Stranica 95 od 107 PrviPrvi ... 45859394959697105 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,701 do 4,750 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja na svojoj općini Trešnjevka... -a gledaje cure meni je prekjučer to sve isto (+ za djecu) trebalo i za ostvarivanje prava na besplatno dopunsko osiguranje. Pa tko mi to može zabraniti?! Izvolite inzistirati, tražite im šefove, pa oni su servis građana, nismo mi njihovi taoci!!!
    Posljednje uređivanje od winnerica : 01.03.2013. at 05:10

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma baš Mona! Pa nekom možda treba za zahtjev za socijalnu pomoć, dd, dopunsko osiguranje, bilo što... Baš "fora" kad mi se neki službenik vulgaris ide praviti pametnim!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ili pokaz za školsko dete

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Inače čula sam neki dan i podatak (iz druge ruke doduše) da vrtići i sami mogu uz OIB-e roditelja tražiti podatke od porezne o primanjima, zna li itko je li to točno? I naplaćuju li onda i u takvim slučajevima famozne naknade?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

evo što piše na stranici udruge Vrtić za sve:

Pri izdavanju potvrde obratite pažnju na obrazac-zahtjev za izdavanje, gdje u gornjem desnom okviru piše kako se potvrde koje služe za dokazivanje socijalnog prava NE NAPLAĆUJU. Ako netko u PU to ne zna, ovo za što se podnosi zahtjev u vrtiću je dokazivanje socijalnog prava, tako je definirano od strane Grada pa ih uputite u tu činjenicu da ne bi platili 40,00 zato što netko ne zna ili ne želi znati.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

po novom ce vrtic sma moci pogledati primanja roditelja

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

apricot a gdi to piše službeno?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a gdje to piše?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

što ti treba službeno

pa, ako na samome obrascu piše da se potvrde koje služe za ostvarivanje socijalnih prava ne naplaćuju
    i ako se ova dokumentacija i prikuplja sa svrhom ostvarivanja socijalnih prava
    gdje još treba pisati nešto službenije

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ptam za svaki slučaj, mislim mogu ja reč da mi treba za klinca za pokaz ali ako oni nekaj počnu mislit onda je bolje im stavit papir pred nos

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

da li je tko uspio dobiti potvrdu bez plaćanja? mislim sad, nakon 1.3.? mene je odma portir na ulazu uputio na kiosk s biljezima, srećom bila je gužva pa nisam išla

e da, i na vratima piše da se za pokaze i vrtiće naplaćuje
    Posljednje uređivanje od rayna : 04.03.2013. at 10:25

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj rayna prvotno napisa Vidi poruku
    da li je tko uspio dobiti potvrdu bez plaćanja? mislim sad, nakon 1.3.? mene je odma portir na ulazu uputio na kiosk s biljezima, srećom bila je gužva pa nisam išla

e da, i na vratima piše da se za pokaze i vrtiće naplaćuje
    do sad smo za pokaze badava dizali, i za svakog korisnika je trrebalo posebno x kolko vas ima

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Bojim se ja da je službeno samo ono što stave kao obavijest, tj već su stavili na vrata pojedinih poreznih uprava da se plaća. Sumnjam da će neki službenik ići kontra toga.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa snađite se cure, recite da vam treba za socijalnu pomoć, besplatno dopunsko osiguranje, dječji doplatak... Ne piše vam na čelu, ja im za inat nedam tu lovu!

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam se također odlučila zainatiti i ne bi dala 40 kn po papiru ali nije li za dječji doplatak rok bio 28.2.? do tad moji iz firme još nisu predali pareznoj
    a za socijalnu pomoć kako da kažem kad vidi po primanjanjima da nisu za istu?

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Rayna, za dd možeš predati bilo kojeg dana u godini; ovo do kraja 2. mjeseca je bilo za ljude koji već primaju dd i rješavaju nastavno primanje istoga. Dakle za nastavljanje primanja dd. A za početak može biti bilo koji dan u godini! Otkud oni znaju na osnovu čega ti imaš pravo primiti dd ili socijalnu pomoć ili besplatno dopunsko osiguranje; možda doma imaš 3-4 (nedaj Bože) invalida, usvojenog susjeda, bilo što... Ja im se nisam dala i ne namjeravam! Ovo je živa pljačka!

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ovo za dječji doplatak nisam znala, mislila sam da je konačni datum 28.2. hvala ti winnerice
    svakako ću tražiti ili za dd ili socijalnu pomoć onda, stvarno nije problem u 80 kn al da se netko samo tako sjeti naplaćivati dosad besplatno, pa toga nigdje nema
    Posljednje uređivanje od rayna : 04.03.2013. at 10:46

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja bas i trebam za pokaze, prosle godine nismo nista placali.
    A bogme mi i nije besplatan pokaz ako platim 40 x 7 - 280 kn...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ani4 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bas i trebam za pokaze, prosle godine nismo nista placali.
    A bogme mi i nije besplatan pokaz ako platim 40 x 7 - 280 kn...
    x tolko kolko imaš tih za koje to trebaš, jer za svakog moraš imat komplet

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    x tolko kolko imaš tih za koje to trebaš, jer za svakog moraš imat komplet
    Da zbilja, to sam zaboravila.
    Za trojicu vadim... :/

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

trebam još nešto priložiti ako kažem da mi je za besplatan pokaz? trebam li za sve članove obitelji? što točno tražim? sorry na pitanjima, stvarno ne znam

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

bar je tak do sad bilo, moja sister vadila u jesen za njih 7 klinaca i faca joj uredno isprintao 63 potvrde, koje tu munjen,

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma nekako ne vjerujem da to isto naplacuju, nema mi nikakvog smisla...

DA, mi kad smo vadili isto smo dobili cijeli komplet za svakoga. Jer svaki zasebno ide na obradu.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa kaj ne vrijedi kopija u tom slučaju? Ja sam za svaku curu predala po komplet kopija ovih poreznih, pa sam taj isti komplet kopirani iskoristila za dopunsko besplatno osiguranje, sad za mj. dana opet istu stvar predajem (komplet kopija) za dopunsko za sina, a samo sam u Žajinu za dd predala originale za sebe, mm i sina (za cure nisam trebala).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure imam jedno pitanje za svaki slucaj
    kod slobodnih zanimanja se u prihod kucanstva ubraja dohodak (primici - izdaci) jel tako a ne ukupni primici samo?
    i jel dovoljna samo kopija porezne prijave za priloziti iz koje se vidi iznos dohotka i porezna obaveza?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

to je za pojedinačni slučaj ili za oboje

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Dali se mora nositi potvrda od poslodavca o zaposlenju pri upisu ako sam ja na porodiljnom dopustu 3 godine.Ili se samo donese sa socijalnog potvrda.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ako si zaposlena ( mada i na porodiljnom) nosiš potvrdu od firme da si tamo zaposlena

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Može li mi netko (molim vas, u gužvi sam velikoj) napisati što je potrebno da bi lokalna porezna uprava izdala potvrdu o primanjima mene i muža (za vrtić). Trebam li popuniti neki formular, nešto platiti, trebaju li mi osobne, treba li i potvrda da dijete nema primanja?

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

2 puta biljeg od 40 kuna ( ti 40, tm 40), ispunis tamo obrazac koji ti daju i ako podizes i za supruga obvezno imaj njegovu osobnu i oba oib-a.

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa Vidi poruku
    2 puta biljeg od 40 kuna ( ti 40, tm 40), ispunis tamo obrazac koji ti daju i ako podizes i za supruga obvezno imaj njegovu osobnu i oba oib-a.
    ja sam im samo pročitala OIB-e,nikakve obrasce nisam ispunjavala,nisu me tražili OI a i nisam platila biljege jer sam uzela potvrde za dd

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

hvala ti puno!

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nama u vrtiću ništa nisu govorili. Otkako sam odnijela onu prvu izjavu gdje smo sami upisali prihode, ništa više nisam nosila :???: Lastane, jesam li luda?

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Nama u vrtiću ništa nisu govorili. Otkako sam odnijela onu prvu izjavu gdje smo sami upisali prihode, ništa više nisam nosila :???: Lastane, jesam li luda?
    Pa ni nas druge nitko nije vukao za rukav i podsjećao... Znamo svi da smo predali dio papira i da preostali dio papira treba predati u roku.

zmajica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Može li se tražiti u poreskoj da treba za dječji, pa predati za cijenu vrtića?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pa Angie75 receno je jos puno ranije da se svi papiri moraju dostaviti do ne sjecam se kojeg roka, a potvrde iz porezen do 31.3.2013.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    pa Angie75 receno je jos puno ranije da se svi papiri moraju dostaviti do ne sjecam se kojeg roka, a potvrde iz porezen do 31.3.2013.
    jel netko zna do kojeg roka, da ne kopam po topicu? tnx!

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    jel netko zna do kojeg roka, da ne kopam po topicu? tnx!
    18.1.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

kod nas u vrticu nitko ne skuplja porezne potvrde?!

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj josipal prvotno napisa Vidi poruku
    kod nas u vrticu nitko ne skuplja porezne potvrde?!
    šta si nosila pa nisu primili ili?

zmajica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Kod nas piše velikim slovima na ulaznim vratima vrtića, potvrde od porezne uprave i datum!
    Ak je kome teško pročitati...nije posao tete iz računovodstva da još vuće za rukav i moljaka ono što je tebi u interesu da predaš, ako očekuješ smanjenje cijene vrtićarine.

Apsurd- ako se traži potvrda za vrtić u poreskoj- cijena je 40 kuna, a ako se takva ista potvrda traži u svrhu dječjeg doplatka, onda je besplatna, tj. ne plačaju se biljezi od 40 kuna po članu kućanstva...

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Zmajica mislim da mozes, vec sam cula da su neki tako radili i nije bilo problema..to je zapravo ista potvrda..
    Apsurdno je da meni nisu naplatili tu potvrdu, dok mojoj frendici koja je bila sa mnom jesu, a mi smo puno puno imućniji od njih

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Pitanje za one koje su bile po potvrdu na Poreznoj i isplaćivan im je honorar (ne na ugovor o djelu nego baš autorski honorar) - je li to Porezna isto obračunala na potvrdi? Znam da bi trebala i da je logično, samo provjeravam za svaki slučaj da znam hoću li uopće skupljati sve te papire za cenzus, upisujem ove godine dijete u vrtić, tj. nadam se da će dobiti mjesto, za razliku od prošlih godina.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj CatRiana prvotno napisa Vidi poruku
    Pitanje za one koje su bile po potvrdu na Poreznoj i isplaćivan im je honorar (ne na ugovor o djelu nego baš autorski honorar) - je li to Porezna isto obračunala na potvrdi? Znam da bi trebala i da je logično, samo provjeravam za svaki slučaj da znam hoću li uopće skupljati sve te papire za cenzus, upisujem ove godine dijete u vrtić, tj. nadam se da će dobiti mjesto, za razliku od prošlih godina.
    Iskazani su svi prihodi, uključujući redovna primanja, primanja po autorskim i ugovorima o djelu. I još niz toga.

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Autorski honorar bi trebao biti na potvrdi zbrojen sa drugim prihodima.
    e sad vidim da je već odgovoreno
    Posljednje uređivanje od ivano2 : 15.03.2013. at 22:46

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pitanje za one koje su bile po potvrdu na Poreznoj i isplaćivan im je honorar (ne na ugovor o djelu nego baš autorski honorar) - je li to Porezna isto obračunala na potvrdi? ...

POREZNA U PETROVOJ

evo ja sam danas digla potvrdu na poreznoj! (primila sam autorski u 12 mjesecu)
    na njoj NIJE obračunati autorski honorar nego je samo upisan iznos poreza i prireza koji je plaćen i na kraju potvrde stoji napomena da korisnik ostvaruje dohodak od drugog dohotka i/ili kapitala i/ili osiguranja

Jelka evo digla sam danas potvrde za vrtić i platila 2*40 kn biljega na kiosku, pisala zahtjev i tamo su nalijepili te biljege...
    na potvrdama stoji da je naplaćena pristojba u iznosu od 40,00 kn u skladu sa Zakonom o upravnim pristojbama

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Imam insajdersku informaciju, nažalost lošu. Jučer je svima u Poreznoj došla odluka da se potvrde za vrtić naplaćuju 40kn. Dakle to je konačno. Tragično je da naplaćuju ljudima koji pokušavaju ostvariti socijalna prava.

Za djecu ne naplaćuju.

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    Imam insajdersku informaciju, nažalost lošu. Jučer je svima u Poreznoj došla odluka da se potvrde za vrtić naplaćuju 40kn. Dakle to je konačno. Tragično je da naplaćuju ljudima koji pokušavaju ostvariti socijalna prava.

Za djecu ne naplaćuju.

cure radomovog posta vas jelka pita kada ste vadile potvrdu.post je od 15.3 sto bi reklo da se od tog datuma i naplacuje i stroze pregledava.

Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ja cu sad upasti kao padobranac, ali vidim da se spominju potvrde o primanjima djece, zar sam trebala i za dijete vaditi potvrdu iz porezne? Inace smo predali sve papire nedavno, sada sam prvi put ovo vidjela, nije mi padalo na pamet da i dijete moze imati primanja

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Jainina prvotno napisa Vidi poruku
    Ja cu sad upasti kao padobranac, ali vidim da se spominju potvrde o primanjima djece, zar sam trebala i za dijete vaditi potvrdu iz porezne? Inace smo predali sve papire nedavno, sada sam prvi put ovo vidjela, nije mi padalo na pamet da i dijete moze imati primanja
    da i meni to nije jasno ako je za vrtić onda je u neku dječiju svrhu.
    i mislim stvarno nisu baš neki imaju i po dvoje troje djece u vrtiću pa ti plati po glavi 40kn, a kao neke socijalne šeme ma daj molim te već mi je iskreno pun kufer svega

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •