Stranica 79 od 107 PrviPrvi ... 2969777879808189 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,901 do 3,950 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Točno tako, sillyme!

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nakon puno postova od sillyme se pitam zasto si je uzela takav nick ipak joj vse pristoji smartme

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nisam baš sigurna da je tako. Bandić kaže da uopće ne očekuje veći priljev novaca u proračun, nego da želi pravednu raspodjelu. Tj. on kaže da zna da bi građani u stvari manje plaćali nego do sada. Hoću reći da ovo nije baš neki argument u borbi protiv predloženog modela plaćanja.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam baš sigurna da je tako. Bandić kaže da uopće ne očekuje veći priljev novaca u proračun, nego da želi pravednu raspodjelu. Tj. on kaže da zna da bi građani u stvari manje plaćali nego do sada. Hoću reći da ovo nije baš neki argument u borbi protiv predloženog modela plaćanja.
    Da, Bandić ZNA ! Na osnovi čega? Da li je pokazao neki detaljan i potkrijepljen izačun na kojem temelji svoje znanje?

Nadalje, smatram da se ne bi ista usluga trebala plaćati različito, cijena treba biti jedinstvena (ali opet to ne znači da se može preko noći poskupiti za 100%). Treba razraditi politiku socijalne pomoći, na način da obitelji koje radi manjih prihoda ne mogu plaćati tu jedinstvenu cijenu dobiju socijalnu pomoć, u iznosu dijela cijene vrtića.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Nadalje, smatram da se ne bi ista usluga trebala plaćati različito, cijena treba biti jedinstvena (ali opet to ne znači da se može preko noći poskupiti za 100%).
    vidim da ignoriraš moj post
    usluga se plaća isto 1900 kuna po djetetu, iznos koji grad subvencionira je različit i on ovisi o nekim kriterijima, problem je što su kriteriji loši

kata.klik, i ti vidim ignoriraš moj post. suzdržite se subjektivnih doživljaja tipa "meni je ovaj način bolji... meni je prethodni način više odgovarao ... itd."

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    vidim da ignoriraš moj post
    usluga se plaća isto 1900 kuna po djetetu, iznos koji grad subvencionira je različit i on ovisi o nekim kriterijima, problem je što su kriteriji loši

kata.klik, i ti vidim ignoriraš moj post. suzdržite se subjektivnih doživljaja tipa "meni je ovaj način bolji... meni je prethodni način više odgovarao ... itd."

Gdje sam ja rekla koji je način meni osobno bolji? Dala sam konkretan prijedlog: jedinstvena cijena, osobe koje je ne mogu plaćati, trebale bi ostvariti dodatnu subveneciju kroz neki vid socijalne pomoći. Time bi se omogućilo da socijalnu subvenciju dobiju obitelji koje je stvarno trebaju.

Osim toga, čini mi se da ovaj prijedlog ipak ima prešutnu podršku Rode, ako se ne dozvoljava iznošenje suprotnih argumenata, a istodobno apri kaže da ne zna što odgovorila na prijedlog, a ovdje ima barem desetak konkretnih odgovora.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da
    o ovome ja nekoliko dana razmišljam i ne mogu se domisliti što im odgovoriti

osim da u tom modelu ne vidim podstanare, ljude s kreditima... i sve ono što smo do sada već nabrajali

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

E pa onda - ako ne ocekuje veci priljev novaca - onda sto se mene tice se s Bandicem ionako nema sto raspravljati (jer on tu opet gura neku svoju predizbornu platformu jeftinog populizma) vec iskljucivo ici prema Skupstini posto je ona ta koja odredjuje cijene i participacije, s tim da ako stoji ovo da se ne mijenja ukupna proracunska stavka rashoda Skupstina unutar tog okvira moze odredjivati model participacija i naplate kako god hoce.

A treba jednostavno ponovniti da je sve ovo o "vecoj pravednosti" floskula, nije to nista pravdnije, u stvari jos je manje pravedno nego sad. Jer kao sto smo pisali taj tzv "srednji sloj" je vec ionako neproporcionalno opterecen spram i "siromasnih" i vlasnika firmi/imovine koji najcesce preko firmi izvlace novce bez da placaju porez i doprinose. I sad ih po dohodovnom cenzusu jos jednom rasterecuje a (nas) bedake prijavljene na punu placu jos jednom opterecuje.

No ponavljam, ne razumijem promjenu stava Skupstine, nista se fundamentalno nije promijenilo jedino se maksimalni iznos smanjio, pa je valjda sad "ok" ako te nepravedno jos jednom oderu kad je to "samo" dvostruko a ne kao ono prvi puta deseterostruko.

Stvarno gubim vise volju pisati, ja ionako sad placam vise od tih 600 zbog one briljantne odluke da ako dijete nema godinu dana 31.8. ne moze uopce upisati u gradski, pretpostavljam da ce sad i za privatne po istom kljucu definirati subvencije pa cu ja fino placati vise i za gradski i za privatni i ne imati olaksicu za drugo dijete u programu jer nije u "programu" kad je "program" samo gradski. Ma bolje da sve to ne objedinjujem tu, deprimira me previse...

Girica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Slazem se da svi trebaju platiti pa barem minimum.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

e, lijepe će vam biti te fontane, šta?
    smartme

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Možda na temelju onoga što je viđeno kod prošlog pokušaja uvođenja.

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ma pravedniju raspodjelu- u dane kad cijene apsolutno svega rastu, a jedino što možemo računati da će padati su naša primanja-mislim da ovdje o nekoj pravednosti nema uopće govora.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pa hrpi je odgovarao i prošli prijedlog. Npr. meni, hahha, jer sam bila na porodiljnom godinu prije uvođena prijedloga
    ali naravno da to ne znači da je prijedlog ok, on je nepromišljen, politički potez, donesen bez ikakvog strateškog promišljanja.

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    Pa hrpi je odgovarao i prošli prijedlog. Npr. meni, hahha, jer sam bila na porodiljnom godinu prije uvođena prijedloga
    ali naravno da to ne znači da je prijedlog ok, on je nepromišljen, politički potez, donesen bez ikakvog strateškog promišljanja.
    95% djece prve jasličke grupe je po onom starom prijedlogu bio oslobođen plaćanja ili je bio u najnižem rangu plaćanja.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj kata.klik prvotno napisa Vidi poruku
    95% djece prve jasličke grupe je po onom starom prijedlogu bio oslobođen plaćanja ili je bio u najnižem rangu plaćanja.
    eto
    a cijela priča je krenula od pozicije da treba napuniti gradski proračun
    pa kad su vidjeli da se ne može, okrenuli su se socijalnoj pravednosti i osjetljivosti
    koja je postala još pravednija i osjetljivija nekoliko mjeseci prije lokalnih izbora

zanima me što bi napravio sljedeće godine, ako bi ovim potezom prikupio glasove i ostao gradonačelnik
    bi li sljedeće dvije godine digao cijene u nebesa
    pa onda opet slustio 2016., prije novih izbora

i atko svake godine druga pravila

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj kata.klik prvotno napisa Vidi poruku

Da, a koliko od njih je iskoristilo rupe u modelu? Barem 50%. A ti onda budi pošten i plaćaj vrtić za tuđu djecu snalažljivih roditelja. Od onih za koje znam da su bili oslobođeni ili plaćali manje, nitko, ali baš nitko nije pošteno prikazao svoje prihode: ili je tata/mama bio na drugoj adresi, ili su prijavili babe, djedove, ujne i tetke na svoje adrese, ili su privatnici na minimalcu a ustvari žive od dobiti firme, ili dobivaju dio plaće u kešu...na_ebu samo oni koji su pošteno prijavili svoje prihode. Uglavnom, dobra škola: Fool me once shame on you, Fool me twice shame on me.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Da, a koliko od njih je iskoristilo rupe u modelu? Barem 50%. A ti onda budi pošten i plaćaj vrtić za tuđu djecu snalažljivih roditelja. Od onih za koje znam da su bili oslobođeni ili plaćali manje, nitko, ali baš nitko nije pošteno prikazao svoje prihode: ili je tata/mama bio na drugoj adresi, ili su prijavili babe, djedove, ujne i tetke na svoje adrese, ili su privatnici na minimalcu a ustvari žive od dobiti firme, ili dobivaju dio plaće u kešu...na_ebu samo oni koji su pošteno prijavili svoje prihode. Uglavnom, dobra škola: Fool me once shame on you, Fool me twice shame on me.
    Ne znaš me ali me znaš s foruma, evo mi smo bili pošteni, nigdje se nismo odjavljivali i prijavljivali i prijavili smo sve što smo imali za prijaviti i bili smo oslobođeni plaćanja...Da mi je pasalo je, da sam glasala za Bandića, nisam. Kad su digli cijenu plaćala sam i još plaćam, ako spuste cijenu, plaćat ću manje. I slažem se da ovo po puno stvari nije pravedno, ali evo opet, vjeruj mi radije bih da spadam u kategoriju koja mora plaćati najvišu cijenu.

Malo sam opet OT.

kolimoli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja se slažem sa krumpiric, ovo je definitivno politički potez kojim se želi dodvoriti određenoj populaciji birača.
    Osim dodvoravanja Bandić je znao da će ga ovaj potez dovesti u medije i priskrbiti mu hrpu besplatnih TV minuta/novinskih redaka i definitivno mu pomoći u kampanji!!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

to smo pretpostavljali da će se dogoditi

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

sto svi mozemo vidjeti na cijeni parkiranja.
    prvo crvena zona 16 kn, pa se kandidrao za predsjednika, pa je crvena pala na mislim 10 kn, sad pred lokalne izbore je htio opet smanjiti cijenu parkiranja, ali mu nije proslo.
    a sjecate se price, da je parkiranje skupo da maknemo aute iz centra grada, mos mislit sto je uspjesno, ujutro oko 7.00 zeleni val vise nije da mozes sve semafore proci u zelenom valu, a oko 7.20 mozemo ga vec nazvati crveni val.

ali to smo navikli,
    moja djeca ne idu vise u vrtice grada zagreba, jer smo se preselili, placam vise, nego u ZGB, ali jos uvijek izdvajam ZGB prirez i ne zelim da djeca koja jesu u gradu placaju po ikakvom cenzusu, a dohodovni mi je van pameti.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

kata.klik jesi ti ono na prošloj stranici napisala prvo svoju g..

to što tebi odgovara ovaj prijedlog ne znači da je on pravedan

baš to što je 95% ljudi po onom prijedlogu bilo oslobođeno plaćanja nama koji smo spadali u grupu koja je trebala puno plaćati čini da se osjećamo kao kompletne budale - jer imam oči, gledam oko sebe pa jasno vidim da ne živim bolje od 95% ljudi u Zagrebu.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

kata.klik jesi ti ono na prošloj stranici napisala prvo svoju g..

to što tebi odgovara ovaj prijedlog ne znači da je on pravedan

baš to što je 95% ljudi po onom prijedlogu bilo oslobođeno plaćanja nama koji smo spadali u grupu koja je trebala puno plaćati čini da se osjećamo kao kompletne budale - jer imam oči, gledam oko sebe pa jasno vidim da ne živim bolje od 95% ljudi u Zagrebu.
    X

Mislim, pa ajmo vidjeti po statistici kolika je prosječna plaća u ZGB i prosječan broj članova obitelji, nema šanse da su 95% obitelji u ZGB socijalni slučajevi. To jednostavno nije istina. I onda treba pita g. Bandića da li on shvaća šta mu ustvari govore te brojke?

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

X

Mislim, pa ajmo vidjeti po statistici kolika je prosječna plaća u ZGB i prosječan broj članova obitelji, nema šanse da su 95% obitelji u ZGB socijalni slučajevi. To jednostavno nije istina. I onda treba pita g. Bandića da li on shvaća šta mu ustvari govore te brojke?
    95% obitelji djece u prvoj jasličkoj grupi (sve mame ili tate su za godinu ranije prijavili da nisu imali primanja jer su bili na porodiljnom dopustu)....na to sam mislila, referirala sam se na krumpirić koja je napisala da je i njoj pasalo

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Lovrić večeras gostuje na Jabuci, šaljite mu pitanja...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    Lovrić večeras gostuje na Jabuci, šaljite mu pitanja...
    Ja bi radije čula g. Bernardića i klub SDP-a, na njima je de facto odluka.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

oni još šute

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nisi ti mene razumjela

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Joj sorry daddy ne čitam do kraja

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

taj dio se odnosio na katu.klik, na tebe se odnosi dio da zoveš stvari pravim imenom i informiraš se kako stvari točno funkcioniraju
    konstantnim nabacivanjem da ti plaćaš neke usluge za neke druge ne činiš dobro niti temi niti ozračju na ovom forumu, a indirektno se i svisoka nabacuješ činjenicom da imaš veća primanja
    ponavljam, cijena je jedinstvena 1900 kuna, ovdje diskutiramo o tome da li je predloženi model dodjeljivanja subvencija roditeljima dobar ili nije, bolje rečeno zašto nije

prijedlog nema niti prešutnu niti javnu podršku Rode i mislim da je to jasno iz nastupa naše predsjednice u javnosti i dapače, suprotni argumenti su poželjni ali ponavljanje istoga na 83 stranice nije konstruktivno
    molim te da taksativno navedeš tih desetak konkretnih odgovora, a koje mi nismo već javno iznijeli

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ne znam kata.klik, što će se desiti?
    što će se desiti ako 21.12.2012. bude smak svijeta?
    nastaviš li ovako konstruktivno maknuti ću te s teme

ana.m, ok, ali ajde pliz nemoj više

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ne znam kata.klik, što će se desiti?
    što će se desiti ako 21.12.2012. bude smak svijeta?
    nastaviš li ovako konstruktivno maknuti ću te s teme

ana.m, ok, ali ajde pliz nemoj više
    Sorry, nisam vidjela tvoj post, orposti, ne čitam do kraja. Ne bum više

Girica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ana.m, ako te tješi i mi smo pošteno prijavili, i dobili smo tada vrtić besplatno.
    sada je srećom bolja situacija, onda sam bila samohrana majka bez alimentacije..

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Po meni, ipak bi najbolje bilo da ovaj dio koji roditelji plaćaju bude svima jednak. I prije sam pisala da nemam ništa protiv poskupljenja kao takvog, ako se svima digne cijena za isto. Recimo s 300,00 na 400,00-500,00 kn koliko se odredi. Oni koji nemaju jer su soc. slučaj ili samohrani roditelji i sl. neka dokažu i imaju prema tome nižu cijenu. Ali ovo da netko ne plati ništa, a netko punu cijenu mi je smiješno. To je kao da tražiš da ti je kruh, mlijeko i ostalo u trgovini jeftinije jer imaš manja primanja od osobe prije tebe. Ili da se žališ jer ti je kod mobitela radijska frekvencija ista za tvoju pretplatu od 50,00 kn i onoga koji troši preko 1000,00 kn mjesečno. To mi jednostavno nema smisla.
    Ipak se s višom plaćom izdvaja više za državu i zašto dodatno kazniti one koji imaju prijavljena veća primanja. Mene nitko ne pita kamo ti novci idu, da li za plaćanje subvencija vrtića ili za fontanu.
    Također izdvajamo i za zdravstvo, pa ako ne platiš dodatnih 80,00 ili 130,00 kn ( opet više za one s većim primanjima a plate iz primanja više od drugih) imaš još i dodatne troškove. Netko u cijelom životu ne vidi bolnicu, dok ima i onih koji su stalno po bolnicama, čekaonicama, pretragama i slično, a plaćamo isto. Nadam se da se shvaća što sam htjela reći time.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj zibba prvotno napisa Vidi poruku
    Po meni, ipak bi najbolje bilo da ovaj dio koji roditelji plaćaju bude svima jednak. I prije sam pisala da nemam ništa protiv poskupljenja kao takvog, ako se svima digne cijena za isto. Recimo s 300,00 na 400,00-500,00 kn koliko se odredi. Oni koji nemaju jer su soc. slučaj ili samohrani roditelji i sl. neka dokažu i imaju prema tome nižu cijenu. Ali ovo da netko ne plati ništa, a netko punu cijenu mi je smiješno. To je kao da tražiš da ti je kruh, mlijeko i ostalo u trgovini jeftinije jer imaš manja primanja od osobe prije tebe. Ili da se žališ jer ti je kod mobitela radijska frekvencija ista za tvoju pretplatu od 50,00 kn i onoga koji troši preko 1000,00 kn mjesečno. To mi jednostavno nema smisla.
    Ipak se s višom plaćom izdvaja više za državu i zašto dodatno kazniti one koji imaju prijavljena veća primanja. Mene nitko ne pita kamo ti novci idu, da li za plaćanje subvencija vrtića ili za fontanu.
    Također izdvajamo i za zdravstvo, pa ako ne platiš dodatnih 80,00 ili 130,00 kn ( opet više za one s većim primanjima a plate iz primanja više od drugih) imaš još i dodatne troškove. Netko u cijelom životu ne vidi bolnicu, dok ima i onih koji su stalno po bolnicama, čekaonicama, pretragama i slično, a plaćamo isto. Nadam se da se shvaća što sam htjela reći time.
    Upravo tako, to i ja govorim cijelo vrijeme.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

potpis na zadnje

kolimoli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

a dali netko zna zašto će skupština sada odjednom biti sklona takvom prijedlogu???

sve je to ekspresna politika koja nema viziju kako nešto treba urediti.
    ovo mijenjanje participacije roditelja u cijeni predškolskog odgoja iz godine u godinu samo pokazuje da se o predškolskom odgoju sustavno ne razmišlja, da se nema ideja i da to pitanje služi samo za nečije političko poentiranje.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ako sam dobro shvatio, zibba, deaedi i superx očekujete da se socijaldemokratska vlast odrekne socijalne politike? mislite li da je to realno?

kolimoli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ako sam dobro shvatio, zibba, deaedi i superx očekujete da se socijaldemokratska vlast odrekne socijalne politike? mislite li da je to realno?
    pa i sadašnji model je socijalno osjetljiv, određene kategorije građana imaju pravo na umanjenu participaciju ili uopće ne participiraju u cijeni vrtića.
    dapaće, upravo neke od tih kategorija roditelja imaju i prednost pri upisu djece u vrtić, tako da im se njihovo materijalno/socijalno stanje više puta uzima u obzir.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj kolimoli prvotno napisa Vidi poruku
    pa i sadašnji model je socijalno osjetljiv, određene kategorije građana imaju pravo na umanjenu participaciju ili uopće ne participiraju u cijeni vrtića.
    dapaće, upravo neke od tih kategorija roditelja imaju i prednost pri upisu djece u vrtić, tako da im se njihovo materijalno/socijalno stanje više puta uzima u obzir.
    da, slažem se
    ali zibba je sad to proširila i na zdravstvenu skrb
    deaedi je već prije nekoliko puta naglasila da ju smeta da se njenim novcima plaća usluga koju koristi netko drugi
    pitanje je socijalne osjetljivosti
    ljudi bez djece izdvajaju za ljude s djecom, kako bi ta ista djeca kasnije izdvajala za mirovinu ovih koji nisu imali djecu
    zdravi izdvajaju kako bi bolesni imali zdravstvenu skrb pa kad oni jednom obole i ostare drugi mladi i zdravi će izdvajati za njihovu skrb
    SDP kao vodeća stranka ove koalicije i u gradu, sigurno nije stranka koja će ovu priču drastično preokrenuti osim ako ih daljnje produbljenje recesije i servisiranje nakupljenih dugova na to ne prisile
    kod amerikanaca, na primjer, puno toga funkcionira po principu "plati pa vozi". moja osobna uvjerenja su protiv takvog sustava vrijednosti jer on ne priznaje suosjećanje i solidarnost.
    osobno smatram da će prije ili kasnije gradska skupština uvesti subvencioniranje vrtića po kategorijama i mislim da je to pravedno, samo te kategorije ne smiju biti dohodovne već imovinske i cijena definitivno ne smije ugrožavati budžet obitelji.
    s druge strane, ovo što si napisala u postu prije, o političkom poentiranju, je apsolutno točno i potpuno je deplasirano govoriti o izmjenama naplate vrtića kad se sagleda koliki se prihod ostvaruje od naplate roditeljima u kontekstu cijene koštanja i u kontekstu gradskog proračuna.
    mišljenja sam da je isključiva svrha ponovnog povlačenja ovog pitanja Bandićeva želja da "jeftino" dođe do medijskog prostora u predizbornoj kampanji. u tom svjetlu gradska skupština ne želi uči u konflikt s njime kako mu ne bi pomogla u tom naumu, a ionako se nadaju da će ga se na sljedećim izborima riješiti pa da će samostalno, ponovno, moći upravljati gradom.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

deaedi je već prije nekoliko puta naglasila da ju smeta da se njenim novcima plaća usluga koju koristi netko drugi

zdravi izdvajaju kako bi bolesni imali zdravstvenu skrb pa kad oni jednom obole i ostare drugi mladi i zdravi će izdvajati za njihovu skrb
    off topic: Tako funkcioniraju sva osiguranja, faktor solidarnosti je manje bitan od faktora održivosti. Platiš osiguranje protiv požara npr. Požar se ne desi tebi, ali onome osiguraniku kojem se nažalost dogodi isplati se novac, pri čemu je iznos veći od onoga kojeg je sam uplatio preko svoje police. To je financirano novcem osiguranika koji požar nisu doživjeli.

Ipak, ovo sve skupa nema veze s Bandićem i njegovim demagoškim trikovima.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

[QUOTE=daddycool;2274714]da, slažem se
    QUOTE]

Nikada to nisam rekla. Ali mi smeta ako se od mene toliko uzima da vlastitoj obitelji neću moći priuštiti socijalni minimum jer sam toliko već izdvojila za druge.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

da, slažem se
    Nikada to nisam rekla. Ali mi smeta ako se od mene toliko uzima da vlastitoj obitelji neću moći priuštiti socijalni minimum jer sam toliko već izdvojila za druge.
    Pa naravno, usput podigni i dječji doplatak, i ovaj mjesec sam ti ga zaradila.
    I da ponovim ono što sam već puno puta napisala, vrtić nije besplatan, samo su ga umjesto onih koji ga imaju besplatno platili drugi.
    ne znam onda kako misliš da zvuče ove tvoje izjave

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

? O čemu ti pričaš, gdje si to pročitao? Jednostavno smatram da nije u redu da se pod krinkom socijalne politike od nekih stalno, bezgranično uzima. Pa upravo i je socijalna politika da ako imaš veću plaću, daješ više poreza, doprinosa i prireza. Tu si dakle dao iz svoji primanja u socijalnu blagajnu. Zašto sada opet? Pa koliko puta da dajem, dok i sama ne padnem u tu kategoriju primatelja, umjesto davatelja? I ne znam zašto misliš da moja obitelj ima neka velika primanja, ne, mi smo samo malo iznad hrvatskog prosjeka. Ali i obrazovanje nam je daleko iznad prosjeka, no to nije bitno sada. (sad spominjem jer si me u jednom svom postu prozvao da se hvalim velikom plaćom - da barem imam to što misliš !).

No, čak i da se uvede plaćanje prema dohodovnom/imovinskom cenzusu nikako ga ne mogu poduprijeti i smatrati mjerom socijalne politike dok ima u istome toliko nedorećenosti, prostora za manipulacije i nelogičnosti.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Socijaldemokratska vlast!?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

dedi, slažem se sa svime što si rekao, osim ovoga zadnjega
    bandić će ovim načinom dobiti izbore, pa će opet imati 4 godine da radi što hoće

kolimoli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    bandić će ovim načinom dobiti izbore, pa će opet imati 4 godine da radi što hoće
    nažalost slažem se !!

čovjek nema dobrog protukandidata, a i žestoko je krenuo u kampanju, sukobljava se sa državom "neda pare", kazniće ljude sa većim primanjim "pravednije raspodijeliti", jaši po svim zabavama/otvorenjima/svetkovinama.....
    pravi je robin hood!
    jedino što me malo tješi je da su u proceduru ušle izmjene zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi gdje se ne donošenjem proračuna ne raspušta samo skupština već se dužnosti razrješava i gradonačelnik.
    Posljednje uređivanje od kolimoli : 15.11.2012. at 12:41

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Hm, baš me zanima hoće li onda, kad jednom maknu Bandića, ukinuti i dohodovni model, za koji su već jednom rekli da nije dobar, a sad je osjednom dobar. Malo sutra.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ali ima i veliki postotak onih koi hoće
    ne zbog cijene vrtića, nego zbog cijelog paketa populističke demagogije koji uz to ide
    platiš jedan, dobiš dva

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Jučer sam slušala bahatog Lovrića na Jabuka TV. Predstavio je Bandićev model kao savršen. I rekao da će oni koji su plaćali po skupštinskom modelu morati platiti dug po uplatnicama.
    Mislim da su im malo narasla krila jer je Skupština pustila u javnost info da se načelno slažu s prijedlogom, Udruge se kao razilaze u stavovima, i vrijeme je za Bandićev ŠAH MAT.
    Osobno mislim da dohoodovni pa ni imovinski model nisu pravedni. Bili bi pravedni da nam primanja nisu unaprijed već progresivno oporezovana raznim porezima, i da veliki dio od tih poreza ne ide u kasu Grada Zagreba.
    Ovako to nije pravedno.
    Jer smo mi građani grada Zagreba vrtić, tramvaj i sl., već u startu djelomično platili iz vlastite plaće, neki više, neki manje, zavisno od visine primanja. Samo u tom porezu nije decidirano napisano za što točno ide kao što je napisano u izdavanjima za zdravstveno, mirovinsko i sl. osiguranje

No, preživjela bi i tu nepravdu i nezakonje kad bi vrtići bili ok, kada bi se pridržavali standarda, kada se grupe ne bi pretrpavale, kada ne bi trebala nositi sav potrošni materijal, sakupljati za igračke, itd.
    No, o tome se uopće ne razmišlja. Grad nema sluha najobičniju bravu popraviti.
    Ali može duplo zaračunati vrtić.
    I to me užasno ljuti.
    I na kraju, zanimljiv tekst o zakonitosti svega - http://www.iusinfo.hr/dailycontent/T....aspx?id=11615

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •