Stranica 5 od 112 PrviPrvi ... 345671555105 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj emarink prvotno napisa Vidi poruku
    Baš me zanima, da ti se računa prosjek za porodiljnu naknadu da li bi i onda prihod od osiguranja ušao u prosjek???

Npr. kad su mi računali prosjek za por. naknadu, onda bonus nije ulazio u prosjek, a sad sam nekako sigurna da hoće!
    Naravno da će ti bonus uračunati u prosjek. Kao i meni otpremninu zbog otkaza... Po običaju jedni kriterji kad treba odrati poreznog obveznika vulgaris a drugi kad tom istom poreznom obvezniku (od kojeg svi ti paraziti gore žive i kradu) treba vratiti ono što mu pripada (a u ovom slučaju pripada njegovom djetetu...)

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Inače, ovo s potvrdom porezne je posebno zgodan detalj iz razloga što još uvijek nisu gotova porezna rješenja za 2010! Znači meni će porezna izdati nešto što neće biti sigurno točno jer još uvijek nisu obradili moju godišnju prijavu s olakšicama koje sam im navela (a imam ih srećom)... Dobro da su se po običaju uskladili...

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ma da, ovo s poreznom je zaaaaakon. mm ću biti prikazana veća primanja nego je realno imao zato što je radio kod 2 poslodavca na pola radnog vremena pa su mu plaćali manje poreza. zato sad on mora taj porez platit kad mu obrade prijavu. a na papiru će pisati da je zarađivao 500kn više nego što stvarno jest

osim toga, ta debilana oko potvrde i prebivalištu je više nego debilna. pa sve smo to predali kad smo dijete upisivali u vrtić?! sve ima u njenom dosjeu??? pa nismo ni prijavu mogli predati bez tog papira???

j.be lud zbunjenog

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Cure, brzinsko pitanje - ako se nekome promjeni r. mjesto i plaća (tipa promjena poslodavca) od 1.6. - otkad se to pika? Tj. je li se to počne računat čim nastupi promjena okolnosti (kao rođenje djeteta) ili se to pika tek od 2012?

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja ću uglavnom u mojoj prijavi protumačiti kućanstvo po prebivalištu pa neću računati mm. Ak su ostavili rupu onda ću je i iskoristiti... Ko im kriv kad ni hrvatski ne znaju tako da nedvosmisleno napišu jednu jedincatu rečenicu u kojoj nešto definiraju... I takvu nesposobnost i aljkavost (uz sve ostalo) skupo plaćamo...

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, brzinsko pitanje - ako se nekome promjeni r. mjesto i plaća (tipa promjena poslodavca) od 1.6. - otkad se to pika? Tj. je li se to počne računat čim nastupi promjena okolnosti (kao rođenje djeteta) ili se to pika tek od 2012?
    Ne znam, a mislim da su šanse 99,99% da to i nitko drugi pouzdano ne zna... Valjda ćeš se o otme cjenjati s ravnateljicom vrtića jednom kad taj trenutak nastupi....

emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj VIPmama prvotno napisa Vidi poruku
    mm platio biljege 60 kn ...
    gdje je platio biljege?

mm nije platio ništa na poreznoj a na MUP-u se isto navodno ne plaća

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Na MUP-u biljezi za ovu svrhu koštaju po djetetu. Ja ću se napraviti blesava - iskopala sam neka 3 i pol godine stara uvjerenja o prebivalištu, a funkcija im je neka deseta.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.zagrebancija.com/hr-aktua...rticima_310631

Mnoge odgovore roditelji na jučerašnjoj javnoj tribini u organizaciji udruga RODA i Vrtić za sve nisu dobili. U ime izvršne vlasti grada Zagreba došla je načelnica u Uredu za obrazovanje Bosiljka Devernay koja nije mogla odgovoriti na sva pitanja jer je za većinu njih smatrala da nije kompetentna za odgovoriti.
    Umjesto konkretnih odgovora slušala se demagogija, a nju roditelji nisu odobravali. Večeras u emisiji Crossfire na programu JabukeTV od 20.30 sati nastavljamo dalje sa ovom temom i potragom za svim odgovorima.
    U emisiji gostuje Ivica Lovrić, pročelnik Ureda za obrazovanje kao predstavnik izvršne vlasti koje je predložila ovu odluku, Mirando Mrsić, zastupnik SDP-a čija je većina prihvatila proračun u prosincu prošle godine. Gost komentator biti će Velinka Knežević, novinarka Večernjeg lista specijalizirana za gradsku politiku. U uvodnom prilogu uz kratak pregled jučerašnje tribine vidjet ćemo stavove Danire Nakić Bilić (HDZ), predsjednice Odbora za obrazovanje, te čelnika gradskog HSS-a Darka Vuletića.
    Novinarka Jutarnjeg lista Kristina Turčin godinama prati socijalnu problematiku. Našoj novinarki Gorani Banjeglav pojasnila kako kriteriji za nove cijene vrtića mogu dovesti i do segregacije djece u vrtićima. Iako emisija traje punih sat vremena teško je za očekivati da će se sva pitanja moći postaviti i svi odgovoriti dobiti. No, mi ćemo se potruditi da situacija bude jasnija nego do sada.
    Sve čitatelje portala Zagrebancija.com pozivamo da napišu svoja pitanja i poruke našim gostima na ovom linku, a mi ćemo najzanimljiva pročitati u emisiji. Također, svi zainteresirani moći će se javiti i uživo u emisiju pozivom na broj 060/882244.
    Tijekom emisije moći će se glasati i na referendumsko pitanje, a ono glasi: Prema novom Bandićevom prijedlogu o cijenama vrtić ćete plaćati. Ponuđeni odgovori sa naznačenim brojevima telefona biti će više i manje.
    Gledajte nas večeras u 20.30h na programu JabukeTV...

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Dali se papiri o primanjima vade na poreznoj ili kod poslodavca?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj filip prvotno napisa Vidi poruku
    Dali se papiri o primanjima vade na poreznoj ili kod poslodavca?
    u poreznoj

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ću uglavnom u mojoj prijavi protumačiti kućanstvo po prebivalištu pa neću računati mm. Ak su ostavili rupu onda ću je i iskoristiti... Ko im kriv kad ni hrvatski ne znaju tako da nedvosmisleno napišu jednu jedincatu rečenicu u kojoj nešto definiraju... I takvu nesposobnost i aljkavost (uz sve ostalo) skupo plaćamo...
    ovako ću i ja, samo kako je potpuno nedorečeno, onda nije dorečeno ni kako će se gledati to u pogledu olakšice...
    jer piše ovako: Olakšice u plaćanju redovitog programa imaju roditelji djece s prebivalištem na području Zagreba...

e sad odnosi li se to na prebivalište djeteta ili roditelja?

mislim toliko je glup pravilnik, da mi 20 godina obrazovanja ne može pomoći da shvatim što je pjesnik htio reći...niti koliko ću plaćati vrtić?!

200 kn za jaslice je zaista malo, ali ovako je napravedno prema svima...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj emarink prvotno napisa Vidi poruku
    gdje je platio biljege?

mm nije platio ništa na poreznoj a na MUP-u se isto navodno ne plaća
    hajde ga točno pitaj jel platil, a i mora pisat na papiru da je nekaj plačeno

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

promjene vezano za plaću, povećanje ili smanjenje broja osoba u kućanstvu moraju se javiti u roku 15 dana

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da, ali se ne uzima u obzir ako je plaća smanjena.
    znači, ako si prošle godine imao 15000 kuna, a ove godine 2000, tko ti je kriv. tu nemaš pravo izmjene.
    ali, dobro je znati da su članovi kućanstva svi oni koji su prijavljeni na istoj adresi.
    neka migracije počnu!

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sad ću ispasti tupsa-glupsa, ali ima li veze taman ako sada i "migriram" ?

Ne odnosi li se na to "kućanstvo" isti period kao i za prihode - gdje si bio i imao /nemao prihode od 01.01.2010.do 31.12.2010.?

Prekuhala sam, priznajem...
    Posljednje uređivanje od Teica : 12.04.2011. at 23:08

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

koliko sam shvatila, radi se o prihodima članova trenutnog kućanstva.
    samo da znate, ukoliko mijenjate prebivalište, imate 15 dana da promijenite osobnu. i bolje vam je ne slikati se u petrinjskoj ako vam je stalo do onih zmazanih papira u novčaniku.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ali dok nam nije izdana nova osobna, vrijedi nam onaj neki papirić/potvrda umjesto nje, jel tako?

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Teica prvotno napisa Vidi poruku
    Ali dok nam nije izdana nova osobna, vrijedi nam onaj neki papirić/potvrda umjesto nje, jel tako?
    dobiješ papirić, da. s tim da možeš koristiti i staru osobnu u tom periodu ukoliko joj nije istekao rok trajanja, ali u ovom slučaju je svakako pametnije koristiti papirić ugl, ako sutra zatražiš promjenu, mislim da bi ti to svakako trebalo biti gotovo do kraja mjeseca, dosta su brzi. osim ukoliko ne bude velika navala

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni je teta u vrtiću prošli tjedan samo dala 2 papir; Izjava o članovima zajedničkog kućanstva i Zahtjev za olakšice te rekla da to trebamo predati do 30.04.2011g ali nije rekla kome?
    Mi smo još uz ta dva papira dobili i Obavijest i s tablicom koliko i u kojoj situaciji i tko šta plaća , i još neki "proglas" vrtićima s potpisom Pročelnika Lovrića.
    Sve obrazce ima te na www.zagreb.hr

1. Dokaz o članovima zajedničkog kućanstva (OIB, datum rođenja,, prihodi, ime roditelja i ostalih članova kućanstva)
    2. Dokaz o prebivalištu djeteta i ostalih članova kućanstva (za djete Uvjerenje iz Mupa, a za punoljetnog člana, samo preslika osobne iskaznice)
    3. Dokaz od prihodu iz porezne (prema općini u kojoj pripadate)
    4.Dokaz o samohranosti roditelja (rodni list, smrtni list, rešenje CZSS itd)
    5. Dokaz o statusu invalida
    6. Dokaz o pravu na doplatak za djecu
    7. Dokaz o pravu na soc.pomoć(rešenje CZSS i zadnja isplatnica)
    8. Dokaz da obitelj ima troje ili više malodobne djece

O.T. ( zanimljivo na jednoj drugoj temi o plaćanju vrtića, dodatnom intergriranom programu, i izostancima, raspravljali smo kako nam npr. djeca samo dođu jedan ili dva dana u vrtić i moramo platiti punu cijenu.i plaćanju itergriranog programa za tekući mjesec i to prije isteka toga mjeseca-do 20..rekla sam MM da zove računovodstvo i ona je rekla da moramo platiti cijeli mjesec i ako je djete bilo samo jedan dan u vrtiću, a sad u ovoj Obavjesti za dječije vrtiće o olakšicama piše da ako je djete bilo u ustanovi do 5 dana roditelj plaća 40%....ne želim ni pričati da intergrirani program plaćamo punu cijenu i ako djete ne dođe i po 2 mjeseca u vrtić-radi bolesti)

Da li je sve ovo pravedno ili nije neznam, sigurno će biti puno "nepravde" za neke koji će po novom plaćati višu cijenu vrtića, ali isto tako nepravda je i sad za neke koji s manjim prihodom plaćaju istu cijenu vrtića kao oni s većim prihodom. Ti ljudi s manjim prihodima isto rade, isto imaju kredite i isto im djeca moraju ići u vrtić jer ih nitko ne može i nema čuvat.(Kaufland radi do 23h pa vi mislite kad te majke vide djecu ili ako su samohrane tko ih ćuva, rade tamo i žene s fakultetetima, jer ne mogu naći posao za 2,500kn)
    Pravde nema kako god okreneš- uvjek će nekoga zakinuti.
    Žalosno je što se stvarno ne gleda cijelokupna finacijska situacija kao npr. kredit za stan.

Npr.
    -Ja sam radila 10g u firmi koja se u 9mjesecu zatvorila.
    -Sama sam si plaćala izvanredni studiji od plaće 2000-2,400kn, koji zbog posla još nisam završila
    - iz podstanarstva(33 m kvadratna) smo zbog motoričkih problema djeteta morali dignuti kredit za stan
    -cijela plaća MM ide na kredit, (plaća manja od 5000, a MM ima visoku) a od minusa 20,000kn plaćamo režije,hranu vrtić
    - sad sam i ja ostala bez posla i tražim ga svaki dan, a u međuvremenu se trudim završiti fax (ispisala bih čak mau iz vrtića, ali što ako sutra daj Bože nađem posao- kako da je ponovno upišem, nije dobro ni za djete micati je iz grupe u kojoj se napok navikla, a sigurna sam da više u vrtiću mjesto ne bi našli
    - ironija je što i ako sam na burzi nemam pravo ni na soc. doplatak jer imamo prevelika primanja (plaća MM 4500kn) njih isto ne zanima kredit
    - plaćam vrtić i obvezni intergrirani program 800kn

Gdje je tu pravda? Ja je ne vidim!

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj plashljivo_pile prvotno napisa Vidi poruku
    dobiješ papirić, da. s tim da možeš koristiti i staru osobnu u tom periodu ukoliko joj nije istekao rok trajanja, ali u ovom slučaju je svakako pametnije koristiti papirić ugl, ako sutra zatražiš promjenu, mislim da bi ti to svakako trebalo biti gotovo do kraja mjeseca, dosta su brzi. osim ukoliko ne bude velika navala
    vi koji živite u Sesvetama ne trebate kao što znate ići u Petrinjsku, već sve možete obaviti u PU Sesvete- sve gotovo isti ili drugi dan...sretno

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nema pravde, ivana. a kad već nema pravde, nema ni morala, tako da uvijek možeš barem fiktivno šupetirati muža s adrese na kojoj ste prijavljeni

držim fige da to riješite u vašu korist i, prije svega, korist vašeg djeteta.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj plashljivo_pile prvotno napisa Vidi poruku
    nema pravde, ivana. a kad već nema pravde, nema ni morala, tako da uvijek možeš barem fiktivno šupetirati muža s adrese na kojoj ste prijavljeni

držim fige da to riješite u vašu korist i, prije svega, korist vašeg djeteta.
    ne pada mi napamet baviti se takvim stvarima- ja sam samo dala informaciju za one koji to žele napraviti a iz Sesveta su

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ne možeš papirić koristiti u zamjenu za staru osobnu, možeš jedino koristiti zajedno sa starom osobnom. Mislim, kako da vas netko identificira na temelju žutog kartona sa slovima?
    Posljednje uređivanje od ana.m : 13.04.2011. at 07:44

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

zna li netko kako se dokazuju primanja koja su mirovina a ne plaća?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na područnoj poreznoj ne može se dobiti uvjerenje, mora se ići u Novi Zagreb!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj VIPmama prvotno napisa Vidi poruku
    na područnoj poreznoj ne može se dobiti uvjerenje, mora se ići u Novi Zagreb!
    Ne razumijem ovo, uvjerenje za što? Ja sam sad zvala područni ured za Susedgrad i rečeno je da bilo tko može podići potvrde s OIB-om...

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    ne pada mi napamet baviti se takvim stvarima- ja sam samo dala informaciju za one koji to žele napraviti a iz Sesveta su
    jesi već izvadila papire s porezne?Jel mora muž ići osobno ili mogu ja umjesto njega?I jesi dugo čekala,s obzirom kakva je gužva u Sesvetama?

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Koliko god čitala i tražila nije mi jasno što s nama koji ćemo roditi u 6, 7 mj. ove godine i mjesec dana prije početi primati porodiljnu naknadu.
    Da li onda javim da više nemam primanja (prema tome će se korigirati koliko plaćamo vrtić)? Za prvih 6 mj. nije toliko važno jer mi je naknada tu negdje ista kao i
    plaća, ali što je s drugih 6 mj. kada ću dobivati 2500 kn?

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam upravo stigla s podrucne porezne.
    Za sebe i supruga sam morala imati OIB i osobnu iskaznicu/putovnicu

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I pitanje:
    dobila sma dakle potvrdu na kojoj pise
    DOHODAK x kuna
    POREZ y kuna
    POSEBNI POREZ z kuna

S kojom od tih stavki racunamo (novu) cijenu vrtica: s dohotkom ili dohotkom umanjenim za ova dva poreza; i ako je tako tko ce to preracunavati?!

mama_28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Što mislite: da li je osoba član kućanstva ukoliko ima prijavljeno boravište u Zagrebu na istoj adresi kao što ima ostatak obitelji prebivalište i da li se njen prihod (ukoliko ga ima) tada zbraja pa dijeli s brojem članova kućanstva (uključujući i tog člana s boravištem)?

Odn. da bi dobili vrtić u Zagrebu dovoljno je da jedan roditelj ima prebivalište, drugi može imati boravište. A po pitanju članova kućanstva ništa mi nije jasno...

Da li bi to trebali računati vrtići, a Grad kontrolira ili računa Grad?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nikako mi nije jasno kako mogu uzimati prosjek prošle godine ako je danas netko bez posla. To nikako ne može biti!!!

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Zašto se u svakoj emisiji razglaba je li to dobro ili nije! Bandić, Lovrić i ekipa muljaju i odugovlače. Ja se ne slažem sa različitim cijenama jer nam djeca imaju jednaku njegu i sve! Treba li onda plaćati knjige za školu drugačije, fakultete i druge vrste obrazovanja...
    No whatever, dosta je njihovih muljanja o tome je li dobro i za koga je to dobro.
    Treba ih pritisnuti konkretnim pitanjima:
    Što je sa tim kad ti se smanji plaća sa npr 7.500 na 5.000? Ništa? Kako znaju koliko će novaca prikupiti? Kako znaju koliki su prosjeci plaća po kućanstvu pa su donijeli ovakav plan? Svako koliko će se revidirati podaci (promjene u kućanstvima, poslu...)?
    Imam milion pitanja, a odgovora nigdje. Najlakše je skupiti papire!
    Posljednje uređivanje od Franciska75 : 13.04.2011. at 12:33

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj josipal prvotno napisa Vidi poruku
    I pitanje:
    dobila sma dakle potvrdu na kojoj pise
    DOHODAK x kuna
    POREZ y kuna
    POSEBNI POREZ z kuna

S kojom od tih stavki racunamo (novu) cijenu vrtica: s dohotkom ili dohotkom umanjenim za ova dva poreza; i ako je tako tko ce to preracunavati?!
    I mene ovo zanima! Kao i ovo pitanje za nas koji rodimo u 5,6 mjesecu i koji smo do prije dva dana bili na komplikacijama i primala 4250 kuna! To se u prošloj godini nije vidilo.
    Tko će nam uopće dati odgovore na ova pitanja? Da pišem Bandiću?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Po nekoj logici trebalo bi se umanjiti i za posebni porez. Ne mogu mi ga računati u prihod kad mi ga nisu isplatili nego uzeli.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Rodit ću u 5. mj. i rečeno mi je u tajništvu da samo naknadno donesem rodni za novu bebu.

Dohodak se umanji za poreze.

Tek će veselo biti ljudima koji su radili bez plaće. To je katastrofa! Dobiješ potvrdu na kojoj piše da si dobio plaću jer je poslodavac tako prikazao. "Samo" nije uplatio. To se dokazuje dosta dugo, pa svi koji ste u takvoj situaciji, požurite jer ćete završiti u višem platnom rangu.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I, da, na prijavi dohotka ne piše ništa o primanjima s hzzo-a (osim bo na račun djeteta/supružnika jer to isplaćuje poslodavac pa hzzo refundira).

Konkretno, prošle godine sam bila na rodiljnom pa na roditeljskom pa stanka za dojenje pa par mjeseci "čistog" rada pa komplikacije u trudnoći.
    Tulipani su zaboravili na to pa po našoj potvrdi o dohotku, mi živimo od ljubavi.

Da sam išta "snalažljivija i poduzetnija" (kako to lijepo naš narod kaže) sad bih se prijavila i za socijalnu pomoć, pa lijepo djeca u besplatan vrtić, a ja na kavu koju ću platiti novcem od socijale. Prestrašno!

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

dali je moguce da se negledaju primanja s burze,komplikacije, rodiljne?tih primitaka na poreznima nema a nista drugo dodatno JOŠ ne traže?

jeli to moguće?jli im to još jedan propust?jel oni nas malo j--- s tim papirima bezveze?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam danas dobila potvrdu i za sebe i za muža u roku od 2 minute i dovoljni su bili samo papiri na kojima piše OIB. Nikakva osobna ili putovnica mi nije trebala.
    I naravno da na mojoj potvrdi nije uračunata porodiljna nakmada. Mislim, meni tak svejedno!

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ali ne kuzim.gledaju porodiljnu za dd a za ovo ne???

mislim fakat idiotarije.teške idiotarije.

Ja sam npr. u prošloj godini radila i imala placu.u ovoj neradim.i nemam plaču.Istina da djete ni nevodim u vrtić jer sam doma i neradim pa nema smisla.ali ispisati ju nemogu jer što ako dobijem posao?kak cu onda s vrtićem?gdje ću s djetetom?

i d i o t i z a m.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

3. Dokazi o ostvarenom prihodu svih članova zajedničkog kućanstva u razdoblju od 1.1. do 31.12.2010. umanjenom za iznos poreza i prireza:
    Potvrde Porezne uprave Ministarstva financija o visini dohotka za sve članove kućanstva
    Oni to ne traže jer ne znaju da tu ne mogu vidjeti sve!

Mi smo na hzzo tražili potvrde o primanjima (i mm je bio na roditeljskom). Referentica je upisala pod razlog traženja "osobne potrebe" jer od grada nisu dobili upute.
    Predat ću im sve jer mi ne pada na pamet dozvoliti da mi djecu gledaju kao tešku socijalu.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Gi13 prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko god čitala i tražila nije mi jasno što s nama koji ćemo roditi u 6, 7 mj. ove godine i mjesec dana prije početi primati porodiljnu naknadu.
    Da li onda javim da više nemam primanja (prema tome će se korigirati koliko plaćamo vrtić)? Za prvih 6 mj. nije toliko važno jer mi je naknada tu negdje ista kao i
    plaća, ali što je s drugih 6 mj. kada ću dobivati 2500 kn?
    X
    identična stvar!

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam danas dobila potvrdu i za sebe i za muža u roku od 2 minute i dovoljni su bili samo papiri na kojima piše OIB. Nikakva osobna ili putovnica mi nije trebala.
    I naravno da na mojoj potvrdi nije uračunata porodiljna nakmada. Mislim, meni tak svejedno!
    anam, tebi više odgovara neka druga olakšica nego ona sa troje i više malodobne djece?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
    Predat ću im sve jer mi ne pada na pamet dozvoliti da mi djecu gledaju kao tešku socijalu.
    Neobično.
    Možda im daš ideju pa to zatraže i od ljudi kojima paše prijaviti manje prihode.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Koliko ja vidim iz svoje potvrde naknade nisu uracunate, tako da koliko god ona iznosila računa se 0 kuna

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I baš bi voljela vidjeti tko će računati i oduzimati nam poreze
    To može biti samo kod nas: excel tablica koja nema rubriku u kojoj bi izašao konačni račun nego ga netko ručno izvlači. Strašno!!!!
    Pa i zbog teta tajnica se nadam da ovo neće zaživjeti

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni su isto kao i ani.m samo oib-e tražili, nisu ni adresu provjeravali.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj pepi prvotno napisa Vidi poruku
    anam, tebi više odgovara neka druga olakšica nego ona sa troje i više malodobne djece?
    Da

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj filip prvotno napisa Vidi poruku
    jesi već izvadila papire s porezne?Jel mora muž ići osobno ili mogu ja umjesto njega?I jesi dugo čekala,s obzirom kakva je gužva u Sesvetama?
    koliko mi je muž rekao gužva nema i možeš podići ti umjesto muža...ali daj ti njih ipak prije nazovi 01/20-30-600

Radno vrijeme porezne uprave je: 7:30-15:30. Sa strankama se radi u ovom vremenskom periodu: 8:00-13:30. Dnevni odmor je od 12:00-12:30.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •