srecom sam tri dana bila pošteđena ove vijesti do jutrosnjeg odlaska u vrtic...
Nekoliko je činjenica koje me jako smetaju
1. POlovica ljudi koje poznam prijavljeno je na malu plaću a ostatak dobivaju na ruke. I naravno da nekima to odgovara je bi u protivnom imali nekoliko stotina kuna manju plaću.
Suprug i ja plaćamo porez i prirez do zadnje lipe prihoda. Tko nam je kriv?!

2. Oboje smo visokoobrazovani i meni je razumljivo da imamo nešto veće prihode od drugih. Pa studirala sam 5 godina za to dok su primjerice blagajnice iz mog razreda tih 5 godina dobivale plaću.

3. I da ne bude zabune: radim u jednod znanstvenoj instituciji koja me nakon stjecanja titule dr.sc (dakle još 4 godine školovanja) plaća 6200 kuna zbog kojih ću plaćati s dvoje djece vrtić 800 kuna.

Ljetujemo kod muževog brata jer za drugo novca nemamo.
Imamo zato kredit 4500 kuna za stan (ne luksuzni). Auto nemamo!

E pa stvarno čovjek pomosli da e najbolje dati otkaz sjesti kod kuće, djecu poslati u vrtić...

PS Brat mi živi u Norveškoj. Da netko radi za minimalac a primejrice visoko je obrazova pozovu i njega i poslodavca i pitaju: da li ne možeš naci drugi posao pa radiš ovaj za mizeriju. I kako je uopće moguće da kod tebe radi netko obrazovan za te novce?!
A doplatak dobiju SVA djeca u jednakom iznosu. Oni koji nemaju (ne placaju namete) to dobiju gratis a ostalima je to na neki način povrat...

Ma baš sam bijesna