-
potpisujem...
i smatram da nam nedostaje kvalitetna pronatalitetna politika koja se sastoji od ovakvih ''malih'' stvari. Mi planiramo imati i četvrto i peto dijete i to ne zbog toga što mi je jeftiniji ili besplatan vrtić, jer imam od grada zagreba 9000 kuna (nažalost upitnih) po djetetu tijekom 6 godina ili zato jer mi se djeca priznaju kao porezna olakšica. ljudi koji žele imati više djece, imaju ih. oni koji ne žele, nemaju ih a prečesto slušam priče tipa ''lako tebi rađati djecu kad imaš stan koji ne otplaćuješ i siguran posao...i slične. mene ne zanima ''priuštiti djeci pristojan život'' u vidu garantiranih ljetovanja, skijanja, toga da svakom moram omogućiti pošteni start u vidu kata kuće ili garsonijere pa ih imati dvoje, nego imati ih koliko mognem i odgajati ih da nauče raditi, da im ništa nije teško, da stoje jedni uz druge kao što ja imam petero takvih.
malo sam otišla offt ali i ja otplaćujem kredit za auto a uskoro ću i kredit za kuću i smatram da NEMA dovoljno poticaja još uvijek sa strane države u pogledu pronatalitetne politike - zato svaka pomoć dobro dođe. s druge strane gledano, država ulaže u pronatalitetnu politiku i školuje nam djecu koja onda nemaju mogućnost zaposlenja i odlaze u druge države koje im nude visoke plaće i koje na njih nisu potrošile niti centa tako da kako god okreneš sve skupa nema smisla.
ukoliko zaživi ovo rangiranje vrtića, plaćat ćemo 200 umjesto 700kn, što je i te kako osjetna razlika.
da je cijeli taj novi sustav čista debilana, to je činjenica.
mislim da je malo moguće da mi djeca ostanu bez vrtića obzirom na to da ih je dvoje u vrtiću već sad - zanima me kako bi mi objasnili kako to odjednom više nisu upisani otkad vrtić plaćam 200 kn.
da vidim kojem bi roditelju koji plaća 1500kn vrtić mogli reći da donese papirnate maramice i ručnike u vrtić, i kako to uopće mogu riješiti.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma