Stranica 87 od 112 PrviPrvi ... 3777858687888997 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,301 do 4,350 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Kontakti u GU: tel: 6100495 Voditeljica odsjeka za predškolski odgoj, gđa. Bosiljka Devernaj i 6100536 gđa. Vuletić... No, nemojte se nadati odgovorima....

da s njima je uvijek zabavno razgovarati. uviejk sam se pitala da li te gospodje i ja zivimo ne samo u istom gradu vec da li smo stanovnici iste planete

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    da s njima je uvijek zabavno razgovarati. uviejk sam se pitala da li te gospodje i ja zivimo ne samo u istom gradu vec da li smo stanovnici iste planete
    Istina!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pa evo još nekoliko mojih pitanja:

1. Smanjenje prihoda u 2013. MM se plaća smanjuje od 1.1.2013., meni su prihodi pali od polovice prošle godine. To nas baca najmanje jedan razred niže. Pitanje - kako će to računati?
    2. Maloprije sam zvala gornje brojeve, i dobila info, da neka do 18.1. donesemo kartice od poslodavca, a naknadno iz PU. Zašto dvostruki posao?
    3. Traže potvrdu o plaćenim ratama stambenog kredita - to banke naplaćuju, to nije besplatno, već oko cca. 100 kn, nije malo! Pitala sam da li može izvadak sa netbankinga - ne može!
    4. Ako jedan od roditelja nije na istoj adresi - da li je član kućanstva - to vidim još uvijek nije definirano, opet se lako može napraviti iste stvari kao i prošli put.
    5. I opet me zanima - kako se računaju prihodi osoba koje su vlasnici firmi, prijavljeni na minimalac, a podižu dobit?

Kako se tek dokazuje koliko su podstanari plaćali stanarinu?
    Dok je plaćanje stanarine ulazilo u poreznu olakšicu i dobivao se dio natrag u godišnjem obračunu, tražilo se da najmodavac potpiše izjavu koliko je novaca primio na račun stanarine od najmoprimca. Što sad?
    Posljednje uređivanje od kloolk : 02.01.2013. at 15:25

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

2. Maloprije sam zvala gornje brojeve, i dobila info, da neka do 18.1. donesemo kartice od poslodavca, a naknadno iz PU. Zašto dvostruki posao?
    kakve kartice od poslodavca?

na ovo ostalo uopće nemam komentara.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa Vidi poruku
    kakve kartice od poslodavca?

na ovo ostalo uopće nemam komentara.
    Ma onu IP karticu, godišnju.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ovo nije trebalo ni zadnji put, a na dopisu, ovdje linkanom, isto piše da vrtići mogu sami tražiti potvrdu iz PU.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo nije trebalo ni zadnji put, a na dopisu, ovdje linkanom, isto piše da vrtići mogu sami tražiti potvrdu iz PU.
    Gdje to piše -ja vidim samo za prebivalište?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Gdje to piše -ja vidim samo za prebivalište?
    Oprosti, ja sam i mislila za prebivalište.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

sumrak saga: pomračenje u zabi
    tako mogu opisati posjet banci. ljubazna bankarica je rekla da joj se zamračilo (kad je shvatila što hoću i da će nas doći još).
    kaže da ne zna kako bi mi ona izdala potvrdu o uplaćenim ratama, uzela je moj broj telefona i sad čekam. ima li tko da je dobio to a ima kredit u zagrebačkoj banci?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Maknuli su obavijest sa web stranice, misteriozno je nestao! ))))

frka20 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

radila sam 20 dana u 2012 i onda bila na bolovanju(porodiljnom): tko mi izdaje potvrdu o plaći?? Jukićeva??

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj frka20 prvotno napisa Vidi poruku
    radila sam 20 dana u 2012 i onda bila na bolovanju(porodiljnom): tko mi izdaje potvrdu o plaći?? Jukićeva??
    za ovih 20 dana ćeš nositi potvrdu iz porezne, a za rodiljnu/roditeljsku naknadu ideš po potvrdu u HZZO gdje si nosila papire za otvaranje rodiljnog (isto možeš dobiti tek nakon što ti isplate ratu za 12 mj)
    Posljednje uređivanje od Boxica : 02.01.2013. at 18:12

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hoćeš li reč posle opet 18.1.?po tome boxica ispada da u godinu dana ima 13 isplata nećega,a kaj ne bi trebalo bit od 1.1 do 31.12.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 02.01.2013. at 18:23

frka20 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Boxica,ako sam te razumjela - u Hzzo će mi dati potvrdu nakon kaj mi sjedne uplata za 12mj,a naknade sjedaju oko 18/19 u mjesecu,
    a pak za vrtić je rok predati papire do 18-og ??! i kako sad???

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A baš sam mislila isprintati obrasce, ali nisam, kao imam vremena.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ne, sve potvrde koje se nose bilo za place, bilo za naknade, odnose se na isplate u 2012.g. Dakle za onih 20 dana ce ti poslodavac izdati IP obrazac a za naknadu ides u HZZO.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Odgovarala sam frki20.

frka20 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Ne, sve potvrde koje se nose bilo za place, bilo za naknade, odnose se na isplate u 2012.g. Dakle za onih 20 dana ce ti poslodavac izdati IP obrazac a za naknadu ides u HZZO.
    hvala Mitovski!!!

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pa dobro,kak oni misle da im se donese potvrda za porodiljni ako ista sjeda oko 19.u mj.,a papire se mora predati do 18....I kak čemo s rješenjem iz porezne,kad nam neće moći dati ispis za 2012...
    Meni su danas u tajništvu vrtica rekli da donesem ono kaj če mi faliti.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a kad da doneseš?

Ivček avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    evo obavijesti i na sluzbenim stranicama Grada
    http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=508
    odite na: Pravo na olakšice - sudjelovanje roditelja u cijeni redovitog programa predškolskog odgoja djece u DV GZ za 2013.
    Nema takvog dokumenta na ovom linku ili ja nešto ne gledam dobro.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Vlasnici obrta , samozaposleni u obratu idu u poreznu samo?
    Ja sam na njezi , idem samo u HZZO po potvrdu od naknade i u mirovinsko zbog dd na osnovu njege?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Ivček prvotno napisa Vidi poruku
    Nema takvog dokumenta na ovom linku ili ja nešto ne gledam dobro.
    gleads ti dobro, ali je kako Deaedi rekla misteriozno je nestao. bio je jedno vrijeme gore s obrazcima koje treba popuniti. Isti su kao i prije dvije godine kad trebas za svu familiju par puta napisati OIB.
    Ja ne znam jesu ti tamo u tom Gradu ili ti ga Upravi grada normalni. majke mi.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa Vidi poruku
    tako mogu opisati posjet banci. ljubazna bankarica je rekla da joj se zamračilo (kad je shvatila što hoću i da će nas doći još).
    kaže da ne zna kako bi mi ona izdala potvrdu o uplaćenim ratama, uzela je moj broj telefona i sad čekam. ima li tko da je dobio to a ima kredit u zagrebačkoj banci?
    ti si prva za koju sam cula da je isla u banku, dakle ti si nas pokusni kunic, javljaj stanje na trenenu, molim te.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

O i zvali su danas da pitaju kakve to potvrde izdajemo. Ljudi su nažalost uvjereni kako su banke obavještene tome da će morati izdavati neke tamo potvrde o ..ni ljudi sami ne znaju čemu. Da stvar bude još malo gora. Potvrda takve vrste, gdje se mora ispisati promet kroz godinu se naplaćuje i to 62,50 kn. Osim ako oni ne osmisle za ovu prigodu neku pametniju vstu potvrde...Trenutno mi je muka obostrano. Zapravo, nesreća u nesreći je da kao što sam rekla neću vaditi tu potvrdu za kredit jer mi eto nažalost to nije potrebno!

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ovdje je sve ljepša od ljepše informacija.
    Iskreno mislim da je ovo još gore nego zadnji put i oni se zapetljali pa se otpetljavaju, a ne znam di čemo mi završiti vjerojatno u nekom čvoru i grču od svih tih silnih papira
    Gore nemre biti...ili možda ipak može ko će ga znati kod nas je sve moguće......

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Vlasnici obrta , samozaposleni u obratu idu u poreznu samo?
    Ja sam na njezi , idem samo u HZZO po potvrdu od naknade i u mirovinsko zbog dd na osnovu njege?
    kakve sad veze ima dd s vrtićem? samo pitanje jel i za dd treba potvrdu od Hzzo na osnovi porodiljnog?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ali ko ima link sacuvan moze doci do njega
    pa za sve koji zele citati tu je misteriozno nestali obrazac

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

nije nestao, samo je premještem među ostala socijalna prava

http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=30174

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    kakve sad veze ima dd s vrtićem? samo pitanje jel i za dd treba potvrdu od Hzzo na osnovi porodiljnog?
    Pa i ja pitam , da li dd ulazi u prihode pa treba potvrdu za njega? I tko to izdaje ? Isto HZZO ili mirovinsko?

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa Vidi poruku
    ovo i mene zanima.

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znači potvrde o prebivalištu definitivno ne treba vaditi (provjerila sam), već treba dati pisanu privola roditelja da gradska predškolska ustanova može sama – putem nadležnog gradskog ureda provjeriti podatak o prebivalištu djeteta u evidenciji prebivališta i boravišta građana

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Mi smo tek kupili stan i u 12 mjesecu platili prvu i jedinu ratu kredita. Jeli se od ukupnih primanja oduzima ta jedna rata ili se uzima u obzir da se kredit tek počeo otplaćivati? I meni jako smeta što bi ja trebala dostavljati kupoprodajne ugovore, pa taj dokument bi trebao biti tajan i povjerljiv između kupca i prodavatelja.

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    dajte nabacite sve prigovore, pa da ih inkorporiramo u dopis koji smo napisale
    možda smo nešto propustile

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

upravo sam nazvala dotične vezano za potvrde o prihodima i rečeno mi je da se donese PK kartica poslodavca za 2012.
    inače sam od 04/2012 bila na očuvanju trudnoće, a od 092012 na porodiljnom pa potvrdu za ostatak "prihoda" za 2012. izdaje HZZO.
    Kad se jednom obrade podaci za 2012. u PU, treba donijeti i potvrdu iz porezne/općine.

Kontakti u GU: tel: 6100495 Voditeljica odsjeka za predškolski odgoj, gđa. Bosiljka Devernaj i 6100536 gđa. Vuletić... No, nemojte se nadati odgovorima....

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj PikiViki prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo tek kupili stan i u 12 mjesecu platili prvu i jedinu ratu kredita. Jeli se od ukupnih primanja oduzima ta jedna rata ili se uzima u obzir da se kredit tek počeo otplaćivati? I meni jako smeta što bi ja trebala dostavljati kupoprodajne ugovore, pa taj dokument bi trebao biti tajan i povjerljiv između kupca i prodavatelja.
    mi smo u sličnoj situaciji s tim da će nama prva rata sjesti u veljači. Ja ću priložiti fotokopiju ugovora, napisati molbu da nam se to uvaži jer je realno stanje, pa se nadat da će uvažiti...
    ne znam kaj bi drugo...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

U PU rekoše da oni podatke za 2012. skupljaju do kraja veljače 2013. i da ne mogu izdati takvu potvrdu.
    U firmi PK1 obrazac mogu izdati par dana nakon plaće za prosinac, iako to obično rade do kraja siječnja.
    U vrtiću kažu da znaju za sve to, ali da ništa ne mogu. Da će PU valjda oko 18.1. imati te podatke )

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj lukab prvotno napisa Vidi poruku
    mi smo u sličnoj situaciji s tim da će nama prva rata sjesti u veljači. Ja ću priložiti fotokopiju ugovora, napisati molbu da nam se to uvaži jer je realno stanje, pa se nadat da će uvažiti...
    ne znam kaj bi drugo...

X

meni je teta u PU dala sve iz 2011. kaže da bi trebalo vrijediti, ali sumnjam u to
    Posljednje uređivanje od rayna : 03.01.2013. at 11:22

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Upravo sam zvala vrtić da se informiram o dokumentaciji koju treba prikupiti a tamo kažu sljedeće: ta cijela priča koja se vrti po medijima za nas ne postoji, nismo dobili nikakav dopis od GU i kod nas nema nikakvih promjena vezanih za plaćanje.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj PikiViki prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo sam zvala vrtić da se informiram o dokumentaciji koju treba prikupiti a tamo kažu sljedeće: ta cijela priča koja se vrti po medijima za nas ne postoji, nismo dobili nikakav dopis od GU i kod nas nema nikakvih promjena vezanih za plaćanje.

Ovo je predobro.

Oni stvarno nisu normalni. Kako možeš dva puta napraviti istu glupost u tako kratko vrijeme.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Super je napisano, samo kad bi oni kojih se to tice uspjeli shvatiti!

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jedno pitanje, ne iščitavam to nigdje iz ove obavijesti, što je sa nezaposlenima?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ili sam penzionerima - ako se ne moze dobiti potvrda iz Porezne o primanjima, tko za njih daje potvrdu? Mirovinsko?

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

bože, a ja mislila da smo totalno izvan tokova, pa zato ni neznam za sve ovo, no nakon pročitanog članka: http://www.roda.hr/article/read/reak...-cijena-vrtica, vidim da su ovi u Gradu stvarno idioti!
    Posljednje uređivanje od kudri : 03.01.2013. at 12:33

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ili sam penzionerima - ako se ne moze dobiti potvrda iz Porezne o primanjima, tko za njih daje potvrdu? Mirovinsko?
    porezna...tamo sm ja prošli put dobila potvrdu o dohotku za prethodnu godinu za baku i dedu

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i da zadnji put sam ja vadila na poreznoj i prihode moje djece koji su bili 0, ako se moglo vaditi za njih, ne kuzim zasto ne bi moglo za umirovljenike i nezaposlene. veci mi je problem ovo s fiskalnom godinom.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj kata.klik prvotno napisa Vidi poruku
    porezna...tamo sm ja prošli put dobila potvrdu o dohotku za prethodnu godinu za baku i dedu

Ali porezna ne izdaje za 2012. do 31.1., a dokumentaciju treba donijeti do 18.1.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Roza prvotno napisa Vidi poruku
    znači potvrde o prebivalištu definitivno ne treba vaditi (provjerila sam), već treba dati pisanu privola roditelja da gradska predškolska ustanova može sama – putem nadležnog gradskog ureda provjeriti podatak o prebivalištu djeteta u evidenciji prebivališta i boravišta građana
    to ovisi o vrtiću
    ni prošli put u nekim vrtićima nije trebalo, ali bome u nekima je
    ja sam se jako jako natezala s tajnicom da prihvati tu pisanu privolu, jer mi nije padalo na pamet odlaziti na mup (iako me slala, i to baš bezobrazno, ali kad sam joj rekla nek mi da na pismeno da to traži, i da ne želi prihvatiti pisanu privolu - onda je promijenila ploču Ah, nije ni njima lako )

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

linka na dopis i obrasce koji sam stavila prije par stranica i dalje radi https://docs.google.com/open?id=0ByL...1R1M3VYZFEwQzQ
    nije neki prelijepi sken, ali se bar može pročitati (ako slučajno zauvijek misteriozno nestane sa stranica grada)

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne mislim nositi potvrdu iz mupa
    tim više što smo mi svi, iz kojekakvih razloga, prijavljeni na različitim adresama
    napisat ću onako kako jest; da sve četvoro živimo tu gdje živimo, bez obzira na prijavu

pa neka uvaže, ako hoće
    ako neće, ispast će da mi vrtićko dijete živi sa nezaposlenom osobom
    a to im, bome, nije u korist

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •