Uf, ništa baš ne kužim
igrom slučaja ja uopće nisam prijavljena na adresi na kojoj su md i sin
and now what?
Uf, ništa baš ne kužim
igrom slučaja ja uopće nisam prijavljena na adresi na kojoj su md i sin
and now what?
Sve to zvuči kak ti pravedno, neka svatko prema svojim mogućnostima plaća. Međutim nitko ne gleda koliko mi koji smo prijavljene na pune plaće plaćamo poreza, prireza i doprinosa. Više od 54% moje plaće mi odlazi na davanja, a da ne dobivam nikakvu bolju uslugu, niti zdravstvenu niti bilo koju drugu. Svi mi sa tim "užasno" velikim primanjima ne dobivamo plaće na svoje lijepe oči. Sa svojim zalaganjem i znanjem uspijeli smo dospijeti tu gdje sada jesmo i dalje moramo puno za to raditi. Državne zdravstvene usluge u 80% slučaja ne možemo niti koristiti, jer nemamo vremena čekati redove, znači i tu sve moramo privatno plaćati. A sada da plaćam i vrtić 2.000 kn, onda ih odmah možemo ispisati i upisati u privatni vrtić gdje ću za iste novce dobiti manje skupine i možda kvalitetniju uslugu. Ne bih ništa rekla da plaćam duplo umjesto 400 kn, 800 kn, ali 500% više??? Mi ionako već kroz naše doprinose više sudjelujemo i dajemo. Neka se umanje doprinosi i plaćat ću 500% više, nema problema. U ovoj državi se uvijek sve gleda samo jednostrano i bez ikakve dubine.