Stranica 93 od 112 PrviPrvi ... 43839192939495103 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,601 do 4,650 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

jučer mi je tajnica u fabrici izdala potvrdu u kojoj je u tablici: u jednom stupcu upisala moje plaće, a u drugom koliko mi "skida" za kredit. s tim mi je bankarica u zabi besplatno izdala potvrdu za vrtić (još me pitala hoću li ići u mup, što kaže vrtićka računovotkinja i sl. - mislim da imamo dijete u istom vrtiću)

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja jos nista nisam skupila, imam guzvu na poslu. Samo sam okviro izracunala razred i budem predala u vrtice.
    Naravno, ja moram sve x2 jer mi djeca idu u razlicite vrtce ( "catch 22" zbog datuma rodjenja nakon 31.8.2011 ) pa si mislim ako trebam 2x potvrdu banke za koju sam citala da naplauju 60 kn valjda ce u privatnom prihvatiti kopiju?
    Za placu mislim predati samo izvadak iz porezne, tamo se sve ionako vidi, pa necu valjda vaditi i od poslodavca i iz porezne iste podatke???

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

A za kredite... Meni je logicno da u banci izdaju potvrde na eure ili chf jer u tome i otplacujete kredit, banka svaku takvu kunsku uplatu vodi kao da ste za tu uplatu prvo kupili eure i onda s tim eurima otplatili ratu kredita...
    Da bi vam netko izdao potvrdu u kunama mora se napraviti poseban izvjestaj koji gleda u povijest i preracunava na taj dan kad je bila uplata nazad po tecaju koji se koristi za konverziju koliko je to bilo kn, vjerujem da to vecina nema u sustavu...

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

potvrda iz banke je u kunama

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Nivi prvotno napisa Vidi poruku
    Kad sam došla po svoju prvotnu potvrdu bankarica mi je sama rekla da je dobila upit od nekog gospodina kojem je vrtic tražio potvrdu o uplacenom iznosu u kunama ali da oni zasad izdaju samo ove potvrde kakvu smo očito i mi dobile. Sad su proslijedili upit svojoj administraciji kako da sad ispisuju te povrde, tako da ti je najbolje ici tek sljedeci tjedan, ako hoćeš, po dopunjenu verziju...
    Meni su rekli da dodjem u ponedjeljak po svoju pa mogu onda javiti kako ta nova potvrda izgleda, ali stvarno je logičnije da piše i iznos u kunama (a u biti su i uplacene kune) jer po kojem će tečaju i s kojim datumom tete u racunovodstvu u vrticima te valute pretvarati.
    Da, dobro, shvaćam, još jednom u PBZ dakle.

Inače, dobila sam na kraju HZZO telefonom i shvatili su da si mi krivo napisali na potvtrdi, jer mi zbilja nije isplaćeno 7500, nego 6100. "Žao nam je, dođite ponovo."
    Ali to nije sve - shvatila sam i ono što je Jelena.O neki dan napisala. Još jučer dok sam bila tamo, jedna je mama izašla iz sobe i svekolikom prisutnom mamskom pučanstvu rekla da joj je teta unutra dala potvrdu, ali i objasnila da je potvrda "nepotpuna" jer fali isplata za prosinac 2012. i da će morati doći još jednom. Ja sam bila jako "pametna" i ignorirala to, jer je meni teta u računovodstvu u vrtiću rekla da se to ne računa jer će biti uplaćeno u siječnju.

I onda danas dok sam pričala s njima na telefon, nakon "pogriješili smo, dođite opet", vele da ionako moram doći ponovo jer je ova potvrda nepotpuna i fali 12. mjesec. Ja objašnjavam da kažu u vrtiću da se ne računa uplata iz siječnja, a ona meni da zašto su u vrtiću neinformirani i da tako kaže Zakon, da se sve potvrde koje isplaćuje HZZO odnose na "razdoblje za koje je uplaćeno", a ne za termin uplate. I stvarno, na samoj potvrdi piše da je to potvrda "za razdoblje 1.1.2012. do 30.11.2012."

Pretpostavljam da je onda možda Jelena na tvojoj potvrdi ukupan iznos za 11 mjeseci, i da nije uključen prosinac 2011. Ako ju još imaš ajde baci pogled.

Krasno dakle, i to će biti sad kako se tko sjetio i koji dan je bio u HZZO-u (nekome će biti uračunat prosinac, nekome ne), nekog možda u vrtiću pošalju po novu, nekog ne...

Koga briga. Tako je sve svejedno, kad se ionako nitko na početku ne može sjesti i dosjetiti što bi sve trebalo biti bitno, nego nek prvo ljudi počnu šetati po institucijama. Sad ću stvarno "prst u glavu" i napisati u izjavi prvi iznos koji mi padne na pamet, pa nek si 31.3. lijepo računaju jesam li napisala previše ili premalo.

Nivi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Da, dobro, shvaćam, još jednom u PBZ dakle.

Inače, dobila sam na kraju HZZO telefonom i shvatili su da si mi krivo napisali na potvtrdi, jer mi zbilja nije isplaćeno 7500, nego 6100. "Žao nam je, dođite ponovo."
    Ali to nije sve - shvatila sam i ono što je Jelena.O neki dan napisala. Još jučer dok sam bila tamo, jedna je mama izašla iz sobe i svekolikom prisutnom mamskom pučanstvu rekla da joj je teta unutra dala potvrdu, ali i objasnila da je potvrda "nepotpuna" jer fali isplata za prosinac 2012. i da će morati doći još jednom. Ja sam bila jako "pametna" i ignorirala to, jer je meni teta u računovodstvu u vrtiću rekla da se to ne računa jer će biti uplaćeno u siječnju.

I onda danas dok sam pričala s njima na telefon, nakon "pogriješili smo, dođite opet", vele da ionako moram doći ponovo jer je ova potvrda nepotpuna i fali 12. mjesec. Ja objašnjavam da kažu u vrtiću da se ne računa uplata iz siječnja, a ona meni da zašto su u vrtiću neinformirani i da tako kaže Zakon, da se sve potvrde koje isplaćuje HZZO odnose na "razdoblje za koje je uplaćeno", a ne za termin uplate. I stvarno, na samoj potvrdi piše da je to potvrda "za razdoblje 1.1.2012. do 30.11.2012."

Pretpostavljam da je onda možda Jelena na tvojoj potvrdi ukupan iznos za 11 mjeseci, i da nije uključen prosinac 2011. Ako ju još imaš ajde baci pogled.

Krasno dakle, i to će biti sad kako se tko sjetio i koji dan je bio u HZZO-u (nekome će biti uračunat prosinac, nekome ne), nekog možda u vrtiću pošalju po novu, nekog ne...

Koga briga. Tako je sve svejedno, kad se ionako nitko na početku ne može sjesti i dosjetiti što bi sve trebalo biti bitno, nego nek prvo ljudi počnu šetati po institucijama. Sad ću stvarno "prst u glavu" i napisati u izjavi prvi iznos koji mi padne na pamet, pa nek si 31.3. lijepo računaju jesam li napisala previše ili premalo.

Na mojoj potvrdi od HZZO-a piše da je za razdoblje do 31.12.2012.

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Citiraj Dalm@ prvotno napisa Vidi poruku
    Tko će plaćati vrtić 600 kn ne treba predati ništa ili?
    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ne treba ništa DAT
    Citiraj mg1975 prvotno napisa Vidi poruku
    Da. Takvu i mi imamo informaciju.
    U našem računovodstvu vele da ipak treba ispuniti onu Izjavu.
    Ne mora se upisati visina primanja, ali onda treba navesti da se želi plaćati max. cijena.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

hm..... sve čitam i nije mi na kraju jasno kaj s prihodom od komplikacija. Ulazi li on u izračun cijene vrtića? Radila do 9 mj i onda sam otišla na komplikacije i primila tj, budem 4 naknade u visini od 4250 kn. Nebum išla u hzzo po potvrdu jer mi se isplata za 12. mj nebu vidla do poslje 20. 01.
    Zanima me da li da u izjavi napišem ukupne prihode muža i mene i uvećam još za te 4 naknade za komplikacije ili da komplikacije izostavim? Jesu li te naknade oporezive? Sjeća li se itko kako je to bilo u onom prošlom povećanju cijena vrtića...čini mi se da tada nismo trebali predavati papire iz hzzo-a. ali i ako jesmo jesu li te svote ulazile u konačni izračun cijena vrtića?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

još nekaj.... ako se naprimjer zezneš u izračunu i iza 31.03. u vrtiću vide da su ti zapravo poslali veću ratu iako ti po primanjima imaš niži cjenovni razred onda ti vrate razliku koju si preveć uplatio? to mi se čini malo vjerojatno....

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nije točnio je sve u lipu kak sam i sama zračunala svu lovu od 1.,1 do 31.12 kaj sam dobila od Hzzo, inače mi je tetka rekla da vrtići ne traže to ( a ta je dobra za dječji, jer sam joj rekla da mi da kak je i za dječji dobro) , nego i onu u 1/13 bez one u 1/12, ali meni je to u lipu isto, pa ne mislim radi toga još jedanput u grad, 2x je dost bilo, kaj ne?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Je li još netko išao po potvrde u HZZO, je li vam sve ok na njihovoj potvrdi?Ja sam u 2012. bila mjesec i pol na komplikacijama u trudnoći, i na internet bankarstvu vidim da mi je uplaćeno cca 6.100 kn za tih mjesec i pol. A na potvrdi piše 7.500 i nešto sitno kn. Nisam odmah tamo skužila, pa nisam pitala, a na telefon dobiti... Ima li netko ideju što bi to bilo?
    Zanimljivo, i ja sam dobila potvrdu od HZZO na kojoj piše da su mi uplatili 1000 kuna više nego što su mi stvarno uplatili. Samo se kod mene nije radilo o komplikacijama nego o drugoj naknadi.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj znatiželjna_505 prvotno napisa Vidi poruku
    hm..... sve čitam i nije mi na kraju jasno kaj s prihodom od komplikacija. Ulazi li on u izračun cijene vrtića? Radila do 9 mj i onda sam otišla na komplikacije i primila tj, budem 4 naknade u visini od 4250 kn. Nebum išla u hzzo po potvrdu jer mi se isplata za 12. mj nebu vidla do poslje 20. 01.
    Zanima me da li da u izjavi napišem ukupne prihode muža i mene i uvećam još za te 4 naknade za komplikacije ili da komplikacije izostavim? Jesu li te naknade oporezive? Sjeća li se itko kako je to bilo u onom prošlom povećanju cijena vrtića...čini mi se da tada nismo trebali predavati papire iz hzzo-a. ali i ako jesmo jesu li te svote ulazile u konačni izračun cijena vrtića?
    lijepo pise, tvoj dio sam boldala
    potvrde poslodavaca i drugih isplatitelja prihoda o visini plaće, naknade plaće i drugog dohotka za svakog člana zajedničkog kućanstva koji je zaposlen ili samostalno obavlja djelatnost ili je ostvario drugi prihod (mirovina, naknada za bolovanje, rodiljne i roditeljske potpore, naknada za nezaposlene, naknada po ugovoru o djelu, drugi prihodi koji podliježu oporezivanju sukladno Zakonu o porezu na dohodak),

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

znatiželjna ne za 4 nego za 3 naknade

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Dalm@ prvotno napisa Vidi poruku
    U našem računovodstvu vele da ipak treba ispuniti onu Izjavu.
    Ne mora se upisati visina primanja, ali onda treba navesti da se želi plaćati max. cijena.
    Treba navesti da prihod po članu kućanstva prelazi 4500 kn.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Da probam shvatiti situaciju:
    - HZZO izdaje potvrde za koji period je bila isplata, a ne po tome kad je bila isplata. znaci, oduzimam od onog sto sam zbrojila isplatu porodiljne u sijecnju jer je za prosinac?
    - porezna ce mi izdati u ozujku stanje koje je inije tocno - naime to ce biti nasi prihodi za proslu godinu koji su bili oporezivi ali naravno bez povrata jer nece stici obraditi prijavu do tada
    - banka ce mi vjerojatno dati potvrdu u eurima, pa onda slijedi natezanje da treba u kunama
    - mozda nam nece htjeti priznati kredit jer samo sam ja prijavljena tamo a ostali kod mm
    super

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a zakaj ostale ne prijaviš gdi si i ti, pa jedna briga manje

rafael avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

a sta za one roditelje cije je dijete tek primljeno u vrtic ove jeseni, u rujnu , listopadu, studenom ili prosincu a do tada ga je cuvala teta cuvalica? odbijaju se izdaci za kredite i najamnine u prosloj godini a cuvalica koja kosta duplo vise od rate kredita ili najamnine? 3000 kuna mjesecno za cuvalicu je ogromna svota. naravno da je to uplata na crno jer cuvalice u nasem zakonu nisu pravno regulirane. ali ima ih koji cuvalicu placaju preko agencije, sto s njima? ima li naznaka da brem oni mogu odbiti tu svotu od ukupne kolicine primanja?

podrazumijeva se da je u godini prije polaska u vrtic majka bila na porodiljnom ali kolliko je onih cije dijete nije odmah nakon porodiljnog krenulo u vrtic jer nije dobilo mjesto. pa je par mjeseci ili cijelu godinu bilo sa cuvalicom.

da ne govorim za obitelji cije starije dijete ide u vrtic ali ga mladje nije dobilo jer 31.8. jos nije imalo godinu dana i sad mora cekati na upis do kraja sljedece godine?
    ili za one cije je radno vrijeme duze od radnog vremena vrtica pa moraju platiti nekoga da im dovodi djecu iz vrtica?

super da su priznali rate kredita i najamninu kao olaksicu ali ima puno obitelji ciji roditelji vise nisu zivi pa su naslijedili nekretninu ali nemaju baka servis. sto nije zbrinjavanje djeteta koje nije dobilo mjesto u vrticu jednako vazno kao i rjesavanje stambenog pitanja?

mi nismo jedni od ovih, ali mi jet upravo sad palo na pamet i stvarno nije posteno. barem da priznaju onima koji su lani zatrazili mjesto u vrticu i dobili su odbijenicu.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ima jako puno pojedinačnih situacija i svaka je specifična na neki svoj način.
    nema toga što bi bilo jednako pravedno za sve.
    zato smo i bili protiv dohodovnog cenzusa.

meni, npr. nitko neće priznati što smo kredit za stan digli u muževoj firmi.
    nije banka, ali ga plaćamo
    ali, isto tako, moja prošlogodišnja primanja su bila od strane firme koja ne podliježe poreznom sustavu RH.
    znači, samo kod mene ova cijela priča dva puta zeza logiku.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Dobro apri kaze, ima previse pojedinacnih nelogicnosti- nor. mi imamo manji stambeni kredit, ali dva velika nenamjenska- upotrijebljena za adaptaciju, drugacije nismo mogli dobiti.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mene zanima ja sam na njezi za djete jel te prihode zajedno sa doplatkom moram napisati u lonaj papir kaj smo dobili od vrtića

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

domi samo njega , ne i dd

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jel zna netko sta kad je muz stranac, mora li donesti potvrdu o svojim prihodima ili kako, ima privremeni boravak ovdje ali nema poreznu karticu

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mislim svakako cu sutra pitati u vrticu ali me zanima ako netko ima takvu situaciju

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Tako i mi , imamo veliki nenamjenski kredit kojim smo radili kuću jer nam se žurilo a dozvole još nisu bile gotove.
    Rješavali smo stambeno pitanje ali kako to i kome dokazati. Mi koji imamo kuće ili stanove u kućama roditelja smo u nepovoljnijoj poziciji.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

nije točnio je sve u lipu kak sam i sama zračunala svu lovu od 1.,1 do 31.12 kaj sam dobila od Hzzo, inače mi je tetka rekla da vrtići ne traže to ( a ta je dobra za dječji, jer sam joj rekla da mi da kak je i za dječji dobro) , nego i onu u 1/13 bez one u 1/12, ali meni je to u lipu isto, pa ne mislim radi toga još jedanput u grad, 2x je dost bilo, kaj ne?
    Mislim da sam skužila. I meni je na telefon rekla da se jedino za dječji doplatak izdaju potvrde prema datumu isplate (tj. 1.1.-31.12. - što uključuje naknadu za 12. mjesec prethodne, do 11. mj. tekuće godine). Ako se sjećam tvog posta, prije dosta dana si išla u HZZO po to.
    Možda i Nivi...

A onda su se možda sjetili da bi ("prema zakonu") za vrtić trebale druge vrste potvrda, i ovaj tjedan su dali ove druge (i na mojoj, i kod frendice piše "za razdoblje do 30.11.")...

Pa sad kako bude... tko ode u HZZO prije isplate za prosinac dobit će jednu, tko ode nakon 20.1. vjerojatno (gotovo sigurno) dobit će drugu vrstu potvrde, a ako nitko to ne skuži i ne sjeti se toga, ko kakvu donese... i tako to... (ako sutra osvane dopis o ovome na gradu , Lovrić nas čita kao evaluaciju "svog najboljeg modela koji ima", super što mu dajem ideje...).

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Citiraj mg1975 prvotno napisa Vidi poruku
    Da. Takvu i mi imamo informaciju.
    - potvrde poslodavaca i drugih isplatitelja prihoda o visini plaće, naknade plaće i drugog dohotka za svakog člana zajedničkog kućanstva koji je zaposlen ili samostalno obavlja djelatnost ili je ostvario drugi prihod (mirovina, naknada za bolovanje, rodiljne i roditeljske potpore, naknada za nezaposlene, naknada po ugovoru o djelu, drugi prihodi koji podliježu oporezivanju sukladno Zakonu o porezu na dohodak),

OVO JE IZVUČEN DIO IZ OBAVIJESTI O PRAVU NA OLAKŠICE NA SLUŽBENIM STRANICAMA GRADA ZAGREBA. SRAMOTA, JER OČITO ONI KOJI SU PISALI OVU OBAVIJEST NEMAJU POJMA DA PORODILJNA NAKNADA I NAKNADA ZA NEZAPOSLENE NE PODLIJEŽE OPOREZIVANJU TE JE STAVLJAJU U ISTI RANG SA DR.PRIMANJIMA KOJA SU OPOREZIVA!!!!!!! UGLAVNOM JADNO TKO NAMA ODREĐUJE PRAVILA A NITI SAM NIJE UPOZNAT SA ZAKONIMA I PRAVILNICIMA!!!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mislim da sam skužila. I meni je na telefon rekla da se jedino za dječji doplatak izdaju potvrde prema datumu isplate (tj. 1.1.-31.12. - što uključuje naknadu za 12. mjesec prethodne, do 11. mj. tekuće godine). Ako se sjećam tvog posta, prije dosta dana si išla u HZZO po to.
    Možda i Nivi...

A onda su se možda sjetili da bi ("prema zakonu") za vrtić trebale druge vrste potvrda, i ovaj tjedan su dali ove druge (i na mojoj, i kod frendice piše "za razdoblje do 30.11.")...

Pa sad kako bude... tko ode u HZZO prije isplate za prosinac dobit će jednu, tko ode nakon 20.1. vjerojatno (gotovo sigurno) dobit će drugu vrstu potvrde, a ako nitko to ne skuži i ne sjeti se toga, ko kakvu donese... i tako to... (ako sutra osvane dopis o ovome na gradu , Lovrić nas čita kao evaluaciju "svog najboljeg modela koji ima", super što mu dajem ideje...).
    meni su isplate od 1.1 do 31.12. isto mi je ja sam ipak malo duže na porodiljnom, pa ne mislim radi toga opet tam

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj mini prvotno napisa Vidi poruku
    - potvrde poslodavaca i drugih isplatitelja prihoda o visini plaće, naknade plaće i drugog dohotka za svakog člana zajedničkog kućanstva koji je zaposlen ili samostalno obavlja djelatnost ili je ostvario drugi prihod (mirovina, naknada za bolovanje, rodiljne i roditeljske potpore, naknada za nezaposlene, naknada po ugovoru o djelu, drugi prihodi koji podliježu oporezivanju sukladno Zakonu o porezu na dohodak),

OVO JE IZVUČEN DIO IZ OBAVIJESTI O PRAVU NA OLAKŠICE NA SLUŽBENIM STRANICAMA GRADA ZAGREBA. SRAMOTA, JER OČITO ONI KOJI SU PISALI OVU OBAVIJEST NEMAJU POJMA DA PORODILJNA NAKNADA I NAKNADA ZA NEZAPOSLENE NE PODLIJEŽE OPOREZIVANJU TE JE STAVLJAJU U ISTI RANG SA DR.PRIMANJIMA KOJA SU OPOREZIVA!!!!!!! UGLAVNOM JADNO TKO NAMA ODREĐUJE PRAVILA A NITI SAM NIJE UPOZNAT SA ZAKONIMA I PRAVILNICIMA!!!
    gle takve stvari traže i za dječji, valjda su od tam prepiali

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

meni su isplate od 1.1 do 31.12. isto mi je ja sam ipak malo duže na porodiljnom, pa ne mislim radi toga opet tam
    Ma kužim, ne bi ni ja išla ponovo. Ali stvarno su blesavi i ljuti me da se ne mogu prvo sve dogovoriti - što i kako treba.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel ulazi u prihode povrat poreza koji je isplacen zajedno za placom za 11 mjesec?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj nevena prvotno napisa Vidi poruku
    Jel ulazi u prihode povrat poreza koji je isplacen zajedno za placom za 11 mjesec?
    Da, ulazi.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Povrat poreza ulazi u prihod???

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kolika je ekonomska cijena privatnih vrtića, da li je isto 1900 kn kao u državnim? Kolika će sada biti maksimalna cijena koju će roditelji plaćati?

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ovisno o vrtiću, ali uglavnom nije 1900 kuna. maksimalna cijena će dakle ovisiti o tome koliko vrtić tvrdi da mu je ekonomska cijena.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Povrat poreza ulazi u prihod???
    taj dio koji je vratila firma, ulazi jer je to praktički ta plača u 12 mjesecu, a ono kaj bi eventualno pobila od porezne ne

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

taj dio koji je vratila firma, ulazi jer je to praktički ta plača u 12 mjesecu, a ono kaj bi eventualno pobila od porezne ne
    ulazi i povrat poreza koji tražiš od porezne uprave.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj jurisnik prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala, nisam imala pojma da bi i to moglo ulaziti. Onda se prilaže porezno rješenje, ili?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj jurisnik prvotno napisa Vidi poruku
    da ali onine budu ništ zračunali do nekog 5-8 mjeseca, a vratili do 10-12 mjeseca

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Je li trebam prijaviti vrtiću kad se vraćam s porodiljnog na posao, prihodi će mi biti znatnije veći?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

to ćeš sljedeće godine

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A promjena muževe plaće, ona je manja za otprilike 25% od početka godine, to isto onda prijavljujemo iduće godine?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    A promjena muževe plaće, ona je manja za otprilike 25% od početka godine, to isto onda prijavljujemo iduće godine?
    To podneseš odmah čim dobije prvu plaću (smanjenju) i priložiš platnu listu. Tako su meni rekli na onom telefonu od Grada.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ok, hvala. Po meni bi po toj logici onda odmah trebali podnijeti zahtjev za promjenu kad se vraćam s porodiljnog na posao. Mislim, meni ovako ide u prilog, ali logično je onda da se svaka promjena odmah prijavi, zar ne?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

naravno da bi
    i tako bi i trebalo
    ali nekako su nam ostavili mogućnost da biramo što nam je prihvaljivo
    i da pronalazimo krivine kako znamo i umijemo

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

zna li netko što je s obrtnicima, kako se obrtniku računaju primanja?

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Zna li itko da li se može predati IP obrazac kao dokaz o primanjima za 2012.?

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

"Blago" meni nezaposlenoj!

Donijet ću, pretp., kao i prošli puta, potvrdu iz PU na kojoj su same nule od 1.1. do 31.12.

Oprostite na off-u!

Mojoj malenkosti je danas 43.rođendan i maalo se čudno osjećam...

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Teice, sretan ti rođendan! I još bar ti puta toliko doživjela
    Meni će ovi mm-ovi bivši polupismeni poslodavci uzeti desetljeće života. Nitko ne zna potvrdu napisati.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

MarijaP, hvala !

Eh, vidiš, polupismeni, nepismeni, svakakvi nekakvi, ali - poslodavci!

A toliko više nego pismenih - u "vojsci" nezaposlenih.

Nešto je trulo u državi "Danskoj", definitivno.

Sad bježim jer sam debelo u off-u...
    Posljednje uređivanje od Teica : 14.01.2013. at 14:43

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

marija si sigurna, to oni automatski znaju izvaditi.
    U principu bi potvrda s porezne trebala bit dovoljna, ne kužim zakaj traže potvrdu i poslodavca, očito su i to prepisali iz dd.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •