das papire sa HZZO-a pogledaj moj zadnji post gore.
das papire sa HZZO-a pogledaj moj zadnji post gore.
u hzzo ce ti dat i za komplikacije,to je sve kod iste osobe
Posljednje uređivanje od leonisa : 08.01.2013. at 14:01
ako si cijelu godinu bila na komplikacijama i porodiljnom onda samo sa hzzo.
ja bi prilozila samo papire s bolovanja (HZZO), papire s porodiljnog (HZZO) i papirom s porezne, iz kojeg ce se jasno vidjeti da nisi imala druge prihode.
a ovo sto predlaze Deaedi mi se cini isto OK.
Neka izjava ovog tipa bi valjda trebala biti ok:
Sukladno članku 18. Odluke o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece i mjerilima za naplatu usluga predškolskih ustanova Grada Zagreba od roditelja - korisnika usluga, a s obzirom da je nastupila promjenea koja utječe na ostvarivanje prava na olakšice, zahtjevam da se prilikom određivanja mjesečnog iznosa sudjelovanja u cijeni redovitog vrtićkog programa uzme u obzir slijedeće:
Da su prihodi roditelja XX (majka djeteta YX) u 2012. iznosili xxxx, te da su ostvareni temeljem npr. porodilje naknade u iznosu od xxxx kn mjesečno, odnosno ukupno xxxx kn u 2012.
Sukladno Zakonu o rodiljnim i roditeljskim potporama, visina rodiljne naknade majke XY iznositi će u 2013. iznositi će xxx kn, što je za xxx kn manje nego u 2012. Sukladno navedenom, zahtjevam da se visina mjesečnog iznosa sudjelovanja u cijeni redovitog vrtićkog programa odredi temeljem nastale promjene.
tako nešto, pišem na brzinu...provjeri kako se točno naknada zove porodiljna, rodiljna ili kako već....
Posljednje uređivanje od Deaedi : 08.01.2013. at 14:39
Ne znam zašto je Jeleni.O žena u HZZO-u rekla da joj treba potvrda o naknadi za prosinac koja se isplaćuje u siječnju 2013., nema logike, a i meni su sad u računovodstvu našeg vrtića rekli da ne treba - treba im samo potvrda o onome što je uplaćeno u 2012. Ja ću tako predati.
Na brojeve od grada ne mogu nikoga dobiti.
I još pitanje...a što ako smo uz redovne prihode zaradili i koji honorarčić? Šta i to moram prijavljivati??
rafi&gabi, spajalice, deaedi, puno vam hvala, narocito za izjavu!
piše da moraš prijaviti prihode temeljem ugovora o djelu, autorske honorare ne spominju. ali, zvala sam poreznu i kažu da će se na poreznoj potvrdi vidjeti SVI prihodi, uključivo i autorske honorare.
iako, kad smo prošle godine to predavali, autorske honorare mi nisu uključili. žena kaže, greškom
Opet pitam jel trebaju biti novi papiri sa MUPa tj prebivalište ili mogu stari!?
DA potpišem,ali meni ej gospa u računovodstvu rekla da oni ne mogu do tih podataka i da nek donesem a ne zna ona koliko moraju biti stare pa sam mislila da je tako kod svih.
Ista stvar je bila kada sam malu upisivala u vrtić rekli su da potpišem da će oni sve ishoditi a onda sam na kraju sve ja morala jer nisu umreženi!
NE uzima se samo neto plaća, znaći samo ono što je čista plaća bez dodataka.....
i malo komplicirate, nama su u vrtiću rekli da možemo isprintati potvrde sa neta o plaćenom kreditu, da samo napišemo u obrazac koliko je to ukupno, te da upišemo ukupne prihode u formular. kopiramo osobne i donesemo potvrdu o prebivalištu djeteta.
i rekli su da nam neće komplicirati ništa.....
a s obzirom da ću poreznu karticu dobiti tek krajem mjeseca, jednostavno ću kalkulatorom izračunati ukupne prihode i napisati ih
3. dokazi o ostvarenom prihodu svih članova zajedničkog kućanstva u prethodnoj godini umanjenom za iznos poreza i prireza, iznos plaćen za rate stambenog kredita za nekretninu kojom se rješava stambeno pitanje obitelji i iznos plaćen za slobodno ugovorenu najamninu za potrebe stanovanja obitelji u stambenom prostoru najmodavca:
- potvrde Porezne uprave Ministarstva financija o visini dohotka za sve članove zajedničkog kućanstva,
- potvrde poslodavaca i drugih isplatitelja prihoda o visini plaće, naknade plaće i drugog dohotka za svakog člana zajedničkog kućanstva koji je zaposlen ili samostalno obavlja djelatnost ili je ostvario drugi prihod (mirovina, naknada za bolovanje, rodiljne i roditeljske potpore, naknada za nezaposlene, naknada po ugovoru o djelu, drugi prihodi koji podliježu oporezivanju sukladno Zakonu o porezu na dohodak),
- ugovor o stambenom kreditu, dokazi o uplaćenim ratama u prethodnoj godini,
- ugovor o najmu stana, dokazi o uplaćenoj najamnini u prethodnoj godini,
Ovak, ja ne kužim koja je razlika u ovome boldanom!
ana.m ili netko tko se kuži:
MM ima na sebi stambeni kredit i uz njega vezano životno osiguranje (dakle nije mogao dobiti kredit bez uzimanja te police vezane uz bančinu osiguravateljsku kuću). Može li banka na potvrdi o ukupnoj godišnjoj uplati za kredit uračunati i iznos plaćen za tu policu? Rata kredita se izdvaja odmah iz plaće, a ŽO se uplaćuje trajnim nalogom s tekućeg računa.
Naime, ako bi prikazani iznos bio bez te police, onda bismo upali u viši razred plaćanjai to da ne kažem za koliko bijednih kuna (12!)
ana.m, to je isto, vidiš da je nakon prvog bolda dvotočka. Prvo ugrubo navede, a onda i obrazloži po stavkama
Posljednje uređivanje od čokolada : 08.01.2013. at 17:07
Evo ovo sam sastavila za svoj slučaj s kreditom koji tek počinjemo otplaćivati pa ako nekome treba... isto tako primam komentare i primjedbe
XY Dječji vrtić XX
Vrbova grana 9
Zagreb
MOLBA
Sukladno članku 18. Odluke o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece i mjerilima za naplatu usluga predškolskih ustanova Grada Zagreba od roditelja - korisnika usluga, a s obzirom da je nastupila promjena koja utječe na ostvarivanje prava na olakšice, molim da se prilikom određivanja mjesečnog iznosa sudjelovanja u cijeni redovitog vrtićkog programa uzme u obzir slijedeće:
U 2012. godini nisam imao stambeni kredit ali sam ga krajem 2012. podignuo kako bi kupio stan kojim bi riješio stambeno pitanje obitelji te mi isti počinje stizati na naplatu od veljače 2013. Budući da je riječ o iznosu od xxx mjesečno, što nije zanemariva činjenica u doprinosima obitelji, molim naslov da ga uzme u obzir prilikom ostvarivanja prava na olakšice kod utvrđivanja mjesečnog iznosa sudjelovanja u cijeni redovitog vrtićkog programa. Smatram da bi mi se ovaj kredit trebao uzeti u obzir budući da se odnosi na buduće razdoblje za koje se utvrđuje taj mjesečni iznos sudjelovanja.
Unaprijed zahvaljujem.
S poštovanjem,
Danas pitala jedna mama u racunnovodstvu a kako sam prolazila cula: svi trebaju donijeti potvrde o prebivalistu jer oni nemaju dozvolu provjeravanja istog u MUP-u. Pa sta cemo sad svi pohrliti u Petrinjsku?! A pise crno na bijelo: NE treba!!
Tete nemaju pojma...
Racunovodstvo/tajnica nesto malo vise...
ja tu ne bi popustala, njima je lakse tako da im se donese, ali zbilja trosak vemena u petrinjskoj meni je previse. neko mora cuvati klince, ili treba ranije izaci s posla. za mene je to trosak, plus sto se te potvrde placaju.
Tako je, nema govora o odlasku u Petrinjsku, pravila su jasno napisana.
Ako dobro razumijem, vrtić zbilja ne može direktno u MUP-u provjeriti, ali mogu doći do toga. U onoj Obavijesti piše ovako:
"...pisana privola roditelja da gradska predškolska ustanova može sama - putem nadležnog gradskog ureda provjeriti podataka o prebuvalištu djeteta u evidenciji prebivališta..."
mozda ostro zvucim, jer te gospodje u racunovodstvima takodjer sad imaju hrpu posla i mogu ih razumjeti da im je tesko, ali pravila nisu izmislil roditelji, vec GU, a kako smo se mi bunili i zivkali i pitali za nelogicnosti, nek se i one aktiviraju i pobune. ali sigurna sam da gradonacelnik si nece dopustiti opet one snimke od prije dvije godine di je cijeli grad zavrsio u redu u petrinjskoj. ipak je predizborna godina.
Posljednje uređivanje od spajalica : 09.01.2013. at 10:01
imas pravo spajalica,nema smisla trosit vrijeme na cekanje u petrinjskoj plus 30kn po potvrdi.ja im nedam,donjet cu im preslike osobnih za sebe i muza a za djecu stare potvrde o prebivalistu pa ak im ne pase nek provjeravaju sami.
ZABA izgleda potvrde dijeli džabe
muž mi javlja kako su mu žene u računovodstvu u firmi rekle kako su prošli put priznavali i stambene kredite dignute u firmi.
meni se to čini malo vjerojatnim...
Vjerujem da nema nikakve potrebe za Petrinjskom, stare potvrde i preslike osobnih su vrijedile i prošli put.
Ako i nemate više potvrde doma, imaju onu u vrtiću.
Imam ja komentar, partibrejkerski...
Nekako sumnjam da će uvažavati ovakve molbe, jer ima i obrnutih slučajeva (povratak s porodiljnog, zapošljavanje, istek kredita...), a koji se sigurno neće prijavljivati.![]()
mene ne interesiraju ti slučajevi, ja gledam svoj... živimo u sadašnjosti a ne prošlosti, moja sadašnjost je kredit od 500 eura kojeg nisam imala prošle godine (imali smo druge koji su istekli ali nisu bili stambeni) i želim da mi se on uvaži budući da znatno smanjuje kućni budžet... pa ću to tjerat do gospona samog ako treba jer mislim da sam u pravu
Posljednje uređivanje od lukab : 09.01.2013. at 12:52
samo naprijed.ja nemam stambeni kredit ali bi isto tako reagirala.Ako na nešto imaš pravo onda se i bori za to,pusti sta ko kaze.A u ovom slucaju imas definitivno pravo.mislim di je tu logika,ako samo gledaju 2012.
Ja trebam roditi u 3 mjesecu, znaci kad trebamo donijeti sve papire nas bude pet a ne cetiri ko u 2012 i to mislim navesti u papirima,a onda u 3 mjesecu donijeti potvrdu sa porezne i za bebu, valjda budu uvazili
ma budu samo sve skupa prilozi sa potvdom iz porezne
[QUOTE=Deaedi;2312685]...jer se ima pravo tražiti smanjenje cijene, sukladno Odluci!QUOTE]
Nisam skužila da je Odlukom predviđena ova mogućnost, super onda.
Mislila sam da idete na opciju app...
Mi smo u privatnom vrtiću i također su mi tako danas rekli u tajništvu, uz objašnjenje kako oni kao privatni vrtić nemaju pravo na provjeru prebivališta dok državni pak imaju
što znači - moram u Petrinjsku!
Također, što se tiče kredita, žena mi je rekla da u obzir dolazi samo stambeni kredit, prva nekretnina...a što ako sam prodala stan, kupila veći i digla stambeni kredit kako bi platila razliku u kvadratima??
Tvrdnja da mora biti prva nekretnina je netočna. Promijenili su to u tekstu na webu, isprintaj i odnesi im. Kod nas u vrtiću su prekrižili.
Ne bi me čudilo da je netočno i ovo za potvrdu za prebivalište, jer ni gradski vrtići nemaju pravo direktno to napraviti - to se radi preko nadležnog gradskog ureda.
Evidentno je da svaki vrtić "vodi svoju politiku".
Sada sam razgovarala sa računovodstvom našeg vrtića, DV Travno.
Sve što trebamo predati do 18. siječnja su papiri / formulari koje su nam jučer tete uručile, znači zahtjev, izjava o članovima zajedničkog kućanstva i izjava o prihodima (sve sa stranica Grada), bez ikakvih priloga. Znači ne moramo u banku, ne moramo kopirati ugovore o kupnji stana....
Najvažnija je naravno izjava o prihodima na osnovu koje oni kalkuliraju cijenu vrtića.
I ono što je mene izbezumilo je da nema uvažavanja / načina na koji će obračunati cijenu vrtića za nezaposlene.
MM je od listopada na burzi, znači imamo evidentno smanjene prihoda i to se ne uzima u obzir.
Samo jedino i isključivo prihodi u 2012.
Jer je Grad tako rekao.
A naravno u gradu se na ona dva broja telefona nitko cijeli dan ne javlja.
Imate nekakve mailove na koje se mogu postaviti pitanja?
Posljednje uređivanje od lara01 : 09.01.2013. at 13:50
sve sam procitala pa da rezimiram:
- ja sam u 2012. bila i na porodiljnom (2012. mi dijelom obuhvaca prvi dio porodiljnog - prvih 6 mjeseci i drugi dio porodiljnog - drugih 6 mjeseci) i pred kraj godine na poslu
trebam od HZZO-a potvrdu za prvi dio porodiljnog (broj mjeseci tj. uplate) i za drugi dio porodiljnog (broj mjeseci tj. uplate) te od poslodavca potvrdu o placama (ukljucujuci regres i dar za dijete)
- muz je isto poceo raditi tek krajem godine
treba od poslodavca potvrde o placama (+ dar za dijete )
sumiramo sve cifre, podijelimo sa 12 i sa 3 (nas troje) i to je to...
uz to donesemo potvrde o prebivalistima, popisemo nas u izjavu o clanovima kucanstva i predamo iduci tjedan
a kroz 2. ili 3. misec donesemo i papire s porezne
jel to to?