Stranica 93 od 107 PrviPrvi ... 43839192939495103 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,601 do 4,650 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Je li to onda znači da ja, suprotno tome, trebam prijaviti povećanje prihoda jer se s porodiljnog ovih dana vraćam na posao pri čemu će mi se isti itekako povećati?

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    Je li to onda znači da ja, suprotno tome, trebam prijaviti povećanje prihoda jer se s porodiljnog ovih dana vraćam na posao pri čemu će mi se isti itekako povećati?
    da,tako sam ja to shvatila

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj mona prvotno napisa Vidi poruku
    da,tako sam ja to shvatila
    Nema mi logike - znači ne priznaju smanjenje dohotka zbog odlaska s posla na čuvanje trudnoće ili porodiljni dopust uslijed čega su primanja puno manja, a s druge strane ja bi im kao morala prijaviti povećanje dohotka jer se vraćam s porodiljnog na posao. U svakom slučaju, neću prijaviti dok me ne (i ako) pozovu da prijavim plaću.
    Netko je prije pisao da sami određujemo što nam je povoljnije pa sam ja to tako i shvatila dok me ne uvjere u suprotno.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, sadsam nasla - grad je odredio da jeek. cijena gradskog vrtica 1900 kn, a privatnog 2000 kn plus sto jos privatnici dodatno sami rofmiraju svoju cijenu.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Do 2012. je ekonomska cijena vrtica bila 2000 kn, u 2012 su to srezali na 1900 kn.
    procitala opet po 100x i nigdje ne vidim kod vjerskih i privatnih vrtica koji iznos priznaje grad. ovo sto ti pises 2000 kn. ali tablice definitivno stimaju.

prihodi po clanu obitelji do 2.500,00 kn
    privatni vrtic se subvencionira sa: 1.750,00 kn
    gradski placaju korisnici: 150,00 kn

prihodi po clanu obitelji od 2.501,00 do 3.500,00 kn:
    privatni vrtic se subvencionira sa: 1.600,00 kn
    gradski placaju korisnici: 300,00 kn

prihodi po clanu obitelji 3.501,00 do 4.500,00 kn
    privatni vrtic se subvencionira sa: 1.450,00 kn
    gradski placaju korisnici: 450,00 kn

prihodi po clanu obitelji od 4.501,00 kn i više
    privatni vrtic se subvencionira sa: 1.300,00 kn
    gradski placaju korisnici: 600,00 kn

u svim slucajevima tablice suma dodje 1.900,00 kn tako da ja ne kuzim sta ne stima.
    di si ti nasla da grad subvencionira vjerske i privatne vrtice sa 2.000,00 kn

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Bas me zanimaju ove racunice. Meni je cijena u vjerskom ispala veća nego prije , a spadamo u najnižu kategoriju.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sirius jesi li pitala,možda je to kod tebe radi onih sati

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    sirius jesi li pitala,možda je to kod tebe radi onih sati
    Nisam još , danas sam dobila uplatnicu. Grad priznaje poludnevne program od 5 sati, a mi imamo 6 sati. Pa možda to zbunjuje.
    Posljednje uređivanje od sirius : 06.02.2013. at 14:37

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

si sigurna ( moj je malac na 5 sati,) mojem piše da je skračeni od 4-6sati ( bar na ugovoru)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kolko bi ta najniža kategorija bila da je puno vrijeme tam, a kolko da je do 5sati?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nemam pojma , do sad su mi proporcionalno smanjili cijenu pa sam plaćala 330 ( puna cijena je bila 550). Sad sam dobila uplatnicu na 350 kn , a najniža sam kategorija . Mislim nije neka cifra , ali zbunjuje.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

realno gledajući trebala bi plačati manje cca 150 kn

očito je problem da si ti jedina, pa rade kak hoće

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

jesam ja dobro shvatila pa gradski kostaju jednako kao privatni?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ne, subvencija grada je jednaka i kod gradskih i kod privatnih i vjerskih. privatni sami odredjuju svoju ekonomsku cijenu

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam ocito luda, ja sam uvjerena da sam jucer negdje nasla tu cifru od 2000 kn, a danas ne mogu nigdje. A toliko mi je dosla i skuplja uplatnica nego sto sam ocekivala...moram nazvati vrtic.

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mene bi bilo frka da mi naknadno ne naplate sve u komadu
    a što se tiče smanjenja prihoda tetama u računovodstvu bi isprintala ovo

"Pravo naolakšice u plaćanju redovitog programa utvrđuju gradske predškolske ustanove natemelju dokumentacije koju dostavljaju roditelji uz zahtjev za upis djeteta,odnosno u roku od 15 dana od nastanka promjene koja utječe na ostvarivanjeprava na olakšice."

mislim da tu sve piše i da moraju priznati umanjenje prihoda.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pa da, to mi jedino ima logike, tako sam i pisala gore. Bilo bi dobro da nam samo još neko potvrdi treba li se na kraju prijaviti smanjenje/povećanje ili ne i hoće li to uzimati u obzir. Meni to u mom vrtiću kad sam predavala papire nisu znali odgovoriti, kasnije nisam niti zvala i na tome je ostalo. A meni doduše odgovara jer sam cijelu prošlu godinu bila na komplikacijama i porodiljnom pa se nisam niti raspitivala dalje.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

zanima me ona potvrda sporezne,klad se najranije može dobiti, jer u vrtiću piše da kao porezna to ne izdaje prije 1.3. pa da onda svi donesu sve papire skupau 3. mjesecu.S druge strane taj papir važi i za dd, a njemu jke rok za predaju 28.2.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

zanima me ona potvrda sporezne,klad se najranije može dobiti, jer u vrtiću piše da kao porezna to ne izdaje prije 1.3. pa da onda svi donesu sve papire skupau 3. mjesecu.S druge strane taj papir važi i za dd, a njemu jke rok za predaju 28.2.
    moze se vec dobiti. naravno, pod uvjetom da su uneseni podaci.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A čitam po forumu da će uredno naplaćivati 40 kn po primjerku

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    A čitam po forumu da će uredno naplaćivati 40 kn po primjerku
    to se nikada nije naplačivalo.zar se je nešto promijenilo?!??

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

očito jest. nek nam netko napiše da li je to istina, ja po svoju idem tek krajem ovog mjeseca.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi ćemo dić svoj idući tjedan, kolko ja znam to se ne naplačuje. ista stvar služi i za pokaz recimo ako imate pravo na njega besplatno. I onda digresija umjesto da jedanput priložite te potrvde s porezne, treba ih priložiti tolko kompleta kolko ima školaraca , malo glupo kaj ne.

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

I onda digresija umjesto da jedanput priložite te potrvde s porezne, treba ih priložiti tolko kompleta kolko ima školaraca , malo glupo kaj ne.
    veća je glupost što sam ja morala priložiti takvu potvrdu za dijete koje u godini za koju dižem potvrdu nije bilo ni začeto

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

dali netko nije dobio potvrdu na poreznoj, zbog prijave poreza?

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj kata.klik prvotno napisa Vidi poruku
    dali netko nije dobio potvrdu na poreznoj, zbog prijave poreza?
    Muž je morao napraviti prijavu poreza (inače ne mora) ali je mijenjao firmu u kojoj radi, i izdali su mu neki drukčiji papir, ali na njemu sve piše.
    Pisalo je da nešto nije, jel verificiran ili tako nešto nisam zapamtila. I teta u vrtiću je rekla da je ok.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ali vrtići nisu besplatni (kao primjer pokaza) pa valjda idu po logici da imaju pravo naplate. ne znam, ljudi su se raspisali na forumu.hr da plaćaju uvjerenja, pa me baš zanima...

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ne placa se potvrda s porezne za vrtic.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

kak ne? evo ja prekjučer bila po potvrde sebe i muža za vrtić i DD. Morala sam kupiti 80kn biljega za vrtić - rekla je teta na poreznoj da se potvrda za DD ne plaća jer spada u sferu socijalnog a da se ova za vrtić plaća 40kn. Radi se o dva identična papira, tako da sam se poslije požderat htjela jer mi nije napamet palo galantno odbit uzet za vrtić, u boji kopirati ovu za DD i odnijeti tako u vrtić - mislim pa nevjerojatno mi je da potvrdu o tome da su isti iznosi na IP obrascu i da nisam imala nikakvih daljnjih primanja moram platiti 40kn.
    Eh, državni aparat se mora na nečemu hraniti...tražite svi fino potvrde za DD koje su džabe pa ak vam vrtići budu gunđali (a radi se, ponavljam, o identičnom papiru, samo pod Svrha izdavanja piše drugo), onda platite tih 80kn.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj ivala prvotno napisa Vidi poruku
    kak ne? evo ja prekjučer bila po potvrde sebe i muža za vrtić i DD. Morala sam kupiti 80kn biljega za vrtić - rekla je teta na poreznoj da se potvrda za DD ne plaća jer spada u sferu socijalnog a da se ova za vrtić plaća 40kn. Radi se o dva identična papira, tako da sam se poslije požderat htjela jer mi nije napamet palo galantno odbit uzet za vrtić, u boji kopirati ovu za DD i odnijeti tako u vrtić - mislim pa nevjerojatno mi je da potvrdu o tome da su isti iznosi na IP obrascu i da nisam imala nikakvih daljnjih primanja moram platiti 40kn.
    Eh, državni aparat se mora na nečemu hraniti...tražite svi fino potvrde za DD koje su džabe pa ak vam vrtići budu gunđali (a radi se, ponavljam, o identičnom papiru, samo pod Svrha izdavanja piše drugo), onda platite tih 80kn.
    svasta.
    ja nisam platila. pod svrha pise - djecji vrtic.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

I unaprijed se ispričavam na ovom svjetu kako prevariti državu ali platiti ovu potvrdu s porezne je stvarno čisti idiotluk. Kao i kad smo nekoć morali vaditi Rodni list da nije stariji od 6 mj i plaćati biljege svaki puta za njega. Jer smo se u međuvremenu možda rodili negdje drugdje.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ne kužim. kako je to moguće? žena me u poreznoj upravi Centar u Ilici slala na kiosk da kupim biljege. pod svrha piše Dječji vrtić. i još mi šokiranoj objasnila da je to tako za vrtiće a nije za DD. mislim pa tko je tu lud, zar je moguće da o njima samima ovisi kome će naplatiti a kome ne???

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ne kužim. kako je to moguće? žena me u poreznoj upravi Centar u Ilici slala na kiosk da kupim biljege. pod svrha piše Dječji vrtić. i još mi šokiranoj objasnila da je to tako za vrtiće a nije za DD. mislim pa tko je tu lud, zar je moguće da o njima samima ovisi kome će naplatiti a kome ne???
    nazalost, izgleda da svatko tumaci na svoj nacin.
    mi nismo placali te potvrde ni prije dvije godine kad su isto trebale za vrtic.
    probaj nazvati onaj besplatni kontakt telefon porezne uprave pa ih pitaj.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ja kad sam prošle godine vadila za vrtić isto sam platila 40 kn biljega, i pod svrhu je pisalo za dječji vrtić

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Dragi moji,
    evo upravo razgovarala sa INFORMATIVNIM centrom Porezne uprave. Riječi mi, da ne znam kak ova naša država funkcionira, rekla bih da je u pitanju skrivena kamera. Na moje pitanje vezano u to trebamo li plaćati taj papir 40kn ili ne, odgovor je bio:
    'U zadnje vrijeme imamo dosta upita vezanih upravo uz taj predmet. Imamo naputak proslijeđivati taj upit višim poreznim savjetnicima.' Na moje pitanje za kontakt broj viših poreznih savjetnika, tih nedodirljivih polu-bogova, odgovor je:
    ''Niste shvatili. Vi trebate napisati Zahtjev sa upitom i obrazloženjem onog što vas zanima te taj dokument poslati na Poreznu upravu i svakako nasloviti na Više porezne savjetnike. O obradi vašeg predmeta ćete biti pravodobno i pravomoćno obaviješteni.''
    Velim ja, pa jel vi znate da u nekim upravama to naplaćuju a u nekima ne??? ''Svjesni smo toga da neke porezne ispostave naplaćuju taj dokument a neke ne. Svakako napišite zahtjev i pošaljite da dobijete pravomoćan odgovor''.
    Eto...za sve vas koji još niste pljunuli 40kn po papiru, pišite zahtjeve da dobijete odgovor ili se toplo nadajte da upravo vaša porezna ispostava ne naplaćuje...

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Dragi moji,
    evo upravo razgovarala sa INFORMATIVNIM centrom Porezne uprave. Riječi mi, da ne znam kak ova naša država funkcionira, rekla bih da je u pitanju skrivena kamera. Na moje pitanje vezano u to trebamo li plaćati taj papir 40kn ili ne, odgovor je bio:
    'U zadnje vrijeme imamo dosta upita vezanih upravo uz taj predmet. Imamo naputak proslijeđivati taj upit višim poreznim savjetnicima.' Na moje pitanje za kontakt broj viših poreznih savjetnika, tih nedodirljivih polu-bogova, odgovor je:
    ''Niste shvatili. Vi trebate napisati Zahtjev sa upitom i obrazloženjem onog što vas zanima te taj dokument poslati na Poreznu upravu i svakako nasloviti na Više porezne savjetnike. O obradi vašeg predmeta ćete biti pravodobno i pravomoćno obaviješteni.''
    Velim ja, pa jel vi znate da u nekim upravama to naplaćuju a u nekima ne??? ''Svjesni smo toga da neke porezne ispostave naplaćuju taj dokument a neke ne. Svakako napišite zahtjev i pošaljite da dobijete pravomoćan odgovor''.
    Eto...za sve vas koji još niste pljunuli 40kn po papiru, pišite zahtjeve da dobijete odgovor ili se toplo nadajte da upravo vaša porezna ispostava ne naplaćuje...
    ovo nema veze s vezom.
    sta uopce znaci "pravomocan odgovor"???

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad ni mi pred 2 godine nismo plačali

ivala
    znaš da si me nasmijala, javim se oko četvrtka kad mi idemo u Gajnice po papir

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

more more
    jel netko zna nekog Višeg poreznog savjetnika? To mi zvuči woooow....

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

bivša šefica U N. zagrebu je bila je od bivšeg kolege žena

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

nemam pojma što im sve to skupa znači. žena je govorila nevjerojatno razgovjetno i polako, kao da svaka ta riječ čudesa znači. kažem vam, razgovor kojeg se ne bi ni sam Kafka posramio.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam digla potvrdu i nisam ništa platila.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

gdi?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

gdi?
    dubrava

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

dajte curke da makar probamo vidjeti u kojima naplaćuju, u kojima ne i ide li to još dublje pa u pojedinima neki službenici naplaćuju a neki ne.
    Nama u poreznoj Centar, Ilica i poreznoj Trešnjevka naplatili.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ti si prije bila na treššnjavki? meni pred 2 godine u gajnicama nisu naplatili.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja sam dva put dizala u PU Maksimir (Petrova), niti jednom mi nisu naplatili...
    dizala sam prije dvije godine i sad početkom 1. mj, oboje za vrtić
    Posljednje uređivanje od Boxica : 13.02.2013. at 15:36

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

mi jos nismo dobili nikakve uplatnice?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

uplatnice će vjerovatno početkom idućeg tjedna

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kao naši porezi nisu ubačeni u poreznoj, tak da nije ništ složeno, malo čudno jer smo papire dobili pred više od mjesec dana.

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Dobila sam korigiranu uplatnicu na 450kn. Riječ je o privatnom vrtiću i o pravu na maksimalnu subvenciju. Dost su brzi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •