Stranica 77 od 107 PrviPrvi ... 2767757677787987 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,801 do 3,850 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Tatjanae prvotno napisa Vidi poruku
    Malo podizem temu, posto mi na uplatnicama i dalje stoji dug. Ima li kakvih vijesti sto ce napraviti sa fiktivnim dugovima i ostalom zavrzlamom oko Skupstina vs. Bandic cijena vrtica u 2011?
    Nista.
    Tako mi je barem rekla teta u gradskom uredu prije nekih dva tjedna.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja vjerujem da će vuk pojesti magare

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ja vjerujem da će vuk pojesti magare
    nama nisu dali papire iz vrtica (ispisnicu) dok nismo podmirili dug.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Veselimo mu se

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

evo ovdje malo detaljnije.
    bar uzimaju u obzir rate kredita.
    Posljednje uređivanje od la_mama : 10.11.2012. at 09:53

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne uzimaju u obzir kredit
    to bi bio prijedlog Skupštine
    bile smo jučer kod njih na sastanku
    na kojemu su nas samo obavijestili o onome što su odlučili
    na GU mislim

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

apri, hvala na informaciji !
    znaš li možda da li je to konačna odluka ?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kao takva ide pred Skupštinu
    e sad, Skupština će je, čini se, prihvatiti, ako se od dohotka oduzme kreditno opterećenje
    ja bih rekla da ćemo tada svi spasti u najnižu kategoriju i Grad je opet u banani

vidjet ćemo

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nadam se ne samo stambeni krediti, mi smo spletom okolnosti za stan uzeli 1 manji stambeni i 2 nenamjenska, drugacije nismo mogli dobiti u banci- o sta sad, meni su ti nenamjenski ( a za stan) 5x vece rate .
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 10.11.2012. at 20:43

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Nadam se ne samo stambeni krediti, mi smo spletom okolnosti za stan uzeli 1 manji stambeni i 2 nenamjenska, drugacije nismo mogli dobiti u banci- o sta sad, meni su ti nenamjenski ( a za stan) 5x vece rate .
    Tebi će bar nešto uzeti u obzir, a nama kao podstanarima ništa.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Tebi će bar nešto uzeti u obzir, a nama kao podstanarima ništa.
    X

ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Bio bi red da obitelj koja doista imaju mala primanja, nemaju kredita jer ih ne žele i/ili nemaju čime plačati, nemaju nekretnina, novac u banci i bogate roditelje, i ne rade nikakve malverzacije i muljaže, plaćaju ovako kako je predloženo, a ne skuplje zbog lošeg sustava u kojem postoje prostori za muljaže.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mene samo živcira to što će zaposleni u državnoj službi plačati onako kako spada, meni svejedno osteje mi ista cijena, a privatnici će opet dolaziti u vrtić u mercedesima i imati bespaltan vrtić. taođer me zanima ako predškola bude po zakonnu obavezna hoće li grad više participirati u cijeni jer kako ćemo mi pčaćati obrazovanje koje je obavezno.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj superx prvotno napisa Vidi poruku
    Mene samo živcira to što će zaposleni u državnoj službi plačati onako kako spada, meni svejedno osteje mi ista cijena, a privatnici će opet dolaziti u vrtić u mercedesima i imati bespaltan vrtić. taođer me zanima ako predškola bude po zakonnu obavezna hoće li grad više participirati u cijeni jer kako ćemo mi pčaćati obrazovanje koje je obavezno.
    Na prvi dio potpis.

Što se drugog tiče, ministar je rekao da će obavezna predškola biti besplatna samo za djecu koja ne pohađaju vrtić, a drugi će plaćati kao i inače

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ne znam kakva će mi biti cijena, ali kakve veze kredit ima s cijenom vrtića. Nitko ljude ne prisiljava na dizanje kredita. Npr. nemam kredita jer si ga ne mogu priuštiti, živim u stanu koji nije naš, samohrani sam roditelj, ali ću plaćati više od nekoga ko je iz Samobora s prirezom od 0%, kreditom za kuću i dovozi dijete u Zagreb. Nemojte mi samo reći da su takvi slučajevi iznimka. Dijete mi je prošli tjedan bilo boelsno i svratila sam u vrtić i pala u nesvjest kad sam vidjela gomilu majki oko 9:30 u trenirkama. Nakon što ostave djecu u vrtiću kavica.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Alkemicarka prvotno napisa Vidi poruku
    Dijete mi je prošli tjedan bilo boelsno i svratila sam u vrtić i pala u nesvjest kad sam vidjela gomilu majki oko 9:30 u trenirkama. Nakon što ostave djecu u vrtiću kavica.

Za mene bi mnogi pomislili da ne radim jer me se može vidjeti u ovom izdanju...a recimo taj tjedan sam popodne radim od 13h i ujutro radim što hoću. Pijem kavu, idem u shoping, slobodna sam.
    Možda su na porodiljnom. I ja sam svoje vodila u vrtić kad sam bila na porodiljnom. Mislim, kaj ja znam, pa ne bum sad godinu dana dijete ne vodila u vrtić. Jesi, bili su doma za ružnog vremena, Božić, Uskrs, ljeto..ali išli su u vrtić. Tak da nemojmo suditi na izgled.

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ako je 2500 kn po članu obitelji onda mi idemo u najnižu kategoriju i bez stambenog kredita...i to za 1,5 kn...e sad dali bi bila zadovoljna s tim, naravno da bi.....kad bi se uzimao imovinski cenzus onda bi valjda bili i za sovijalnu pomoć, jer uz stambeni i nenamjenski kredit ne ostane nam ništa....

Ono bitno što sam htjela reći, uvedite imovinski cenzus, uzmite u obzir podstanarstvo (koje će se zbog poreza na nekretnine ipak malo regulirati), stambeni kredit, nema prijave bake, dede, i ostalih ukućana (ako nisu djeca), osim ako isti nisu na poreznoj kartici nekog od roditelja jer nemaju svojih primanja.

I osigurati vrtić za svu djecu. Bez obzira dali roditelji rade ili ne.

A što se predškolske tiče, mislim da klinci kaj ne idu u vrtić ni ne plaćaju jer oni ionako nisu u vrtiću na doručku, ručku, spavanju, čuvanju...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Dijete mi je prošli tjedan bilo boelsno i svratila sam u vrtić i pala u nesvjest kad sam vidjela gomilu majki oko 9:30 u trenirkama. Nakon što ostave djecu u vrtiću kavica.
    pa upravo zato i upiremo u nedostatnost ovoga modela

ali ovo da nitko ljude ne prisiljava na dizanje kredita ti nije baš korektno.
    kako drugačije da riješe stambeno pitanje?
    ali se slažem da treba onda odbijati i rate podstanarstva.

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pa neki ljudi (poput mene) nisu u kreditu jer si ga ne mogu priuštiti. Koji čarobnjak bi meni pomogao da rješim svoje stambeno pitanje s jednom plaćom?

S prozora imam pogled na vrtić. Bila sam na čuvanju trudnoće, pa na porodiljnom skupa godinu i po. Uvijek je istih 20-tak lica u trenirkama. Znam u našoj grupi 2 mame koje baš ne rade, nisu na proodiljnom ili nešto slično. Doma su.
    Posljednje uređivanje od Alkemicarka : 12.11.2012. at 10:00

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ok Ana, mislim da nam je svima jasno što je htjela reći.
    istina je da ima određeni broj ljudi koji ne rade, a djecu dovode u vrtić.
    bez obzira na outfit.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj superx prvotno napisa Vidi poruku
    Da, zanima me kako će računati dohodat osoba koje rade u vlastitim firmama i prijavljeni su na minimalac ili manju plaću, a ostavruju dobit i to im je ustvari dohodak?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da, zanima me kako će računati dohodat osoba koje rade u vlastitim firmama i prijavljeni su na minimalac ili manju plaću, a ostavruju dobit i to im je ustvari dohodak?
    nisam u tim vodama, ali sam mislila da ak si prijavljen na tu neku svotu, plačaš doprinose, poreze i slično na to. Pričam s tetom koja radi na placu ( bavi se šivanjem i prodajom istog), i veli da ona porez plača i na dobit, i na materijale, pa na sve

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ovako smatram da sve ono što je udruga Roda navela u svom priopćenju je uredu i korektno i kao takvo potpisujem u cijelosti.

I ako ćemo iskreno meni paše manja cijena vrtića, jer onda znam da svaki mjesec neću morati odvojiti od nečeg drugog da malcu platim dodatnu aktivnost u vrtiću, niti ću mu je zbog skupljeg vrtića ukinuti. Isto tako da imam 8000 kn mjesečno plaću nebi mi bilo teško izdvojiti 800 kn za vrtić (redovni +dodatni program).

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj kata.klik prvotno napisa Vidi poruku
    Isto tako da imam 8000 kn mjesečno plaću nebi mi bilo teško izdvojiti 800 kn za vrtić (redovni +dodatni program).

Možda bi, ako imaš 6000kn kredita.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja uopće ne bi ulazila u nikakve tuđe financije, jer nije u tome stvar. Svaki put se na kraju mi međusobno posvađamo, a svi spadamo u kategorije koje ili regularno rade i prijavljuju sve. Ili su životom prisiljeni da ne rade regularno. Potpuno nevažno, jer valjda (za sebe tvrdim, a za ove oko sebe vjerujem) nitko od nas ne želi žena i muž koji rade u situaciji tipa konzum prodavačica i zaštitar i podstanari su, nadoknađuju troškove našeg djeteta u vrtiću.
    Mene bi to ko čovjeka uvrijedilo, hebemu.

Ali zašto stalno gledamo odnose, ko zaslužuje nižu cijenu, ko ne.
    Zašto ne gledamo stvari iz perspektive prioriteta grada i države da omogući svakom čovjeku koji radi toliko jeftin vrtić da mu je potpuno nevažno razmišljati o vrtiću kao trošku.

Može li malo tako i o tome, ono, što je znak stabilnosti jedne države, što omogućuje roditeljima odlazak na tržište rada, što omogućuje pripremu djeteta za obrazovanje, što ima vrlo veliko djelovanje na natalitet, što je zapravo prioritet?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ma znam ja kaj je ona htjela reći..I znam ja da toga ima. Ali svaki put kad u trenirci dođem u vrtić, a dođem nekad i kad idem na posao jer meni je svejedno došla ja u piđami ili toaleti kad se ioanko na poslu presvučem, si mislim kak me sad gledaju i misle si gle ovu, dovela dijete a sad ide piti kavu, pa se nekad ulovim kak se nekima koji me znaju doslovno pa pravdam kako radim popodne ili nekaj...OT, sorry

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Ma znam ja kaj je ona htjela reći..I znam ja da toga ima. Ali svaki put kad u trenirci dođem u vrtić, a dođem nekad i kad idem na posao jer meni je svejedno došla ja u piđami ili toaleti kad se ioanko na poslu presvučem, si mislim kak me sad gledaju i misle si gle ovu, dovela dijete a sad ide piti kavu, pa se nekad ulovim kak se nekima koji me znaju doslovno pa pravdam kako radim popodne ili nekaj...OT, sorry

Pa, ukoliko prođe plaćanje prema dohodovnom cenzusu, barem sada neće moći biti isprika da se ne može ustanoviti tko radi, a tko ne.

Jednostavno, ukoliko netko nema primanja od firme, a nije na bolovanju ili porodiljnom, neka opet donese potvrdu o zaposlenju i presliku radne knjižice, pa će se vidjeti da li ta osoba radi ili ne. I tko ne radi, smanjuju mu se bodovi, pa može izgubiti mjesto u vrtiću, a dobiti ga oni koji rade.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa, ukoliko prođe plaćanje prema dohodovnom cenzusu, barem sada neće moći biti isprika da se ne može ustanoviti tko radi, a tko ne.

Jednostavno, ukoliko netko nema primanja od firme, a nije na bolovanju ili porodiljnom, neka opet donese potvrdu o zaposlenju i presliku radne knjižice, pa će se vidjeti da li ta osoba radi ili ne. I tko ne radi, smanjuju mu se bodovi, pa može izgubiti mjesto u vrtiću, a dobiti ga oni koji rade.
    ni ovo ne pije vodu u svim slučajevima
    netko može raditi za stranu firmu i ne biti u našem poreznom sustavu
    i te plaće ne moraju biti visoke, mogu biti mizerne

osim toga, ako bi ta djeca izgubila mjesto u vrtiću, kako bi njihovi roditelji više ikada aplicirali za posao, kad nemaju kamo s djecom
    jako, jako osjetljivo

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

ni ovo ne pije vodu u svim slučajevima
    netko može raditi za stranu firmu i ne biti u našem poreznom sustavu
    i te plaće ne moraju biti visoke, mogu biti mizerne

osim toga, ako bi ta djeca izgubila mjesto u vrtiću, kako bi njihovi roditelji više ikada aplicirali za posao, kad nemaju kamo s djecom
    jako, jako osjetljivo
    Je, osjetljivo, ali ako nekome treba vrtić odmah, a netko dobije posao tek za 1-2g (znam da je strašno, ali tako je), zašto da mu dijete zauzima mjesto u vrtiću.

Upravo je stvar u tome da taj sustav ima previše nedostataka i da će napraviti više štete nego koristi.

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

gle deadi imam i ja kredit za stan, i 2/3 mojih primanja idu na njega

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

uvjek prvo svoja guzica

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

molim vas da zadržite pristojan nivo komunikacije
    hvala

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    molim vas da zadržite pristojan nivo komunikacije
    hvala
    ispričavam se, ali ovaj komentar se odnosio i na mene...skupa sa ostalima.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Vjerovali ili ne, ima i poslova koji se obavljaju od doma. I ja sam dva dana u tjednu mama u trenirci s punim radnim vremenom (i više od toga). Od kavice ni k. Ali sve to skupa nije tema ovog topika.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da
    mi moramo zahtijevati da konačno uspostave strategiju, neku dugoročnu
    a ne da svake godine, ovisno o tome jesu li izbori ili ne, mijenjaju modele

moraju shvatiti da vrtić nije naš privilegij, nego njihova obaveza
    onoga trenutka u kojemu bilo tko od nas mora kalkulirati može li si uopće vrtić piuštiti - tu nešto ne štima

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

onoga trenutka u kojemu bilo tko od nas mora kalkulirati može li si uopće vrtić piuštiti - tu nešto ne štima
    Upravo tako.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

da

X

Upravo tako!

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

pa ako ćemo tako, moj šogor nema djece i isto mu uzmu prirez....

ostavite prirez na stranu, on nije za vrtiće ISKLJUČIVO....

a deadi jel bi se složila sa tim da recimo vrtić bude svima 600 kn?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mislim da se toliko značajno poskupljenje usluge mora predstaviti detaljno obrazloženje, zašto se poskupljujem kako je moguće da je stara cijena do sada bila održiva, a sada više nije, nadalje koje će se mjere poduzeti oko poboljšanja standarda u vrtićima...Dakle, znatno veća trasparentnost i detaljna cost-benefit analiza sa svim financijskim i operativnim parametrima, koja treba biti dostupna u javnoj raspravi. Ovako, ne želim financirati Bandićevu kampanju za glasove.

kolimoli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

pa ako ćemo tako, moj šogor nema djece i isto mu uzmu prirez....

ostavite prirez na stranu, on nije za vrtiće ISKLJUČIVO....

mislim da glavnina novaca koja se slijeva u lokalne blagajne je od poreza i prireza na dohodak, tako da se sa tim novcima financiraju među ostalim i vrtići.

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

nisi u pravu, apsolutno...

onda bi trebao biti besplatan vrtić za sve i ne samo u zagrebu....pitaj si prijatelje u samoboru, zaprešiću koliko plaćaju vrtić? a rade u zagrebu

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

nisi u pravu, apsolutno...

onda bi trebao biti besplatan vrtić za sve i ne samo u zagrebu....pitaj si prijatelje u samoboru, zaprešiću koliko plaćaju vrtić? a rade u zagrebu
    Ne kužim, nisam u pravu da onaj sa dva i pol puta većom plaćom izdvaja za prirez četrnaest puta više?

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

U potpunosti se slažem sa krumpirić. Cijena je premala, to je definitivno točno. Nered u vrtićima je samo odraz nereda u državi. Nemoguće je tu napraviti reda jer će uvijek biti onih koji dio plaće dobivaju na crno, onih koji su prijavljeni u Samoboru, a djeca su im u vrtiću u Zagrebu i sl.
    Posljednje uređivanje od Alkemicarka : 12.11.2012. at 10:09

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ne znam kakva će mi biti cijena, ali kakve veze kredit ima s cijenom vrtića. Nitko ljude ne prisiljava na dizanje kredita. Npr. nemam kredita jer si ga ne mogu priuštiti, živim u stanu koji nije naš, samohrani sam roditelj, ali ću plaćati više od nekoga ko je iz Samobora s prirezom od 0%, kreditom za kuću i dovozi dijete u Zagreb. Nemojte mi samo reći da su takvi slučajevi iznimka. Dijete mi je prošli tjedan bilo boelsno i svratila sam u vrtić i pala u nesvjest kad sam vidjela gomilu majki oko 9:30 u trenirkama. Nakon što ostave djecu u vrtiću kavica.

Pa gle, nitko ne prisiljava ljude na dizanje kredita, ali ih isto tako ne prisiljava niti na to da imaju djecu.

Po tebi bi svi trebali biti podstanari? Niti mi nismo mogli uzeti stambeni kredit koji nam je trebao, krpali smo se s posuđivanjem, i sa nenamjenskim kreditima. I bili smo podstanari, dok nismo zaključili da je ipak isplativije plaćati za nešto što će jednog dana biti naše, nego puniti tuđe džepove. Ali dok nismo imali izbora, bili smo podstanari. I šta sad, treba nas kazniti jer smo si pazi formulaciju "mogli priuštiti kredit" ! To mi je izvini, ali u rangu da netko kaže "mogla si si priuštiti raširiti noge i imati djecu, pa sad plaćaj za njih".

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I šta sad, treba nas kazniti jer smo si pazi formulaciju "mogli priuštiti kredit" ! To mi je izvini, ali u rangu da netko kaže "mogla si si priuštiti raširiti noge i imati djecu, pa sad plaćaj za njih".
    Ne znam jel ovo upućeno meni, ali moje dijete je željeno i mogli smo si ga "priuštiti" i sad ga mogu priuštiti. Nisma ga našla na cesti ili začela pijana na nekom tulumu. Ono je plod ljubavi mene i mog supruga, koji je preminuo.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Čemu sad to?
    Ja imam stambeni kredit, jer ga mogu vraćat. S jedne strane ga mrzim :D, a s druge strane, da sam drugačije struke, posla...bila bi podstanar do smrti. To nije baš neka privilegija :D

Ali stvarno mi nije jasno, a ja sam krenula tako isto, razmišljajući ko će to nagrabusit ako se mijenjaju cijene vrtića?

Umjesto da krenem od toga zašto se uopće non stop *ajebavaju s cijenama?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    Čemu sad to?
    Ja imam stambeni kredit, jer ga mogu vraćat. S jedne strane ga mrzim :D, a s druge strane, da sam drugačije struke, posla...bila bi podstanar do smrti. To nije baš neka privilegija :D

Ali stvarno mi nije jasno, a ja sam krenula tako isto, razmišljajući ko će to nagrabusit ako se mijenjaju cijene vrtića?

Umjesto da krenem od toga zašto se uopće non stop *ajebavaju s cijenama?
    Potpisujem!

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

za izračun ne znam kome vjerovati RRif-u ili moj-posao...

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Podijeli (zavadi) pa vladaj, to je jedino čega se naši političari sustavno i dosljedno drže.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Podijeli (zavadi) pa vladaj, to je jedino čega se naši političari sustavno i dosljedno drže.
    istina, i zato vas molim cure da prestanete
    nit je neko podstanar nit ima kredit jer mu se baš hoće.
    a nekima se neće ni živjet sa starcima ili u njihovom stanu, ima i to svoje čari

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •