU s ravnateljima privatnih vrtića.
I ravnateljica našeg vrtića rekla da nisu još ništa službeno dobili od grada.
Posljednje uređivanje od laura29 : 05.01.2012. at 18:58
privatni vam vrtići dobivaju subvenciju za mjesec unatrag a ne za tekući, zbog toga će većina privatnih još ovaj mjesec imati cijenu po starom, kao što su ljetos nove cijene u nekim privatnima išle od 1. 8. a ne od 1. 7. kao u gradskima. kod nas to sve kasnii istina je da službeni dopis još nije stigao, iako se zna da će subvencija biti 1600 kn.
Danas dobili uplatnicu "po starom", nama većoj cijeni - akontacija za 11. mj. Do kada tako?
pa dok ne krenu uplatnice za siječanj 2012.
ali nemoj plaćati više od 200/400 do tada
Ne budem, naravno. Nismo ni do sada. Znači idući mjesec dobivamo još jednu takvu "staru" uplatnicu.