Stranica 77 od 112 PrviPrvi ... 2767757677787987 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,801 do 3,850 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

znači mi koji plaćamo više, (mi smo plaćali i to je samo naš problem), i sad na uplatnicama od 11 mj. iste su velike cifre, da ih platimo takve ili na manje (nove)iznose?
    Molim komentare onih koji su istim cipelama poput nas i koji su odlučili što će...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nisi trazila moj komentar, ali ja bih na tvom mjestu platila tako da izniveliram sve sa 400/200. Dakle, ako si plaćala više, sad plati manje kako bi suma sumarum imala sve plaćeno po skupštinskom modelu.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Cijena od 300 kn utvrđena je za narednu godinu, tj. vrijedit će od 1.1.2012.

U međuvremenu plaća kako tko odluči, neki prema uplatnici (pa koliko god to bilo, manje ili više u odnosu na prije frke), a neki prema skupštinskoj odluci, dakle 400 kn za vrtić a 200 za jaslice.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj diči prvotno napisa Vidi poruku
    znači mi koji plaćamo više, (mi smo plaćali i to je samo naš problem), i sad na uplatnicama od 11 mj. iste su velike cifre, da ih platimo takve ili na manje (nove)iznose?
    Molim komentare onih koji su istim cipelama poput nas i koji su odlučili što će...
    ja sam cijelo vrijeme plaćala 400,00 kn (trebala sam 500,00), tako ću i ovaj mjesec

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj diči prvotno napisa Vidi poruku
    Frendica je za 9. mj. (to im je prvi vrtićki mjesec) dobila i platila 1000 kn. (iako sam ju silo nagovarala da plati 400 ko i ja ). Sad je odlučila da će uplatiti još samo 200 kn, i za 10., 11. i 12. mj. ni kune više.

Ja plaćam do kraja godine po skupštinskom i isto zanemarujem dug (iako sam već dobila i opomenu od ravnateljice).

I slažem se sa svima kojima je nula kuna da ne trebaju apsolutno nikome ništa plaćati, niti dugovati, njima cijelo vrijeme piše dug "0" kuna. Ne znam pravnu stranu te priče, ali da mi je vidjeti toga tko će za 38% roditelja to naplatiti.

Ja bih čak išla toliko daleko da nitko više ništa do kraja godine ne plati, jer zašto bih ja plaćala i po skupštinskom kad neki neće ništa... i to ne iz inata tim roditeljima... nego iz inata svima živima odgovornima u toj priči, koji nas mjesecima (i cijelu godinu) maltretiraju sa svim živim... eto, do 1.1.2012. neka nitko ništa više ne plati, pa nek se fućkaju i drugi put razmišljaju kako provode javnu politiku. Budale. Jer ako nije važeća odluka da je nekome nula kuna i nitko mu to ne naplati (a ponavljam Ana M., Cubana i drugi ), nisu ti ljudi krivi... nego generalno gledano... ako 38% ljudi ne plati po skupštinskom i ne vjerujem da će im itko živ to naplatiti, zašto bi preostalih 62% išta više plaćalo. Dakle, bunt, nemojte uopće više niko ništa plaćati.

Ali samo galamim ovdje, neću ipak ići tako daleko i platit ću bar po skupštinskom za 11. i 12. mj.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Tami25 prvotno napisa Vidi poruku
    Da li plaćate početkom mjeseca za tekući mjesec ili za prethodni? Ako za prethodni cijena će vam biti još taj put po dohodovnom, ako za tekući onda bi morala ići manja cijena, u svakom slučaju privatni vrtići još nisu dobili službenu informaciju to je točno.
    Plaćamo za tekući mjesec. Gotovo cijelo jutro, kad uhvatim vremena pokušavam dobiti nekog iz grada Zagreba da mi objasni kako će se regulirati cijene za privatni vrtić po novom pravilniku. Dobila sam 4 službenice koje su me redom upućivale na druge brojeve. Jedino mi je jedna rekla citiram: "svaki vrtić određuje svoju cijenu". OK, pitam ja a ko odredjuje subvencije? Ah, da ne bi ona naklapala, evo mi drugi broj. Volim kad su stvari crno na bijelom a ovo je strašno. Ima negdje neki link gdje se može pročitati pravilnik? Pa ima hrpa djece koji su morali ići u privatni vrtić, zar se na nas ne misli.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kako misliš, tko određuje subvencije?
    pa određene su; od 1.1.2012. Grad subvencionira sa 1600 kuna.
    ne znam može li biti jasnije.

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    Apri, da li je to definitivno za privatne?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa je
    izglasakli su na sjednici Skupštine, prekjučer

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    Ma kad sam pitala ko odredjuje subvencije, mislila sam na grad, kao oni određuju subvencije pa bi trebali znati i odgovore na pitanja. Jer mi je službenica rekla da privatni vrtići odredjuju cijenu pa nek kao njih pitam. To je OK, ali mi ne daje odgovor na pitanje koliko ću ja plaćati.
    Ok, vi ste mi pojasnile dosta stvari, još samo fali da oni to pojasne privatnim vrtićima. A valjda budu, prije ili kasnije. Hvala na odgovorima.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa kako će žena u Gradskom uredu znati kolika je cijena u tvome (privatnom) vrtiću?
    ner nisu cijene iste, niti su privatni vrtići dužni podnositi svoje odluke o cijenama - Gradu.

napisala sam gore kako postoji ideja da se odredi gornja granica, ali to je sve rekla-kazala.

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj PikiViki prvotno napisa Vidi poruku
    Ma kad sam pitala ko odredjuje subvencije, mislila sam na grad, kao oni određuju subvencije pa bi trebali znati i odgovore na pitanja. Jer mi je službenica rekla da privatni vrtići odredjuju cijenu pa nek kao njih pitam. To je OK, ali mi ne daje odgovor na pitanje koliko ću ja plaćati.
    Ok, vi ste mi pojasnile dosta stvari, još samo fali da oni to pojasne privatnim vrtićima. A valjda budu, prije ili kasnije. Hvala na odgovorima.
    ako je ekonomska cijena vrtića 2000kn, a Grad subvencionira sa 1600, ti dalje možeš plaćati puno više od 400kn (tj. do pune ekonomske cijene), jer vrtić, tj. ravnateljica može reći da u ponudi ima i xy stvari koje ne stoje "pod mus" i spadaju u ekonomsku cijenu
    tako da ti stvarno nitko ne može reći koja će biti cijena tvog vrtića
    one će se i dalje razlikovati od vrtića do vrtića, od kvarta do kvarta, od količine djece koja ostaju neupisana u državne vrtiće...
    tako sam bar ja to shvatila

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

1900 kuna je ekonomska cijena gradskih vrtića
    grad ne odgovara za ekonomsku cijenu privatnih
    ona može biti i viša i niža, ovisi kakvom se tko ekonomijom i interesom bavi

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hina:
    gradonačelnik milan bandić danas
    je na novinarski upit što može sada, kad je donesen proračun, poručiti
    roditeljima koji su za vrtiće plaćali više nego će se od nove godine
    plaćati, odgovorio da su donijeli proračun za 2012. I da, nažalost,
    neće moći ništa povijesno popraviti što se tiče prošle godine. #l#
    "jedina utjeha ostaje onima koji su plaćali više u 2011. Da će
    plaćati upola manje u 2012., ili dva do tri puta manje nego u ostalim
    dijelovima hrvatske. A, nažalost, oni koji nisu plaćali ništa u
    zadnjih pet mjeseci 2011., jer je solidarnost i socijalna pravda pala
    na ispitu, morat će plaćati 300 kuna i njih mi je jako žao. Dakle, oni
    će biti kažnjeni plaćanjem 300 kuna u 2012., ali su bili oslobođeni
    plaćanja pet mjeseci u 2011., a štovani naši sugrađani i roditelji
    koji su plaćali više plaćat će u 2012. Manje dva do tri puta nego u
    drugim gradovima ili 300 kuna", rekao je gradonačelnik bandić.
    Na upit bi li se osjećao prevarenim da je na mjestu onih roditelja
    koji su vrtić plaćali više, bandić je odgovorio da se on ne bi osjećao
    prevarenim. "ja se više brinem kako će ljudi koji imaju 2000 kuna i
    manje po članu kućanstva plaćati 300 kuna na mjesec", rekao je.
    "dajmo jednom upalimo lampicu solidarnosti i socijalne pravde u
    vrijeme krize i recesije. To je zadaća svih nas da vodimo računa o
    onima koji su zaboravljeni, zapušteni, osiromašeni i u potrebi. To je
    kršćanski, ljudski i kako god hoćete", istaknuo je bandić.
    Gradska skupština prihvatila je 19. Prosinca prijedlog gradonačelnika
    milana bandića da se vrtići i jaslice sljedeće godine plaćaju 300, a
    produženi boravak u školi 200 kuna, bez obzira na dohotke kućanstava.
    Riječ je o izmjenama odluke o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu
    djece i mjerilima za naplatu usluga predškolskih ustanova od
    roditelja.
    Bandić je tada naveo da će od 1900 kuna mjesečno za vrtiće i jaslice
    grad subvencionirati 1600 kuna, a toga, naglašava, "nema nigdje osim u
    zagrebu". Napomenuo je i da se izjednačila gradska potpora u privatnim
    i vjerskim vrtićima. "paket" predškolske skrbi je u gradskoj blagajni
    težak 800 milijuna kuna, a od roditelja ćemo "ubrati" 100 milijuna
    kuna i pokriti tek malen dio tih troškova", dodao je bandić i naveo da
    se vrtićkim uslugama danas koristi 32,5 tisuća djece.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Na ovu temu Rodi i tebi, apricot, stvarno kapa dolje i hvala.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ispričavam se odmah, ako je već negdje ovo što ću napisati prokomentirano, jer sam samo preletjela zadnje postove. Naime, ja se bojim da ova naša fiktivna dugovanja koja su nam na uplatnicama ne budu negdje računodovstveno vođenja pa da netko za nekih n godina ne dođe i ovrši mi sve živo i mrtvo, jer je dug s kamatama narastao na ne znam koliko... jerbo se to u ovoj državi može dogoditi.
    Moje je pitanje može li netko od vas savjetovati kako da ih natjeramo da nam dug svedu na 0 i da budemo sigurni da nam ga negdje ne vode.
    hvala

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

govorim sada svoje mišljenje, ne znam što bi moglo ispasti...

13 mjeseci je trajala ta trakavica između Gradskog ureda (gradonačelnika) i Skupštine.
    tražile su se razne arbitraže, tri ministarstva su donosila odluke (ne donijevši ih)... povlačilo se od nemila do nedraga... i nitko nije bio dovoljno pametan/moćan/nešto, da prereže i kaže: ovi ili oni su u pravu.

temeljem čega bi oni onda mogli pisati dugove?
    ako naplatu "dugovanja" bude tražio Grad... pa ne može ga tražiti natemelju odluke o plaćanju koju je Gradski ured donio

kako će se odjednom znati tko je bio u pravu i na temelju kojega modela se naplaćuju dugovanja... ako se nije znalo 13 mjeseci?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mene je vise strah kako ce se ispisvati klinci recimo na ljeto koji vuku dug, a znamo da ih se mora ispisati iz vrtica. da li ce tada imati roditelji problema?

ovo mi je palo na pamet s gorenavedenim pitanjem oko kamata i ovrhe.

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

meni su danas u vrtiću u računovodstvu rekli da platimo po vrtičkoj uplatnici-naravno.

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Molim nekoga tko je prije 1g. ili više imao jedno dijete u jaslicama, a jedno u vrtiću da mi kaže kakao se tad plaćalo , dakle po starom modelu.
    Znam da su jaslice bile 200, a vrtić 400, ali znam i da se od ovih 400 nešto manje uplaćivalo ako si imao mlađe dijete u jaslicama u isto vrijeme pa me sad zanima koliko bi to ukupno bilo za dvoje djece po starom modelu???
    Hvala!

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj EvaMONA prvotno napisa Vidi poruku
    Molim nekoga tko je prije 1g. ili više imao jedno dijete u jaslicama, a jedno u vrtiću da mi kaže kakao se tad plaćalo , dakle po starom modelu.
    Znam da su jaslice bile 200, a vrtić 400, ali znam i da se od ovih 400 nešto manje uplaćivalo ako si imao mlađe dijete u jaslicama u isto vrijeme pa me sad zanima koliko bi to ukupno bilo za dvoje djece po starom modelu???
    Hvala!
    Prije je drugo dijete bilo 75%, znači u ovom slučaju 300 kn za drugo dijete i 200 kn za prvo.
    P.S. To je stari model, dakle prije ovih peripetija sa cijenama.

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hvala! Znam da je to stari model, ali nekako ne volim napamet poklanjati novce, a sumnjam da će mi preplaćeno itko vratiti, a također želim pošteno platiti vrijeme koje su mi djeca provela u vrtiću pa ću platiti po starom modelu pa što bude.
    Citiraj jurisnik prvotno napisa Vidi poruku
    Prije je drugo dijete bilo 75%, znači u ovom slučaju 300 kn za drugo dijete i 200 kn za prvo.
    P.S. To je stari model, dakle prije ovih peripetija sa cijenama.

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I da, fenomenalan ti je avatar, svaki put kad ga vidim

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Hvala! Znam da je to stari model, ali nekako ne volim napamet poklanjati novce, a sumnjam da će mi preplaćeno itko vratiti, a također želim pošteno platiti vrijeme koje su mi djeca provela u vrtiću pa ću platiti po starom modelu pa što bude.
    Taj model je vrijedio do 30.06.2011. Nakon toga je skupština donijela odluku (u 4. mjesecu) po kojoj su cijene ostale iste ali je za drugo dijete bilo 50%, znači 200 kn + 200 kn.
    S obzirom na dob drugog djeteta mislim da te ipak zanima odluka iz 4. mjeseca (zato sam u gornjem postu dodala onaj p.s.)
    Od danas je drugo dijete opet 75% od cijene (uz nove cijene), znači 300 kn + 225 kn.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

I da, fenomenalan ti je avatar, svaki put kad ga vidim
    Mala sisalica na djelu.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

koje su konacne današnje cijene vrtića? ima netko link na odluku?

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Hvala!
    ako se dobro sjećam a tko bi se više sjećao nakon svega ovoga
    200 za jaslice i 300 za vrtić (75% od 400)

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj PikiViki prvotno napisa Vidi poruku
    Puno ti hvala. Zvala sam i vrtić da pitam. Ekonomska cijena vrtića je 2200. Dakle dosad mi je subvencija bila 1260 a sada će biti 1600, što je povoljnije. Ono što me brine je to što, kaže teta da oni uplatnice izdavaju 02.01 a do njih još nikakva odluka nije došla. U ovih par dana vjerojatno ni neće. Tako da je izgledno da će se u prvom mjesecu plaćati po starom, barem mi po privatnim vrtićima.
    kod nas je ekonomska cijena prije 01,07 bila 1800kn, što znači plaćali smo 800kn uz subvenciju od grada 1000kn, ali kad je je donešen zakon o plaćanju po prihodima, vrtić nam je poskupio na 2200kn, grad nam je na osnovu primanja subvencirao 1400kn, tako da smo i dalje plaćali 800kn.
    evo prije dva dana smo dobili uplatnicu za 01mj.od 600kn, što znači da nam je uračunata subvencija od 1600kn

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Je li netko čije dijete ide u vjerski vrtić dobio uplatnicu za siječanj? Ako jest, koju cifru? U našem vrtiću još nema uplatnica.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

mislim da vjerski i privatni dobivaju istu subvenciju po novom zakonu od 01.01.2012 po 1600kn, mi smo u privatnom i dobili smo po novom zakonu

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Evo pitala ravnateljicu. REkla da će biti 300 ili 350 kn. Još nisu odlučili.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi smo u pvt dobili uplatnicu, no cijena je ista kakva je bila prethodnih mjeseci uz objašnjenje da još nije stigao nikakav službeni dopis vezan uz nove subvencije.

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

I ravnateljica našeg vrtića rekla da nisu još ništa službeno dobili od grada.
    Posljednje uređivanje od laura29 : 05.01.2012. at 17:58

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

privatni vam vrtići dobivaju subvenciju za mjesec unatrag a ne za tekući, zbog toga će većina privatnih još ovaj mjesec imati cijenu po starom, kao što su ljetos nove cijene u nekim privatnima išle od 1. 8. a ne od 1. 7. kao u gradskima. kod nas to sve kasni i istina je da službeni dopis još nije stigao, iako se zna da će subvencija biti 1600 kn.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Danas dobili uplatnicu "po starom", nama većoj cijeni - akontacija za 11. mj. Do kada tako?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa dok ne krenu uplatnice za siječanj 2012.
    ali nemoj plaćati više od 200/400 do tada

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ne budem, naravno. Nismo ni do sada. Znači idući mjesec dobivamo još jednu takvu "staru" uplatnicu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa da
    dok ne "ispucamo" 2011.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam totalno zaboravila koliko mi je po skupštinskom bilo pa sam neki dan platila kao ovo novo, što nama slučajno korespondira s bandićevim.

Da li se gdje spominjalo kako će se rješavati dugovi/preplate? Bila je ona (jedna u nizu) bandićeva farsa da je reko pa poreko, ali nakon toga nisam ulovila nove informacije.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo u pvt dobili uplatnicu, no cijena je ista kakva je bila prethodnih mjeseci uz objašnjenje da još nije stigao nikakav službeni dopis vezan uz nove subvencije.
    Mi smo u privatnom vrtiću dobili obavijest da cemo placati 600,00 KN. Uplatnicu još nisam vidjela.

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

sutra je sastanak u GU s ravnateljima privatnih vrtića.

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

U našem (vjerskom) vrtiću stoji obavijest da ćemo uputnice dobiti kad oni dobiju službenu potvrdu o novim subvencijama.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj laura29 prvotno napisa Vidi poruku
    U našem (vjerskom) vrtiću stoji obavijest da ćemo uputnice dobiti kad oni dobiju službenu potvrdu o novim subvencijama.
    za psihijatriju?
    nama u našem još ništa ne govore :/

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja bih da mi se izbriše taj nemili "bandićevski" dug s uplatnice. Mrsko mi ga je gledati. Pa neće nas valjda pratiti do škole? Ili? Za očekivati je da će sad uplatnice dlaziti opet bez omotnice - nekako mi je nesimpatična ideja da mi svi vide poprilično dugovanje zbog razlike u modelima plaćanja.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kakosam imala poteškoća s ulaskom na forum, nisam zadnje vrijeme pratila temu. Što je na kraju s cijenom boravka u školi?

200 kn za sve? Ili?

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Jep, 200 za sve.

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Tako su i nama rekli.

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Svašta živ čovjek napiše!

Sek@ avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Da li to znači da u ovoj godini plaćamo po 200 za jaslice odnosno 400 za vrtić kako je bilo i ranije. Hvala na odgovoru

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Sek@ prvotno napisa Vidi poruku
    Da li to znači da u ovoj godini plaćamo po 200 za jaslice odnosno 400 za vrtić kako je bilo i ranije. Hvala na odgovoru
    U ovoj godini, ali za prošlu godinu.
    Kad, jednom, dođu uplatnice za siječanj plaćat će se 300kn.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •