Ok hvala cubana
mi ovaj mjesec nismo dobili uplatnicu
Ja sam uplatnicu (akontaciju) za 11.mjesec dobila po Bandicevom haracu!! Kako to?!
Tek će uplatnice za siječanj (dakle one koje ćemo dobiti u veljači) biti prema novom modelu, tj. 300 kn (jer se novi model primjenjuje od 1.1.). Još će i za 12. biti "Bandićeva" akontacija.
Al kaj nisu potvrdili staro, 400 kn?
Pa jesu za prošlu godinu, ali se Bandić oglušio na to i slao svoje uplatnice. Tako je od srpnja, nije to ništa novo. Uplatnice su zaključno s prosincem "Bandićeve". Plaćamo prema savjesti: neki prema uplatnicama, neki prema odluci Skupštine iz travnja 2011.
O dugovima po aktonacijama: http://www.vjesnik.hr/Article.aspx?I...F-1CE96069AA09
Mene ovo ne čudi, pa znali smo da će se to dogoditi jer nitko nije riješio drugih šest mjeseci 2012. Tj. svatko i dalje tupi svoje, premda je čak i Bandić, predlažući cijenu od 300 kn za ovu godinu, priznao odluku Skupštine od 20.4.2011. prema kojoj su cijene 200 i 400. Gradski ured se oglušuje, što ne bi probao ušićariti još malo preplaćenih iznosa koje su jasno rekli ne vraćati, a ministarstva ne rade svoj posao.
Osim toga, tek su prošli tjedan došle uplatnice za prosinac, tako da nemam pojma o čemu govore u članku. Mislim da su ljudi opet pobrkali nešto. Uplatnice za siječanj tek trebaju stići sredinom veljače.
mi smo doma vec drugi tjedan, tako da uplatnice vijdela nisam. ali mislim da si u pravu, u 1. mjesecu dobijamo uplatnicu za prethodni dakle 12. mjesec.
a ovo mi lici samo na senzaciju. nekuzim ni ja o cemu oni?
a to da se trazi povrat novca mi zvuci smijesno, a za koliko ce uopce neko izboriti povrat novca, kome se da godinama natezati s njima?
Meni je stigla napokon i uplatnica za 12/2011. Iako sam se (nerazumno) nadala da će mi ipak poslati pravi obračun, opet sam dobila famoznu "akontaciju" koja je naravno na viši iznos od onoga koji je po skupštinskoj odluci. Kako mislim da su imali i više nego dovoljno vremena da naprave konačni obračun (a nisu) uzela sam sad onu šprancu koju su na fejsu objavile cure iz Vrtića za sve za žalbu na opomene i probala je preraditi za svoje potrebe. Pa predlažem da pogleda neki pravnik/ca pa da imamo šprancu kojima ih tjeramo da nam vrate preplaćene novčeke, ja sam po struci daleko od računovodstva ili prava pa ne znam da li ovo što sam napisala stoji...
IME I PREZIME RODITELJA
ADRESA
DJEČJI VRTIĆ ....
adresa
n/r gđa. ravnateljice
Predmet: Zahtjev za ispostavom konačnog obračuna za vrtićke usluge u razdoblju 1.7.-31.12.2011
Poštovana gđa. ravnateljice
Gradska skupština Grada Zagreba donijela je Odluku o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece i mjerilima za naplatu usluga predškolskih ustanova Grada Zagreba od roditelja Klasa:021-05/11-01/164; URBroj:251-01-06-11-6 od 20. travnja 2011.g, a koja je bila važeča za razdoblje 1.7.-31.12.2011.
Do sada su nam za navedeno razdoblje ispostavljene isključivo akontacijske uplatnice.
Kako je u međuvremenu u potpunosti izvršena usluga za navedeno razdoblje pozivamo Vas kao roditelji da nam dostavite konačni obračun za izvršene usluge vrtića i sukladno tome utvrdite da li postoji razlika između uplata po akontacijama i stvarne obaveze nas kao korisnika vrtićkih usluga, te na koji način će eventualna razlika u iznosu biti podmirena od strane nas roditelja (u slučaju dugovanja) ili vrtića (u slučaju preplate).
S obzirom na gore navedeno molim Vas da nam odgovorite na postavljeni zahtjev u najkraćem mogućem roku. U suprotnom biti ćemo, kao roditelji i zakonski zastupnici našeg djeteta, prisiljeni potražiti zaštitu pred nadležnim tijelima.
S poštovanjem,
Roditelji i zakonski zastupnici
Mldb. (ime i prezime djeteta)
Ja ne znam koja su nadležna tijela za nekoga tko ne želi ispostaviti račun za obavljene usluge pa ih nisam definirala - valjda ima neki zakon koji kaže da se mora prije ili kasnije napraviti konačni obračun. Ili i tu postoji neka od bezbroj zakonskih rupa i nedorečenosti kao i u cijeloj dosadašnjoj trakavici...
ima li tko tko bi za HTV dao izjavu i pokazao uplatnicu sa dugovanjem
ja ću dati izjavu u ime Rode, ali bi trebao netko i kao roditelj kojemu je doista i došao dug na naplatu
e, da
snimanje bi bilo tijekom sutrašnjega dana, oni dolaze gdje treba
molim da mi na pp pošaljete broj telefona da vas spojim s novinarkom
mi dobili uplatnicu za 12. mjesec na 2000kn, ali bez duga u dnu!
Dobili uz nju i zaklamanu poruku iz računovodstva vrtića pisanu rukom kojom nas se moli da platimo još 400kuna kako bi zatvorili našu karticu za 2011. godinu.
Dakle, nama duga nema...
Jel ok da napišeš koji je to vrtić? Nekako mi to zvuči da oni imaju neku info da neće moći naplaćivanje po Bandićevom modelu roditeljima natovariti kao dugove.
Dv duga
nama je za prosinac došla s bolesnim iznosom dugovanja, bez ikakvog popratnog pisma ravnateljice
ja zbilja ne znam što se njima desilo od studenog do prosinca. Nama su dosad isto dolazile uplatnice gdje se dug samo kumulirao i sad odjednom za 12. uplatnica na 2000 kn, ali bez dugovanja.
nama je za 12.mj. akontacija 2000kn plus naravno ogromno dugovanje. u kuverti samo uplatnica, nista vise. Apri, kak to mislis da je nekom doista dosao dug na naplatu, ovrhom ili kak?
onda ti na pp šaljem ime novinarke
jako je draga, stalno se ispričava na smetnji
pa se dogovorite
tenks![]()
Malo podizem temu, zanima me da li je netko dobio uplatnicu za sijecanj 2012 u gradskim vrticima? Evo jucer je bio zadnji dan veljace a uplatnicu jos nisam dobila. Na mojim uplatnicama za 12 mjesec pisao je dug i nisu ga ponistili niti su poslali kakvu obavijest. Hvala
Mi nismo još dobili.
Vezano uz dug - mene je zvala žena iz vrtića jer joj nije bilo jasno po kojem sam modelu plaćala - nije joj se poklapalo jer mi je stalno govorila da je po skupštini ili kako je to ona zvala "po starom" 75 % za drugo dijete. Na kraju sam joj slala link na odluku i natjerala je da zove gradski ured da joj pojasne.
I još se ne zna kako će izgledati obračun za taj period 7.-12/2011.
Posljednje uređivanje od jurisnik : 01.03.2012. at 08:40
Niti mi nismo dobili uplatnice za 1. mjesec. Zvala sam neki dan vrtić i kažu da još uvijek nisu stigle.
Mi smo dobili za jaslice uplatnicu i dug od 9700kn. Nije bilo u koverti nego samo ovak u ormaricu. Za starijeg jos nismo dobili
Nismo predali papire one o dohotku a placali smo po skupstinskom modelu.
A sad za prvi je uplatnica na 300kn i dolje di je prije pisala akontacija sad pise dugovanje
Dobila sam danas uplatnicu, kaze obracun za 01/2012 u iznosu od 300kn, a dolje desno pise obracun za 01/2012 dugovanje:5400. Neki prijedlog da li da pisem zahtjev za obacun za proslu godinu, s obzirom da sada kaze obracun za 01/2012 da imam dug za platiti?
Dakle stigle su, i dug je još tu.
Na koju foru su smislili to "dugovanje za 01/2012" istovremeno, na istoj uplatnici kad i "obračun 01/2012"?
Ko tu koga?
Šta je njima?
Što ćemo sad?
Ma nek se svi.... Ja još nisam otišla po svoju uplatnicu, ali me dug sigurno čeka.
Bolje da se odlogiram inače će samo psovke letit.![]()
I nama je stigla uplatnica, ovoga puta otvorena. Ranije smo uplatnice dobijale zatvorena, no sad više nema privatnosti kolika su nam primanja.
i mi smo dobili ovakav racun, doduse nesto manje dugovanje ali to nije ni bitno...
nego razmisljam sto sad napraviti, ignorirati i nastaviti placati prema odluci skupstine (kao i do sada) ili pak pisati nekome zalbu (pretpostavljam Gradu) kako bi mi se napravio ispravan obracun za 2011. te storniralo dugovanje (buduci da je zadnja Bandiceva odluka o cijeni vrtica de facto priznala odluku skupstine od 20.04.) ili sto vec?!?!?!
i naša uplatnica je bila otvorena.
zašto više nisu zatvorene?
Ja takodjer dobila s dugom od 4800 kn. Strasno. Dajem izjavu i pokazujem uplatnicu kome god treba. Sramota!! Nikome necu nista pisati, voljela bih da me pozovu na sud. Ha, ha, a frendica sutkinja isto placala po starom i rekla da ono nema osnove
Isto i u vrtiću Bajka. Obračun 01/2012 300 kuna, dug 5000 kuna. Nadam se da će se situacija riješiti do kraja školske godine jer se bojim da inače neću moći ispisati dijete (ovo je zadnja godina).
Ne budi lijena, nazvala ja odmah Grad Zagreb / Ured za predškolski odgoj. Veli teta... dugovanja na uplatnicama idu automatski po obračunu, nisu dobili nikakvu službenu odluku što će biti s obračunom za prošlu godinu i to se moralo tako tiskati. Ona savjetuje da platim 300 kn, a za ostalo, tj. dug da pričekam što će biti, ne znaju ni oni.
A na to da uplatnice nisu u koverti i da ih svi mogu vidjeti, i čistačice komentirati se jako uvrijedila i naljutila, i ne vjeruje da se to dogodilo, i da bi drugi roditelji ili čistačice išle prekapale po uplatnicama, a ako znam za slučaj da joj kažem u kojem vrtiću pa će čistačica dobiti otkaz.
Luđaci. Valjda ne čita forum. Jer, ne znam za magriz, ali ja ne bi htjela da ta čistačica dobije otkaz, makar opominjala te bezobrazne roditelje.
s kim si razgovarala u gradu? ja sam zvao neki dan i nakon nekoliko šetanja su mi rekli da se obratim načelnici odjela za predškolski odgoj, gospođi Devernay. od onda je već 3 dana pokušavam dobiti na telefon ali bezuspješno. ako netko želi probati, broj bi joj trebao biti 6100495 pa bih molio ako ju netko uspije dobiti i dobije njenu izjavu da je tu napiše.
I mi smo među dužnima kao Grčka. Pa i mene zanima što će nam to pametno poručiti iz Gradskog ureda. Ma imamo li kakve osnove za skupnu tužbu? Meni je već dojadilo čekati da se oni sami nečega sjete, a sjete se samo onoga što im odgovara ili na što ih sila stisne.
Posljednje uređivanje od Freja : 09.03.2012. at 22:24
Dragi ljudi i mene pomalo nervira ovo odugovlačenje sa brisanjem duga. Ne zanima me uopće kakve će oni dobiti naputke kad se zna koja je odluka pravovaljana. Ko je ta osoba ili ustanova (Ministarstvo financija) koje će retroaktivno reć vi ste dužni bili platiti kad se zna ko donosi cijenu vrtića (GS). Ja znam da neću platiti dug pa makar se morao i suditi sa njima.
Žao mi je zbog tih vaših dugovanja,a žao mi je i što vrtić u Os košta 640,00kn već 2 godine za cijelodnevni boravak,400,00kn kratki ,a 500,00kn s ručkom ,i to je prošlo bez ikakve roditeljske pobune.Uplatnice ne dobijamo,ispisuješ ih sam ili platiš u Centru za predškolski odgoj.
Puno,ali ipak puno manje od teta čuvalica,a kvalitetniji program.
Ako su primanja manja od 1000,00kn po člau tada je vrtić 500,00kn.
Tužno,ali eto kod nas je tako.
Nazvala sam na "Odsjek za građane - 610 1554", i rekla "Dobar dan, imam pitanje vezano uz uplatnice za vrtiće, možete li me spojiti s nekim kome mogu postaviti pitanje o tome". Dali su mi taj broj koji si napisao, javila se odmah gospođa, nije se predstavila, a nisam ni ja. Rekla sam samo da sam "mama, čije dijete ide u vrtić". Moguće da je to bila ona, zvučala je uvjereno i sigurno, kao da je načelnica
. I užasno se uzrujala kad sam prigovorila što su uplatnice otvorene i svi mogu vidjeti taj dug.
A što nam sad to sve uopće znači, hoćemo li ju dobiti na telefon ili ne... i to hoće li netko ovdje na forumu napisati što je rekla. Ako je to bila ona, rekla je da ne plaćamo dug, nego čekamo jer ni oni nemaju službenu odluku. Ali nek se svi skupa slikaju s tim da ih mi zivkamo i tražimo info po forumu! Uh... ljuta sam.
Je l bilo nešto u medijima?
A da, zaboravila... Trebala sam pitati je li zvao neki novinar za dodatnu izjavu.
Već vidim naslov članka: "Načelnica odjela za predškolski odgoj, gospođa Devernay savjetuje roditelje da ne plaćaju dugovanja. Čistačica u DV-u Grigor Vitez dobila otkaz".
![]()