Stranica 76 od 112 PrviPrvi ... 2666747576777886 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,751 do 3,800 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Jasno mi je. Al ne predajem se bez borbe
    Također.
    Osim toga, problem ostaju privatni i vjerski vrtići s kojima Skupština nema ništa i gdje je također hrpa ljudi plaćala puno manje nego prije a Grad je dao velike subvencije za njih. Što, sada će oni tražiti od vrtića da im vraćaju subvencije? Naravno da neće. Onda nije u redu da jedni vraćaju dugove a drugi ne. Kad su već posrali i jedni i drugi (i Bandić i GS), nek se sad valjaju u svojim g****** i nek puste građane na miru. Ja im sigurno neću vraćati nikakve dugove.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Vjerujem da ako ce jedni vratit dug da ce drugima biti vracen dug, drukcije ne vidim kako bi vratili ljudima koji su preplatili ako ne naplate onima koji nisu platili a trebali su

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Tami25 prvotno napisa Vidi poruku
    Također.
    Kad su već posrali i jedni i drugi (i Bandić i GS), nek se sad valjaju u svojim g****** i nek puste građane na miru. Ja im sigurno neću vraćati nikakve dugove.
    XXXX slažem se sto posto i ne predajte se. Kakvo vraćanje duga, ako ste dobivali uplatnice na nula kuna!

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

to bi bilo isto kao da i mi koji smo dobili uplatnice veće od 200 kn za jaslice i 400 kn za vrtić sad moramo platiti razliku do cijene koju su nam slali (a plaćali smo upravo navedene cifre). Ni od mene neće dobiti ni lipe više iako su uredno ispisivali kumulativ "duga" u dnu uplatnice.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ravnateljice ce provoditi ono sto im kaze gradonacelnik koji je prevrtljiv. Mozemo se mi inatit ali njihova je zadnja.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

znaci sad se vraca sve na staro?

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I koliko je vrtic, a koliko jaslice?
    Da znam izracunati koliko im dugujem mamicuimnesposobnu.
    Tocno sam i mislila da ce na kraju ovako biti.

I da li i dalje vrijedi popust za boravak u vrticu krace od 5 dana?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne znam na temelju koje odluke će se uzimati/vraćati onima koji su platili manje, odnosno više

ovaj novi Prijedlog proračuna (i cijena 300/300) je za sljedeću (2012.) godinu i nema smisla da to bude referentna točka za doplatu, odnosno preplatu
    jer, nije gradonačelnikovo odustajanje vezano za ovo do sada, nego za ono od 1.1.2012.

ako se onima koji su platili previše novac ne vraća, onda se valjda ni onima koji su platili manje - ne uzima

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ako se onima koji su platili previše novac ne vraća, onda se valjda ni onima koji su platili manje - ne uzima
    Istina. A što s onima koji su plaćali po skupštinskoj odluci (po 400 kn) umjesto neke više cifre? Oni će onda biti dužni?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam na temelju koje odluke će se uzimati/vraćati onima koji su platili manje, odnosno više...
    ...ako se onima koji su platili previše novac ne vraća, onda se valjda ni onima koji su platili manje - ne uzima
    Istina.
    Skupština/Rađenović mlati praznu slamu jer ako sada ima instrument kojim će naplaćivati dugove i vraćati preplaćeno kako i zašto onda nisu mogli/htjeli srezati Bandića u korijenu i slati svoje uplatnice.
    A ako će to raditi GU onda opet oni s*** sami po sebi.
    Jedino ako se poigraju s "akontacijom". Ali onda nisu nikako mogli iskazivati stavku "dug". Obzirom da jesu...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Bas me zanima koliki će dug biti ispisan na uplatnici od prvog mjeseca. Cijelo vrijeme plaćamo po skupstinskoj odluci i ne namjeravam podmiriti dug koji mi je nelegalno nametnuti. Dapače, ako ga ugledam u siječnju, žalit ću se.
    Nadalje, mislim da bi sa prvim mjesecom trebali onima koji su pretplatili izdat uplatnici na nula kuna, to je jedino pošteno.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa Vidi poruku
    Istina. A što s onima koji su plaćali po skupštinskoj odluci (po 400 kn) umjesto neke više cifre? Oni će onda biti dužni?
    rekla bih da neće biti dužni, jer se bandić poziva na odluke iz travnja, a to je skupštinska cijena

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ako se poziva na odluku skupštine, onda su oni koji su plaćali manje na kraju ipak dužni, a istodobno oni koji su plaćali više (prema uplatnicama na kojima je pisalo akontacija) trebaju dobiti natrag ono što su preplatili.

A to teško da će uspjeti izvesti. Niti će im ljudi htjeti vratiti navodni dug, niti će oni imati novaca za vraćanje ovima koji su platili više. A bome ne vjerujem ni da će treća kategorija, oni koji su plaćali po skupštinskoj odluci unatoč akontacijama na veće iznose, htjeti dati razliku.

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ja mislim da ce sve ostavit kako je jer ako krenu izravnavat racune imat ce gomilu sudskih sporova koje ce izgubiti jer su sami krivi i za jedne i za druge...

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ako ostane kako je, nije u redu jer nije fer da oni koji su preplatili, a govrimo o iznosima od vise stotina kuna, poklone svoj novac - kako netko rece njima nesposobnima. dug je dug i mora biti uplacen ili vracen. na njima je da nadju model kako to ispraviti.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

da, slažem se s Lucijom E, to bi bila svojevrsna kompenzacija. Uzmi pa vrati ili pak ne diraj ništa jer si i zakuhao, to je jedino pošteno na kraju. Uostalom, zašto su slate uplatnice po Bandićevom modelu kako je netko napisao a ne cijelo vrijeme po skupštinskom? Ovako na kraju uistinu se ne zna tko pije a tko je plaćao u 2011.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ajd i to je iza nas.
    Kako će se 2011. raspetljati i kako platiti 11. i 12. mjesec to nisu raspravili?

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajd i to je iza nas.
    Kako će se 2011. raspetljati i kako platiti 11. i 12. mjesec to nisu raspravili?
    nema tu što više skupština raspravljati, oni su u 4. mjescu donijeli odluku da je vrtić 400kn, jaslice 200kn, potvrdili to u 7. i 8. mjesecu i naložili gradonačelniku i gradskom uredu za OKS da to provedu.
    poslali su i dopis ravnateljicama vrtića u kojem zahtijevaju da provedu odluku. dalje nisu mogli kontrolirati provedbu odluke, ministarstva su se pravila blesava i završilo je tako kako je
    izvršna vlast nije provela jedinu važeću odluku nego je umjesto toga bandić pokušao kupiti glasove famoznim akontacijama (jer nije imao na osnovu čega poslati obračun drukčiji od 400/200kn) - na koje se sad treba napraviti i konačni obračun - po jedinoj važećoj odluci. on je računao na to da kad dođe do obračuna akontacija - da će on već sjediti u saboru i smijat se svima i praviti da se to njega ne tiče

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A da. Dakle, izgledno je da će doci jos uplatnica po bandicu. I mozda krajem godine obračun.
    Zapravo je zanimljivo obzirom da imam uplatnice- akontacije na kojima je stavka duga 0kn kako će objasniti obračun i neki xy dug? Kako se taj dug pojavio?
    Za struju mi je jasno, vise sam trosila. Al za vrtic...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ni na akontacijskim uplatnicama za struju ti ne piše dug sve do obračuna...

al da se razumijemo, ja te shvaćam, i ja bih bio lud da sam mjesecima dobivao uplatnice za akontaciju od 0kn, slušao bandićevu propagandu, ne plaćao ništa pola godine i onda na kraju godine dobio obračun za 6 mjeseci x 400kn po djetetu...

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nadajmo se da ce uplatnice za 11. I 12. Mj biti tiskane po skupstnskoj cijeni. Za 10. Mj placam akontaciju kao i za 7., 8. I 9. Mada ozbiljno razmisljam za 10. Mj uplatit akontaciju u visini skupstinske cijene.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa Vidi poruku
    ni na akontacijskim uplatnicama za struju ti ne piše dug sve do obračuna...

al da se razumijemo, ja te shvaćam, i ja bih bio lud da sam mjesecima dobivao uplatnice za akontaciju od 0kn, slušao bandićevu propagandu, ne plaćao ništa pola godine i onda na kraju godine dobio obračun za 6 mjeseci x 400kn po djetetu...
    Al na ovima pise dug.
    Ma nisam uopće luda. Racunala sam s tim.
    Ali ne dam ga**di ni lipe.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i ne daj!
    ako se nisu u godinu dana smislili što će, neka se i dalje prave da ne znaju
    i gotovo.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Za mene je pravno uvijek bila jedna odluka i to GS o čemu sam i prije pisao. Kako sam ja vratio svoj preplaćeni novac: pošto mi dijete u 7 mj. nije boravilo u vrtiću dobio sam akontaciju od 400 kn i platio je (misleći da je po skupštini al sam se zeznuo). Slijedeća dva mjeseca dobio sam račune po 1000 kuna i normalno platio 400 kn. uvidom u račune svatio sam da sam za 7 mjesec preplatio 240 kn jer mi je račun po GS trebao biti 160 kn ili 40 posto. Zato sam ovaj mjesec uplatio umjesto 400 kn samo 160 kuna te tako vratio sve u normalu. Ukoliko dobijem opomenu od ravnateljice (jako bi me razveselilo), vrlo jednostavno ću joj priložiti uplatnice na kojima je vidlji da sam sve platio a po potrebi i dopis. Pozdrav!

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pisala sam s moba prvi put pa mislim da nisam skužila ironiju.
    Dobro znam koja je odluka kakvog pravnog stanja i nisam jedna od onih koji misle da je Bandić učinio nešto divno i socijalno ispravno.
    Davno sam već rekla da je moj izračun zbog načina na koji posluju hrvatski privatnici prividno poprilično nizak (inače je samo hrvatski nizak).
    Tako da slušanje bandićeve propagande nema veze s mojim postovima. Samo inat.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

I koja je sada cijena privatnih vrtića? Prvo se spominjalo da će subvencija za sve biti ista 1600 kn, i po tome bi ja naš privatni trebala plaćati 700 kn. Sada čitam da će i za privatne cijena biti 300 kn, pa mi ništa nije jasno.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pisala sam s moba prvi put pa mislim da nisam skužila ironiju.
    Ironiju? Pa ne mora svaki moj post biti ironičan... Napisao sam ozbiljno što mi bilo na pameti... pokušao sam se stavit u kožu svih onih koji su mjesecima dobivali uplatnice na 0kn...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo i ja sam dobivala uplatnice na 0 kuna i ne pada mi na pamet platiti niti lipe za to razdoblje. Kako da ne. Isto kako ću sada plaćati onoliko koliko budem morala. A nagodinu ispisujem sina iz boravka jer si to neću moći priuštiti. Jer naravno da bez obzira što imam troje djece ne prizna mi se to ni u školi ni u vrtiću, pa mi preostaje jedino naučiti ga do jeseni da sam ide u školu i iz nje i da si uzme ručak kad dođe doma!

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ironiju? Pa ne mora svaki moj post biti ironičan... Napisao sam ozbiljno što mi bilo na pameti... pokušao sam se stavit u kožu svih onih koji su mjesecima dobivali uplatnice na 0kn...
    Hehe, radije bih ironiju nego da misliš da sam pala pod bandicevu propagandu. To mi je skoro pa uvreda

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

I mene to zanima. Ako sam dobro shvatila vrtić u koji nam ide dijete košta 2500 kn, mi smo do sada plaćali 940. Dakle do sada nas je grad Zg subvencionirao sa 1560 kn. Kako će biti po novom? Može i neki link gdje sve to lijepo piše crno na bijelom?

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Koje ce sad biti cijene boravka u skoli?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

kako jos nije stavljen glasnik, a izglasano je ono sto je predlozeno, sljedom toga mislim da vrijedi ovo:

U odjeljku 1. PRODUŽENI BORAVAK, stavak 11. mijenja se i glasi:
    „Za 2012. planira se jedinstveni mjesečni iznos sudjelovanja roditelja učenika s prebivalištem na području Grada Zagreba u cijeni programa produženog boravka iznosu 200,00 kuna.
    Olakšice u plaćanju imaju roditelji učenika s prebivalištem na području Grada Zagreba za:
    - dijete invalida (100% i 90%) – oslobađa se obveze sudjelovanja u cijeni programa
    - dijete invalida (80% do 60%) – plaća 50% od iznosa sudjelovanja u cijeni programa
    - dijete invalida (50% i manje) – plaća 75% od iznosa sudjelovanja u cijeni programa
    - treće i svako daljnje dijete iste obitelji u programu produženog boravka – oslobađa se obveze sudjelovanja u cijeni programa
    - drugo dijete iste obitelji u programu produženog boravka – plaća 75% od iznosa sudjelovanja u cijeni programa
    - dijete samohranog roditelja – plaća 75 % od iznosa sudjelovanja u cijeni programa
    - dijete čija se obitelj koristi pravom na stalnu novčanu pomoć u sustavu socijalne skrbi plaća 20 % od iznosa sudjelovanja u cijeni programa.“
    Posljednje uređivanje od spajalica : 20.12.2011. at 09:54

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

škola u prirodi:

U odjeljku 7. ŠKOLA U PRIRODI iznos: „2.000.000,00 kuna“ zamjenjuje se iznosom: „3.000.000,00 kuna“.

dakle povecali su budget.

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj yin&yang prvotno napisa Vidi poruku
    I koja je sada cijena privatnih vrtića? Prvo se spominjalo da će subvencija za sve biti ista 1600 kn, i po tome bi ja naš privatni trebala plaćati 700 kn. Sada čitam da će i za privatne cijena biti 300 kn, pa mi ništa nije jasno.
    nezz kako su oni mislili regulirati cijene privatnih, kad privatni sami određuju svoju ekonomsku cijenu i kad su za različite privatne vrtiće ekonomske cijene donekle različite. to znači, da bi se svaki vrtić plaćao 300 kn, oni bi morali vrtićima uplaćivati različite subvencije a to nije u redu, niti mislim da se može uopće izvesti. jedino moguće rješenje toga jest da se svim privatnima daje jednaka subvencija kao gradskima a ta je subvencija određena na temelju ekonomske cijene gradskog koja je sada 1900 kn. vrtići koji imaju veću ekonomsku cijenu od toga (većina ako ne i svi privatni) jednostavno će morati od roditelja naplatiti razliku, što je opet ok jer će cijene privatnih i tako biti puno niže nego do sada. ali, vidjet ćemo kako će oni ovo riješiti na kraju.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A kako su sada regulirana plaćanja za drugo dijete?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj PikiViki prvotno napisa Vidi poruku
    I mene to zanima. Ako sam dobro shvatila vrtić u koji nam ide dijete košta 2500 kn, mi smo do sada plaćali 940. Dakle do sada nas je grad Zg subvencionirao sa 1560 kn. Kako će biti po novom? Može i neki link gdje sve to lijepo piše crno na bijelom?
    nisam sigurna da je Grad subvencionirao sa tako visokom cifrom.
    mislim da je to bilo 1000 kuna, a sada će biti 1600. (to je jučer nekoliko puta poniovljeno na sjednici)

znači, roditelj plaća razliku između cijene koju odredi ravnateljica/vlasnica i 1600 kuna.
    ono o čemu se razmišlja je da Grad postavi limite cijene privatnim vrtićima, tako da nikoga ne košta previše.
    alil, to su tek ideje koje smo čuli u offu, pa ih ne uzimaj zdravo za gotovo.

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Tami25 prvotno napisa Vidi poruku
    nezz kako su oni mislili regulirati cijene privatnih, kad privatni sami određuju svoju ekonomsku cijenu i kad su za različite privatne vrtiće ekonomske cijene donekle različite. to znači, da bi se svaki vrtić plaćao 300 kn, oni bi morali vrtićima uplaćivati različite subvencije a to nije u redu, niti mislim da se može uopće izvesti. jedino moguće rješenje toga jest da se svim privatnima daje jednaka subvencija kao gradskima a ta je subvencija određena na temelju ekonomske cijene gradskog koja je sada 1900 kn. vrtići koji imaju veću ekonomsku cijenu od toga (većina ako ne i svi privatni) jednostavno će morati od roditelja naplatiti razliku, što je opet ok jer će cijene privatnih i tako biti puno niže nego do sada. ali, vidjet ćemo kako će oni ovo riješiti na kraju.
    I meni se ovo čini logičnim.
    Moja L ide u vjerski vrtić i trenutačno mu je ekonomska cijena 1950 kn. Znači, ako grad subvencionira 1600 kn, po novome bi vjerski vrtić bio 350 kn (osjetno manje nego dosad), osim ako tkoznazbogčega ne povise ekonomsku cijenu vrtića. U četvrtak imamo roditeljski pa ću pitati ravnateljicu o novim cijenama.

Kristač avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Na temelju svega prije napisanog o promjeni cijena vrtića i boravka, ja moram ispisati i starijeg sina iz boravka i mlađeg iz vrtića i biti kod kuće da ih čuvam jer sam samohrana majka koja prima dječji doplatak, ali nisam socijalni slučaj jer mi je plaća 3400kn. Do sad sam samo plačala dio za prehranu za školu, a sad još dodatnih 500kn mi nije višak u đepu budući da sam podstanar i imam kredit. Znači ili plačati boravak i vrtić ili gladovati 10 dana! Meni ovo nikako ne odgovara

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    A kako su sada regulirana plaćanja za drugo dijete?
    Drugo dijete plaća 75% - dakle 225 kn.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A naravno, ne računa se da je u programu troje djece ako je dvoje u programu u vrtiću a jedno u programu u školi?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mislim da je tako, idem pogledati.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Iznos sudjelovanja roditelja djece s prebivalištem na području Grada Zagreba u ekonomskoj cijeni redovitih programa je:
    - za redovni 10-satni program - 300,00 kuna,
    - za redoviti poludnevni program s prehranom - 225,00 kuna i
    - za redoviti poludnevni program bez prehrane - 150,00 kuna.
    Olakšice u plaćanju redovitog programa imaju roditelji djece s prebivalištem na području Grada Zagreba za:
    - dijete roditelja invalida (100% i 90%) – oslobađa se obveze sudjelovanja u cijeni programa,
    - dijete roditelja invalida (80% do 60%) – plaća 50% od iznosa sudjelovanja u cijeni programa,
    - dijete roditelja invalida (50% i manje) – plaća 75% od iznosa sudjelovanja u cijeni programa,
    - treće i svako daljnje dijete iste obitelji u redovnom programu – oslobađa se obveze sudjelovanja u cijeni programa,
    - drugo dijete iste obitelji u redovitom programu – plaća 75% od iznosa sudjelovanja u cijeni programa,
    - dijete samohranog roditelja – plaća 75 % od iznosa sudjelovnaja u cijeni programa,
    - dijete čija se obitelj koristi pravom na stalnu novčanu pomoć u sustavu socijalne skrbi plaća 20 % od iznosa sudjelovanja u cijeni programa.

da ne gledaju se djeca van programa

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Što je totalno bezveze jer faktički je svo troje u programu! Mamicu im njihovu!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa i kad je jedno u vrtiću a drugo u boravku, oboje plaća punu cijenu na oba mjesta, to je također nepravedno.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

totalno nepravedno!

kao da ta djeca nisu na istom obiteljskom budžetu.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Pa i kad je jedno u vrtiću a drugo u boravku, oboje plaća punu cijenu na oba mjesta, to je također nepravedno.
    Pa naravno da je nepošteno i sa dvoje i sa troje i sa četvero...

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Puno ti hvala. Zvala sam i vrtić da pitam. Ekonomska cijena vrtića je 2200. Dakle dosad mi je subvencija bila 1260 a sada će biti 1600, što je povoljnije. Ono što me brine je to što, kaže teta da oni uplatnice izdavaju 02.01 a do njih još nikakva odluka nije došla. U ovih par dana vjerojatno ni neće. Tako da je izgledno da će se u prvom mjesecu plaćati po starom, barem mi po privatnim vrtićima.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa nazovi ravnateljicu neka se raspita kada odluka ide službeno.
    pa neka taj mjesec pričekaju sa slanjem.
    nisu roditelji krivi za nečiju neažurnost.
    uostalom, svaki drugi način ne bi bio u skladu s odlukom Skupštine, koja na snagu stupa od 1.1.2012.

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj PikiViki prvotno napisa Vidi poruku
    Puno ti hvala. Zvala sam i vrtić da pitam. Ekonomska cijena vrtića je 2200. Dakle dosad mi je subvencija bila 1260 a sada će biti 1600, što je povoljnije. Ono što me brine je to što, kaže teta da oni uplatnice izdavaju 02.01 a do njih još nikakva odluka nije došla. U ovih par dana vjerojatno ni neće. Tako da je izgledno da će se u prvom mjesecu plaćati po starom, barem mi po privatnim vrtićima.
    Da li plaćate početkom mjeseca za tekući mjesec ili za prethodni? Ako za prethodni cijena će vam biti još taj put po dohodovnom, ako za tekući onda bi morala ići manja cijena, u svakom slučaju privatni vrtići još nisu dobili službenu informaciju to je točno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •