Da, dobro, shvaćam, još jednom u PBZ dakle.
Inače, dobila sam na kraju HZZO telefonom i shvatili su da si mi krivo napisali na potvtrdi, jer mi zbilja nije isplaćeno 7500, nego 6100. "Žao nam je, dođite ponovo."
Ali to nije sve - shvatila sam i ono što je Jelena.O neki dan napisala. Još jučer dok sam bila tamo, jedna je mama izašla iz sobe i svekolikom prisutnom mamskom pučanstvu rekla da joj je teta unutra dala potvrdu, ali i objasnila da je potvrda "nepotpuna" jer fali isplata za prosinac 2012. i da će morati doći još jednom. Ja sam bila jako "pametna" i ignorirala to, jer je meni teta u računovodstvu u vrtiću rekla da se to ne računa jer će biti uplaćeno u siječnju.
I onda danas dok sam pričala s njima na telefon, nakon "pogriješili smo, dođite opet", vele da ionako moram doći ponovo jer je ova potvrda nepotpuna i fali 12. mjesec. Ja objašnjavam da kažu u vrtiću da se ne računa uplata iz siječnja, a ona meni da zašto su u vrtiću neinformirani i da tako kaže Zakon, da se sve potvrde koje isplaćuje HZZO odnose na "razdoblje za koje je uplaćeno", a ne za termin uplate. I stvarno, na samoj potvrdi piše da je to potvrda "za razdoblje 1.1.2012. do 30.11.2012."
Pretpostavljam da je onda možda Jelena na tvojoj potvrdi ukupan iznos za 11 mjeseci, i da nije uključen prosinac 2011. Ako ju još imaš ajde baci pogled.
Krasno dakle, i to će biti sad kako se tko sjetio i koji dan je bio u HZZO-u (nekome će biti uračunat prosinac, nekome ne), nekog možda u vrtiću pošalju po novu, nekog ne...
Koga briga. Tako je sve svejedno, kad se ionako nitko na početku ne može sjesti i dosjetiti što bi sve trebalo biti bitno, nego nek prvo ljudi počnu šetati po institucijama. Sad ću stvarno "prst u glavu" i napisati u izjavi prvi iznos koji mi padne na pamet, pa nek si 31.3. lijepo računaju jesam li napisala previše ili premalo.