Posljednje uređivanje od kloolk : 02.01.2013. at 15:25
sumrak saga: pomračenje u zabi
tako mogu opisati posjet banci. ljubazna bankarica je rekla da joj se zamračilo (kad je shvatila što hoću i da će nas doći još).
kaže da ne zna kako bi mi ona izdala potvrdu o uplaćenim ratama, uzela je moj broj telefona i sad čekam. ima li tko da je dobio to a ima kredit u zagrebačkoj banci?
Maknuli su obavijest sa web stranice, misteriozno je nestao!))))
radila sam 20 dana u 2012 i onda bila na bolovanju(porodiljnom): tko mi izdaje potvrdu o plaći?? Jukićeva??
hoćeš li reč posle opet 18.1.?po tome boxica ispada da u godinu dana ima 13 isplata nećega,a kaj ne bi trebalo bit od 1.1 do 31.12.
Posljednje uređivanje od jelena.O : 02.01.2013. at 18:23
Boxica,ako sam te razumjela - u Hzzo će mi dati potvrdu nakon kaj mi sjedne uplata za 12mj,a naknade sjedaju oko 18/19 u mjesecu,
a pak za vrtić je rok predati papire do 18-og ??! i kako sad???
Ne, sve potvrde koje se nose bilo za place, bilo za naknade, odnose se na isplate u 2012.g. Dakle za onih 20 dana ce ti poslodavac izdati IP obrazac a za naknadu ides u HZZO.
Pa dobro,kak oni misle da im se donese potvrda za porodiljni ako ista sjeda oko 19.u mj.,a papire se mora predati do 18....I kak čemo s rješenjem iz porezne,kad nam neće moći dati ispis za 2012...
Meni su danas u tajništvu vrtica rekli da donesem ono kaj če mi faliti.
Vlasnici obrta , samozaposleni u obratu idu u poreznu samo?
Ja sam na njezi , idem samo u HZZO po potvrdu od naknade i u mirovinsko zbog dd na osnovu njege?
gleads ti dobro, ali je kako Deaedi rekla misteriozno je nestao. bio je jedno vrijeme gore s obrazcima koje treba popuniti. Isti su kao i prije dvije godine kad trebas za svu familiju par puta napisati OIB.
Ja ne znam jesu ti tamo u tom Gradu ili ti ga Upravi grada normalni. majke mi.
O i zvali su danas da pitaju kakve to potvrde izdajemo. Ljudi su nažalost uvjereni kako su banke obavještene tome da će morati izdavati neke tamo potvrde o ..ni ljudi sami ne znaju čemu. Da stvar bude još malo gora. Potvrda takve vrste, gdje se mora ispisati promet kroz godinu se naplaćuje i to 62,50 kn. Osim ako oni ne osmisle za ovu prigodu neku pametniju vstu potvrde...Trenutno mi je muka obostrano.Zapravo, nesreća u nesreći je da kao što sam rekla neću vaditi tu potvrdu za kredit jer mi eto nažalost to nije potrebno!
ovdje je sve ljepša od ljepše informacija.
Iskreno mislim da je ovo još gore nego zadnji put i oni se zapetljali pa se otpetljavaju, a ne znam di čemo mi završiti vjerojatno u nekom čvoru i grču od svih tih silnih papira
Gore nemre biti...ili možda ipak može ko će ga znati kod nas je sve moguće......
ali ko ima link sacuvan moze doci do njega
pa za sve koji zele citati tu je misteriozno nestali obrazac
nije nestao, samo je premještem među ostala socijalna prava
http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=30174
znači potvrde o prebivalištu definitivno ne treba vaditi (provjerila sam), već treba dati pisanu privola roditelja da gradska predškolska ustanova može sama – putem nadležnog gradskog ureda provjeriti podatak o prebivalištu djeteta u evidenciji prebivališta i boravišta građana
Mi smo tek kupili stan i u 12 mjesecu platili prvu i jedinu ratu kredita. Jeli se od ukupnih primanja oduzima ta jedna rata ili se uzima u obzir da se kredit tek počeo otplaćivati? I meni jako smeta što bi ja trebala dostavljati kupoprodajne ugovore, pa taj dokument bi trebao biti tajan i povjerljiv između kupca i prodavatelja.
upravo sam nazvala dotične vezano za potvrde o prihodima i rečeno mi je da se donese PK kartica poslodavca za 2012.
inače sam od 04/2012 bila na očuvanju trudnoće, a od 092012 na porodiljnom pa potvrdu za ostatak "prihoda" za 2012. izdaje HZZO.
Kad se jednom obrade podaci za 2012. u PU, treba donijeti i potvrdu iz porezne/općine.
U PU rekoše da oni podatke za 2012. skupljaju do kraja veljače 2013. i da ne mogu izdati takvu potvrdu.
U firmi PK1 obrazac mogu izdati par dana nakon plaće za prosinac, iako to obično rade do kraja siječnja.
U vrtiću kažu da znaju za sve to, ali da ništa ne mogu. Da će PU valjda oko 18.1. imati te podatke)
Upravo sam zvala vrtić da se informiram o dokumentaciji koju treba prikupiti a tamo kažu sljedeće: ta cijela priča koja se vrti po medijima za nas ne postoji, nismo dobili nikakav dopis od GU i kod nas nema nikakvih promjena vezanih za plaćanje.![]()
Jedno pitanje, ne iščitavam to nigdje iz ove obavijesti, što je sa nezaposlenima?
Ili sam penzionerima - ako se ne moze dobiti potvrda iz Porezne o primanjima, tko za njih daje potvrdu? Mirovinsko?
bože, a ja mislila da smo totalno izvan tokova, pa zato ni neznam za sve ovo, no nakon pročitanog članka: http://www.roda.hr/article/read/reak...-cijena-vrtica, vidim da su ovi u Gradu stvarno idioti!
Posljednje uređivanje od kudri : 03.01.2013. at 12:33
i da zadnji put sam ja vadila na poreznoj i prihode moje djece koji su bili 0, ako se moglo vaditi za njih, ne kuzim zasto ne bi moglo za umirovljenike i nezaposlene. veci mi je problem ovo s fiskalnom godinom.
to ovisi o vrtiću
ni prošli put u nekim vrtićima nije trebalo, ali bome u nekima je
ja sam se jako jako natezala s tajnicom da prihvati tu pisanu privolu, jer mi nije padalo na pamet odlaziti na mup (iako me slala, i to baš bezobrazno, ali kad sam joj rekla nek mi da na pismeno da to traži, i da ne želi prihvatiti pisanu privolu - onda je promijenila pločuAh, nije ni njima lako )
linka na dopis i obrasce koji sam stavila prije par stranica i dalje radi https://docs.google.com/open?id=0ByL...1R1M3VYZFEwQzQ
nije neki prelijepi sken, ali se bar može pročitati (ako slučajno zauvijek misteriozno nestane sa stranica grada)
ne mislim nositi potvrdu iz mupa
tim više što smo mi svi, iz kojekakvih razloga, prijavljeni na različitim adresama
napisat ću onako kako jest; da sve četvoro živimo tu gdje živimo, bez obzira na prijavu
pa neka uvaže, ako hoće
ako neće, ispast će da mi vrtićko dijete živi sa nezaposlenom osobom
a to im, bome, nije u korist